Зошто да го откупите лизингот?

откупете си го лизингот

Склучувањето договор за лизинг ви овозможува да имате возило на располагање без да платите за сето тоа одеднаш. Во договорот ќе се наведе дека возилото е во сопственост на дилерот за времетраење на договорот. Возачот нема да биде сопственик до крајот на месечната исплата (под услов да го купи возилото). За време на лизинг, компанијата што го финансира возилото ќе се регистрира шифра 178 на возачката дозвола, што укажува дека му припаѓа на телото за финансирање. Договорот може да трае до 60 месеци и возачот мора да ги почитува сите услови од договорот. И покрај ограничувањата за лизинг, сепак е можно да се откупи овој договор. Ова со цел да се ослободат од одредени обврски и да искористат поповолни услови. Така, на возачот му се достапни неколку решенија!

Лизингот честопати е рестриктивен ...

откупете си го лизингот

Навистина, бидејќи организацијата за финансирање е сопственик на возилото, возачот мора да го почитува неговиот договор за лизинг. На пример, тој нема да може да го продаде возилото додека трае договорот. Организацијата ќе бара осигурување од оштетување при судир за возилото. Возачот, исто така, не смее да надмине одреден број километри поминати месечно или годишно, поради болка при плаќање казна. Покрај тоа, секоја месечна исплата ќе подлежи на ДДВ. Understandе разберете дека лизингот не носи само предности!

Купете го вашиот лизинг за да го продадете вашето возило

За време на траењето на договорот за лизинг, возачот не може да го продаде без согласност на сопственикот (телото за финансирање). Доколку одлучи да го врати своето возило во застапништвото, можеби ќе треба да плати и казна поврзана со предвремено раскинување на договорот. Така, враќањето на неговиот лизинг е единствената опција што ќе овозможи препродажба на возилото.

Со купување на вашиот лизинг, на шифра 178 на тој начин ќе биде отстранета од вашата возачка дозвола и ќе можете слободно да го продавате вашето возило. За информација, шифрата 178 е запис на вашата сива карта (сообраќајна дозвола) која предвидува дека е забранета промена на сопственикот на возилото. Ова се должи на теир сопственик на возилото (лизинг компанија).

Купете го вашиот лизинг за да избегнете плаќање премногу високи месечни плаќања

Времетраењето на договорот за лизинг трае помеѓу 12 и 60 месеци. Возачот ќе треба да ги плаќа месечните исплати, плус камата и ДДВ. Сепак, тој може да се сретне во овој период:

Професионални проблеми: губење на работа, добивање на службено возило. Сите други ситуации што би можеле да бидат основа за раскинување на договорот за лизинг. Секоја месечна исплата може да биде товар што возачот можеби нема да може да го поднесе или да стане непотребен товар.

Пречки во семејството : за 60 месеци, на пример, многу работи можат да се променат во текот на животот. Возачот може да се ожени, да има дете, да има проект за недвижен имот, да се разведе ... така, плаќањето месечна исплата или чувањето на возилото повеќе нема да биде можно. Исто така, може да му треба друго возило, да ги намали месечните трошоци или да се ослободи од договорот за да може да има корист од заем за друг проект.

Економски пречки : како што споменавме погоре, секоја месечна исплата може да биде преголема. Пад на приходот, отказ или дете може да влијае на начинот на живот на возачот со тоа што ќе го принуди да ги намали месечните трошоци и трошоци.

Правни пречки : губењето на дозволата, исто така, може да го натера возачот да се откаже од своето возило. Тој веќе не можеше да вози со него за значителен временски период кога с still уште ќе треба да ги плаќа месечните исплати и другите даноци. Затоа, тој може да размисли за откуп на неговиот лизинг за да може да се ослободи од своето возило.

Достапните опции за откуп на вашиот лизинг

Ако возачот сака да го поседува своето возило, му се достапни две опции.

1. Купете го вашиот лизинг сами

Можно е да го откупите лизингот со свои средства. Ако, на пример, возачот добие зголемување на својот приход, бонус или едноставно одлучи да го откупи лизингот со својот партнер / сопатник, тој може да биде сопственик на возилото по откуп. Во секој случај, оваа постапка е полесна и ќе избегне административни проблеми. Покрај тоа, тој ќе избегне плаќање ДДВ за секоја месечна исплата и ќе може да го продаде возилото по добра цена.

2. Консолидирајте го вашето финансирање со банка

Групирање на кредити со банка може да биде добра опција во случај на откуп на лизинг. Ова ќе овозможи лизингот да се комплетира со други кредити и долгови. Па нека ги плати банката одеднаш. Банката тогаш ќе стане единствен доверител на сопственикот. Така тој ќе може да преговара и да има корист од атрактивна кредитна стапка со подолг рок на отплата.

