Главните причини за одбиен заем

одбиен заем

Вашето досие е завршено, а сепак банката одбива да ви даде заем? Оваа ситуација обично е извор на голема фрустрација. За да ја засилат вашата нервоза, финансиските организации нема да ви ги кажат причините за ова одбивање. Сепак, многу причини може да доведат до одбивање на заемот. Дознајте кои од нив во оваа нова статија.

Строги правила за одобрување кредити

Имајте предвид дека банките не одлучуваат случајно дали да ви дадат заем или не. Финансиските организации наоѓаат интерес за одобрување кредит, за нив тоа е причина за заработка. Но, тие се принудени да постават некои услови за да бидат сигурни дека овој заем е исплатлив за нив.

Навреден закон за потрошувачки кредити, секоја банка има свои интерни упатства за оценување на кредитната апликација на клиентот. Кога позајмуваат пари на клиент, заемодавачите пресметуваат колку ќе заработат и колкава е веројатноста заемот да не биде вратен. За време на оваа кредитна проверка, банката може да одлучи да го одбие барањето доколку ризиците се превисоки.

Од доверливи причини, причината за одбиениот заем за жал не се соопштува. Тогаш е тешко да можете да ги зголемите вашите шанси да земете приватен кредит без да ги знаете причините за одбивањето.

Затоа, овде ќе ви ги кажеме различните причини за одбиениот заем!

Главните причини за одбиен заем

Пред да поминете низ различните причини за одбивање, можете исто така да контактирате со нашиот специјализиран тим кој ќе одговори на вашите прашања бесплатно 7/7 дена директно на WhatsApp.

Во случај на одбивање, не ги множете вашите барања!

Исто така, забележете дека во случај на одбивање, силно се препорачува да не ги множите вашите барања. Ова ќе има ефект на блокирање на секоја шанса за добивање средства потоа поради регистрациите на ЗЕК што ќе се акумулираат.

Способност да го вратите вашиот кредит за 3 години

За да контактирате со приватен заем, мора да сте полнолетни. Неможеш добие заем пред вашите 18и роденден. Дополнително, мора да можете да го вратите целиот овој кредит во рок од 3 години (не станува збор за отплата на заемот во овој период, само мора да можете да го направите тоа). Во спротивно, вашето барање ќе биде одбиено.

Тужбите вклучуваат одбиен заем во повеќето случаи!

Ова е знак на неплаќање. биде предмет на а потера е многу казнувачко за добивање кредит. За банките ова е навистина многу лош знак. Можеби ќе се воздржат од давање заем ако се најдете во ваква ситуација.

Недоволна плата

Ако вашата плата не е пропорционална со износот на вашиот заем, финансиските организации може да го одбијат вашето барање за кредит. Тие ќе сметаат дека нема да можете правилно да ги плаќате месечните исплати на вашиот заем. Оптимизирајте го вашиот буџет затоа е секогаш многу важно пред да аплицирате за приватен кредит.

одбиен заем

Невработеност или пробен период

Банките може да ја одбијат вашата апликација доколку сте невработени. Истото важи и за лицата на условна казна. Навистина, за време на пробен период, договорот за вработување може да биде раскинат со 7 дена известување. За заемодавачите, оваа ситуација претставува ризик. Исплатата на вашата плата може да биде прекината преку ноќ, што може да има силно влијание врз исплатата на вашите месечни исплати.

Негативните записи во ЗЕК може да резултираат и со одбиен заем

Пред да прифатат барање за заем, организациите кои даваат заем го проверуваат ЗЕК (кредитна канцеларија) ако вашата историја покажува негативен код. Ако е така, ризикувате да добиете одбивање. Кредитниот информативен центар ви овозможува да ги проверите, меѓу другото, вашите навики за плаќање (измама, блокирање картички, нередовни плаќања итн.).

Одбиен заем кога сте млад шеф

Започнувањето бизнис е сон, но банките можеби не сакаат да ви дадат кредит. Ова, особено кога ги започнувате вашите активности. Навистина, ако сте самовработени помалку од една година, тогаш заемодавачите ќе имаат потешкотии да ја проценат вашата заработка секој месец.

Пензионирање

Грант а кредит за пензионерите е многу ризично за банките. Навистина, невозможно е да се искористат придобивките од првиот столб на АВС. Доколку пензионерот не може да ги плати месечните рати, тогаш финансиската институција нема да може да му ги врати средствата.

Инвалидско осигурување или социјална помош

Ако примате инвалидска пензија или бенефиции за социјално осигурување, вашата апликација може да биде одбиена. Навистина, овие ануитети не можат да бидат запленети во случај на неплаќање на вашиот кредит. Дополнително, некои банки систематски одбиваат да ги сметаат барателите како корисници на ануитети.

Што да направите во случај на одбивање на заем?

