Зошто се прави кредитна консолидација?

кредитна консолидација

Денес, кредитниот сектор зазема важно место во речиси секое домаќинство во Швајцарија. Навистина, поединците и претприемачите се одлучуваат за доделување кредит поради многуте предности. Ова секако е поволно решение за потрошувачот, но и акумулацијата на кредити може да предизвика многу проблеми. Во пракса, тоа овозможува брз пристап до средства, но може, меѓу другото, да доведе до значителен долг или акумулација на кредити. Навистина, кога долгот е превисок, често се неизбежни проблемите со стапките, месечните исплати или доспевањето. Така, за да се поправи овој вид на финансиско ограничување, кредитната консолидација е добра алтернатива!

Кредитна консолидација: што е тоа точно?

Кредитната консолидација е операција која се состои од спојување на сите ваши кредити во еден заем. Оваа практика често се користи за преструктуирање на долговите. Со сите достапни кредитни набавки што ги правиме секој ден, консолидирањето на сите кредити е најлесната и најефективната алтернатива за да не се изгубите со вашите отплати.

Поконкретно, принципот на кредитна консолидација е да ги соберете сите ваши тековни заеми во единствен заем. Ова овозможува да се прилагоди износот на месечните плаќања според одредбите и капацитетите за отплата на едно домаќинство. За ова, финансиска институција нуди и се обврзува да ги отплати сите заостанати заеми на заемопримачот. Во замена, вториот добива единствен кредитен договор со единствена стапка, месечна исплата и рок на достасување, кои се многу поповолни.

Под кои околности треба да ги консолидирате вашите кредити?

Купувањето на кредит е поволна алтернатива за потрошувачите кои сакаат да добијат квалитетни стоки или услуги. Сите сега пазарат на кредит. Но, зад овие иновативни решенија, реалноста честопати е многу поинаква. Под кои околности треба да ги консолидирате кредитите? Искрено да одговорите на ова прашање, еве неколку знаци дека треба да ги консолидирате вашите кредити.

Акумулација на кредит

Ако имате проблеми да бидете во тек со бројот на заеми што ги должите, знајте дека сте жртва на зголемување на кредитот. Навистина, сте направиле многу набавки на кредит или разни заеми со кои имате проблеми со управувањето. Во ваква ситуација, мора да ги консолидирате вашите кредити за да избегнете деликвенција и можни казни што произлегуваат од нив.

Презадолженост

Слично на акумулацијата на кредитот, на презадолженост Обично се случува кога не можете да ги отплатите долговите. Тоа може да бидат вашите тековни трошоци, месечни исплати на заем, итн. Презадолженоста е бесрамно доказ дека треба да го консолидирате кредитот. Оваа операција може да ве спаси од долгови.

Висока каматна стапка на вашите заеми

Просечната каматна стапка за лични заеми е 9% за износ помеѓу CHF 5.000.- и CHF 80.000.-. Од друга страна, просечната каматна стапка на кредитна картичка се движи околу 12 %. Со Lica, сигурно ќе ги добиете најдобрите услови и затоа плаќате помалку секој месец. Според тоа, кредитната консолидација може да ви заштеди пари на овие каматни трошоци.

Недостаток на план за отплата

Како вид на револвинг кредит, кредитните картички ви дозволуваат да позајмувате и отплаќате средства на континуирана основа. Не постои дефиниран план за отплата. Ако продолжите да ја користите вашата картичка со плаќање само минимум секој месец, може да навлезете во сериозен долг. Ако немате план за отплата, размислете сега за кредитна консолидација. 

Очигледно, постојат неколку причини зошто треба да размислите да направите кредитна консолидација. Обично зависи од индивидуалните проблеми. Но, во секој случај, тоа е операција која нуди повеќе предности отколку ограничувања.

5 добри причини за консолидирање на кредитот

1. За да ги поедноставите вашите финансии

Консолидирањето на вашите кредити може да претвори две, три или повеќе плаќања во едно. Ова може да го поедностави буџетирање и драматично го намалуваат ризикот од неплатени долгови. Веќе не треба да се грижите за повеќекратни термини секој месец. Покрај тоа, износот на отплата е ист до доспевање. Затоа, ќе имате точна проценка за износот што се должи секој месец.

