Како да добиете заем како хонорарец?

заем за самовработени

Независни сте и треба да финансирате проект? Имајте предвид дека во однос на решението за финансирање, постојат две можности за добивање кредит како самовработен! Вие всушност може да добиете а приватен кредит или побарајте а Кредит за мали и средни претпријатија во име на вашиот бизнис. Ако финансиските организации лесно позајмуваат пари на платеници, банкарските институции сепак се повнимателни со самовработените. Во оваа нова статија, Lica објаснува како да продолжите и ви помага да го добиете вашето финансирање.

Самовработувањето може да ги исплаши кредиторите

Познато е дека независните заемопримачи имаат поголеми потешкотии да добијат кредит отколку добро етаблираните вработени. Навистина, за да можете да направите личен заем кај организацијата, мора да го убедите заемодавачот во вашата солвентност. Затоа мора да докажете дека сте способни да го плаќате износот на месечните исплати според утврдените рокови. За ова, заемодавачот ќе го утврди она што се нарекува преглед на солвентност.

заем за самовработени

Проблемот е што определувањето на капацитетот за отплата на хонорарецот не е секогаш торта. Всушност, способноста за позајмување на лицето е поврзана со месечниот приход што го добива. Кога самовработен ќе позајми пари од банка, за жал, не секогаш ги има различните придружни документи како што се ливчиња за плата.

Неговата финансиска состојба навистина често е условена од мисиите што ги добива. Како резултат на тоа, капацитетот на долгот постојано флуктуира. Затоа, ова ја објаснува главната тешкотија во добивањето кредит како самовработено лице. Финансиските организации за жал се претпазливи за флуктуирачките финансиски ситуации.

Решението за добивање кредит како хонорарец

Бидете сигурни, и покрај тешкотијата на задачата, самовработеното лице може да добие кредит. Токму тука ќе има смисла помошта од кредитен брокер! Како што ќе разбравте, добивањето на вашиот кредит главно ќе зависи од испитувањето на солвентноста спроведено од заемодавачите. Затоа е бескорисно да се поднесе досие за апликација до банка ако не е беспрекорно.

Апликацијата за кредит како самовработен мора да биде неприкосновена!

Lica го подготвува вашето барање бесплатно

Подготовката на датотеката за апликација потоа станува задача која бара одредено време. Дополнително, се претпочита да се знаат добрите практики за да ги сочинуваат добрите делови и да ги достават поволно до различните организации.

Lica ви помага во овој процес бесплатно и ја подготвува најдобрата датотека за кредитна апликација за вас. Но, тоа не е се! Покрај подготовката, како независен брокер, се грижиме да ја играме конкуренцијата за да ви ги добиеме најдобрите услови на пазарот.

Исто така, треба да се забележи дека специјализиран кредитен брокер исто така може да ве води за вистинскиот тип на финансирање. Не е секогаш лесно да се споредат понудите и да се избере дали кредитот како самовработен треба да биде на име на компанијата или на ваше име.

Кои документи за добивање кредит како самовработено лице?

Документите потребни за добивање кредит може да се променат. Ова зависи од вашата ситуација и дали апликацијата ќе биде поднесена како поединец или компанија. Еве кратко резиме на документите потребни за да се добие кредит како хонорарец.

Список на документи потребни за финансирање на ваше име:

  • Последна одлука за утврдување на данок
  • Договор за хипотека или закуп за изнајмување
  • полиса за здравствено осигурување
  • Изводи од банка за последните 3 месеци

Да заемот ќе биде направен на име на вашата компанијаЕве ги потребните документи:

  • Комплетен биланс на состојба за минатата година (најмалку 12 месеци)
  • Изводи од банка на компанијата за последните 3 месеци
  • Доказ за упис во трговскиот регистар
  • Документ за идентификација или дозвола за престој на администраторот

Ова се два неисцрпни списоци и документите што ќе ви ги побараме ќе зависат главно од вашата лична ситуација. Не е невообичаено самовработеното лице да има неколку извори на приход или дури и секундарна платена дејност. Бидејќи секоја ситуација е уникатна, во Lica го третираме вашето барање индивидуално и целосно доверливо.

Нашиот заклучок да го добиеме вашето финансирање како хонорарец

И покрај одредени ограничувања, заемот како самовработено лице е сосема возможен ако го барате вистинскиот брокер и вашата апликација се смета за поволна од банките. Освен одредени специфични критериуми, шансите за успех затоа ќе зависат главно од квалитетот на вашата датотека. Оттука е важноста да се бара специјализиран посредник кој ќе може да одговори на вашите прашања и да ве насочи кон најсоодветното решение.

Кредит како хонорарец може да биде неопходен во одредени ситуации. Извршувањето на грешка поврзана со поднесувањето на вашата апликација затоа може да доведе до целосна блокада и да ги намали шансите да ви бидат одобрени во иднина на ништо. Ова се должи на негативните регистрации во кредитниот регистар (ЗЕК) кои за жал имаат директно влијание врз анализата на солвентноста што ја вршат кредитните институции. Затоа е од клучно значење за вас да го испратите вашето прво барање до вистинскиот давател на услуги и да избегнувате реклами како „брз заем без доказ“ што ќе има негативно влијание врз вашите шанси за доделување.

Сега кога сте целосно свесни за прашањата поврзани со добивањето на вашиот кредит по најдобри пазарни услови, одвојте време да контактирате со нашите специјалисти. Тие ќе ве придружуваат доверливо во вашите чекори.

Дали имате прашања пред да го поднесете вашето барање? Нашите советници се таму за да одговорат на вашите прашања 7 дена во неделата директно на WhatsApp. Побарајте не повеќе информации и со задоволство ќе ви одговориме!

Lica
5.0
Врз основа на 56 прегледи
напојувано од Google
1TP12 Тавиер Валдес
1TP12 Тавиер Валдес
08:38 28 22 ноември
Би сакал да и се заблагодарам на Мара Гарсија за нејзината брзина и вештини. Благодарение на неа успеав што поскоро да го добијам тоа што го сакав.ПоздравXV
Оберлин Мајкл
Оберлин Мајкл
16:58 01 22 ноември
Таа навистина бев јас, таа е единствената која веруваше во мене, ја сметам за неверојатна
Винсент Морел
Винсент Морел
13:14 24 22 октомври
Мара Гарсија ја препорачувам за кредитите
Погледнете ги сите прегледи
js_loader

Продолжувајќи да ја користите оваа веб-страница, се согласувате дека може да се користат колачиња или други слични технологии. Повеќе информации тука.

Испратете ни ја вашата апликација:

Изберете го вашиот јазик и поставете ги вашите прашања!