Не паничете ! Има решенија и Lica е тука да помогне. Можете да не контактирате во секое време за бесплатна помош. Направете го вашето барање за контакт користејќи го следново копче:

Сега кога ги видовме главните причини за одбиениот заем, ајде да погледнеме како е можно да се поправи оваа ситуација. Секој случај има свое објаснување и свое решение!

Недоволна способност за отплата на кредит

Во овој случај, не е можно чудо! Ќе мора да го прегледате вашиот буџет и евентуално да контактирате со банка која прави поповолна пресметка на вашите трошоци. Lica е токму тука за да избегне ваков тип на ситуации со тоа што ве води кон реални и достапни решенија.

Пензионирање, инвалидско осигурување или социјална помош

Во овие три ситуации, проблемот е секогаш ист! Бидејќи ануитетите и бенефициите не можат да се одземат во случај на неплаќање на вашиот приватен кредит, банките се многу строги во однос на условите за прифаќање. И овде најдобро решение ќе биде да се работи на буџетот и да се испрати барањето до банка која е пофлексибилна во однос на буџетските пресметки.

одбиен заем

Невработеноста или пробниот период не е нужно причина за одбивање заем!

Трпението е клучниот збор во оваа ситуација! Ќе мора да почекате додека не заврши пробниот период или да почекате додека не продолжите со професионалната активност. Во овој случај, сепак, вреди да се разгледа барањето со друг член на вашето семејство. Ова ќе го зголеми вашиот буџет и на тој начин банката би можела да ги добие сите посакувани гаранции. Откако ќе се даде заемот, запомнете да ги осигурате вашите месечни исплати во случај на невработеност !

Во случај на гонење

Во секој случај, ќе мора да ги вратите долговите пред да земете заем. Меѓутоа, во одредени исклучителни ситуации, можно е да се добие кредит со една или две постапки. Во овој случај, најдоброто нешто што треба да направите е да контактирате со Lica за бесплатно да ја анализирате вашата ситуација пред да аплицирате за приватен кредит.

Во случај на лошо бодување

Искористете ги предностите на нашето решение CleanData ! Ќе можете да имате корист од следниве услуги:

  1. Добијте ги вашите лични податоци
  2. Разберете ги причините за одбивањето
  3. Исчистете ги вашите податоци кога е можно
  4. И конечно, добијте го посакуваното финансирање.

Пакетот CleanData се наплаќа 69 CHF, но се враќа ако не ви дозволи да го добиете кредитот!

За самовработените има и решенија!

Иако приватниот кредит сигурно ќе биде одбиен во текот на првата година од праксата, имајте предвид дека ова не е единственото решение за добивање финансирање. Како неутрален и независен давател на услуги, Lica ви нуди и многу интересни алтернативни решенија како што е деловен кредит.

Одбиен заем? Lica е тука да ви помогне!

Постојат многу причини зошто банката може да ја одбие вашата приватна апликација за кредит. Сепак, дури и ако вашата апликација е одбиена од многу претпријатија, нема смисла да брзате со непријатни понуди за заеми. На пазарот има многу предлози кои не спомнуваат никакви услови или критериуми за добивање кредит. Заемите без кредитна проверка често се измама што треба да се избегне. Со правење погрешен избор, може да бидете измамени и да изгубите многу пари.

Ако вашето барање е одбиено, аплицирајте без одлагање за Lica

Сега кога ги имате сите информации за да избегнете грешки поврзани со одбивање приватен кредит, одвојте време да контактирате со нашите специјалисти за да најдете решение. Иако секогаш е непријатно да се добие негативен одговор, можете да сметате на Lica кој ќе ве придружува доверливо во вашите чекори.

Дали имате прашања пред да го поднесете вашето барање? Нашите советници се таму за да одговорат на вашите прашања 7 дена во неделата директно на WhatsApp. Побарајте не повеќе информации и со задоволство ќе ви одговориме!

Lica
5.0
Врз основа на 56 прегледи
напојувано од Google
1TP12 Тавиер Валдес
1TP12 Тавиер Валдес
08:38 28 22 ноември
Би сакал да и се заблагодарам на Мара Гарсија за нејзината брзина и вештини. Благодарение на неа успеав што поскоро да го добијам тоа што го сакав.ПоздравXV
Оберлин Мајкл
Оберлин Мајкл
16:58 01 22 ноември
Таа навистина бев јас, таа е единствената која веруваше во мене, ја сметам за неверојатна
Винсент Морел
Винсент Морел
13:14 24 22 октомври
Мара Гарсија ја препорачувам за кредитите
Погледнете ги сите прегледи
js_loader

Продолжувајќи да ја користите оваа веб-страница, се согласувате дека може да се користат колачиња или други слични технологии. Повеќе информации тука.

Испратете ни ја вашата апликација:

Изберете го вашиот јазик и поставете ги вашите прашања!