Деловен кредит за лансирање на вашиот бизнис!

Бизнис кредит

Ви треба отскочна даска за да го започнете вашиот бизнис? Дознајте за деловниот заем кој ќе ви го олесни започнувањето. Трговскиот кредит за мал бизнис е една од најдобрите опции за финансирање за вашиот бизнис, бидејќи обезбедува голем број значајни придобивки.

Најчестите решенија за финансирање што ги користат МСП

Како сопственик на вашиот бизнис, сосема е природно да ги барате најдобрите финансиски решенија. Кредит за мали и средни претпријатија е, како таква, една од најпрактичните опции за корпоративно финансирање. Добијте деловен заем за вашите мали и средни претпријатија и уживајте во сите предности што доаѓаат со него. Кредитот за МСП е пофлексибилна можност и нуди повисоки износи од конвенционалните заеми.

Менаџерите на малите и средни претпријатија кои бараат решение за финансирање често прибегнуваат кон традиционалните решенија што ги нудат банките. Со избирање за деловен кредит, можете да го изберете бараниот износ како и времетраењето на заемот. Имаш :

  1. Оперативниот кредит. Станува збор за решенија кои функционираат директно во однос на тековната сметка на наведената компанија. Забележете, сепак, дека кредитната линија значи и прилично високи каматни стапки воопшто. Сепак, се ќе зависи од пазарните услови.
  2. Втора опција е да се одлучите за среднорочно или долгорочно финансирање. Најчесто станува збор за заеми или закупи, особено ако предметот на барањето е купување на возило. Овој пат, каматните стапки се поповолни во целина.

Изберете кредит за мали и средни претпријатија како поефективно решение

Деловниот кредит е специјализирано и иновативно решение кое им овозможува на малите и средните претпријатија да добијат финансии во согласност со нивните потреби, без да мора да одат преку нивната банка. Приватна финансиска организација може да го направи трикот за да добие поволен кредит. Со избирање на оваа алтернатива, клиентот има шанса да има корист од кредитна експертиза. Деловниот кредит е еквивалент на приватниот кредит, кој порано се доделуваше само на физички лица.

Разликата помеѓу конвенционалните понуди и новите деловни кредитни решенија за малите и средните претпријатија е во тоа што тие нудат поголема флексибилност, поатрактивни трошоци и барана едноставност. Овие разлики се внимателно проучени со цел да се натпреваруваат со решенијата што генерално ги нудат традиционалните банки.

Зошто деловниот кредит е добро решение за мали и средни претпријатија?

Новите решенија за приватно кредитно финансирање за МСП нудат многу особено поволни можности. Еве ги овие познати предности на деловниот кредит:

1. Деловниот кредит е пофлексибилен

Кога земате деловен кредит, бидете сигурни дека ќе можете да уживате во бесплатно користење на кредитираните пари. Дополнително, вие сте одговорни за изборот на рокот на отплата и ќе имате можност за предвремена отплата доколку е потребно. Имајте предвид дека предвремената отплата овозможува значително намалување на каматата.

2. Деловен кредит е лесно да се постави

Ако не ви се допаѓаат сложени документи и процедури, ќе ви се допадне деловниот кредит! Навистина, овде административните процедури се значително поедноставени, што им го олеснува животот на заемопримачите. Одговорите од претпријатијата се генерално многу брзи!

3. Деловниот кредит не е скап

Во однос на трошоците, во ваш најдобар интерес е да земете деловен кредит! Навистина можете да позајмите од 50.000 CHF.- до 5.000.000 CHF.- според вашите потреби. Условите за заем често се поволни и ќе уживате во фиксен рок, фиксна стапка со фиксни месечни исплати. Сè е поправено, без вишок трошоци, па нема лоши изненадувања!

Како заемопримач, затоа можете да имате корист од јасното буџетирање. Контролирањето на трошоците е важен елемент за доброто водење на вашиот бизнис.

Како функционира деловниот кредит

Еве ги 2-те можности кои ви се достапни кога аплицирате за деловен кредит:

  1. Аплицирајте за кредит од вашата моментална банка. Вториот ќе го проучи вашето досие длабински и ќе мора да почекате многу недели пред да добиете одговор. Заемот генерално ќе биде во форма на кредитна линија (пречекорување на тековната сметка) што можете да го користите за финансирање на купувањата договорени со вашата банка.
  2. Второто решение, многу попрактично, ќе биде да побарате помош од Lica кој ќе се грижи за чекорите за вас. Како независен посредник, ќе ги повикаме сите наши партнери да го добијат најдоброто решение на пазарот за вас. Потоа ќе добиете финансирање на мали и средни претпријатија во форма на заем и затоа ќе можете слободно да ги распределите средствата според вашите потреби и цели.

Која стапка се применува на трговски или деловен кредит?

За потсетување, износот на заемот или деловниот кредит може да достигне сума од 5 милиони франци. Стапките генерално започнуваат од 2,95 %.

За информации, доколку сакате купи простории, Lica ќе ви понуди a хипотекарен заем што ќе биде попогодно и уште поповолно од заемот за МСП.

