Приватен кредит за АВС и АИ анунти

кредит за аунтитанти

Дали сте AVS или AVI анутитатор?

AVS и AI се двата даватели на првиот столб. Осигурувањето за старост и преживеани лица (АВС) им исплаќа пензии на пензионерите и вдовиците, пензиите на вдовиците и сираците на преживеаните. Додека инвалидското осигурување (АИ), плаќа бенефиции (ануитети) на лицата со посебни потреби. Затоа, ќе видиме како овие три типа на корисници можат да ги искористат предностите на финансирањето кога навистина им е потребно.

Кои се условите за добивање приватен кредит?

Дури и ако е можно да се направи а лична апликација за заем кога сте AVN / AI анутитор, не сите банки нужно ќе го прифатат вашето барање. За да може датотеката да се обработи во банка, ќе треба да ги исполните следниве услови:

 • Вашите придобивки од AVS или AI, пензиите од вториот столб и кој било друг извор на приход изнесуваат најмалку 2.500 CHF месечно
 • Имате помлади од 70 години кога е склучен договорот
 • Немате тужби што се во тек (вклучени се и стандардни акти)

Со Lica, ги имате сите шанси да добиете кредит со многу поволни услови со тоа што ќе бидете ануитант. Искористете го вашето барање бесплатно и без обврска. Заедно ќе најдеме решение за да го добиеме посакуваното финансирање.

Какви периоди на отплата се можни со заем за приматели на пари?

Возрасната политика со банките е поставена помеѓу 62 и 64 години за да се постигне заем. Меѓутоа, во некои случаи е можно да се подигне кредит за побарувачи до 70 години. Значи Ануситори за AVS / AI корист од максималното времетраење на договорот, генерално максимум 48 месеци.

Каматни стапки за аунтитанти

За луѓето кои примаат ануитет, каматните стапки за лични заеми генерално варираат помеѓу 3.95% и 7.9%. Стапката главно ќе зависи од индивидуалната ситуација на секој апликант. Lica секогаш ви ги нуди најдобрите стапки достапни за вашиот приватен заем врз основа на резултатите што ги добиваат нашите советници по преговорите.

Каков документ мора да се обезбедат за кредитирање

За правилна обработка на вашата датотека, мора да обезбедите:

 • Копија од вашата лична карта
 • Копија од одлуката АИ / АВС / Пензиски фонд
 • Копии од вашите последни 3 изводи од сметката на кои ја добивате пензијата
 • Копии од вашите последни 3 дополнителни уплатници за приход (доколку е применливо)
 • Договор за закуп или хипотека
 • Ако сте во брак или живеете како двојка:
 • Копија од швајцарска лична карта или дозвола за престој на вашиот партнер.
 • Копија од вашите последни 3 уплатници и последните 3 потврди за дополнителен приход од вашиот партнер (доколку е применливо).

Зошто да изберете LICA

Советниците во Lica го обработуваат вашиот случај транспарентно и многу ефикасно. Ја проучуваме вашата моментална ситуација, размислуваме за вашиот буџет, а потоа ви нудиме финансирање што е совршено прилагодено на вашата ситуација. Lica исто така преговара за вашата каматна стапка за да ја добиете најповолната понуда на пазарот.

Покрај тоа, на Lica имате корист од дополнителен cashback за вашето финансирање и на тој начин добивате повеќе пари отколку со нашите конкуренти!

Lica
5.0
Врз основа на 40 прегледи
напојувано од Google
Фереира Алберто
Фереира Алберто
08:16 09 22 септември
Голема благодарност до Lica и особено до Франсоа Гас. Вашите напори не остануваат незабележани. Ви благодариме за вашата помош и поддршка. Вие сте навистина предност за вашиот тим и за целата организација. Вашата работна етика и вашата вклученост се достојни за восхит, ние сме среќни што имаме некој исто толку посветен како вас на бродот!
Сесилија де Јонг
Сесилија де Јонг
08:57 15 22 јули
Личноста на мојот одговор е многу професионална, ефикасна, доверлива, вредна, ги ажурира моите барања во секое време, многу сум му благодарен на Омар Гургел, кој секогаш добро се грижи за моето досие, Браво е величествено и одлично! Навивајте! Работодавецот треба да се гордее со него, да му аплаудира и да го унапредува ве молам 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Thelight33 World
Thelight33 World
15:14 13 22 јули
Бев многу задоволен од услугите на господинот Омар Гургел, силно го препорачувам! 👍
Погледнете ги сите прегледи
js_loader

Продолжувајќи да ја користите оваа веб-страница, се согласувате дека може да се користат колачиња или други слични технологии. Повеќе информации тука.

Испратете ни ја вашата апликација:

вашата еволуција е во ваши раце!

Изберете го вашиот јазик и поставете ги вашите прашања!

Изберете заем што одговара на вашите потреби!

Највисока стапка на прием во Швајцарија
Вашето барање за помалку од 2 минути
Најдобри услови на пазарот
Одговор за помалку од 24 часа
Без административни такси
✓ Највисока стапка на прифаќање во Швајцарија
✓ Вашето барање за помалку од 2 минути
✓ Најдобри пазарни услови
✓ Одговор за помалку од 24 часа
✓ Без такси за апликација