Искористи кредит за реновирање на мојот дом

кредит за реновирање

Како сопственик на куќа, знаете дека работните места големи и мали секогаш ќе бидат дел од пакетот. Додуша, ова претставува трошок што се покажува дека е значајно. Најдобро решение? Земете заем за реновирање. Тоа е едноставно, привлечно и ефикасно.

Швајцарските згради имаат големи потреби за обнова на енергија

За реновирање на сместување во сопственост, многу сопственици на куќи избраа заем за реновирање. Овој метод на финансирање ја поедноставува реализацијата на мали и големи дела, притоа давајќи приоритет на приоритетите. Веќе нема да морате да го „стегате ременот“ за да ја реновирате и модернизирате бањата или да чекате до следната година за да го ставите вашиот систем за греење и изолација на стандард. Затоа, поправете го вашиот дом полесно со работа. Така ја поправате ситуацијата во однос на несовршености или недостатоци во енергетската ефикасност на вашиот дом.

А студија спроведена од Швајцарското здружение на претприемачи ја даде следната проценка во однос на зградите на кои им е потребна поправка: Не постојат помалку од 1,5 милиони, кои имаат недостатоци во енергија, изолација и удобност. За да го реновирате вашиот дом, размислете да земете заем за реновирање. Пресметајте ги трошоците направени од вашиот заем и брзо набавете средства што ќе ви овозможат да ја извршите вашата работа.

Добијте приватен заем за негово реновирање во корист на хипотекарен заем

Зошто ви е потребен заем за реновирање? Дали имате покрив за замена, фасади за освежување, позадина за инсталирање, санитарни јазли за модернизација или дури и wallsидови за изолација? Заемот за реновирање ќе ви овозможи удобно да ги извршувате вашите проекти. Ова е благодарение на контролата на трошоците со оглед на тоа што ќе имате избор и можност подобро да го изберете вашиот провајдер.

Приватниот кредит претставува многу побрзо и поповолно решение од хипотекарно решение. Се разбира, хипотекарниот заем може да се искористи за финансирање на купување недвижен имот, како и за покривање важни работи. Сепак, потрошувачкиот кредит останува покорисен за мали количини на работа.

За да ги преземете потребните реновирања на вашиот дом, земете приватен заем користејќи нашиот калкулатор и симулирајте го вашето наплата на Интернет бесплатно. Theе можете од почеток да одредите кои месечни исплати се во согласност со вашата финансиска состојба. Не двоумете се да побарате од нас да побараме споредба и да ги добиете сите важни информации пред да започнете со вашиот проект за заем за реновирање.

Условите за добивање заем за реновирање

Условите за давање заем за реновирање се многу помалку ограничувачки отколку кога би бил хипотекарен заем. Сепак, секогаш ќе треба да оправдувате мала датотека за да имате корист од вашето финансирање. Условите остануваат исти, без разлика дали станува збор за примарен, секундарен или изнајмен имот. Еве ја листата на први документи што треба да се соберат:

  • Копија од вашата лична карта
  • Вашите последни три извештаи за плата
  • Копија од вашиот договор за хипотека

Дури и пред да ги соберете вашите документи, веќе можете да поднесете необврзувачко барање користејќи го следново копче:

Кога треба да изберете хипотекарен заем наместо приватен заем за реновирање?

Кога купувате имот во Швајцарија, искористувањето на хипотекарниот заем изгледа посоодветно. За недвижен имот кој би бил лоциран во странство и кој би чинел помалку од 250.000.-, личниот кредит сепак ќе остане одлично решение. Попрво треба да се ориентирате на хипотекарен заем ако вашата работа е важна. Ова, во случај сумата да биде поголема од 250.000.-.

Меѓутоа, кога се бара а хипотекарен заем за реновирање ќе треба да ги презентирате проценките за работата што треба да се изврши до вашето банкарско претпријатие за да добиете валидација. Потоа, ќе ги претставите вашите фактури во истото претпријатие за плаќање. Во принцип, банката што ќе го прифати вашето хипотекарно финансирање ќе ви побара придонес од 20 % од износот на работата.

Што ако работата што треба да се изврши по купувањето на имотот?

Во овој случај, постапката ќе биде малку посложена, бидејќи ќе треба да преземете одредени чекори. Прво ќе треба да и покажете на вашата банка како извршувањето на оваа работа ќе додаде вредност на вашиот имот. Потоа, можеби ќе треба да се вратите кај нотар за да креирате или зголемите хипотекарен сертификат.

Забележете дека ова ќе предизвика повеќе или помалку значителни трошоци. Бидете внимателни, вашето досие ќе биде одбиено ако вашиот хипотекарен заем веќе го достигнал својот плафон. Затоа размислете за кредит за реновирање или за потрошувачки кредит доколку барањето за работа не е дел од купувањето на недвижен имот. Овој начин на финансирање е пофлексибилен, поедноставен, поевтин и речиси не бара доказ.

Применетите стапки и периодот на отплата на заемот за реновирање

Во зависност од банката, кредитните стапки за реновирање на приватниот заем се движат од 3,9% до 9%. Сигурно е дека во споредба, стапките на хипотека кои варираат помеѓу 1% и 2% во зависност од банката и должината на заемот. Затоа тие се пониски од оние на приватниот кредит. За да размислите дали навистина вреди или не, ќе треба да го погледнете времетраењето и вашиот буџет. Всушност, отплатата на хипотекарен заем може да се распредели низ многу - дури и децении - години. Некои позајмувачи го имаат дури и за цел живот.

