Направете купување на недвижен имот во странство со приватен кредит!

Купување на недвижен имот во странство

Купувањето недвижен имот во странство е сосема можно, под услов да најдете финансирање. Исто така, важно е да знаете неколку совети за да бидете спокојни кога купувате недвижен имот во странство. Дали сакате да го направите вашиот проект реалност? Затоа, дознајте како да добиете заем за да го купите вашиот имот!

Финансирање на купување недвижен имот во странство: како да го направите тоа?

Lica многу ќе ви помогне во вашиот проект! Навистина, ги проучуваме понудите за финансирање на пазарот со цел да ја најдеме онаа која најдобро ќе одговара на вашите очекувања. Потоа, интервенираме до располагање на средствата и на крајот ве придружуваме до купувањето на вашата куќа.

Nous mettons donc toutes nos compétences à votre service pour réaliser votre achat immobilier à l’étranger. Avec Lica, vous profitez gratuitement des services suivants :

 • наоѓање финансирање што ги задоволува вашите потреби;
 • персонализирана услуга според вашата цел;
 • тим составен од различни специјалисти;
 • избор на решенија составен од најдобрите понуди на пазарот;
 • од највисоката стапка на прифаќање во Швајцарија

Банките во Швајцарија генерално не финансираат недвижен имот во странство…

Навистина, во Швајцарија банките кои би финансирале викендички надвор од земјата речиси и да не постојат. Сепак, постојат странски банки кои финансираат имот на локациите каде што се наоѓаат нивните филијали во странство. За да се најде финансирање, можно е да се пристапи и до локалните банки. Во двата случаи, пристапот е многу рестриктивен и бара подготовка на датотека со голема сложеност. Аплицирањето за финансирање од локална банка каде што се наоѓа имотот е многу лоша идеја. Навистина, ќе се соочите со проблеми на регулирање, превод и разбирање. Заемот во странска валута, исто така, може да се покаже како проблематичен со варијациите на девизниот курс.

Идеално финансирајте го купувањето на недвижен имот во странство со заем во Швајцарија.

Lica ве придружува додека не ги добиете вашите средства!

Vous l’aurez compris, la meilleure solution pour effectuer un achat immobilier à l’étranger est donc de profiter d’un crédit privé à des conditions avantageuses.

Приватен заем: одлично решение за купување имот во странство

Тоа е навистина одлична алтернатива за купување недвижен имот во странство. Овој тип на заем има предност што не е наменет за некоја конкретна намена. Со приватен кредит, можете да ги трошите парите како што сакате! И така особено за купи недвижен имот.

Затоа, приватниот заем ги има следните предности со купување недвижен имот во странство:

 • Финансирање до 400.000 CHF.-
 • Рок на отплата до 10 години
 • Поволна каматна стапка според вашето досие

Бидејќи можете слободно да ги распределите вашите средства како што сакате, ги имате сите пари за да го финансирате купувањето и трошоците што произлегуваат од тоа. Дополнително, имајќи ги вашите средства во готовина, вие сте во позиција на сила да преговарате за цената на идното купување на имот во странство.

Затоа, искористувањето на заем под поволни услови е одлично решение за купување недвижен имот во странство. Ќе можете слободно да го купите предметот од вашите соништа, а исто така ќе можете полесно да се договорите за неговата цена.

Сепак, пред купувањето, ќе биде неопходно да се обрне внимание на различни точки. Ние ќе ги наведеме за вас во оваа статија. Добро продолжение во вашето читање!

Еве кои точки треба да ги проверите пред да купите имот во странство

Регистар на земјиште: како функционира?

Во странство, земјишните регистри се различни од оние во Швајцарија. Мора да си поставите неколку прашања:

За да се пронајдете себеси и да избегнете непријатни изненадувања, можете да ги повикате професионалците на лице место. Можно е да побарате помош од нотар, адвокат, советник или дури и брокер. Специјализираниот тим на Lica исто така може да ве поддржи и да одговори на вашите различни прашања.

Исто така, важно е да го регистрирате вашиот имот во земјишниот регистар на засегнатата земја. Пред да го потврдите купувањето, се препорачува да повикате специјалист.

Трошоци при купување имот во странство

И да, како и во Швајцарија, ќе треба да ги платите трошоците за купување на вашиот имот. Тие генерално се состојат од такси за брокер, нотарски или адвокатски такси и различни даноци во зависност од земјата во која го купувате вашиот имот. Секогаш бидете многу внимателни на овие различни трошоци и побарајте совет или мислење од трета страна пред да ги платите.

Даночниот систем и даноците на странската држава

Да се поседува имот во странство е добро, сепак, ќе мора да платите даноци и такси. Доброто навистина често се оданочува во земјата каде што се наоѓа. Бидете сигурни, обично нема да бидете оданочени двапати благодарение на договорите за двојно оданочување.

