Rregullat e arta për të menaxhuar mirë financat tuaja

menaxhoni mirë financat tuaja

Midis tarifave fikse, ngjarjeve të paparashikuara dhe blerjeve "për t'u argëtuar" ose "për të kënaqur", nuk është gjithmonë e lehtë të menaxhosh mirë financat e tua. Çfarëdo shume që merrni në muaj, dijeni se është thelbësore të mësoni se si t’i menaxhoni më mirë paratë tuaja. Me këto disa këshilla, mund të jeni të sigurt për të fituar pavarësinë financiare afatgjatë.

Pse është thelbësore të mësoni të menaxhoni mirë financat tuaja?

Në kundërshtim me besimin popullor, nuk janë vetëm "të pasurit" ata që duhet të mësojnë të menaxhojnë financat e tyre. Pavarësisht nga shuma totale në llogarinë tuaj bankare, është mënyra se si i menaxhoni paratë tuaja që do t’ju mbajë nga vështirësitë e jetës. Pra, edhe nëse mblidhni pak para, por keni kontroll total mbi shpenzimet tuaja, do të jetoni lehtë, do të keni aftësitë e duhura për të arritur qëllimet tuaja dhe nuk do të hasni ndonjë vështirësi financiare. Përkundrazi, edhe nëse fitoni shumë para, por nuk keni kontroll të plotë mbi shpenzimet tuaja dhe hyrjet e parave, shpejt do të jeni në të kuqe. Gjithçka është në menaxhim dhe jo në shumë.

Çelësat për të menaxhuar mirë financat tuaja

Timeshtë koha për të rimarrë kontrollin e plotë mbi financat tuaja! Këtu janë disa këshilla që do t'ju ndihmojnë të menaxhoni më mirë paratë tuaja dhe të optimizoni shpenzimet tuaja në mënyrë më efikase:

Hyrjet e parave> Daljet e parasë

Ky është një nga rregullat e arta që do t'ju lejojë të menaxhoni më mirë financat tuaja: gjithmonë sigurohuni që hyrjet e parave tuaja janë më të mëdha se daljet e parave tuaja. Vetëm në këtë mënyrë ju mund të shmangni kthimin e kuq të llogarisë tuaj bankare. Me këtë në mendje ju duhet të mësoni të bëni dallimin midis "aktiveve" dhe "detyrimeve". Një aktiv është një shpenzim që rritet në vlerë me kalimin e kohës dhe mund të krijojë të ardhura. Ndërsa një detyrim është një shpenzim, vlera e të cilit zvogëlohet me kalimin e kohës. Ju do ta keni kuptuar atë: maksimizoni blerjet e aktiveve dhe minimizoni, sa më shumë që të jetë e mundur, blerjet e detyrimeve.

Identifikoni qartë tarifat fikse

Pavarësisht nëse paga juaj është fikse mujore apo jo, është e rëndësishme që të keni një ide të qartë të kostove tuaja fikse mujore. Ky është, në shumicën e rasteve, gabimi kryesor i bërë nga punonjësit dhe të vetëpunësuarit. Në të vërtetë, ju nuk mund të bëni vetëm një "vlerësim" me sy. Ju me të vërtetë duhet të bëni numërimin dhe të identifikoni qartë shumën fikse që duhet të paguani çdo muaj. Nëse tarifat fikse janë më shumë se 70 % të tarifave tuaja totale, duhet të bëni disa ndryshime për t'u kthyer në një ekuilibër të mirë. Bëjini vetes këtë pyetje: a i përshtatet vërtet kjo mënyrë jetese të ardhurave të mia? Nëse jo, korrigjoni shpejt këtë situatë para se t'ju dëmtojë në planin afatgjatë. Këtu janë hapat që duhet të kaloni për të bërë një vlerësim të saktë të buxhetit:

 • Merrni 1 letër dhe 1 stilolaps
 • Listoni në një pjesë të gjitha shënimet e parave
 • Listoni në një pjesë tjetër të gjitha shpenzimet
 • Dalloni mirë tarifat fikse dhe ato të ndryshueshme
 • Impononi një shumë që do të kurseni çdo muaj
 • Eliminoni të gjitha shpenzimet e panevojshme
 • Zbrit midis hyrjeve dhe daljeve të parasë

Kini kujdes, gjithmonë duhet t'i mbani këmbët në tokë. Buxheti jo vetëm që duhet të jetë sa më i saktë, por edhe sa më realist.

