Како да ги намалите трошоците и да го оптимизирате буџетот?

намалете ги трошоците

Како да ги намалите трошоците и да го оптимизирате буџетот?

Светската економија доживува а значително забавување во текот на првата половина на 2020 година. Здравствената криза е главната причина. Несомнено, овие шокови што ја потресуваат светската економија имаат директни последици врз нашиот секојдневен живот. Загубите на работни места, затворањето на бизнисите и намалената куповна моќ се распространети низ целиот свет. Така, сега е време да ги стегнеме ремените за да можеме да врзуваме крај со крај и, ако е можно, да продолжиме да штедиме. Затоа, ќе видиме како да ги намалите вашите трошоци во оваа нова статија.

Како стигнуваш до таму? Вие само треба да ги најдете ефективните методи за да ги намалите трошоците и да го оптимизирате буџетот. Во оваа статија, ќе најдете некои практични совети за подобрување на контролата на вашите финансии во овие времиња на економска и здравствена криза.

Проценете го вашиот буџет и како да го развиете

Првото нешто што треба да направите е да го анализирате вашиот буџет. Всушност, можете да ги намалите трошоците, само ако успеете да ги идентификувате сите ставки за трошоци. Значи, дефинирајте го вашиот приход и воспоставете што е можно попрецизен список на вашите трошоци. Може да се инспирирате од стандардните модели за буџетирање што ви се достапни на Интернет. Ова е најдобриот начин јасно да ги следите вашите трошоци. Така, ќе можете да ги оцените позициите што би можеле да се намалат или дури и да се елиминираат.

Преговарајте за вашата кирија

Трошоците за изнајмување сместување се главниот трошок за мнозинството швајцарски домаќинства. Ако не ги елиминирате, зошто да не ги намалите? Да, можно е да го намалите износот на киријата благодарение на репер -каматната стапка. Оваа стапка ја регулира цената на кириите во Швајцарија. Се пресметува директно врз основа на просечната стапка на хипотека што ја применуваат банките. Во март 2020 година, ова репер каматна стапка падна на 1,25 %, со што се регистрираше намалување од 0,25 %. Ова намалување ви овозможува да имате корист од законско намалување на вашата кирија. Не двоумете се да поднесете барање по пошта до вашиот закуподавач. Ова ќе ви помогне да заштедите пари.

Оценете ги можностите за намалување на вашите даноци

Не секогаш ги користиме сите даночни намалувања на кои имаме право. Сепак, одредени специфични, социјални и општи одбивања можат да ви овозможат да ги намалите даноците и со тоа да заштедите на вашиот буџет. Не двоумете се да користите различни онлајн симулатори за да дознаете за кои одбивања сте подобни.

Пронајдете ги најдобрите цени со споредување

Купувањето од првиот продавач што ќе го сретнете не е најдобрата навика. Ако навистина сакате да ги намалите трошоците, треба да одвоите време за да ги најдете најдобрите цени при секое купување. За да го направите ова, неопходно е да се споредат цените што ги применуваат неколку продавачи. Интернетот е многу практична виртуелна витрина за правење на оваа споредба на цените. Ако имате време, исто така можете да ги споредите директно од продавниците. Ова се однесува на мали дневни набавки, но и големи набавки. Секој заштеден франк е важен. На крајот на годината, ќе имате акумулирано неколку илјади франци за заштеда.

Рнамалување на трошоците за транспорт

Постојано патување со автомобил не е многу еколошко. Ова превозно средство исто така не е најекономично. Цената на горивото не е единствениот трошок што го носи. Исто така, мора да ги земете предвид трошоците за осигурување и одржување и месечните плаќања, ако сеуште не сте го вратиле заемот за автомобил. Ако е можно, земете јавен превоз. Можете исто така да примените навики за возење што можат да ја намалат потрошувачката на гориво. Заштедите што треба да се направат може да бидат значителни на долг рок. Ако планирате да купите автомобил, изберете модел чија потрошувачка се претвора во вистинска заштеда на вашиот месечен или годишен буџет за гориво. Исто така, преговарајте за вашиот автомобилски заем за да ги искористите ниските каматни стапки. Можете исто така да го откупите овој со користење Lica услугиНа Не треба да се занемарат алтернативните превозни средства. Тие се еколошки и можат да бидат исплатливи.