Купување на недвижен имот во странство

Во принцип, како сопственик на недвижен имот во странство, прво мора да дознаете за следните даноци:

 1. Права за пренос: Ова е еднократен данок кој ќе се плаќа при купување на имотот.
 2. Имотна такса: тоа е годишен данок во однос на вредноста на имотот.
 3. Оданочување на приходот од изнајмување: Ова е често данок на кириите што ги добивате со изнајмување на вашиот имот. Во Швајцарија, неговиот приход од изнајмување се додава на вашиот приход. Ако вашиот имот не е изнајмен, даночните власти во Швајцарија ќе одредат вредност за изнајмување (теоретски приход) и ќе го додадат на вашиот приход во Швајцарија.
 4. Данок на богатство: Како сопственик во странство, вредноста на вашиот имот намален за долгот поврзан со него, ќе се додаде на вашето богатство во Швајцарија. На пример, ако вашиот објект има даночна вредност од 200.000.- и имате долг од 100.000.- за овој имот, вашето богатство во Швајцарија ќе се зголеми за 100.000.-.

Недвижен имот во странство: дали е управуван од агенција за недвижности?

Генерално да, и ова ќе ви овозможи да бидете помирни! Наш совет: купете ги вашите први имоти во странство од признати агенции или менаџери!

Географската локација на објектот

Ова е многу важен елемент во зависност од вашата цел за изнајмување. Ако планирате да го изнајмувате вашиот имот на годишна или сезонска основа, внимателно проверете ги изгледите за изнајмување. На пример, можете да пребарувате во локалните огласи за да ја проверите стапката на слободни работни места или да користите апликација како " електронски книги » pour vérifier les prix des locations saisonnières dans la région que vous convoitez.

Различните изгледи за развој во областа каде што се наоѓа објектот

Y’a-t-il des transports publics ? A quelle distance se trouve les services de soins ? Y-a-t-il des centres commerciaux à proximité ? A combien de km se trouve le premier aéroport ? Toutes ces questions doivent se poser et vous devez en tenir compte pour valoriser correctement le prix de votre achat immobilier à l’étranger.

Направете експертиза пред да го направите купувањето

Во странство, стандардите и капацитетите не се секогаш толку високи како во Швајцарија. Откако ќе најдеме куќата или станот од неговите соништа, се препорачува да се направи вештачење. За ова, има смисла да се јавите кај специјалист за градење. Исто така, повикајте специјалист за инсталација и домашна автоматизација. Така, ќе ви биде гарантирано да купите недвижен имот што ги исполнува вашите очекувања.

Наш заклучок за купување на недвижен имот во странство

Lica има долгогодишно искуство во областа на финансирање на недвижен имот во странство. Ние ве поддржуваме бесплатно за голем број прашања и заштедувате на вашите административни процедури додека ги избегнувате вообичаените замки.

Како и со секој тип на финансирање, секогаш ќе биде препорачливо со најголемо внимание да се анализира моменталната состојба на секој заемопримач за потоа да се продолжи кон најдоброто решение без губење време.

Затоа веруваме дека секогаш е подобро да инвестирате малку повеќе време на почетокот на врската за да ги зголемите вашите шанси за доделување кредит. Ова е причината зошто Lica во сите случаи фаворизира персонализиран пристап кон прашањето и секогаш одвојува време добро да ги запознае своите клиенти.

Maintenant que vous connaissez les principales astuces pour effectuer un achat immobilier à l’étranger, il ne vous reste plus qu’à faire votre demande. Avec Lica c’est simple, rapide et efficace ! Et oui, vous faites votre demande en ligne en moins de 5 minutes et ensuite nos équipes spécialisées se chargent d’effectuer le travail pour vous. Vous économisez ainsi du temps et de l’argent !

Дали имате прашања пред да го поднесете вашето барање? Нашите советници се таму за да одговорат на вашите прашања 7 дена во неделата директно на WhatsApp. Побарајте не повеќе информации и со задоволство ќе ви одговориме!

Lica
5.0
Врз основа на 56 прегледи
напојувано од Google
1TP12 Тавиер Валдес
1TP12 Тавиер Валдес
08:38 28 22 ноември
Би сакал да и се заблагодарам на Мара Гарсија за нејзината брзина и вештини. Благодарение на неа успеав што поскоро да го добијам тоа што го сакав.ПоздравXV
Оберлин Мајкл
Оберлин Мајкл
16:58 01 22 ноември
Таа навистина бев јас, таа е единствената која веруваше во мене, ја сметам за неверојатна
Винсент Морел
Винсент Морел
13:14 24 22 октомври
Мара Гарсија ја препорачувам за кредитите
Погледнете ги сите прегледи
js_loader

Продолжувајќи да ја користите оваа веб-страница, се согласувате дека може да се користат колачиња или други слични технологии. Повеќе информации тука.

Испратете ни ја вашата апликација:

Изберете го вашиот јазик и поставете ги вашите прашања!