Зошто да не направите неколку кредитни апликации во исто време?

повеќе кредитни апликации

Дали ви треба приватен кредит за финансирање проект? Дали сакате да ги зголемите вашите шанси за добивање заем од кредитна организација? Така иницирате постапки кај разни кредитни организации. Во тоа време, правењето неколку кредитни апликации може да изгледа како добра идеја, но во реалноста тоа не е така! Аплицирањето за кредит на повеќе кредитокорисници во исто време од неколку финансиски институции ќе има последици, но секако не оние на кои се надевате.

Вашето барање за заем нема да оди побрзо

Многумина прават грешка да аплицираат за неколку кредити во исто време со надеж дека брзо ќе добијат кредит. Во принцип, ова може дури и да ја одложи обработката на вашата датотека. Навистина, пред да ја обработат датотеката за апликација за заем, банките консултираат база на податоци за клиенти, наречена ЗЕК. Ова е здружение со кое кредиторите ги регистрираат сите факти поврзани со кредитите што ги обработуваат.

Проблемот со неколку апликации за кредити во тек е што затоа ќе имате неколку регистрации во ЗЕК. Затоа ќе се сметате за „нестабилен“. Ова ќе го отежне добивањето на вашиот кредит. Покрај тоа, може да завршите и со кредитна понуда која не е во најдобри услови. Дали избришете лоши регистрации со ЗЕК може да биде многу тешко.

Ризикувате да имате последователни одбивања

Ако вашата апликација за кредит биде одбиена од заемопримачот, тоа ќе го отежне прифаќањето во следната банка. Со неколку истовремени кредитни апликации, ќе следат одбивања природно. Сепак, тоа не значи дека нема да имате кредит. Општо земено, одбивањата се предизвикани од лоша кредитна способност, неоткажани тужби, барање погрешно постапено од заемодавач или посредник.

Со поднесување на неколку кредитни апликации, вашиот кредитен рејтинг може да се намали

повеќе кредитни апликации

Кога барате решение за финансирање за вашиот проект, аплицирате за кредит кај институција за заем. Во случај на одбивање, истиот ќе биде регистриран во ЗЕК. Со неколку кредитни апликации во исто време, ризикувате да видите последователни одбивања. Колку повеќе има одбивања, толку повеќе се намалува вашата оценка за солвентност, а со тоа, толку потешко ќе ви биде да земете заем за финансирање проект, без разлика дали станува збор за проект за недвижнини, заем за недвижен имот, личен заем, заем за автомобил, потрошувачки кредит итн.

Кое е решението за да се избегнат овие проблеми?

Сега знаете дека во никој случај не е добра идеја да се прават неколку кредитни апликации истовремено. Затоа е поразумно да аплицирате за заем во исто време, без оглед на вашата финансиска состојба. Бидете трпеливи и избегнувајте да направите грешка да барате неколку кредити во исто време. За да се избегне одбивање од кредитна институција и да се најде најдобрата понуда на пазарот, ќе треба да ја изберете вистинската кредитна организација.

Во куќата на Lica, имате шанса да ги најдете најдобрите необврзувачки понуди на пазарот. Lica работи за да ги оствари вашите соништа со повеќе од поволни кредити. Во Lica, нашата цел е да ги задоволиме потребите на нашите клиенти.

Зошто да аплицирате за кредит на Lica?

Со повеќе од 20 години измерено искуство, Lica е ваш сојузник за да го добиете најдобриот кредит што ги задоволува вашите потреби. Едноставно кажано, еве што ви нуди Lica:

  • Износ на заемот од 3.000 CHF.- до 5.000.000 CHF.- во зависност од вашите проекти
  • Најдобра стапка на прифаќање во Швајцарија
  • Одговор во рок од најмногу 24 часа
  • Најдобри пазарни услови со ниски месечни плаќања
  • А целосно онлајн апликација за кредит за само 2 минути
  • Нема такси за апликација за обработка на вашето барање
  • Персонализиран пристап и претходна анализа на вашето барање

Претходна анализа на вашата кредитна апликација

Искористете ги предностите на услугите на Lica и избегнувајте непотребни регистрации со ZEK. Навистина, нашиот компјутерски систем однапред го анализира вашето барање за финансирање пред да го достави до нашите партнери. Овој чекор ви дава а персонализиран совет и оптимална подготовка на вашето барање пред да го испратите во банка.

Вие избегнувате непотребна регистрација на ЗЕК додека ги зголемувате вашите шанси да го добиете вашиот кредит

Во Lica, знаеме како да претставиме датотека за да ги максимизираме вашите шанси за доделување и пред се да ви овозможиме да ги добиете најдобрите услови на пазарот. Дополнително, ако вашата ситуација за жал не ви дозволува да го добиете вашиот кредит, одвојуваме време да ви ги кажеме чекорите што треба да ги следите за да го добиете што е можно побрзо. Така, избегнувате непотребна регистрација во ЗЕК додека ги зголемувате вашите шанси да го добиете вашиот кредит.

Нашиот заклучок за да избегнеме да поднесете неколку кредитни апликации

Како што ќе разбравте, правењето неколку кредитни апликации е затоа многу лоша идеја!

Ве советуваме да бидете трпеливи и да му го доверите финансирањето на вашиот проект професионален посредник. Ќе добиете подобри услови додека одржувате позитивен кредитен рејтинг.

Можете исто така да ги искористите предностите на контакт со нашите специјалисти за општи информации за вашиот заем. Секогаш ќе ви биде корисно да ги знаете даночните, наследните и финансиските влијанија поврзани со вашиот кредит. Вистинските информации ќе ви овозможат и да донесете правилни одлуки.

Сега кога сте целосно свесни за недостатоците од поднесувањето на неколку кредитни апликации во исто време, одвојте време да контактирате со нашите специјалисти. Тие ќе ве придружуваат на неутрален и доверлив начин во вашите чекори.

Дали имате прашања пред да го поднесете вашето барање? Нашите советници се таму за да одговорат на вашите прашања 7 дена во неделата директно на WhatsApp. Побарајте не повеќе информации и со задоволство ќе ви одговориме!

Lica
5.0
Врз основа на 56 прегледи
напојувано од Google
1TP12 Тавиер Валдес
1TP12 Тавиер Валдес
08:38 28 22 ноември
Би сакал да и се заблагодарам на Мара Гарсија за нејзината брзина и вештини. Благодарение на неа успеав што поскоро да го добијам тоа што го сакав.ПоздравXV
Оберлин Мајкл
Оберлин Мајкл
16:58 01 22 ноември
Таа навистина бев јас, таа е единствената која веруваше во мене, ја сметам за неверојатна
Винсент Морел
Винсент Морел
13:14 24 22 октомври
Мара Гарсија ја препорачувам за кредитите
Погледнете ги сите прегледи
js_loader

Продолжувајќи да ја користите оваа веб-страница, се согласувате дека може да се користат колачиња или други слични технологии. Повеќе информации тука.

Испратете ни ја вашата апликација:

Изберете го вашиот јазик и поставете ги вашите прашања!