Осигурување на месечни кредитни плаќања

Осигурување на месечни рати

Кога добивате заем, важно е да можете да го вратите кредитот и покрај сите животни каприци. Заемопримачот може да биде предмет на невработеност, прекин на работа по несреќа или болест. Со платежното осигурување, што и да се случи, вие сте финансиски заштитени!

Осигурување на месечни исплати да не остави ништо на случајноста!

Неочекуваното е дел од животот и важно е да знаете каква покриеност може да имате на располагање за вашите потреби. Иако е опционално, осигурувањето со месечна исплата е од капитално значење, бидејќи го штити заемопримачот од можни пресврти како што е неспособноста за работа по болест или несреќа и случај на невработеност, на пример. Според тоа, вашите месечни плаќања за кредит се водат според условите на договорот.

Која е поентата да го осигурате вашиот заем?

Во случај на невработеност, доколку законски се осигурани 701ТП6Т од последната плата, со месечен приход од 5.000 CHF.- ова претставува загуба од 1.500 CHF.- секој месец. Сепак, дневните фиксни трошоци остануваат непроменети! Во случај на болест, недостатоците во некои случаи може да бидат поголеми и да не остават маргина да продолжи да се почитува плаќањето на сметките или месечните плаќања за кредит.

Дали знаевте дека од CHF 1.- дневно, можно е да ја одржите вашата плата без разлика на се?

За да го знаете точно износот на вашите бенефиции за невработеност, секогаш можете да извршите симулација на веб-страницата на УНИА.

Што е осигурување со месечна исплата?

Исто така наречено PPI, осигурувањето за плаќање е опција достапна кога земате заем. Слободно можете да го земете ова осигурување за месечна исплата или не. Сепак, внимавајте дека осигурувањето за месечни плаќања ќе ви овозможи да обезбедите враќање на вашите кредити со поддршка на вашите месечни плаќања во случај на побарување.

Треба да се напомене дека самовработените работници, прекуграничните работници и пензионерите за жал не можат да имаат корист од ова осигурување.

Што ако веќе имам кредит, но немам осигурување за месечно плаќање?

Не паничете ! Lica ви нуди ексклузивно решение кое можете лесно да го интегрирате во вашиот буџет и со тоа да се заштитите финансиски.

Слободно можете да започнете или да го откажете договорот за осигурување за месечна исплата во секое време. Понатаму, нашето решение не подлежи на медицински прашалник. Затоа, можете да уживате во одлична заштита без оглед на вашата моментална ситуација.

Месечното осигурување на рати е добар совет за планирање на буџетот

Осигурувањето за месечно плаќање останува клучна алатка во планирањето на вашиот буџет. Се разбира, ова може да претставува одреден трошок што не мора нужно да го планирате, но во случај на катастрофа, ќе бидете многу среќни што сте се претплатиле.

Колку чини осигурувањето за месечна исплата?

Премијата за осигурување секако варира во зависност од износот што сакате да го осигурате (обесштетувањата). Осигурувањето за месечна исплата започнува со премија од 32,50 CHF еквивалентни на обештетување од 500 CHF месечно. На пример, за месечен надомест од 2.000 CHF.-, премијата ќе биде 130 CHF.-.

Кога земате осигурување за месечно плаќање, прво мора да го дефинирате износот на вашите обврски во однос на задолжувањето. Доколку имате кирија од 1.500 CHF и заем со месечна рата од CHF 300.-, треба да се одлучите за осигурен месечен надоместок од 1.800 CHF.-.

Добрата вест е дека со или без кредит, можете да склучите осигурување за невработеност и да го гарантирате вашиот приход во случај на присилно губење на работата, болест или несреќа.

Кои се условите за користење месечно осигурување?

Месечното осигурување на рати не е поврзано само со кредит. Затоа, секој може да се претплати за да ја обезбеди својата финансиска состојба. За да можете да имате корист од ова осигурување, еве ги точките што треба да се забележат:

  • Мора да сте работеле најмалку 30 часа неделно во последните 12 месеци.
  • Во последните 12 месеци, не смеете да сте надминале 20 дена боледување или несреќа
  • Исто така, не смеете да бидете отпуштени или да знаете за претстојното отпуштање.