2. Побрз надомест

Консолидирањето на кредитот може да ви помогне побрзо да ги исплатите заемите. Особено ако имате значителен долг за кредитна картичка. Кредитните картички немаат одреден распоред за исплата на салдо. Од друга страна, договорот за кредитна консолидација нуди фиксна исплата при секое доспевање.

3. Пониска каматна стапка

Ако ги консолидирате вашите заеми, не само што веќе нема да имате неколку каматни стапки за да ги земете предвид, туку исто така имате корист од многу пониска стапка. Се разбира, цените варираат во зависност од вашата кредитна оценка, износот на заемот и времетраењето на заемот. Но, со консолидирање на вашите кредити со Lica, најверојатно ќе ја добиете најниската каматна стапка на пазарот во Швајцарија.

4. Имајте фиксен распоред за отплата

Имајќи фиксен распоред за отплата, вашата исплата и каматната стапка остануваат исти до крајот на заемот. Нема неочекувана флуктуација во вашата месечна исплата. Со спојување на сите ваши кредити, ќе имате фиксен распоред за отплата и секако точниот износ на вашиот кредит.

5. За да ги намалите месечните плаќања

Во корелација со сите предности споменати погоре, можете драстично да ги намалите месечните плаќања доколку направите кредитна консолидација. Со единствена стапка и фиксен датум на достасување, износот ќе биде значително помал во споредба со отплата на кредит по кредит.

Кредитна консолидација со Lica

Со Lica е едноставно, брзо и ефикасно! И да, го поднесувате вашето барање онлајн за помалку од 2 минути и потоа нашите специјализирани тимови ја вршат работата. Заштедувате време и пари!

За да ги откупите вашите кредити, с all што треба да направите е да го направите вашето барање со кликнување на следното копче:

Дали имате прашања пред да го направите вашето барање? Нашите советници се таму за да одговорат на вашите прашања 7 дена во неделата. Прашајте не за повеќе информации и со задоволство ќе ви одговориме.

Lica
5.0
Врз основа на 40 прегледи
напојувано од Google
Фереира Алберто
Фереира Алберто
08:16 09 22 септември
Голема благодарност до Lica и особено до Франсоа Гас. Вашите напори не остануваат незабележани. Ви благодариме за вашата помош и поддршка. Вие сте навистина предност за вашиот тим и за целата организација. Вашата работна етика и вашата вклученост се достојни за восхит, ние сме среќни што имаме некој исто толку посветен како вас на бродот!
Сесилија де Јонг
Сесилија де Јонг
08:57 15 22 јули
Личноста на мојот одговор е многу професионална, ефикасна, доверлива, вредна, ги ажурира моите барања во секое време, многу сум му благодарен на Омар Гургел, кој секогаш добро се грижи за моето досие, Браво е величествено и одлично! Навивајте! Работодавецот треба да се гордее со него, да му аплаудира и да го унапредува ве молам 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Thelight33 World
Thelight33 World
15:14 13 22 јули
Бев многу задоволен од услугите на господинот Омар Гургел, силно го препорачувам! 👍
Погледнете ги сите прегледи
js_loader

Продолжувајќи да ја користите оваа веб-страница, се согласувате дека може да се користат колачиња или други слични технологии. Повеќе информации тука.

Испратете ни ја вашата апликација:

вашата еволуција е во ваши раце!

Изберете го вашиот јазик и поставете ги вашите прашања!

Изберете заем што одговара на вашите потреби!

Највисока стапка на прием во Швајцарија
Вашето барање за помалку од 2 минути
Најдобри услови на пазарот
Одговор за помалку од 24 часа
Без административни такси
✓ Највисока стапка на прифаќање во Швајцарија
✓ Вашето барање за помалку од 2 минути
✓ Најдобри пазарни услови
✓ Одговор за помалку од 24 часа
✓ Без такси за апликација