Приватниот заем за реновирање генерално го ограничува времетраењето на заемот на максимум 84 месеци. Сепак, ова зависи од избраната финансиска институција. Некои ќе можат да направат неколку исклучоци, други ќе бидат нефлексибилни. Имате можност и за повторно преговарање за стапката при приватен заем. Ова, во зависност од вашите проекти и времетраењето на заемот. Затоа, кога ќе пресметате на долг рок, приватниот кредит ќе ве чини помалку со камата. Ова се должи на пократкиот рок на отплата.

Залог на заем за реновирање за финансирање мали работни места

Затоа ќе сфатите: има многу предности да се одлучите за заем за реновирање наместо да ја зголемите вашата хипотека. Навистина, во овој втор случај, пречките можат многу брзо да го обесхрабрат сопственикот. Особено кога вториот бара мала сума. За реновирање кое опфаќа сума од 20.000 CHF.- на пример, ретко се случува да се додели зголемување на хипотеката. Банките соработуваат само кога бараната сума достигне 200.000 CHF или повеќе.

Во однос на кредитот за реновирање, сопствениците на нивниот дом генерално уживаат посебни услови за финансирање на нивната повеќе или помалку важна работа, особено ако тоа е нивната главна резиденција. Покрај тоа, каматните стапки може да се преговараат и генерално се на разумно ниво во однос на потребите на заемопримачот и капацитетот за отплата.

Осигурување и гаранции кои ќе го заштитат вашиот приватен кредит

Одлучете се за банкарска институција која може да ви обезбеди комплетен безбедносен пакет, вклучувајќи гаранција за месечни плаќања вклучени во случај на смрт, невработеност или инвалидитет. За уште поголема сигурност, не двоумете се да земете осигурување за месечно плаќање. Овој вид осигурување има за цел да гарантира враќање на каматите и месечните исплати доколку дојде до случај на присилна невработеност или ако се најдете неспособни за работа. Доколку се случи можна катастрофа, заемодавецот за реновирање може да направи пауза помеѓу исплатите на неговите месечни исплати, се разбира, секогаш под услови.

Како заклучок, хипотека или приватен заем за реновирање?

Да речеме дека двете се еднакви и дека навистина станува збор за добро проучување што е најдобро за вас. Забележете, сепак, дека е подобро да се префрлите на а хипотека кога станува збор за финансирање на работата како дел од купување недвижен имот. Но, дека станува многу помалку интересно кога предметното добро е веќе ваша сопственост. Кое и да одберете, одвојте време за да ја пресметате каматата за време на отплатата и да ги споредите резултатите, бидејќи тоа може да ги преврти скалите. На крајот, ќе откриете дека најефтино и најлесно решение е заемот за реновирање.

Сега кога ги знаете придобивките од кредитот за реновирање, се што треба да направите е да аплицирате. Со Lica Тоа е едноставно, брзо и ефикасно! И да, вие го поднесувате вашето барање онлајн за помалку од 2 минути и потоа нашите специјализирани тимови ја вршат работата за вас. Ова ви заштедува време и пари! За да аплицирате за кредит без обврска, едноставно кликнете на следново копче:

Дали имате прашања пред да го направите вашето барање? Нашите советници се таму за да одговорат на вашите прашања 7 дена во неделата. Прашајте не за повеќе информации и со задоволство ќе ви одговориме.

Lica
5.0
Врз основа на 40 прегледи
напојувано од Google
Фереира Алберто
Фереира Алберто
08:16 09 22 септември
Голема благодарност до Lica и особено до Франсоа Гас. Вашите напори не остануваат незабележани. Ви благодариме за вашата помош и поддршка. Вие сте навистина предност за вашиот тим и за целата организација. Вашата работна етика и вашата вклученост се достојни за восхит, ние сме среќни што имаме некој исто толку посветен како вас на бродот!
Сесилија де Јонг
Сесилија де Јонг
08:57 15 22 јули
Личноста на мојот одговор е многу професионална, ефикасна, доверлива, вредна, ги ажурира моите барања во секое време, многу сум му благодарен на Омар Гургел, кој секогаш добро се грижи за моето досие, Браво е величествено и одлично! Навивајте! Работодавецот треба да се гордее со него, да му аплаудира и да го унапредува ве молам 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Thelight33 World
Thelight33 World
15:14 13 22 јули
Бев многу задоволен од услугите на господинот Омар Гургел, силно го препорачувам! 👍
Погледнете ги сите прегледи
js_loader

Продолжувајќи да ја користите оваа веб-страница, се согласувате дека може да се користат колачиња или други слични технологии. Повеќе информации тука.

Испратете ни ја вашата апликација:

вашата еволуција е во ваши раце!

Изберете го вашиот јазик и поставете ги вашите прашања!

Изберете заем што одговара на вашите потреби!

Највисока стапка на прием во Швајцарија
Вашето барање за помалку од 2 минути
Најдобри услови на пазарот
Одговор за помалку од 24 часа
Без административни такси
✓ Највисока стапка на прифаќање во Швајцарија
✓ Вашето барање за помалку од 2 минути
✓ Најдобри пазарни услови
✓ Одговор за помалку од 24 часа
✓ Без такси за апликација