Намалете ги трошоците за вашето осигурување

Во Швајцарија одредени осигурувања се задолжителни. Ова е случај за здравствено осигурување и осигурување од одговорност за вашето возило. Во зависност од вашиот статус или вашата професија, исто така мора да земете одредено осигурување. Сето ова претставува понекогаш значителни трошоци за месечен придонес. Прегледајте ги вашите договори за осигурување. Можете да откажете одредени гаранции што ве чинат неколку илјади франци годишно и кои, сепак, не се ниту задолжителни, ниту се експлоатирани. Ако сакате драстично да ги намалите трошоците за осигурување, чувајте ги само основните гаранции за секој договор и жалба на услугите на професионалец.

Приспособете ги вашите финансии

Можете да ги прилагодите вашите финансии на вашите нови навики. Willе заработите неколку франци со користење на подостапна банкарска картичка што е посоодветна за вашите набавки. Исто така, пронајдете поволна банкарска сметка во однос на надоместоците за сметката и трансакцијата и каматата, доколку ги има. Исто така, проучете ги шемите за промисла кои се поповолни во однос на придонесите. Штедењето е инвестициска ставка на која треба да обрнете посебно внимание. Внимателно избирајте ги нивните инвестиции за да заработат поголем интерес.

Намалување на телекомуникациските трошоци

Телекомуникациите се неопходни во нашиот секојдневен живот. Интернет, телевизија, фиксни и мобилни телефонски линии ни го олеснуваат животот. Телекомуникациите се трошоци за внимателно проучување. Навистина, можете да ги намалите трошоците и да направите добри заштеди за оваа ставка. Ова е можно благодарение на големиот број понуди што ги нудат различните оператори на пазарот. Уште еднаш, споредбата е во ред. Претплатата на кабли може да биде поприфатлива кај конкурентот. Истото важи и за вашиот телефонски пакет и за вашиот пакет платен ТВ -канал. Одлучете се за понуди кои претставуваат ограничени трошоци за задоволителни услуги.

Како заклучок да ги намалите вашите трошоци

Намалувањето на вашите трошоци не мора да има големо влијание врз вашиот животен стил. Можно е да задржите големо мнозинство од секојдневните привилегии додека ги намалувате таксите и трошоците. Вие само треба да знаете како да го оптимизирате вашиот буџет и да покажете генијалност. Така, помалку ќе ги чувствувате влијанијата на кризата! Што се однесува до вашиот приватен кредит, треба да размислите и за откупување ако вашата стапка е повисока од 4,5%. Со Lica имате корист од одговор во рок од 24 часа и лесно прифаќање. Откако ќе се прифати вашето финансирање, Lica ќе ви плати дополнителни cashback до 5.000 CHF.-. Направете го вашето барање без обврска!

Lica
5.0
Врз основа на 40 прегледи
напојувано од Google
Фереира Алберто
Фереира Алберто
08:16 09 22 септември
Голема благодарност до Lica и особено до Франсоа Гас. Вашите напори не остануваат незабележани. Ви благодариме за вашата помош и поддршка. Вие сте навистина предност за вашиот тим и за целата организација. Вашата работна етика и вашата вклученост се достојни за восхит, ние сме среќни што имаме некој исто толку посветен како вас на бродот!
Сесилија де Јонг
Сесилија де Јонг
08:57 15 22 јули
Личноста на мојот одговор е многу професионална, ефикасна, доверлива, вредна, ги ажурира моите барања во секое време, многу сум му благодарен на Омар Гургел, кој секогаш добро се грижи за моето досие, Браво е величествено и одлично! Навивајте! Работодавецот треба да се гордее со него, да му аплаудира и да го унапредува ве молам 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Thelight33 World
Thelight33 World
15:14 13 22 јули
Бев многу задоволен од услугите на господинот Омар Гургел, силно го препорачувам! 👍
Погледнете ги сите прегледи
js_loader

Продолжувајќи да ја користите оваа веб-страница, се согласувате дека може да се користат колачиња или други слични технологии. Повеќе информации тука.

Испратете ни ја вашата апликација:

вашата еволуција е во ваши раце!

Изберете го вашиот јазик и поставете ги вашите прашања!

Изберете заем што одговара на вашите потреби!

Највисока стапка на прием во Швајцарија
Вашето барање за помалку од 2 минути
Најдобри услови на пазарот
Одговор за помалку од 24 часа
Без административни такси
✓ Највисока стапка на прифаќање во Швајцарија
✓ Вашето барање за помалку од 2 минути
✓ Најдобри пазарни услови
✓ Одговор за помалку од 24 часа
✓ Без такси за апликација