Cashback = Споделување на комисија!

Споделување на комисијата

Барање за заем Поголемиот дел од времето, тоа треба да биде тежок процес да се направи самостојно. Особено кога ќе ја видите разновидноста на банкарските институции и разновидноста на надоместоците што тие ги наплатуваат. Особено затоа што овие не се секогаш прикажани со иста сума од една банка во друга.

Најдобро е тогаш да повикате брокер специјализиран за кредити. Иако повторно, многу поединци стравуваат дека понудите што ги нуди не се оние што навистина ги задоволуваат нивните потреби, туку се финансискиот интерес на брокерот.

Навистина не е невообичаено кредитните брокери да фаворизираат понуди што им носат најмногу провизии. За да се стави крај на овој проблем еднаш засекогаш, Lica одлучи да ги сподели своите провизии. Ова во целосна транспарентност користејќи револуционерен процес.

Споделување на комисијата, што е тоа?

Споделувањето на провизијата е за кредитна брокерска компанија да им понуди на своите клиенти дел од својата провизија. Оние што ги добива благодарение на договорите склучени помеѓу кредитната институција или осигурителот и клиентите за кои станува збор.

Комисијата е наменет да биде надомест на брокерската фирма за нејзината интервенција и интервенција. Тоа му се плаќа најчесто од партнерската кредитна институција без промена на цената за крајниот клиент.

Со споделување на дел од неговата провизија на овој начин, кредитниот брокер ја покажува својата добра волја пред своите клиенти. Ова со тоа што им докажа на начин што договорот што им беше понуден ги исполни нивните очекувања. Но, исто така и за нивните интереси во однос на трошоците и дека тоа во никој случај не е едноставно прашање на провизија.

На овој начин, клиентите исто така можат да сметаат на надомест на дел од трошоците за нивната претплата за заем.

Споделување на комисијата, кои се предностите?

Прво и основно, делењето провизии им овозможува на специјализираните кредитни брокери да ги направат попривлечни користењето на нивните услуги. Но, исто така, потранспарентно и поповолно. Тоа е исто така можност за клиентите да заштедат пари во процесот на заеми.

Навистина, провизијата што ја доделуваат брокерите може да достигне до половина од нивниот надомест. Ова претставува значителна сума што може да влијае само на конечните трошоци за кредит или осигурување. Покрај тоа, не смееме да заборавиме дека користењето на брокер значи и наоѓање на најевтино и најсоодветно финансирање или осигурување за секој клиент.

Кредитниот професионалец, исто така, ги зголемува шансите заемопримачите да најдат институција што ги прифаќа нивните досиеја по поволни услови!

Споделувањето на провизијата, исто така, станува дополнителен аргумент за повикување услуги на овој специјалист. Ова во однос на тоа што веројатно ќе генерира дополнителна добивка во корист на заемопримачот. Овие пари ќе бидат додадени на конечниот износ на сумата што ја добива како заем. Делот од провизијата ќе му биде исплатен на крајот на постапката, односно веднаш откако ќе биде достапен позајмениот износ на неговата банкарска сметка.

Во заклучок…

Avec Lica vous profitez d’une offre sans engagement à des conditions très avantageuses et en plus d’un cashback allant jusqu’à CHF 5’000.-. De ce fait, vous obtenez la garantie d’un conseil neutre et des meilleures conditions de Suisse. Аплицирајте дискретно за ново финансирање или за откуп на постоечкото финансирањеНа Така ќе заштедите пари и ќе имате корист од одлични услови!

Продолжувајќи да ја користите оваа веб-страница, се согласувате дека може да се користат колачиња или други слични технологии. Повеќе информации тука.

Испратете ни ја вашата апликација:

вашата еволуција е во ваши раце!

Изберете го вашиот јазик и поставете ги вашите прашања!

Изберете заем што одговара на вашите потреби!

Највисока стапка на прием во Швајцарија
Вашето барање за помалку од 2 минути
Најдобри услови на пазарот
Одговор за помалку од 24 часа
Без административни такси
✓ Највисока стапка на прием во Швајцарија
✓ Вашето барање за помалку од 2 минути
✓ Најдобри услови на пазарот
✓ Одговор за помалку од 24 часа
✓ Без административни такси

Личен кредит

3'000.- до 400'000.-
Стапка од 3.9%
Оди!

Заем за недвижен имот

250'000.- до 3'000'000.-
Стапка од 0,75%
Оди!

Бизнис кредит

50'000.- до 1'000'000.-
Стапка од 2.9%
Оди!