Зошто да ги откупите вашите кредитни картички?

откуп на кредитни картички

Денес, кредитната картичка успеа да се искачи на врвот на најкористените платежни инструменти во светот. Оваа картичка не само што овозможува да се избегне патување со голема сума пари, туку пред се овозможува постојано да имате резерва на пари. Иако се многу корисни, кредитните картички за жал се ужасно скапи. Особено кога овие се изложени. Во оваа нова статија, ви објаснуваме кои се предностите од враќањето на вашите кредитни картички и на тој начин да ја задржите контролата врз вашиот буџет.

Сакате да дознаете повеќе за откупување кредитни картички? Тогаш дојдовте на вистинското место! Сè ќе ви објасниме преку оваа нова статија.

Откупување на вашите кредитни картички, што значи тоа?

За почеток, да се потсетиме што е кредитна картичка. Ова е картичка која му овозможува на нејзиниот сопственик да купува без прибегнување кон употреба на готовина. За разлика од традиционалната дебитна банкарска картичка, кредитната картичка работи со пречекорување. Тоа значи дека можете да користите одредена сума на пари што е достапна на вашата картичка, но потоа мора да ги враќате овие пари месечно или еднократно.

По дефиниција, купувањето назад кредитни картички е финансиска трансакција која се состои од откупи ги нејзините различни неподмирени заеми од една финансиска институција. Нејзиниот главен интерес е да го намали износот на месечните отплати користејќи пониска каматна стапка и продолжување на рокот на отплата.

Со откуп на вашите кредитни картички, имате корист од помала месечна отплата и затоа подобро контролиран буџет. Покрај тоа, вашите различни кредитни картички се повторно ажурирани и затоа имате корист од балансот достапен во случај на итност.

Кои се придобивките од откупувањето на кредитните картички?

откуп на кредитни картички

Придобивките се многу! Навистина, купувањето назад на вашите кредитни картички заштедува пари и ви помага да најдете балансиран буџет. Еве ги сите различни предности што можете да ги уживате со откупување на вашите кредитни картички:

Намалете ја каматната стапка

Денес, каматните стапки на кредитните картички се многу високи. Овие обично се разликуваат помеѓу 9% и 12% според правните индикации во Швајцарија. Во споредба со приватното финансирање, може да заштедите до 8% во камата на вашето финансирање. Со пониска стапка, затоа заштедувате пари секој месец!

Ребалансирајте го вашиот буџет

Кога имате неколку кредитни картички кои се преплатени, исто така треба да извршите неколку отплати на крајот од секој месец. Бидејќи стапките се високи, а условите за отплата ниски, тоа значи значителни месечни плаќања. Со консолидација на вашите заеми, плаќате само една месечна исплата прилагодена на вашиот буџет.

Имајте готовина во случај на проблем

Иако не е многу поволна, кредитната картичка сепак овозможува да имате резерва на пари во случај на проблем. Ако вашите кредитни картички се откупени со приватно финансирање, тие се повторно достапни за итни случаи. Навистина е секогаш смирувачко да се има корист од резерва на пари во случај на непредвидени настани.

Имајте само една месечна исплата

Што е полошо од жонглирање со сметките на крајот на месецот? Кога имаме неколку пречекорени кредитни картички, тоа се случува. Во зависност од бараните месечни исплати и состојбата на неговиот буџет, дури понекогаш е невозможно да се платат бараните износи. Со откупување на неговите кредитни картички, треба да се плаќа повеќе од една месечна исплата секој месец. Така, наоѓате рамнотежа во вашиот буџет.

Како да се пресмета добивката што треба да се оствари со откуп на кредитни картички?

Пред да одлучите за откупот на вашите кредитни картички, важно е да знаете како да ја процените добивката што треба да се оствари. Еве сè што треба да знаете за лесно да ја пресметате добивката што ќе ја остварите со откупот на вашите кредитни картички.

☝ Прво најбрзо решение

Можете да извршите симулација користејќи го нашиот калкулатор за откуп на кредит. Треба само да го знаете износот на вашите тековни долгови, да ги внесете и системот ќе ви ја покаже вашата нова месечна исплата.

