Како да се добие кредит со тужби во Швајцарија?

кредит со тужби

Што е пофрустрирачко од тоа да не можете да добиете кредит поради вашите тужби? Навистина, федералниот закон за потрошувачки кредит (LCC) е специфичен за ова. Членот 22 укажува, на пример, дека испитувањето на способноста за склучување кредит има за цел да спречи презадолжување предизвикано од договор за потрошувачки кредит. Накратко, затоа е невозможно да се договори кредит со тужби!

Сепак, постои целосно законско решение за добивање кредит со тужби. Ова е она што ќе ви го објасниме во оваа нова статија. Добро читање.

Добијте кредит со тужби користејќи доверлива трета страна

За да добиете кредит со тужби, постои решение со повикување на доверлива трета страна. Навистина, ако вториот е подобен за доделување приватен заем, ќе може да ви помогне во вашиот пристап и на тој начин да ви овозможи да добиете брз кредит. Еве го решението развиено за да се разбере како функционира:

1. Интервенција од доверлива трета страна

Првиот чекор е да најдете околу вас некој на кого му верувате. Вториот навистина ќе мора да се согласи да го позајми износот еквивалентен на вкупниот износ на вашиот тужби. Откако ќе се најде ова лице, тие ќе аплицираат за кредит, кој треба да се прифати без тешкотии.

Потоа, средствата ќе бидат исплатени на ова трето лице кое го склучило кредитот. Потоа ќе изврши целосна отплата на вашите долгови во однос на испораката на a признавање на долгот кои претходно сте ги утврдиле. За да напишете потврда за долг во соодветна форма, можете да ја консултирате следната статија " Како да напишете IOU во Швајцарија или побарајте од вашиот советник Lica да се грижи за тоа наместо вас кога аплицирате за заем.

кредит со тужби

2. Направете го вашиот заем и отплатете го третото лице

Сега кога вашите тужби се платени од трето лице, вие повторно сте солвент и затоа имате право да аплицирате за приватен кредит. Всушност, штом вашиот извадок од постапката е празен, можете да го извршите законско барање за заем. По добивањето на средствата ќе ги вратите на третото лице кое ви помогнало. Во замена, ова ќе го поништи признавањето на долгот што претходно сте го склучиле меѓу страните. Сега сте без кривично гонење, а третото лице исто така целосно го отплатило својот кредит. Затоа сите си заминуваат со бројачите на нула!

кредит со тужби

Дали постои ризик за трето лице?

Третата страна во некои случаи може да биде загрижена за овој процес и тоа е нормално. Меѓутоа, во пракса, ризикот е исклучително низок или непостоечки поради следните причини:

  1. Откако ќе се добие кредитот, третата страна ги подмирува вашите долгови. Затоа повторно сте растворливи и признавање на долгот (должнички инструмент) може да се користи во секое време од страна на трето лице за да се бара надомест. Во ова катастрофално сценарио, лицето би било одземено од обвинителството, а третото лице секој месец би го добивало нивниот надомест.
  2. Имате можност да се осигурате од непредвидливи настани во животот. Дали невработеност, инвалидитет или смрт, овие ризици се осигурливи во корист на третото лице. Така, ова последново има сигурност дека ќе биде вратено што и да ви се случи!

Затоа, процесот е многу безбеден и секако сте придружувани од еден од нашите специјалисти за кредити. Ова ќе ви каже како да продолжите и кога да ги извршите различните операции.

Заштитете се во случај на смрт, инвалидитет или невработеност за да добиете кредит со тужби

Животот е непредвидлив! Навистина, никој не е безбеден од несреќа, болест или невработеност. За да се заштитите од овие ризици, сосема е можно да земете осигурување и затоа да го уверите третото лице. Затоа, исто така, ќе биде заштитено ако нешто ви се случи за време на финансиската трансакција. Еве ги различните решенија што ги препорачуваме за да ве заштитиме за време на добивање кредит со тужби :

  1. Осигурување за загуба на заработка во случај на невработеност, болест или несреќа. Често тоа е сума за осигурување со која можете да добиете месечен надоместок во случај на невработеност, болест или несреќа. Затоа, во случај на непредвидлива ситуација, останувате солвент и можете да го почитувате вашиот финансиски договор.
  2. 3Б осигурување од ризик од смрт со неотповиклива клаузула. Осигурувањето на смрт во оваа форма овозможува неотповикливо да се определи корисник на капиталот. Со други зборови, осигуреното лице и корисникот (третото лице) се трајно врзани за времетраењето на договорот. Така на третото лице му се гарантира дека ќе ја добие позајмената сума во случај на смрт на должникот.

