Аплицирање за заем како странец во Швајцарија

кредит како странец

Трошоците за живот отсекогаш биле релативно високи во Швајцарија. Како имигрант, затоа понекогаш е тешко да се воспостави финансиски во земјата. Ова е причината зошто странците често прибегнуваат кон кредитни апликации за да добијат готовина. Сојузниот завод за статистика потврдува дека луѓето кои немаат швајцарско државјанство земаат потрошувачки кредит почесто од швајцарските државјани. Дури и ако процедурите се малку покомплицирани, сосема е можно да се добие кредит како странец во Швајцарија. Ние објаснуваме како да го направите тоа во оваа нова статија!

Кои се критериумите за добивање кредит?

Постоењето на редовен приход е предуслов за секое барање за кредит! Сепак, постојат низа услови кои го отежнуваат процесот на аплицирање за кредит кога сме странци. Затоа е императив да се знаат овие различни специфичности пред да аплицирате за кредит како странец. Навистина, доволниот приход е првиот услов што треба да се исполни, но многу дополнителни фактори услови за добивање кредит. Тие вклучуваат националност, статус, работна дозвола и должина на престој во Швајцарија.

Аплицирање за заем – Различните ситуации кога сме странци

Кога аплицирате за кредит како странец, треба да знаете дека банките воспоставуваат различни профили врз основа на дозволата за престој што ја поседувате. па еве различните дозволи за престој што потенцијално може да доведе до заем:

Во зависност од лиценцата што ја поседувате, условите за давање кредит нема да бидат исти од една во друга банка. Со цел да ги олесниме вашите процедури, затоа подготвивме детални описи за секоја од овие ситуации.

Добијте кредит како странец со C дозвола

Доколку имате C дозвола, условите за добивање кредит како странец се многу флексибилни! Општо земено, луѓето со C дозвола имаат право на ист третман како и оние со швајцарско државјанство. Затоа, во пракса, сите банки се согласуваат да одобрат заем на имател на C дозвола.

Еве ги минималните критериуми што треба да се исполнат за да се добие кредит како странец со C дозвола во Швајцарија:

 • Бидете полнолетни (18 години)
 • Имајте минимален приход од 2.900.- нето
 • Бидете во можност да го докажете вашиот приход
 • Немојте да бидете во ситуација на презадолженост

Се разбира, може да се применат и други специфичности во зависност од вашата лична ситуација. Затоа, секогаш се препорачува да ги искористите услуги на мудар посредник. Ова може да ви помогне да ја поправите вашата датотека и да ги зголемите вашите шанси да го добиете вашето финансирање.

Аплицирајте за кредит како странец со Б дозвола

Ако имате дозвола за престој Б, критериумите за избор се малку построги. Навистина, ќе биде можно да го добиете вашиот кредит како странец со Б-дозвола само ако вашата дозвола е валидна најмалку 6 месеци. Сепак, некои банки не одобруваат кредит на странци со Б дозвола со датум на основање помал од 12 или 24 месеци.

Еве ги различните критериуми што треба да се исполнат за да се добие приватен кредит со Б дозвола:

 • Бидете полнолетни (18 години)
 • Имајте минимален приход од 2.900.- нето
 • Бидете во можност да го докажете вашиот приход
 • Немојте да бидете во ситуација на презадолженост
 • Ја имате вашата Б лиценца најмалку 6 месеци

Внимавајте да не барате неколку банки кога аплицирате за кредит! Ова се однесува на сите апликанти, но поконкретно за Б-дозволата која може да биде одбиена од една до друга банка според критериумите на секоја фирма. Навистина, како што видовме, некои банки не се согласуваат да позајмуваат средства на имателите на Б дозвола за помалку од 12 месеци или 24 месеци. Ако правите повторени барања и тие се одбиени, овие чекори ќе бидат известени до централната кредитна канцеларија (ЗЕК) и ќе ви се намалат шансите да добиете заем.

Во овој контекст, искористете ги предностите на услугите на Lica за да се осигурате дека ќе го добиете вашето финансирање без одлагање и со најдобри пазарни услови. Нашите експерти знаат како да го подготват вашето досие и ве советуваат 7 дена во неделата бесплатно!

Аплицирање за кредит како странец со G дозвола

Дозволата G е наменета за прекугранични патници. Тие работат во Швајцарија, но не живеат таму. Поголемиот дел од луѓето со оваа дозвола за престој доаѓаат од Германија, Франција, Италија или Лихтенштајн. За да добиете приватен кредит како прекуграничен работник со G дозвола, мора да имате валидна G дозвола најмалку 3 години.

Како носител на лиценца G, критериумите ќе бидат како што следува:

 • Бидете полнолетни (18 години)
 • Имајте минимален приход од 2.900.- нето
 • Бидете во можност да го докажете вашиот приход
 • Немојте да бидете во ситуација на презадолженост
 • Ја имате вашата лиценца G најмалку 3 години

Сепак, некои банки систематски одбиваат апликанти кои поседуваат дозвола G. Затоа ви препорачуваме да контактирате со нас за да се осигурате дека ќе го контактирате вистинскиот давател на услуги пред да поднесете барање за заем.

