Како работи приватниот заем во Швајцарија?

Подготвен

Денес, кредитниот сектор зазема важно место во речиси секое домаќинство во Швајцарија. Еден од двајца луѓе користат приватни кредити за да ги финансираат своите проекти или да постигнат цел побрзо. Сепак, секогаш е добра идеја да бидете добро информирани за основните точки во врска со приватниот заем пред да започнете со барање. Во оваа нова статија, Lica детално објаснува како функционираат приватните заеми во Швајцарија.

Мало потсетување за историјата на приватното кредитирање ...

Системот на заеми еволуираше многу со текот на годините. Но, треба да се забележи дека механизмот не бил секогаш добро разгледуван во текот на своето постоење. Оваа практика се појави уште од античка Грција со трапезити пред брзо демократизирање во остатокот од светот. Меѓутоа, доаѓањето на христијанскиот свет предизвика недоверба бидејќи практиката на позајмување приватен заем се сметаше за навредлива.

Ризиците на кои беа изложени не ги спречија странците, вклучително и Евреите, да нудат заеми со каматни стапки. Во Франција, кредитот со каматна стапка станува легален од 1789 година. Ова потоа се случува на почетокот на Француската револуција со законска стапка наметната на 5 %. Приватниот заем е прикажан и во различни форми како „шкрила“ или заеми во „мали бизниси“.

Така, приватниот заем почнува да се обликува и се населува во нашето општество од XIXe век. Во тоа време, малите занаетчии почнаа да нудат финансиска помош кога имаа можност. Во секој случај, знајте дека приватниот заемодавател е едноставна трета страна која има на располагање сума пари. Тој може да го позајми на оној на кого навистина му треба за да го спроведе својот проект. И мнозинството приватни заемодавачи претпочитаат да се обложуваат на проекти за недвижности.

Како работи приватниот заем

Покрај финансирањето приватни проекти, некои приватни кредитори се ангажираат и во деловни кредити. Меѓутоа, во двата случаи, заемодавачот мора секогаш да верификува одредени критериуми за да се заштити од губење на позајмените суми. Така, деталната анализа на вашето барање за заем со помош на искусен посредник е секогаш одлична работа! Во оваа смисла, Lica ве поддржува во добивањето кредит по најдобри пазарни услови благодарение на внимателната подготовка на вашата датотека.

Сега да видиме кои се деталните елементи што го сочинуваат приватниот заем:

Износот на заемот

Во Швајцарија, приватниот заем може да биде од 3.000 CHF до 400.000 CHF. Износот на доделениот приватен кредит ќе зависи од вашата ситуација, вашата финансиска историја и севкупниот квалитет на датотеката за апликација. За повеќе информации за одлучувачките критериуми за добивање заем по поволни услови, можете да ја консултирате нашата статија " Како да добиете приватен кредит по ниска стапка

Соодносот приход / месечна исплата

За да се осигура дека месечните отплати на вашиот кредит се во корелација со вашиот приход, заемодавачите гарантираат дека односот помеѓу вашиот месечен приход и вашата месечна исплата генерално не надминува 35%. Така, за приход од 5.000.-, вашата месечна исплата не може да ја надмине сумата од 1.750 CHF.-.

Надомест за апликација

Одредени приватни заеми може да вклучуваат административни такси што не треба да се игнорираат. Овие можат да изнесуваат од 1% до 5 % од износот на кредитот. Трошоците обично се однесуваат на анализата на вашата датотека земајќи ги предвид сите услови. На Lica, понудените приватни заеми се секогаш бесплатни!

Каматната стапка

Каматната стапка за приватен заем варира во голема мера помеѓу 3.9% и 9.9%. Тоа ќе зависи од вашата способност за преговарање и квалитетот на вашиот случај. Овде можете да сметате на услугата Lica за да преговарате за најдобрите можни услови за вашиот приватен кредит и да обезбедите одбрана на вашите интереси кон различните заемодаватели на пазарот.

Времетраењето на заемот

Мнозинството приватни заемодавачи претпочитаат краткорочни заеми. Значи, треба да очекувате должината на вашиот договор да биде најмногу 120 месеци. Запомнете, вашиот заемодавател исто така размислува да ги добие своите пари во исто време.

Казната

Сосема е можно да се отплати заемот пред закажаниот датум. Исто така, очекувајте некои заемодавачи да ви наплатат надомест за предвремено раскинување. Освен тоа, може да наплати и дополнителна камата доколку доцните со отплатата. Во овој момент, можете да бидете уверени дека Lica работи исклучиво со заемодавачи кои не наплаќаат такси при предвремена отплата на вашиот приватен заем. Финансиската флексибилност на нашите клиенти е клучен елемент за нас!

Гаранција

Во некои случаи, имањето одредени дополнителни гаранции од приходот може да ви даде предност во однос на условите дадени од заемодавачот. На пример, поседувањето на вашиот дом ќе ви даде право на попуст на каматната стапка на вашиот приватен заем.