Со овие две заштити, третото лице кое ќе го даде заемот е целосно уверено дека ќе биде вратено без разлика на се!

И овде уживајте бесплатно Lica услуги да ве придружува во вашите чекори и да обезбеди непречено одвивање на операциите.

Lica ви помага да го добиете вашиот кредит со тужби

Добивањето кредит со тужби бара добро разбирање на законите и финансискиот систем во Швајцарија. Ова е причината зошто силно се препорачува да добиете помош од специјалист за кредити во Швајцарија. Без оглед на вашата ситуација, можете да сметате на нашите вработени да ви помогнат! Или се работи за:

  • Поставете потврда за долг
  • Извадете го вистинското осигурување
  • И конечно, добијте го вашиот приватен кредит со тужби

Lica е тука да ви помогне!

Како независен посредник, Lica работи за своите клиенти во целосна неутралност. Затоа нашите советници одвојуваат време да ве слушнат и да ви го понудат посакуваното решение од мноштвото постоечки решенија на пазарот. Со онлајн апликација за кредит на Lica, затоа имате сигурност дека ќе бидете придружувани во текот на целото времетраење на вашиот проект.

Сега кога знаете дека lica е покрај вас, одвојте време да контактирате со нашите специјалисти со пополнување на апликација за онлајн кредит без обврска. Тие ќе ве придружуваат на неутрален и доверлив начин во вашиот пристап.

Дали имате прашања пред да аплицирате? Нашите советници се таму за да одговорат на вашите прашања 7 дена во неделата директно на WhatsApp. Побарајте не повеќе информации и со задоволство ќе ви одговориме!

Lica
5.0
Based on 42 reviews
напојувано од Google
Фереира Алберто
Фереира Алберто
08:16 09 22 септември
Голема благодарност до Lica и особено до Франсоа Гас. Вашите напори не остануваат незабележани. Ви благодариме за вашата помош и поддршка. Вие сте навистина предност за вашиот тим и за целата организација. Вашата работна етика и вашата вклученост се достојни за восхит, ние сме среќни што имаме некој исто толку посветен како вас на бродот!
Сесилија де Јонг
Сесилија де Јонг
08:57 15 22 јули
Личноста на мојот одговор е многу професионална, ефикасна, доверлива, вредна, ги ажурира моите барања во секое време, многу сум му благодарен на Омар Гургел, кој секогаш добро се грижи за моето досие, Браво е величествено и одлично! Навивајте! Работодавецот треба да се гордее со него, да му аплаудира и да го унапредува ве молам 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Thelight33 World
Thelight33 World
15:14 13 22 јули
Бев многу задоволен од услугите на господинот Омар Гургел, силно го препорачувам! 👍
See All Reviews
js_loader

Продолжувајќи да ја користите оваа веб-страница, се согласувате дека може да се користат колачиња или други слични технологии. Повеќе информации тука.

Испратете ни ја вашата апликација:

вашата еволуција е во ваши раце!

Изберете го вашиот јазик и поставете ги вашите прашања!

Изберете заем што одговара на вашите потреби!

Највисока стапка на прием во Швајцарија
Вашето барање за помалку од 2 минути
Најдобри услови на пазарот
Одговор за помалку од 24 часа
Без административни такси
✓ Највисока стапка на прифаќање во Швајцарија
✓ Вашето барање за помалку од 2 минути
✓ Најдобри пазарни услови
✓ Одговор за помалку од 24 часа
✓ Без такси за апликација