Можно е инвестирање во евтини недвижнини!

евтини недвижности

Кога ќе се споменат термините „недвижен имот“ во Швајцарија или „инвестиција во недвижности“, најчестите реакции се „премногу е скапо“, „не можам да си дозволам да го купам“ или „премногу е комплицирано“. Ако на ова го споменеме и приносот од недвижности, тогаш реакциите се: „Веќе немам средства да си купам сопствен стан, па не може уште еден да го изнајмувам“. Сепак, инвестирањето во евтини недвижнини е сосема можно во 2021 година! Спротивно на верувањето, дури е сосема можно да се инвестира во недвижен имот кога немаме капитал. И да! Кој вели ниска цена на недвижностите, вели и мал финансиски придонес! Или дури нема придонес во капиталот во решенијата што ќе ви ги претставиме.

Што подразбираме под евтина инвестиција во недвижен имот?

Евтината инвестиција во недвижнини често се поврзува со станови или куќи во Швајцарија. Сепак, постојат многу други можности освен овој вид на имот кога станува збор за евтини инвестиции во недвижнини. Без разлика дали се инвестира во Швајцарија или во странство, можностите се многубројни и често не бараат никаков капитален придонес. Еве го нашиот избор на евтини недвижнини во кои лесно би можеле да инвестирате.

Евтини инвестиции во имот во странство во Португалија

Цените на недвижностите во странство не се исти како во Швајцарија. И да, цените се многу попривлечни!

Туристичките области нудат и одлични можности за инвестирање во евтини недвижнини. На Lica особено ни се допаѓаат инвестициите во недвижнини во Португалија и поконкретно во Алгарве. Земјата нуди многу предности кои се како што следува:

  • Данокот е поволен за странските инвеститори.
  • Климата е блага и сместува туристи во текот на целата година.
  • Цените на недвижностите се многу атрактивни и се зголемуваат постојано.
  • Инвестициите во недвижности во Португалија овозможуваат да се добијат добри приноси.
  • На економско закрепнување и подобрувањето на состојбата во земјата по здравствената криза имаат влијание врз цените на недвижностите, кои треба да продолжат да растат.
  • И поседувањето недвижен имот во Португалија ви овозможува да имате основа за свој одмор или за пензија.

Оттука, купувањето недвижен имот денес во Португалија е најдобро време за инвестирање во евтини недвижнини!

Паркинг места во Швајцарија

Еден од најбараните предмети во градовите се паркинг места или гаражни кутии. Навистина, добивањето место за паркирање или гаража нуди многу добар поврат на недвижен имот бидејќи тоа се сè побарани предмети. Овој тип на имот е совршено прилагоден за евтина инвестиција во недвижен имот.

Земјиште во процес на деактивирање

Во ист стил како паркинзи и гаражи, можете да се распрашате за инвестирање во земјиште. Нивните цени постојано се зголемуваат и со потребата за домување и побарувачката за изградба што расте, цените ќе продолжат да растат во наредните години. Инвестирањето во земјиште е затоа гаранција за принос на недвижен имот. Пред да инвестирате во земја, запрашајте се за која цел сакате да го купите и дознајте за неговата идна класификација. Дали ќе стане конструктивен или ќе остане во земјоделска зона? Дали постои потенцијал за развој во регионот?

Мали комерцијални области

Малите комерцијални површини се многу добар пример за ефтини инвестиции во недвижнини. Без разлика дали се во големи или мали градови, некои мали бизниси остануваат суштински и ќе продолжат да постојат и покрај зголемената важност на интернет трговијата. Приносите од недвижен имот за комерцијален имот се генерално повисоки отколку за станбен имот (5% до 7% наспроти 3% до 5%). Цените во Швајцарија варираат од 50.000.- до 250.000.- за првиот опсег на цени.

Инвестирајте по ниски трошоци во студија или мали апартмани

Ако претпочитате да инвестирате во станбени, студија и мали апартмани се совршени решенија. Ова се најпопуларните имоти за изнајмување. Иако цената за м2 е повисока во споредба со поголемите станови, цената по м2 изнајмувањето е исто така многу повисоко, што ќе ви даде добар поврат на недвижен имот.