Што се случува ако мојот договор за кредит е откажан?

Во Швајцарија имате можност да се повлечете од а договор за кредит под одредени услови. Бидејќи ова е потрошувачки кредит, на пример може да се откаже во случај на предвремена отплата. За хипотекарен заем, тој може да се откаже како дел од продажбата на имотот. Но, тогаш што се случува со моето осигурување?

Големата сила на решението што го нуди Lica е тоа што вашиот договор не е директно поврзан со заем. Затоа можете слободно да го откажете во секое време!

Без посветеност додека уживате максимална заштита во случај на невработеност, болест или несреќа.

И во случај на смрт ...

Ситуацијата на смртта е променлива според видот на заемот и обврските на секое лице. Во оваа равенка треба да се земе предвид и состојбата со личниот имот.

Затоа, на овој аспект му се пристапува индивидуално вашиот советник за Lica при земање на кредит. Можете исто така да ги повикате нашите специјалисти за недвижнини кои ќе одговорат на сите ваши прашања бесплатно.

Наш заклучок за осигурување на месечните исплати

Нашето искуство и нашата страст во областа на кредитирањето веднаш не ориентираа кон решенија за заштита на плаќањата за нашите клиенти. Иако е многу важно, спроведувањето на месечна исплата на осигурување ќе зависи од личната ситуација на секој од нив. Ете зошто, Lica промовира во сите случаи персонализиран пристап кон прашањето на кредит и осигурување на месечни плаќања.

Пред да го склучите вашето осигурување, затоа е препорачливо да инвестирате малку време со вашиот советник за Lica за да го разгледате проблемот. Откако ќе се утврдат потребите, тогаш ќе биде многу лесно да се донесе вистинската одлука за да се заштитите финансиски без разлика на се.

Сега кога знаете како функционира осигурувањето за плаќање, се што треба да направите е да аплицирате. Со Lica е едноставно, брзо и ефикасно! И да, го поднесувате вашето барање онлајн за помалку од 2 минути, а потоа нашите специјализирани тимови ја вршат работата за вас. Ова ви заштедува време и пари!

Дали имате прашања пред да го направите вашето барање? Нашите советници се таму за да одговорат на вашите прашања 7 дена во неделата. Прашајте не за повеќе информации и со задоволство ќе ви одговориме.

Lica
5.0
Врз основа на 40 прегледи
напојувано од Google
Фереира Алберто
Фереира Алберто
08:16 09 22 септември
Голема благодарност до Lica и особено до Франсоа Гас. Вашите напори не остануваат незабележани. Ви благодариме за вашата помош и поддршка. Вие сте навистина предност за вашиот тим и за целата организација. Вашата работна етика и вашата вклученост се достојни за восхит, ние сме среќни што имаме некој исто толку посветен како вас на бродот!
Сесилија де Јонг
Сесилија де Јонг
08:57 15 22 јули
Личноста на мојот одговор е многу професионална, ефикасна, доверлива, вредна, ги ажурира моите барања во секое време, многу сум му благодарен на Омар Гургел, кој секогаш добро се грижи за моето досие, Браво е величествено и одлично! Навивајте! Работодавецот треба да се гордее со него, да му аплаудира и да го унапредува ве молам 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Thelight33 World
Thelight33 World
15:14 13 22 јули
Бев многу задоволен од услугите на господинот Омар Гургел, силно го препорачувам! 👍
Погледнете ги сите прегледи
js_loader

Продолжувајќи да ја користите оваа веб-страница, се согласувате дека може да се користат колачиња или други слични технологии. Повеќе информации тука.

Испратете ни ја вашата апликација:

вашата еволуција е во ваши раце!

Изберете го вашиот јазик и поставете ги вашите прашања!

Изберете заем што одговара на вашите потреби!

Највисока стапка на прием во Швајцарија
Вашето барање за помалку од 2 минути
Најдобри услови на пазарот
Одговор за помалку од 24 часа
Без административни такси
✓ Највисока стапка на прифаќање во Швајцарија
✓ Вашето барање за помалку од 2 минути
✓ Најдобри пазарни услови
✓ Одговор за помалку од 24 часа
✓ Без такси за апликација