Pse bëhet një konsolidim i kredisë?

konsolidimi i kredisë

Sot, sektori i kredisë zë një vend të rëndësishëm në pothuajse çdo familje në Zvicër. Në të vërtetë, individët dhe sipërmarrësit zgjedhin dhënien e kredisë për shkak të përparësive të shumta. Kjo është, natyrisht, një zgjidhje e favorshme për konsumatorin, por akumulimi i kredive mund të krijojë gjithashtu shumë probleme. Në praktikë, ajo lejon qasje të shpejtë në fonde, por mund, ndër të tjera, të çojë në borxhe të konsiderueshme ose akumulim të kredive. Në të vërtetë, kur borxhi është shumë i rëndësishëm, shqetësimet me normat, pagesat mujore ose maturimet janë shpesh të pashmangshme. Pra, për të korrigjuar këtë lloj kufizimi financiar, konsolidimi i kredisë është një alternativë e mirë!

Konsolidimi i kredisë: çfarë është saktësisht?

Konsolidimi i kredisë është një operacion që konsiston në bashkimin e të gjitha kredive tuaja në një hua të vetme. Kjo praktikë përdoret shpesh për të ristrukturuar borxhet. Me të gjitha blerjet në dispozicion të kredisë që bëjmë çdo ditë, konsolidimi i të gjitha kredive është alternativa më e lehtë dhe më efektive në mënyrë që të mos humbisni me pagesat tuaja.

Më konkretisht, parimi i konsolidimit të kredisë është që të bashkoni të gjitha kreditë tuaja aktuale në një hua të vetme. Kjo bën të mundur rregullimin e shumës së pagesave mujore sipas dispozitave dhe kapaciteteve të shlyerjes së një familjeje. Për këtë, një institucion financiar ofron dhe merr përsipër të shlyejë të gjitha kreditë e papaguara të një huamarrësi. Në këmbim, kjo e fundit merr një kontratë të vetme kredie me një normë të vetme, pagesë mujore dhe maturim të cilat janë shumë më të favorshme.

Në cilat rrethana duhet të konsolidoni kreditë tuaja?

Blerja me kredi është një alternativë e favorshme për konsumatorët që duan të marrin mallra ose shërbime cilësore. Të gjithë po bëjnë pazar me kredi tani. Por prapa këtyre zgjidhjeve novatore, realiteti shpesh është shumë i ndryshëm. Në çfarë rrethanash keni për të konsoliduar kreditë? Për t'iu përgjigjur sinqerisht asaj pyetjeje, këtu janë disa shenja që ju nevojiten për të konsoliduar kreditë tuaja.

Akumulimi i kredisë

Nëse keni probleme për të vazhduar me numrin e huave që ju keni borxh, dijeni se jeni viktimë e një grumbullimi të kredisë. Në të vërtetë, ju keni bërë shumë blerje me kredi ose hua të ndryshme që keni probleme me menaxhimin. Në këtë lloj situate, ju duhet të konsolidoni kreditë tuaja për të shmangur delikuencat dhe dënimet e mundshme që rezultojnë prej tyre.

Mbi-borxh

Ngjashëm me akumulimin e kredisë, mbi-borxh Zakonisht ndodh kur nuk mund të shlyeni borxhet tuaja. Mund të jenë tarifat tuaja aktuale, pagesat tuaja mujore të huasë, etj. Mbingarkesa është një dëshmi e qartë se keni nevojë për të konsoliduar kredinë. Ky operacion mund t'ju shpëtojë nga borxhi.

Normë e lartë interesi për kreditë tuaja

Norma mesatare e interesit për kreditë personale është 9% për një shumë midis 5.000 CHF dhe 80,000 CHF .-. Në të kundërt, norma mesatare e interesit të kartës së kreditit sillet rreth 12 %. Me Lica, mund të jeni të sigurt se do të keni kushte më të mira dhe për këtë arsye paguani më pak çdo muaj. Prandaj, një konsolidim krediti mund t'ju kursejë para për këto tarifa interesi.

Mungesa e një plani të shlyerjes

Si një lloj kredie rrotulluese, kartat e kreditit ju lejojnë të huazoni dhe paguani fonde në mënyrë të vazhdueshme. Nuk ka një plan të caktuar shlyerjeje. Nëse vazhdoni të përdorni kartën tuaj duke paguar vetëm minimumin çdo muaj, mund të futeni në borxhe serioze. Nëse nuk keni një plan shlyerjeje, merrni parasysh një konsolidim të kredisë tani. 

