Како да купите имот без капитал?

купување на недвижен имот без капитал

Како и многу луѓе, би сакале да купите недвижен имот без капитал, нели? Но, досега оваа операција ви изгледаше невозможна. Сепак, убедени сте дека да станете сопственик на вашиот дом само ќе ви понуди предности.

Навистина, стекнувањето на недвижен имот дозволува да се заштедат избегнување плаќање на високи кирии. Купувањето куќа или купувањето дом е исто така сигурна и долгорочна инвестиција која може да се смета за одлична инвестиција. Како што ќе разбравте, купувањето недвижен имот затоа овозможува да се изгради имот, а исто така да се заштити вашето семејство. Значи има илјада и една причина за купување недвижен имот! Добрата вест е дека инвестирањето во недвижнини е сосема можно дури и без капитал. Откријте во оваа нова статија како да купите недвижен имот без капитал со помош услуги на Lica.

Добијте хипотека за купување недвижен имот без сопствени средства

Капиталот е вашата заштеда, а со тоа и вашите пари. Сепак, првото купување на недвижен имот често е тешка задача ако планирате да изградите сопствени средства само со заштеди!

За среќа, постои единствено решение за купување на недвижен имот без капитал. И да, благодарение на комбинацијата на две решенија за финансирање, тогаш е можно да се изврши купување на недвижен имот дури и без придонес.

Со комбинирање на две решенија за финансирање, можете да купите недвижен имот во Швајцарија или во странство без сопствени средства.

Lica ве поддржува!

Еве ги двата типа на финансирање што ќе ги користиме за да го финансираме купувањето на недвижен имот на 100%. Овде прво ќе ви го објасниме работењето на секој од нив пред да се заинтересирате за финансиските пресметки.

1. Финансирање со хипотека за финансирање на вашето купување 80%

Ова е важен дел од финансирањето на вашиот проект за недвижнини. Хипотекарниот заем генерално ќе се користи за финансирање на 80% од цената на купувањето на вашиот недвижен имот. Овој тип на кредит моментално има корист од многу ниски стапки кои се движат помеѓу 1% и 2%. Времетраењето на заемот исто така може да биде доста долго бидејќи во Швајцарија е можно да се позајмува за период до 25 години.

Финансирање со хипотека затоа ќе се користи за финансирање на голем дел од вашето купување (80%). Ќе имате корист од овој заем од ниска стапка и долг рок за отплата.

За да добиете хипотекарно финансирање и на тој начин да го извршите купувањето на недвижен имот без сопствени средства, вашиот специјалист за Lica ќе ве информира за различните документи што треба да се соберат за да го поднесете вашето барање без обврска.

2. Приватен кредит за финансирање на преостанатите 20% во странство

приватен кредит е исто така решение кое ќе биде многу интересно за финансирање на преостанатите 20% од вашето стекнување на недвижен имот. Навистина, приватниот кредит затоа ќе се користи за пополнување на делот од финансирањето што недостасува при купувањето. Како што е објаснето погоре, хипотекарното финансирање ќе го финансира 80% од купувањето на вашиот недвижен имот, а 20% што недостасува ќе се финансира со приватен кредит.

Личниот заем работи поинаку од хипотекарниот заем. Станува збор за краткорочен заем кој ќе го вратите помеѓу 12 и 120 месеци. Каматната стапка исто така ќе биде повисока од онаа на хипотекарното финансирање бидејќи тие ќе се разликуваат помеѓу 3,9% и 9,9%.

Условите за давање приватен кредит сепак се помалку барани отколку за хипотекарниот заем. Повторно, вашиот агент во Lica ќе се погрижи бесплатно да ве информира за условите за доделување.

Внимание! Кога некое лице позајмува сопствени средства, тогаш е невозможно веднаш да ја поднесе својата апликација за хипотекарен заем. Навистина, кредитните институции нема да прифатат ситуација на задолженост при доделување на хипотекарен кредит. Затоа е важно да се продолжи чекор по чекор, а особено да бидете придружувани од специјалисти! Вашиот советник во Lica ќе ви објасни како да продолжите и кои стапици треба да ги избегнувате.

Кои ќе бидат моите трошоци со купување на недвижен имот без капитал?

Со купување на недвижен имот без сопствен, трошоците ќе бидат повисоки во првите години од поседувањето на имотот бидејќи ќе треба да го вратите и делот од 20% позајмен во форма приватен заем. Сепак, не паничете, ќе видите дека ситуацијата сепак ќе биде многу поинтересна од онаа на закупецот. Дополнително, по неколку години, трошокот за купување на недвижен имот ќе биде идентичен со оној за купување со придонес на капитал.

Еве две табели кои ја прикажуваат состојбата со и без отплата на капиталот. Ќе забележите дека закупнината е сосема прифатлива за време на периодот на отплата на капиталот. Откако ќе се отплати овој дел, давачките стануваат многу ниски и ситуацијата е идентична со купувањето со традиционален придонес на капитал.

