Crowdfunding деловен заем за финансирање на вашиот проект!

Crowdfunding деловен заем

Без оглед на вашиот професионален проект – проект за создавање бизнис или проект за развој на бизнисот – наоѓањето на потребното финансирање е важен, дури и клучен чекор. Без доволен извор на банкарско финансирање, финансирањето на создавање или развој на бизнис не е лесна задача. За да го финансирате вашиот проект или да го финансирате вашиот бизнис, постојат различни решенија за позајмување од банки или приватни кредитори. Најлесен начин да го финансирате вашиот професионален проект би било да ги искористите вашите сопствени средства. Сепак, повеќето претприемачи се залагаат за користење на решенија за финансирање за спроведување на нивниот проект. Во оваа нова статија, детално го прикажуваме решението за деловен заем за групно финансирање и како да го направите тоа Lica може да ви помогне да го пронајдете најсоодветното решение за вашиот проект. Добро читање!

Што е краудфандинг деловен заем?

Исто така наречено crowdfunding, групно финансирање е алтернативен метод на финансирање со кој компаниите кои имаат потреба од финансирање можат да аплицираат за кредит од заедница на инвеститори. Тоа може да бидат поединци или компании кои сакаат да инвестираат во локален бизнис. Овој тип на финансирање овозможува брзо да го добиете потребното финансирање за вашиот проект.

Благодарение на оваа инвестиција, кредиторите добиваат камата за возврат, повеќе или помалку привлечна во зависност од степенот на ризик, но и од времетраењето на проектот што треба да се финансира. За вашиот професионален проект, деловниот заем за краудфандинг е флексибилно и многу профитабилно решение за брзо финансирање на вашиот проект во споредба со традиционална апликација за заем.

Crowdfunding деловен заем

Crowdfunding: зошто да се одлучите за овој тип на деловен заем?

Ако ви треба кредит за мали и средни претпријатија за да го финансирате вашиот деловен проект, групното финансирање е повеќе од поволно решение за финансирање. Навистина, барањето е целосно направено преку Интернет, затоа анализата и доделувањето кредит се прават многу брзо. Со избирање на деловен заем како што е краудфандинг, вие избирате многу помалку бирократско решение во споредба со традиционалното кредитно барање. Деловниот заем за групно финансирање е исто така особено транспарентен процес без скриени надоместоци.

Значи, ако ви треба кредит за финансира нов проект развој за вашата компанија, за рефинансирање постојни заеми или за оптимизирање на ликвидноста на вашата компанија, групното финансирање е деловниот заем што ви треба за да го поттикнете развојот на вашите мали и средни претпријатија. Ова средство за финансирање исто така ви овозможува да избегнете такси во случај на предвремена отплата.

Што можам да финансирам со краудфандинг деловен заем?

Деловниот заем за групно финансирање може да се користи за финансирање проекти како што се:

  • Набавка на стоки
  • Финансирање на машини и алатки за работа
  • Зголемувањето на готовината на тековната сметка
  • А купување на имот во име на компанијата
  • Купување на едно или повеќе возила
  • итн.

Затоа, можностите за финансирање се речиси неограничени, а заемот за краудфандинг секако може да ги задоволи вашите потреби за развој.

Lica: вашиот претпочитан партнер за подигање деловен заем за групно финансирање 100 % онлајн

Заем за мали и средни претпријатија до 5.000.000 CHF.-

Без оглед на големината на вашиот професионален проект и вашите потреби за финансирање, можете да имате деловен заем со финансиски износ до 5.000.000 CFH.-.

Без разлика дали станува збор за помош при основање бизнис, развој на нов оддел или за финансирање развојни истражувања, можете да побарате Кредит за мали и средни претпријатија и добијте го вашето финансирање со рок на отплата до 120 месеци.

Crowdfunding деловен заем

Брза и целосно онлајн апликација за финансирање

Во Lica, добивањето професионален заем за финансирање на вашиот деловен проект се случува целосно онлајн. Нема потреба да одите во нашите простории како со барање за заем од банка, сè се случува директно онлајн. Ви требаат само 2 минути за да ја пополните вашата апликација.

Одговор за само 24 часа

Знаеме дека сте желни да го започнете вашиот проект. Затоа се трудиме да го анализираме вашето барање што е можно побрзо за да можеме да ви дадеме одговор во рок од најмногу 24 часа.

Највисока стапка на прифаќање во Швајцарија

Со традиционален банкар, вашата апликација за деловен заем може да биде одбиена од која било причина. Во Lica ви нудиме решение совршено прилагодено на вашите потреби. Во Швајцарија нудиме највисока стапка на прифаќање. Со други зборови, со Lica ги максимизирате шансите да добиете деловен заем. Штом вашето барање е прифатено, имате слободен пристап до средствата само во рок од неколку дена.

Такси за аплицирање од CHF 0.-

Свесни сме и дека сте загрижени за организацијата на вашиот проект. Така, го инвестирате вашето време и пари за да го обезбедите успехот на второто. Така, кога аплицирате за деловен заем за crowfunding на Lica, ние не бараме никакви административни такси. Ги нудиме и најдобрите услови на пазарот со мали месечни уплати.

Заклучок за вашиот деловен заем за краудфандинг

Ова е секако најдоброто решение за финансирање на вашиот претприемачки проект брзо, едноставно и по ултра-конкурентна цена. Lica ви нуди цела палета на решенија за финансирање За вашиот бизнис. Ви даваме време што ви треба за да го пронајдете најсоодветното решение за вас.

Добивањето заем за мали и средни претпријатија бара внимателна подготовка на вашата апликација. Правилното толкување на документите е од витално значење за добивање на најниска можна каматна стапка. Нашите експерти ќе го анализираат и подготват вашето барање за финансирање поволно. Така значително ги зголемувате вашите шанси за добивање на посакуваното финансирање.

Сега кога сте целосно запознаени со решението за финансирање на групно финансирање, одвојте време да контактирате со нашите специјалисти. Тие ќе ве придружуваат на неутрален и доверлив начин во вашите чекори.

Дали имате прашања пред да го поднесете вашето барање? Нашите советници се таму за да одговорат на вашите прашања 7 дена во неделата директно на WhatsApp. Побарајте не повеќе информации и со задоволство ќе ви одговориме!

Lica
5.0
Врз основа на 56 прегледи
напојувано од Google
1TP12 Тавиер Валдес
1TP12 Тавиер Валдес
08:38 28 22 ноември
Би сакал да и се заблагодарам на Мара Гарсија за нејзината брзина и вештини. Благодарение на неа успеав што поскоро да го добијам тоа што го сакав.ПоздравXV
Оберлин Мајкл
Оберлин Мајкл
16:58 01 22 ноември
Таа навистина бев јас, таа е единствената која веруваше во мене, ја сметам за неверојатна
Винсент Морел
Винсент Морел
13:14 24 22 октомври
Мара Гарсија ја препорачувам за кредитите
Погледнете ги сите прегледи
js_loader

Продолжувајќи да ја користите оваа веб-страница, се согласувате дека може да се користат колачиња или други слични технологии. Повеќе информации тука.

Испратете ни ја вашата апликација:

Изберете го вашиот јазик и поставете ги вашите прашања!