Пред да земете заем, ги гарантираме вашите информации!

Најчесто поставувани прашања за вашиот заем

Најчесто поставувани прашања

ЗЕК (информативен центар за приватно финансирање), е швајцарска рејтинг -организација за вашите навики за плаќање за вашето приватно финансирање (заеми, картички, итн.)

Таа користи различни кодови што се користат за да го дефинираат квалитетот на плаќачот и затоа влијаат врз вашиот рејтинг.

Еве неколку кодови на ЗЕК:

- 02 Редовно плаќање на вашето приватно финансирање.
- 03 Одложување на плаќањето на вашите месечни рати.
- 04 Плаќањето не се почитува, аранжманот за плаќање е во тек.
- 05 Плаќањето на приватното финансирање запре. Договорот не е вратен.
- 09 Измама, фалсификувани податоци.

Кодовите 05 и 09 ве блокираат од идно приватно финансирање.

За да добиете заем, мора:

- Да има помеѓу 18 и 70 години

- Бидете Швајцарци

Или бидете во сопственост:

- Дозвола за престој C, B или L

- Г -дозвола (дозвола за граница) најмалку 3 години

- Картичка за легитимација.

Доколку ги исполнувате овие критериуми, имате право да искористите заем кај Лица.

Ако сте самовработени, или мора да бидете вработен во вашата компанија или да го оправдате својот приход користејќи ја последната даночна проценка.

Во овој контекст, Лица ќе се грижи да ви помогне да ја подготвите датотеката со цел да ги зголемите шансите за прифаќање.

Аплицирањето за финансирање на МСП може да се направи на различни начини. Откако ќе го направите вашето барање, Лица ќе ви го најде најсоодветното решение според вашите потреби. 

Во принцип, неопходно е компанијата да работи најмалку 12 месеци.

Апликација за финансирање хипотека мора да се подготви според многу специфични критериуми. Откако вашето барање е направено преку Интернет, Лика ќе ја подготви вашата датотека и ќе ви најде најсоодветно решение според вашите потреби.

Ние работиме и со странски банки кога станува збор за проект за купување во странство.

Веднаш штом ќе се поднесе вашето барање, лице одговорно за вашиот регион ќе ве контактира со цел точно да ги знае вашите очекувања во однос на финансирањето.

Лика потоа ја подготвува вашата датотека според дадените информации со цел да ги зголеми шансите за прифаќање.

Откако ќе заврши оваа подготвителна работа, Лица ќе преговара за најдобрите услови со своите партнери.

Благодарение на овој процес, ние ги избегнуваме негативните и непотребни регистрации на ЗЕК за нашите клиенти, додека ги оптимизираме шансите за давање заем.

Нашите партнери редовно се менуваат според нивните услови и предности што можат да ги понудат.

Како специјалист, ние постојано ги анализираме пазарните понуди со цел да им понудиме најдобри решенија на нашите клиенти.

Бараните партнери зависат и од видот на бараниот кредит. Затоа, тие нема да бидат исти даватели на услуги, ако вашето барање се однесува на приватен заем, хипотекарен заем или заем за МСП.

Вашиот поврат на готовина ви се плаќа 30 дена по склучувањето на вашиот договор за приватно финансирање. Исто така, ви е дадена детална изјава пред плаќањето.

Ако имате тужби што се плаќаат, во овој случај може да ви се додели приватен кредит.

Сепак, ќе биде важно правилно да ја воспоставите вашата датотека со апликација со цел да ги максимизирате вашите шанси за прифаќање.

Во овој контекст, Лица ќе се погрижи да ве води и да го подготви вашето досие за да ги исполни очекувањата на банката.

Ако имате тужби што се уште се отворени, вашето барање автоматски ќе биде одбиено во сите банки во Швајцарија. Во овој случај, ве охрабруваме да аплицирате за нашата лесна услуга за отплата на долгот. 

Ако имате лиценца Ц, прописите се исти како да сте Швајцарци. Се разбира, можете да аплицирате за приватно финансирање.