Natyrisht, ka disa arsye pse duhet të konsideroni të bëni një konsolidim të kredisë. Zakonisht varet nga problemet individuale. Por në çdo rast, është një operacion që ofron më shumë përparësi sesa kufizime.

5 arsye të mira për të konsoliduar kredinë

1. Për të thjeshtuar financat tuaja

Konsolidimi i kredive tuaja mund të kthejë dy, tre ose më shumë pagesa në një. Kjo mund të thjeshtojë buxhetimi dhe të zvogëlojë në mënyrë dramatike rrezikun e borxheve të papaguara. Ju nuk duhet të shqetësoheni për datat e shumta të pagesave çdo muaj. Për më tepër, shuma e shlyerjes është e njëjtë deri në maturim. Prandaj do të keni një vlerësim të saktë të shumës që i detyrohen çdo muaj.

2. Rimbursim më i shpejtë

Konsolidimi i kredisë mund t'ju ndihmojë të paguani më shpejt kreditë tuaja. Sidomos nëse keni borxhe të konsiderueshme të kartës së kreditit. Kartat e kreditit nuk kanë një orar të caktuar për pagimin e një bilanci. Nga ana tjetër, një kontratë e konsolidimit të kredisë ofron një pagesë fikse në çdo maturim.

3. Një normë më e ulët interesi

Nëse konsolidoni kreditë tuaja, jo vetëm që nuk do të keni më disa norma interesi për të marrë parasysh, por gjithashtu përfitoni nga një normë shumë më e ulët. Sigurisht, tarifat ndryshojnë në varësi të tuajit rezultati i kredisë, shumën e huasë dhe kohëzgjatjen e huasë. Por duke konsoliduar kreditë tuaja me Lica, ndoshta do të merrni normën më të ulët të interesit në treg në Zvicër.

4. Keni një orar fiks të shlyerjes

Duke pasur një orar fiks të shlyerjes, pagesa dhe norma juaj e interesit qëndrojnë të njëjta për jetën e huasë. Nuk ka asnjë luhatje të papritur në pagesën tuaj mujore. Duke bashkuar të gjitha kreditë tuaja, do të keni një orar fiks të shlyerjes dhe natyrisht shumën e saktë të kredisë tuaj.

5. Për të zvogëluar pagesat tuaja mujore

Në korrelacion me të gjitha avantazhet e përmendura më lart, mund të zvogëloni në mënyrë drastike pagesat tuaja mujore nëse bëni një konsolidim të kredisë. Me një normë të vetme dhe një datë maturimi fikse, shuma do të jetë dukshëm më e ulët në krahasim me një shlyerje të kredisë me kredi.

Konsolidimi i kredisë me Lica

Me Lica është e thjeshtë, e shpejtë dhe efikase! Dhe po, ju e bëni kërkesën tuaj online në më pak se 2 minuta dhe më pas ekipet tona të specializuara kujdesen për punën. Ju kurseni kohë dhe para!

Për të shpenguar kreditet tuaja, gjithçka që duhet të bëni është të bëni kërkesën tuaj duke klikuar në butonin e mëposhtëm:

A keni pyetje para se të bëni kërkesën tuaj? Këshilltarët tanë janë atje për t'iu përgjigjur pyetjeve tuaja 7 ditë në javë. Na pyesni për më shumë informacion dhe ne do të jemi të lumtur t'ju përgjigjemi.

Duke vazhduar të përdorni këtë faqe në internet, ju pranoni që cookies ose teknologji të tjera të ngjashme mund të përdoren. Më shumë informacion këtu.

Na dërgoni aplikacionin tuaj:

Evolucioni juaj është në duart tuaja!

Zgjidhni gjuhën tuaj dhe bëni pyetjet tuaja!

Zgjidhni huanë që plotëson nevojat tuaja!

Shkalla më e lartë e pranimit në Zvicër
Kërkesa juaj në më pak se 2 minuta
Kushtet më të mira të tregut
Një përgjigje në më pak se 24 orë
Pa tarifa administrimi
Rate Shkalla më e lartë e pranimit në Zvicër
Request Kërkesa juaj në më pak se 2 minuta
Kushtet më të mira të tregut
✓ Një përgjigje në më pak se 24 orë
✓ Pa tarifa administrimi

Kredi personale

3'000.- deri 400'000.-
Vlerësoni nga 3.9%
Shko!

Kredi për pasuri të paluajtshme

250'000.- deri 3'000'000.-
Vlerësoni nga 0.75%
Shko!

Krediti i biznesit

50'000.- deri 1'000'000.-
Vlerësoni nga 2.9%
Shko!