Состојба со отплата на капиталот:

Куповната цена500.000,00 CHF
Надоместок за стекнување25.000,00 CHF
Капитал во форма на заем100.000,00 CHF
Хипотека400.000,00 CHF
Камата за хипотека6.000,00 CHF
Амортизација5.000,00 CHF
Осигурување750,00 CHF
Надоместоци за управување1.800,00 CHF
Имотна такса550,00 CHF
Такси за владение1.000,00 CHF
Надомест на капитал12 CHF120,92
Годишна закупнина27 CHF220,92
Месечна киријаCHF2,268,41

Состојба без отплата на капиталот:

Куповната цена500.000,00 CHF
Надоместок за стекнување25.000,00 CHF
Капитал во форма на заемCHF0,00
Хипотека400.000,00 CHF
Камата за хипотека6.000,00 CHF
Амортизација5.000,00 CHF
Осигурување750,00 CHF
Надоместоци за управување1.800,00 CHF
Имотна такса550,00 CHF
Такси за владение1.000,00 CHF
Надомест на капиталCHF0,00
Годишна закупнина15.100,00 CHF
Месечна киријаCHF1.258,33

Некои дополнителни решенија за пополнување на вашиот капитал во Швајцарија

Освен заем за купување на недвижен имот без капитал, има и други алтернативи за комплетирање на регулаторниот придонес на 20%. Еве неколку совети што вашиот советник Lica разговарајте со вас за да го оптимизирате вашето финансирање.

Решенија за обезбедување капитал и купување на недвижен имот без капитал:
  • Капитал од професионални пензии: за дополнување на сопствените средства се интересна алтернатива. Можете да ги повлечете вашите пензиски средства од вториот столб. Операцијата е можна под услов да имате најмалку 20.000.- на вашиот втор столб.
  • Капитал од индивидуалните пензии: може да се повлече и за да се заврши купувањето. Што се однесува до повлекувањето на вториот столб, средствата мора да се искористат за стекнување на главно живеалиште. Не е потребен минимум за повлекување од Третиот столб.
  • Побарајте помош од вашите најблиски: ако сакате да ги избегнете сите ризици од задолжување со банкарски институции, побарајте помош од семејството или пријателите за да ги наполните сопствените средства. Потврда за долгот понекогаш може да биде доволно за да добиете заем од вашите познаници.
  • Залог на друг постоечки имот како колатерал: што ќе се смета како еквивалентен придонес во готовина. Во овој случај, банката ќе процени вредност што треба да ја задржи според цената на вашиот имот.
Дополнително…
  • Изведете работа: е интересно решение под услов да имате добро познавање од областа на градежништвото. Така, вредноста на извршената работа може да се смета како личен придонес.
  • Депозит во задруга: е исто така можно решение во некои случаи. Во кантонот Вауд, на Задруга за гаранција за хипотека Vaudoise може да ви каже за ова.

Според овие информации, затоа има многу алтернативи за дополнување на придонесот од 20% при аплицирање за хипотека. Приходите земени во предвид ќе бидат и одлучувачки критериум во начинот на градење на сопствените средства. Во Lica земаме во предвид што е можно повеќе фактори за да ви го донесеме најдоброто решение на пазарот!

Lica – Решението за купување недвижен имот без капитал

Има многу решенија за финансирање за вашиот проект за недвижнини. Сепак, мора да ја изберете опцијата што навистина одговара на вашите потреби и вашиот буџет. Не е секогаш можно да се создадат доволно заштеди и алтернативни решенија за капитал не се секогаш достапни.

Во Швајцарија, само Lica може да понуди поволно кредитно решение за финансирање на купување недвижен имот без капитал. Во овој контекст, Lica се стреми да изврши многу квалитетна работа со цел да ги максимизира вашите шанси за пристап до имотот.

Сега кога сте совршено запознаени со решенијата за финансирање без капитал, одвојте време да контактирате со нашите специјалисти. Тие ќе ве придружуваат на неутрален и доверлив начин во вашите чекори.

Дали имате прашања пред да го поднесете вашето барање? Нашите советници се таму за да одговорат на вашите прашања 7 дена во неделата директно на WhatsApp. Побарајте не повеќе информации и со задоволство ќе ви одговориме!

Lica
5.0
Врз основа на 56 прегледи
напојувано од Google
1TP12 Тавиер Валдес
1TP12 Тавиер Валдес
08:38 28 22 ноември
Би сакал да и се заблагодарам на Мара Гарсија за нејзината брзина и вештини. Благодарение на неа успеав што поскоро да го добијам тоа што го сакав.ПоздравXV
Оберлин Мајкл
Оберлин Мајкл
16:58 01 22 ноември
Таа навистина бев јас, таа е единствената која веруваше во мене, ја сметам за неверојатна
Винсент Морел
Винсент Морел
13:14 24 22 октомври
Мара Гарсија ја препорачувам за кредитите
Погледнете ги сите прегледи
js_loader

Продолжувајќи да ја користите оваа веб-страница, се согласувате дека може да се користат колачиња или други слични технологии. Повеќе информации тука.

Испратете ни ја вашата апликација:

Изберете го вашиот јазик и поставете ги вашите прашања!