Ако имате дозвола Б, можете да аплицирате за финансирање ако живеете во Швајцарија најмалку 1 година.

Да, можете да аплицирате за заем.

Лица ќе се погрижи да дефинира колку може да позајмите, земајќи ги предвид вашите различни пензии.

Како дел од својот мандат, LICA е одговорен да дефинира со вас кои се финансиските ризици во случај на болест, несреќа и невработеност.

Доколку е потребно, нашите клиенти можат да ја искористат нашата експертиза и нашите поволни услови за осигурување од загуба на заработка.

Ова ќе се воведе истовремено со вашиот заем и ќе ви гарантира совршена заштита во случај на губење на вашиот приход.

Банката ќе воспостави рејтинг, односно рејтинг, повеќе или помалку позитивен, според историјата на вашите навики за плаќање во однос на вашите лични заеми и вашите кредитни картички.

Други елементи, исто така, ќе бидат земени предвид според критериумите на секоја банка.

Потоа, банката ќе воспостави буџет според вашата ситуација и вашите финансиски обврски.

Врз основа на тоа, ќе можеме да дефинираме кој е максималниот износ што можете да го позајмите.

Лика го нуди ова споделување бидејќи долгогодишното искуство ни овозможи да ги оптимизираме сите наши процеси и да ги поедноставиме нашите консултантски активности со автоматизирање на истите.

Така заштедуваме на нашите трошоци и затоа можеме да им користиме на нашите клиенти.

Покрај тоа, во Лица, ние сме убедени дека фер активност гарантира долгорочен успех, бидејќи има по нешто за секого.

Вашиот поврат на готовина ќе варира во зависност од склучениот договор. Делот од провизијата што ќе ви се исплати може да достигне до 5'000.-CHF. За секој поврат на готовина ви се дава детална изјава.

За да побарате поврат на готовина, барањето мора да се поднесе целосно преку Интернет. Тоа значи дека мора да ја изберете опцијата „Со враќање на готовина“ при изборот на вашето барање и да ги пополните сите информации целосно независно.

Во случај кога специјалист за кредити треба да интервенира во вашата датотека за нејзина подготовка, повеќе нема да можете да барате плаќање на поврат на готовина. Ова вклучува операции како што се делумно побарување, преговори со партнери или, на пример, воспоставување на барање за заем (неисцрпна листа).

Заемот
Заемот

Дали имате какви било прашања за нас пред да го подигнете заемот?

Контактирајте не без одлагање и нашите тимови ќе бидат среќни да ви одговорат.
ВЕСТИ

Написи и корисни информации за вашиот заем во Швајцарија!

Како да се добие кредит со тужби во Швајцарија?
09Сеп

Како да се добие кредит со тужби во Швајцарија?

Што е пофрустрирачко од тоа да не можете да добиете кредит поради вашите тужби? Навистина, федералниот закон за потрошувачки кредит (LCC) е специфичен за оваа тема. Членот 22 укажува, на пример, дека испитувањето на способноста за договор за кредит има за цел да се спречи презадолженоста […]

3-те најдобри проекти финансирани ова лето со нашето онлајн кредитно решение
26Авг

3-те најдобри проекти финансирани ова лето со нашето онлајн кредитно решение

Летото е време кога огромното мнозинство луѓе уживаат во заслужениот одмор! Сепак, исто така е потивко време да се фокусирате и да продолжите со личните проекти. Така, добиваме многу онлајн апликации за кредити во врска со многу различни и возбудливи проекти. Во ефект, […]

Зошто да ги откупите вашите кредитни картички?
10Авг

Зошто да ги откупите вашите кредитни картички?