Shpenzimet tuaja mujore

A merrni një pagë mujore? Pra, pse të mos i instaloni shpenzimet tuaja çdo muaj sa më shumë që të jetë e mundur? Ndonjëherë është joshëse të shtyni afatet për të përballuar më mirë vështirësitë e rastit financiare. E megjithatë, kjo është pikërisht mënyra se si do të humbni një sy mbi shpenzimet tuaja. Pagesa mujore e të gjitha tarifave fikse do t'ju lejojë të mbani kontroll të saktë mbi shpenzimet tuaja dhe madje do t'ju lejojë të arrini më mirë qëllimet tuaja. Gjithashtu ju kursen stresin pasi afatet po afrohen shpejt. Nëse mundeni, shkarkoni të gjitha shpenzimet në fillim ose në fund të muajit.

Ruani!

Lica Credit

Çfarë është një kursim? Kjo është një shumë e ruajtur në llogari kursimi të sigurta. Ne nuk i kushtojmë gjithmonë vëmendje asaj, megjithatë, kursimet janë mjeti themelor (nëse jo më i rëndësishmi) për një menaxhim më të mirë financiar. Për çfarë do të përdoret kjo pjesë e parave që nuk do të konsumohen menjëherë? Ekzistojnë lloje të ndryshme të kursimeve:

 1. Kursimet paraprake: të cilat do t'ju lejojnë të përballeni me tekat e jetës
 2. Kursime të kufizuara të provizioneve: për shpenzimet jo mujore
 3. Kursimet e projektit: shuma që do t'ju lejojë të financoni projektet tuaja
 4. Rezervat: një shumë që duhet prekur vetëm nëse është vërtet e nevojshme

Shuma për të kursyer varet tërësisht nga secili rast. Nga ana tjetër, rekomandohet të kurseni midis 10 dhe 15 % të të ardhurave tuaja. Nëse mundeni, mund të bëni edhe më shumë.

Përdorni mjete për menaxhimin e buxhetit

Prandaj, vëzhgimi i vazhdueshëm i buxhetit tuaj është thelbësor. Fatkeqësisht, jo gjithmonë keni kohë për t’iu kushtuar ndjekjes së buxhetit tuaj. Lajmi i mirë është se do të gjeni mjete që do t'i bëjnë të gjitha për ju. Në fakt, mund të përdorni mjete dhe aplikacione të specializuara. Falë këtyre mjeteve të menaxhimit të buxhetit, ju mund të: kategorizoni shpenzimet tuaja, të merrni një paralajmërim për çdo hyrje dhe dalje të parave, të llogaritni shpenzimet tuaja në mënyrë më efikase, të ndiqni zhvillimet e buxhetit përmes një grafiku, të keni një pasqyrë në kohë reale të parave që ju kanë mbetur , identifikoni më qartë shpenzimet tuaja fikse dhe të ndryshueshme, etj.

L’application FastBudget

Comme vous pouvez installer les applications sur votre smartphone, vous pouvez être certain de toujours avoir un œil sur votre budget. Où que vous soyez et à n’importe quel moment, vous pouvez y marquer vos sorties d’argent. Une manière très efficace pour mieux gérer vos finances. Chez Lica, nous trouvons que l’application Buxheti i shpejtë është ideale për menaxhimin e lehtë të buxhetit tuaj!

Si përfundim, menaxhoni mirë financat tuaja ...

Para se të bëni krediti juaj me Lica, demandez des conseils à nos opérateurs afin de vous assurer un budget solide. Chez Lica nous prônons un crédit responsable tout en vous faisant profiter d’une offre sans engagement à des conditions très avantageuses. En plus, vous pouvez recevoir un cashback allant jusqu’à CHF 5’000.- avec votre financement. De ce fait, vous obtenez la garantie d’un conseil neutre et des meilleures conditions de Suisse. Aplikoni me maturi për financime të reja ose për të blerë financimet ekzistueseMe Kështu që ju do të kurseni para dhe do të përfitoni nga kushte të shkëlqyera!

Duke vazhduar të përdorni këtë faqe në internet, ju pranoni që cookies ose teknologji të tjera të ngjashme mund të përdoren. Më shumë informacion këtu.

Na dërgoni aplikacionin tuaj:

Evolucioni juaj është në duart tuaja!

Zgjidhni gjuhën tuaj dhe bëni pyetjet tuaja!

Zgjidhni huanë që plotëson nevojat tuaja!

Shkalla më e lartë e pranimit në Zvicër
Kërkesa juaj në më pak se 2 minuta
Kushtet më të mira të tregut
Një përgjigje në më pak se 24 orë
Pa tarifa administrimi
Rate Shkalla më e lartë e pranimit në Zvicër
Request Kërkesa juaj në më pak se 2 minuta
Kushtet më të mira të tregut
✓ Një përgjigje në më pak se 24 orë
✓ Pa tarifa administrimi

Kredi personale

3'000.- deri 400'000.-
Vlerësoni nga 3.9%
Shko!

Kredi për pasuri të paluajtshme

250'000.- deri 3'000'000.-
Vlerësoni nga 0.75%
Shko!

Krediti i biznesit

50'000.- deri 1'000'000.-
Vlerësoni nga 2.9%
Shko!