Месечни рати

Препорачливо е да воспоставите месечни исплати со вашиот заемодавател пред тој да го објави збирот на вашето приватно финансирање. Може да се понудат неколку услови за отплата. Затоа, одвојте време да го одберете времетраењето што најдобро одговара на вашиот буџет.

Кои се предностите на приватниот заем

Треба да знаете дека приватниот заем има аспект на победа-победа за заемодавателот и заемопримачот. Навистина, овој вид финансиска помош ги нуди следниве предности:

Кредит што е полесно да се добие

Како заемопримач, ќе ви биде полесно да го добиете износот што го нуди вашиот заемодавач. За добивање на парите не се потребни многу услови како во случајот со хипотеките. Дополнително, со барање помош од приватен кредитен брокер, нема ни да треба да губите време натпреварувајќи се со провајдерите и подготвувајќи ја вашата датотека!

Давателот може лесно да си ги врати парите

Како што веќе знаете, приватниот заем е вид на заем воспоставен за кратко време. Ова подразбира дека заемодавецот нема да мора да чека многу години за да ги врати сите пари со камата. Потоа може брзо да инвестира во друг проект.

Најдете го вистинскиот партнер за извршување на вашата приватна апликација за заем

Важно е да се земат предвид одредени ризици пред да аплицирате за приватен кредит. Можете совршено да се потпрете на следниве точки:

Осигурајте се дека вашиот посредник е сериозен!

Не можеме да го нагласиме ова доволно! Бидете сигурни дека вашиот приватен посредник за заеми има добра репутација и дека како таков е препознаен на пазарот. Брзата проверка на социјалните мрежи, проверката на адресата и датотеката на Google на давателот може да ве спаси од какво било разочарување при барањето за заем.

Добијте ги одговорите што сакате на вашите прашања

Без разлика дали тоа е вашиот прв заем или дури и ако имате долго искуство во приватни заеми, барајте вашиот контакт да може точно да одговори на вашите прашања пред да се обврзете. Професионалецот мора веднаш да може да одговори на сите ваши прашања!

Внимателно прочитајте го договорот пред да го потпишете

Иако вашиот кредитен посредник ве штити од потпишување договор кој содржи навредливи клаузули, неговото читање ќе ви овозможи целосно да ги разберете обврските што ги преземате. Затоа, внимателното читање на условите приложени кон вашиот кредитен договор е важна точка што треба да се почитува.

Како функционира приватното кредитирање накратко

Работењето на приватен кредит во Швајцарија е условено од многу фактори кои секогаш е интересно да се знаат. Приватниот заем е долгорочна обврска и затоа ни се чини важно добро да ги информираме нашите клиенти. Така, донесувате добра одлука со целосно познавање на фактите.

Сега кога знаете како функционираат приватните заеми во Швајцарија, се што треба да направите е да аплицирате. Со Lica Тоа е едноставно, брзо и ефикасно! И да, вие го поднесувате вашето барање онлајн за помалку од 2 минути и потоа нашите специјализирани тимови ја вршат работата за вас. Ова ви заштедува време и пари! За да аплицирате за кредит без обврска, едноставно кликнете на следново копче:

Дали имате прашања пред да го направите вашето барање? Нашите советници се таму за да одговорат на вашите прашања 7 дена во неделата. Прашајте не за повеќе информации и со задоволство ќе ви одговориме.

Lica
5.0
Врз основа на 40 прегледи
напојувано од Google
Фереира Алберто
Фереира Алберто
08:16 09 22 септември
Голема благодарност до Lica и особено до Франсоа Гас. Вашите напори не остануваат незабележани. Ви благодариме за вашата помош и поддршка. Вие сте навистина предност за вашиот тим и за целата организација. Вашата работна етика и вашата вклученост се достојни за восхит, ние сме среќни што имаме некој исто толку посветен како вас на бродот!
Сесилија де Јонг
Сесилија де Јонг
08:57 15 22 јули
Личноста на мојот одговор е многу професионална, ефикасна, доверлива, вредна, ги ажурира моите барања во секое време, многу сум му благодарен на Омар Гургел, кој секогаш добро се грижи за моето досие, Браво е величествено и одлично! Навивајте! Работодавецот треба да се гордее со него, да му аплаудира и да го унапредува ве молам 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Thelight33 World
Thelight33 World
15:14 13 22 јули
Бев многу задоволен од услугите на господинот Омар Гургел, силно го препорачувам! 👍
Погледнете ги сите прегледи
js_loader

Продолжувајќи да ја користите оваа веб-страница, се согласувате дека може да се користат колачиња или други слични технологии. Повеќе информации тука.

Испратете ни ја вашата апликација:

вашата еволуција е во ваши раце!

Изберете го вашиот јазик и поставете ги вашите прашања!

Изберете заем што одговара на вашите потреби!

Највисока стапка на прием во Швајцарија
Вашето барање за помалку од 2 минути
Најдобри услови на пазарот
Одговор за помалку од 24 часа
Без административни такси
✓ Највисока стапка на прифаќање во Швајцарија
✓ Вашето барање за помалку од 2 минути
✓ Најдобри пазарни услови
✓ Одговор за помалку од 24 часа
✓ Без такси за апликација