Денес, кредитната картичка успеа да се искачи на врвот на најкористените платежни инструменти во светот. Оваа картичка не само што овозможува да се избегне патување со голема сума пари, туку пред се овозможува постојано да имате резерва на пари. Иако се многу корисни, кредитните картички […]

Аплицирање за заем како странец во Швајцарија
13Јул

Аплицирање за заем како странец во Швајцарија

Трошоците за живот отсекогаш биле релативно високи во Швајцарија. Како имигрант, затоа понекогаш е тешко да се воспостави финансиски во земјата. Ова е причината зошто странците често прибегнуваат кон кредитни апликации за да добијат готовина. Сојузниот завод за статистика вели дека луѓето кои немаат […]

Услугите на Лика

Ние сме специјализирани за оптимизирање на солвентноста на нашите клиенти за да можат потоа да добијат заем по најдобри услови на швајцарскиот пазар.

Приватен заем


Лика е ваш доверлив партнер за кредитирање во најдобри услови на швајцарскиот пазар. Брза апликација за кредит преку Интернет, дискретно и без обврски.

ЗАЕМ

Заштита на приходот


Што и да се случи, проверете дали вашиот приход е платен на 100%. Невработеност, болест, несреќа или смрт, вие и вашето семејство сте заштитени од недостаток и го одржувате високиот кредитен рејтинг.

СОЛВЕНТНОСТ

Заем за недвижен имот


Без разлика дали станува збор за недвижен имот во Швајцарија или во странство, како неутрален и независен посредник, Лица преговара за најдобрите пазарни услови за вашиот хипотекарен заем.

ЗАЕМ

Бизнис кредит


Дали ви е потребна ликвидност за деловен проект? Можеби минувате низ тежок период со вашиот бизнис и ви треба работен капитал? Верувај L на Лика!

ЗАЕМ

Заврши ги долговите


Лика ви нуди многу интересно решение за намалување на долговите! Набрзина пронајдете рамнотежа во вашиот буџет и уживајте во животот повторно без да се грижите за долговите.

СОЛВЕНТНОСТ

Заемот одби


Пред да ги умножите одбивањата, искористете го нашиот пакет CleanData за длабинска анализа на вашите податоци и леснотија на прифаќање за време на вашата кредитна апликација. Пакување CHF 59.-!

СОЛВЕНТНОСТ

Револуцијата
кредит во Швајцарија

заем
заем
Lica
5.0
Врз основа на 40 прегледи
напојувано од Google
Фереира Алберто
Фереира Алберто
08:16 09 22 септември
Голема благодарност до Lica и особено до Франсоа Гас. Вашите напори не остануваат незабележани. Ви благодариме за вашата помош и поддршка. Вие сте навистина предност за вашиот тим и за целата организација. Вашата работна етика и вашата вклученост се достојни за восхит, ние сме среќни што имаме некој исто толку посветен како вас на бродот!
Сесилија де Јонг
Сесилија де Јонг
08:57 15 22 јули
Личноста на мојот одговор е многу професионална, ефикасна, доверлива, вредна, ги ажурира моите барања во секое време, многу сум му благодарен на Омар Гургел, кој секогаш добро се грижи за моето досие, Браво е величествено и одлично! Навивајте! Работодавецот треба да се гордее со него, да му аплаудира и да го унапредува ве молам 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Thelight33 World
Thelight33 World
15:14 13 22 јули
Бев многу задоволен од услугите на господинот Омар Гургел, силно го препорачувам! 👍
Погледнете ги сите прегледи
js_loader

Продолжувајќи да ја користите оваа веб-страница, се согласувате дека може да се користат колачиња или други слични технологии. Повеќе информации тука.

Испратете ни ја вашата апликација:

вашата еволуција е во ваши раце!

Изберете го вашиот јазик и поставете ги вашите прашања!

Изберете заем што одговара на вашите потреби!

Највисока стапка на прием во Швајцарија
Вашето барање за помалку од 2 минути
Најдобри услови на пазарот
Одговор за помалку од 24 часа
Без административни такси
✓ Највисока стапка на прифаќање во Швајцарија
✓ Вашето барање за помалку од 2 минути
✓ Најдобри пазарни услови
✓ Одговор за помалку од 24 часа
✓ Без такси за апликација