Кои се причините за подигање деловен кредит?

Малите и средните претпријатија земаат трговски кредит од x причини, сè додека тоа оди во развој и подобрување на вашиот бизнис. Можеби ќе треба да земете деловен заем за да ги подобрите оперативните системи на вашата компанија, да ја измените компјутерската опрема, да ги реновирате канцелариите и да ги опремите или да купите професионално возило. Секој од овие примери претставува значителен трошок и секогаш е подобро да се финансира потребната сума за даден проект, наместо да се натопи во резервите на вашата компанија.

Условите потребни за добивање деловен кредит

Ќе треба да исполнувате одредени критериуми за да се квалификувате за трговски кредит. Условите секогаш се насочени кон олеснување, но финансиските организации секогаш им даваат приоритет на компаниите кои веќе постојат најмалку една година, во корист на оние кои штотуку биле создадени или кои сакаат да започнат со нивниот проект. Сепак, генерално, ќе ви требаат неколку работи:

  • преглед на цела година;
  • да може да покаже дека бизнисот е профитабилен;
  • немате никакви судски спорови во име на компанијата;
  • компанија регистрирана кај трговскиот регистар ;

Ако мислите дека не ги исполнувате овие критериуми, не грижете се! Lica има и алтернативни решенија кои секако ќе ви бидат од голема корист. Не двоумете се да ги повикате нашите советници кои ќе можат да ви помогнат во вашите напори и да ви го дадат најдобриот совет за да го добиете вашето финансирање што е можно побрзо.

И во случај на тужба, дали е можен бизнис кредит?

Што ако дотичниот бизнис има тужба? Знајте дека ги има многу кредитни регистри кои банките ги консултираат во Швајцарија. Ако сакате вашето барање за финансирање да биде успешно, императив е да бидете во тек со сите ваши кредитни податоци. Lica ќе ви помогне и во процедурите за чистење на податоците!

Нашиот заклучок за кредитот за мали и средни претпријатија

Lica има долгогодишно искуство во областа на кредитот за мали и средни претпријатија и затоа редовно ги поддржува клиентите во остварувањето на нивните соништа.

Како и за секаков вид финансирање, секогаш ќе биде препорачливо со најголемо внимание да се анализира моменталната состојба на една компанија за потоа да се ориентира на најдоброто решение без губење време. Затоа веруваме дека секогаш е подобро да се инвестира малку повеќе време на почетокот на врската за да се зголемат шансите за одобрување кредит. Ете зошто, Lica во сите случаи фаворизира персонализиран пристап кон прашањето за кредитот и одвојува време за да ги запознае своите клиенти.

Сега кога знаете како функционира деловниот кредит, се што треба да направите е да аплицирате. Со Lica е едноставно, брзо и ефикасно! И да, го поднесувате вашето барање онлајн за помалку од 5 минути и потоа нашите специјализирани тимови ќе ја завршат работата за вас. Ова ви заштедува време и пари!

Дали имате прашања пред да го направите вашето барање? Нашите советници се таму за да одговорат на вашите прашања 7 дена во неделата. Прашајте не за повеќе информации и со задоволство ќе ви одговориме.

Lica
5.0
Врз основа на 40 прегледи
напојувано од Google
Фереира Алберто
Фереира Алберто
08:16 09 22 септември
Голема благодарност до Lica и особено до Франсоа Гас. Вашите напори не остануваат незабележани. Ви благодариме за вашата помош и поддршка. Вие сте навистина предност за вашиот тим и за целата организација. Вашата работна етика и вашата вклученост се достојни за восхит, ние сме среќни што имаме некој исто толку посветен како вас на бродот!
Сесилија де Јонг
Сесилија де Јонг
08:57 15 22 јули
Личноста на мојот одговор е многу професионална, ефикасна, доверлива, вредна, ги ажурира моите барања во секое време, многу сум му благодарен на Омар Гургел, кој секогаш добро се грижи за моето досие, Браво е величествено и одлично! Навивајте! Работодавецот треба да се гордее со него, да му аплаудира и да го унапредува ве молам 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Thelight33 World
Thelight33 World
15:14 13 22 јули
Бев многу задоволен од услугите на господинот Омар Гургел, силно го препорачувам! 👍
Погледнете ги сите прегледи
js_loader

Продолжувајќи да ја користите оваа веб-страница, се согласувате дека може да се користат колачиња или други слични технологии. Повеќе информации тука.

Испратете ни ја вашата апликација:

вашата еволуција е во ваши раце!

Изберете го вашиот јазик и поставете ги вашите прашања!

Изберете заем што одговара на вашите потреби!

Највисока стапка на прием во Швајцарија
Вашето барање за помалку од 2 минути
Најдобри услови на пазарот
Одговор за помалку од 24 часа
Без административни такси
✓ Највисока стапка на прифаќање во Швајцарија
✓ Вашето барање за помалку од 2 минути
✓ Најдобри пазарни услови
✓ Одговор за помалку од 24 часа
✓ Без такси за апликација