Инвестицијата во недвижен имот со заобиколување (или партиципативна инвестиција) е исто така интересно решение, меѓутоа во овие случаи подвижниот имот нема да ви припаѓа затоа што ќе имате само мал дел од имотот.

Немате капитал

Прашањето за капиталот е од суштинско значење! Меѓутоа, Lica дали е таму да ви најде решение и да ви даде можност да инвестирате дури и ако немате капитал. Навистина, предноста на евтината инвестиција е тоа што капиталот е многу помал проблем. Затоа, сосема е можно да направите финансиски аранжман со кој ќе добиете финансии за целата ваша инвестиција во недвижнини. Така, не треба да собирате никаков капитал и веднаш да имате корист од повратот на недвижен имот.

Решенијата за финансирање понудени од Lica комбинираат различни стратегии за да им овозможат на сите да ги задоволат своите кредитни потреби. Затоа, нашата сила лежи во нашето искуство во комбинирање на овие различни решенија и со тоа да го добиеме посакуваното финансирање. Lica е експерт во следниве области:

Нашите финансиски експерти исто така се секогаш достапни за да ви дадат индивидуални информации, без обврски.

Нашата работа е да ви дадеме решенија!

Доколку сакате да добиете средства и да го остварите вашиот сон, можете да аплицирате без обврска преку следниот линк:

Започнете со евтина инвестиција во недвижен имот и растете брзо!

Овој тип на „ниска цена“ инвестиција е идеален како прва инвестиција за да стане познат од финансиските институции. Навистина, добивањето на вашиот прв заем е често најкомплицирано и најрестриктивно. Банките уште не ве познаваат и секој кредит е регистриран. Меѓутоа, ако се оди добро со овој прв заем, банките ќе бидат поотворени да ви дадат други и со подобри каматни стапки за идни инвестиции. Искористете ги предностите на услугите на компанија специјализирана за кредити и затоа ви гарантира највисока стапка на прифаќање во Швајцарија.

Откако ќе го купите вашиот прв имот, тогаш можете да ги искористите повратот на недвижен имот за да ги капитализирате средствата и да ја повторите операцијата со други идни евтини набавки на недвижен имот.

Нашиот заклучок за ниска цена за купување недвижен имот:

Пазарите на недвижности во Швајцарија и во странство нудат разновидни и разновидни можности со ниска цена. Овие можности се совршени во очекување на поголеми инвестиции во иднина и се одличен начин да изградите сопствени средства и да добиете поволни услови за инвестирање во недвижен имот во основно или секундарно живеалиште.

Без оглед на вашиот инвестициски проект, ви препорачуваме да ги користите нашите услуги за вашето финансирање. Нашите специјализирани тимови се таму за да ви помогнат во текот на целиот процес и внимателно да го слушаат вашиот проект. Така, со комбинирање на нашето различно знаење, можеме да го добиеме посакуваното финансирање за вас во најдобри пазарни услови.

Lica
5.0
Врз основа на 56 прегледи
напојувано од Google
1TP12 Тавиер Валдес
1TP12 Тавиер Валдес
08:38 28 22 ноември
Би сакал да и се заблагодарам на Мара Гарсија за нејзината брзина и вештини. Благодарение на неа успеав што поскоро да го добијам тоа што го сакав.ПоздравXV
Оберлин Мајкл
Оберлин Мајкл
16:58 01 22 ноември
Таа навистина бев јас, таа е единствената која веруваше во мене, ја сметам за неверојатна
Винсент Морел
Винсент Морел
13:14 24 22 октомври
Мара Гарсија ја препорачувам за кредитите
Погледнете ги сите прегледи
js_loader

Продолжувајќи да ја користите оваа веб-страница, се согласувате дека може да се користат колачиња или други слични технологии. Повеќе информации тука.

Испратете ни ја вашата апликација:

Изберете го вашиот јазик и поставете ги вашите прашања!

Изберете заем што одговара на вашите потреби!

Највисока стапка на прием во Швајцарија
Вашето барање за помалку од 2 минути
Најдобри услови на пазарот
Одговор за помалку од 24 часа
Без административни такси
✓ Највисока стапка на прифаќање во Швајцарија
✓ Вашето барање за помалку од 2 минути
✓ Најдобри пазарни услови
✓ Одговор за помалку од 24 часа
✓ Без такси за апликација