Имајќи долгови во Швајцарија ...

долгови во Швајцарија

Повеќе од 561.000 Швајцарци не можат да ги платат долговите. Швајцарија има околу 561.000 презадолженост, или 6.51 ТТ1Т од населението, според студијата на институтот CRIFНа Швајцарија што зборува француски е особено погодена од овој феномен, што може да има сериозни последици.

Од 2016 година бројот на презадолжени е зголемен за 221ТП9Т. Причината ? Едноставно: Многу возрасни повеќе би сакале да имаат сè сега отколку да се грижат што ќе се случи утре или задутре.

Западна Швајцарија е најпогодена

Ситуацијата е „особено алармантна“ во Швајцарија во која се зборува француски. Кантонот Нојшател има највисока стапка на должници, со 10,9%, а по неа е Женева со 10,4%. Стапката на должници е утврдена според бројот на лица кои се предмет на постапка (наплата на долгови, стечај, акт на неисполнување на имот) заклучно со 31.07.2019 година.

Малкумина се задолжуваат, но проблемот секогаш започнува со трошоците за кои немате пари. Тоа може да биде од несериозни причини или можеби сте имале ужасна промена во околностите, како што е партнерот што умира, развод, здравствени проблеми или губење на работата. Која и да е добрата или лошата причина, отсега повеќе не е важно. Најважното нешто што можете да го направите е цврсто да го контролирате вашето трошење и вашиот буџет. Долговите во Швајцарија се симптом, а не проблем. Пред да се справите со тоа, треба да ги намалите трошоците, не само за да ве спречи да позајмувате повеќе, туку и да ги максимизирате отплатите.

Затоа, главната цел е да ги намалите трошоците за вашите долгови во Швајцарија, но ако го направите ова без да ја испитате табелата во сите ваши трошоци, има мали шанси за успех.

Како да најдете рамнотежа во вашиот буџет и повеќе да немате долгови во Швајцарија?

Првото нешто што ви го нудиме во Lica е анализа на вашите трошоци. Дали знаете дека 80% домаќинства во Швајцарија можат да заштедат до 10.000.- годишно со многу едноставни и необврзувачки совети. Дополнително, можете да се консултирате со обуката на еден од нашите партнери и обезбедена за оваа намена: Област за обука, како да заштедите пари?

Откако ќе воспоставиме прецизен буџет за вашите трошоци, ние се грижиме да ги прикажеме сите можни оптимизации со соодветните процедури. Потоа, можеме да ви помогнеме да ги средите финансиските информации што ве засегаат во различните регистри во Швајцарија. Нашиот пакет „CleanData“ затоа е идеален за чистење на вашите податоци!

Консолидација на долгови во Швајцарија

Сега, кога ситуацијата е јасна, можеме да започнеме консолидирајте го вашето финансирање кои се во тек како што се заеми, закуп и вашите можни кредитни картички. Откако сето ова финансирање ќе се прегрупира, ќе преговараме за тековните каматни стапки и ќе ви понудиме нова месечна исплата што ќе ви овозможи да најдете баланс во вашиот буџет!

Во Lica, ние се залагаме за одговорен кредит со обемна студија за буџетот и значителни безбедносни маржи. Така, нашите клиенти имаат корист од поволното решение со најдобри пазарни услови благодарение на нашиот систем cashback!

Дали сакате да најдете рамнотежа во вашиот буџет?

Без понатамошно одлагање, поднесете необврзувачко барање ајде да погледнеме како можеме да ви помогнеме со нашите специјализирани решенија.

Lica
5.0
Врз основа на 40 прегледи
напојувано од Google
Фереира Алберто
Фереира Алберто
08:16 09 22 септември
Голема благодарност до Lica и особено до Франсоа Гас. Вашите напори не остануваат незабележани. Ви благодариме за вашата помош и поддршка. Вие сте навистина предност за вашиот тим и за целата организација. Вашата работна етика и вашата вклученост се достојни за восхит, ние сме среќни што имаме некој исто толку посветен како вас на бродот!
Сесилија де Јонг
Сесилија де Јонг
08:57 15 22 јули
Личноста на мојот одговор е многу професионална, ефикасна, доверлива, вредна, ги ажурира моите барања во секое време, многу сум му благодарен на Омар Гургел, кој секогаш добро се грижи за моето досие, Браво е величествено и одлично! Навивајте! Работодавецот треба да се гордее со него, да му аплаудира и да го унапредува ве молам 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Thelight33 World
Thelight33 World
15:14 13 22 јули
Бев многу задоволен од услугите на господинот Омар Гургел, силно го препорачувам! 👍
Погледнете ги сите прегледи
js_loader

Продолжувајќи да ја користите оваа веб-страница, се согласувате дека може да се користат колачиња или други слични технологии. Повеќе информации тука.

Испратете ни ја вашата апликација:

вашата еволуција е во ваши раце!

Изберете го вашиот јазик и поставете ги вашите прашања!

Изберете заем што одговара на вашите потреби!

Највисока стапка на прием во Швајцарија
Вашето барање за помалку од 2 минути
Најдобри услови на пазарот
Одговор за помалку од 24 часа
Без административни такси
✓ Највисока стапка на прифаќање во Швајцарија
✓ Вашето барање за помалку од 2 минути
✓ Најдобри пазарни услови
✓ Одговор за помалку од 24 часа
✓ Без такси за апликација