Доколку сте заинтересирани за новата месечна исплата и сакате да заштедите пари, можете да ги комплетирате вашите податоци за помалку од 2 минути. Потоа оператор ќе ве контактира за да ја изврши операцијата со вас. Ништо не е полесно!

✌ Втора опција

Малку подолго, но исто толку фер, можете да ја направите пресметката со рака. За да го направите тоа, ќе треба да го направите следново:

  1. Соберете ги сите ваши сметки за кредитна картичка.
  2. Соберете ги вашите различни месечни исплати, како и износите на соодветните долгови.
  3. Потоа споредете го вкупниот број на вашите месечни исплати со новата месечна исплата на вашето идно финансирање.

За да биде ова објаснување попрецизно, еве еден пример во форма на табела.

Список на картичкиОтворени износиМесечни плаќања
Банка А4'500,00 CHF259,00 CHF
Банка Б3.000,00 CHF319,00 CHF
Банка Ц1'750,00 CHF120,00 CHF
Банка ДCHF 6'200,00485,00 CHF
ВкупноCHF 15'450,00CHF 1'183,00

Откако ќе се дознае вкупниот износ на вашите месечни исплати, се што треба да направите е да го споредите со новата месечна исплата за вашето идно финансирање. Во овој пример, за приватен заем од 15.450 CHF, новата месечна исплата би била 225,35 CHF. Така, можете да заштедите до 957,65 CHF секој месец !

Нашиот заклучок за откупот на неговите кредитни картички

Без оглед на состојбата на вашите финансии, купувањето назад на вашите кредитни картички е секогаш добро решение бидејќи ја намалувате каматната стапка. Плаќањето помалку и наоѓањето рамнотежа во вашиот буџет е навистина секогаш многу пријатно чувство.

Иако процесот може да изгледа комплициран, во реалноста не е! За помалку од 2 минути се ослободувате од сметките и ја наоѓате насмевката со вашиот буџет. Дополнително, нашите специјалисти ја преземаат работата штом ќе биде поднесено вашето барање. Значи, немате што повеќе да направите освен да ни се заблагодарите за трудот.

Сега кога знаете како да продолжите да го искористите откупот на вашите кредитни картички, одвојте време да контактирате со нашите специјалисти. Тие ќе ве придружуваат на неутрален и доверлив начин во вашиот пристап.

Дали имате прашања пред да аплицирате? Нашите советници се таму за да одговорат на вашите прашања 7 дена во неделата директно на WhatsApp. Побарајте не повеќе информации и со задоволство ќе ви одговориме!

Lica
5.0
Based on 42 reviews
напојувано од Google
Фереира Алберто
Фереира Алберто
08:16 09 22 септември
Голема благодарност до Lica и особено до Франсоа Гас. Вашите напори не остануваат незабележани. Ви благодариме за вашата помош и поддршка. Вие сте навистина предност за вашиот тим и за целата организација. Вашата работна етика и вашата вклученост се достојни за восхит, ние сме среќни што имаме некој исто толку посветен како вас на бродот!
Сесилија де Јонг
Сесилија де Јонг
08:57 15 22 јули
Личноста на мојот одговор е многу професионална, ефикасна, доверлива, вредна, ги ажурира моите барања во секое време, многу сум му благодарен на Омар Гургел, кој секогаш добро се грижи за моето досие, Браво е величествено и одлично! Навивајте! Работодавецот треба да се гордее со него, да му аплаудира и да го унапредува ве молам 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Thelight33 World
Thelight33 World
15:14 13 22 јули
Бев многу задоволен од услугите на господинот Омар Гургел, силно го препорачувам! 👍
See All Reviews
js_loader

Продолжувајќи да ја користите оваа веб-страница, се согласувате дека може да се користат колачиња или други слични технологии. Повеќе информации тука.

Испратете ни ја вашата апликација:

Изберете го вашиот јазик и поставете ги вашите прашања!

Изберете заем што одговара на вашите потреби!

Највисока стапка на прием во Швајцарија
Вашето барање за помалку од 2 минути
Најдобри услови на пазарот
Одговор за помалку од 24 часа
Без административни такси
✓ Највисока стапка на прифаќање во Швајцарија
✓ Вашето барање за помалку од 2 минути
✓ Најдобри пазарни услови
✓ Одговор за помалку од 24 часа
✓ Без такси за апликација