Аплицирање за кредит како странец со дозвола L

L-дозволата е наменета за луѓе кои работат во Швајцарија на фиксен и релативно краток период. Во моментов, има само една банка во Швајцарија која сè уште дава приватни заеми на имателите на дозвола L. За да се квалификувате за финансирање, мора да ги исполнувате следниве критериуми:

 • Бидете полнолетни (18 години)
 • Имајте минимален приход од 2.900.- нето
 • Бидете во можност да го докажете вашиот приход
 • Немојте да бидете во ситуација на презадолженост
 • Имајте ја вашата L дозвола и сте работеле во Швајцарија најмалку 12 месеци

Заради доверливост, името на објектот нема да биде соопштено. Сепак, со задоволство можете да не контактирате за да ги добиете саканите информации. Нашите експерти одговараат на вашите прашања 7 дена во неделата бесплатно!

Кои се условите со легитимна картичка?

Картичките за легитимирање се резервирани за амбасадорите, вработените во конзулатите или големите невладини организации, како и за семејствата што ги придружуваат. Критериумите за добивање приватен кредит може да варираат од една до друга банка. Сепак, почетните критериуми се исти како и за регулаторите за лиценца C.

 • Бидете полнолетни (18 години)
 • Имајте минимален приход од 2.900.- нето
 • Бидете во можност да го докажете вашиот приход
 • Немојте да бидете во ситуација на презадолженост
 • Специфични критериуми според секоја банка

Ве молиме имајте предвид, ако сте дипломат или имател на легитимна картичка, можете да аплицирате за кредит само ако сте со живеалиште во Швајцарија. Имајќи предвид дека неколку банки доделуваат финансирање на имателите на картичка за легитимирање, од клучно значење е да се побараат услуги од признат посредник за да се преговараат за најдобри можни услови. Информиран брокер ќе може да стави различни претпријатија во конкуренција и на тој начин да добие подобри услови.

Што да избегнувате да правите кога аплицирате за кредит како странец во Швајцарија

кредит како странец

Во принцип грешки што треба да се избегнат при аплицирање за заем се исти како и за апликант од швајцарска националност. Сепак, секогаш е корисно да запомните неколку правила кои ќе ве спречат да бидете одбиени кога аплицирате за приватен кредит.

Никогаш не барајте неколку банки или посредници во исто време

Кога правите барање, банките и одредени посредници го објавуваат во централното досие на ЗЕК. Затоа, во случај на одбивање, ова е регистрирано во овој центар. Во случај да се зголемат одбивањата, следното барање за кредит може да биде одбиено само врз основа на претходните одбивања. Затоа, секогаш се препорачува да бидете трпеливи, а не побарајте само еден посредник со добра репутација.

Поднесете барање до банка доколку не ги исполнувате главните критериуми

Ова може да изгледа логично и лесно можете да погодите дека единствениот резултат ќе биде одбивање. Ако се сомневате во вашата датотека, не двоумете се Контактирајте не да разговараме за тоа со еден од нашите специјалисти. Ве советуваме на 12 јазици низ Швајцарија.

Фалсификувајте или пренесувајте лажни информации

Во таква ситуација, ризикувате да не можете да добиете финансии долго време. Навистина, измамата е случај систематски пријавен до централните ЗЕК кредити. Установите што го консултираат овој регистар во контекст на идно барање што ќе го поднесете, систематски ќе одбиваат да се изложат на најмал ризик доколку сте носител на „ код за измама“. Затоа е многу лоша идеја да фалсификувате документи или дури да организирате информации за себе за да добиете финансирање. Ако вашата ситуација не ви дозволува да добиете приватен кредит, одвојте време да не контактирате и ние ќе ви го кажеме најдобриот начин да го добиете вашето финансирање.

Наш заклучок за добивање кредит како странец во Швајцарија

Кога ни требаат пари, може да биде многу фрустрирачки да треба да чекаме или уште полошо да бидеме одбиени. Затоа е секогаш важно да работите со признат посредник кој ќе биде таму за да ви помогне да го добиете вашиот приватен кредит. Како што ќе забележите, критериумите може да варираат од една ситуација и од една до друга институција. Затоа, дефинирањето на добра стратегија пред да ја поднесете вашата апликација е од клучно значење за добивање на посакуваното финансирање.

Сега кога ги знаете различните критериуми за добивање кредит како странец во Швајцарија, одвојте време да контактирате со нашите специјалисти. Тие ќе ве придружуваат на неутрален и доверлив начин во вашите чекори.

Дали имате прашања пред да аплицирате? Нашите советници се таму за да одговорат на вашите прашања 7 дена во неделата директно на WhatsApp. Побарајте не повеќе информации и со задоволство ќе ви одговориме!

Lica
5.0
Врз основа на 56 прегледи
напојувано од Google
Оберлин Мајкл
Оберлин Мајкл
16:58 01 22 ноември
Таа навистина бев јас, таа е единствената која веруваше во мене, ја сметам за неверојатна
Винсент Морел
Винсент Морел
13:14 24 22 октомври
Мара Гарсија ја препорачувам за кредитите
Јафикс Ли
Јафикс Ли
11:09 21 октомври 22
Многу одговора и достапна
Погледнете ги сите прегледи
js_loader

Продолжувајќи да ја користите оваа веб-страница, се согласувате дека може да се користат колачиња или други слични технологии. Повеќе информации тука.

Испратете ни ја вашата апликација:

Изберете го вашиот јазик и поставете ги вашите прашања!

Изберете заем што одговара на вашите потреби!

Највисока стапка на прием во Швајцарија
Вашето барање за помалку од 2 минути
Најдобри услови на пазарот
Одговор за помалку од 24 часа
Без административни такси
✓ Највисока стапка на прифаќање во Швајцарија
✓ Вашето барање за помалку од 2 минути
✓ Најдобри пазарни услови
✓ Одговор за помалку од 24 часа
✓ Без такси за апликација