Главната придобивка од ова решение е да се избегне приклучување кон застапништвото (или организацијата за финансирање) за време на траењето на договорот за лизинг додека го поседувате вашето возило. Дополнително, со добри услови месечните плаќања честопати ќе бидат помали.

Ако возачот сака да се ослободи од своето возило, му се достапни три опции.

1. Вратете го возилото

Дури и ако оваа опција е често многу лоша економска операција, возачот секогаш може да го врати своето возило. Тој на тој начин (според условите на договорот) ќе ги плати преостанатите месечни плаќања и казна. Покрај тоа, договорот за лизинг генерално предвидува преостаната вредност што мора да се исполни кога возилото е предадено. Ако возилото е со помала вредност поради абење или оштетување, на возачот може да му се плати разликата помеѓу очекуваната преостаната вредност и вистинската вредност на возилото во моментот на предавање.

2. Пренесете го договорот на трета страна

откупете си го лизингот

Ако продажбата на возилото е забранета за време на договорот за лизинг, сепак е можно да се пренесе договорот на трета страна. Оваа трета страна може да биде поединец или професионалец. С still уште ќе биде неопходно да се земе предвид, доколку договорот го предвидува тоа, дека договорот не може да се пренесе за одреден период (обично 13 месеци) или за време на траењето на договорот. Затоа, третата страна ќе биде регистрирана во нов договор со телото за финансирање (или концесијата). Затоа, тој ќе ги плати следните месечни исплати на договорот, но исто така може да го откупи договорот по трансферот.

3. Купете го вашиот договор за лизинг, а потоа продадете го возилото

Последното решение за да избегнете да платите голема сума при враќање на вашето возило, е да земи приватен заем пред крајот на договорот за лизинг. Така, ќе може да се отплати лизингот пред да истече, а потоа да се продаде возилото на негова страна, со надеж дека ќе добие подобра цена отколку ако дилерот го направил овој откуп.

Нашиот заклучок за откупување на вашиот лизинг:

Лизингот ви овозможува да имате возило на располагање без да плаќате за сето тоа одеднаш. Меѓутоа, има и предности при купување на наем на наем, како на пример да станете сопственик на вашето возило, да се ослободите од возилото или да заштедите пари. Постојат неколку опции за откуп на вашиот лизинг, без разлика дали со ваши заштеди или со барање заем на пример. Но, исто така е можно да се пренесе договорот на трета страна. Договорот за лизинг како обврска од 12 до 60 месеци, потребно е да се уверите во неговите предности и недостатоци пред да го претплатате. Во случај да сакате да го откупите лизингот од различни причини наведени, направете го вашето барање на Lica а со тоа и корист од најдобрите услови во Швајцарија!

Дали имате прашања пред да аплицирате? Нашите советници се таму за да одговорат на вашите прашања 7 дена во неделата директно на WhatsApp. Побарајте не повеќе информации и со задоволство ќе ви одговориме!

Lica
5.0
Врз основа на 40 прегледи
напојувано од Google
Фереира Алберто
Фереира Алберто
08:16 09 22 септември
Голема благодарност до Lica и особено до Франсоа Гас. Вашите напори не остануваат незабележани. Ви благодариме за вашата помош и поддршка. Вие сте навистина предност за вашиот тим и за целата организација. Вашата работна етика и вашата вклученост се достојни за восхит, ние сме среќни што имаме некој исто толку посветен како вас на бродот!
Сесилија де Јонг
Сесилија де Јонг
08:57 15 22 јули
Личноста на мојот одговор е многу професионална, ефикасна, доверлива, вредна, ги ажурира моите барања во секое време, многу сум му благодарен на Омар Гургел, кој секогаш добро се грижи за моето досие, Браво е величествено и одлично! Навивајте! Работодавецот треба да се гордее со него, да му аплаудира и да го унапредува ве молам 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Thelight33 World
Thelight33 World
15:14 13 22 јули
Бев многу задоволен од услугите на господинот Омар Гургел, силно го препорачувам! 👍
Погледнете ги сите прегледи
js_loader

Продолжувајќи да ја користите оваа веб-страница, се согласувате дека може да се користат колачиња или други слични технологии. Повеќе информации тука.

Испратете ни ја вашата апликација:

вашата еволуција е во ваши раце!

Изберете го вашиот јазик и поставете ги вашите прашања!

Изберете заем што одговара на вашите потреби!

Највисока стапка на прием во Швајцарија
Вашето барање за помалку од 2 минути
Најдобри услови на пазарот
Одговор за помалку од 24 часа
Без административни такси
✓ Највисока стапка на прифаќање во Швајцарија
✓ Вашето барање за помалку од 2 минути
✓ Најдобри пазарни услови
✓ Одговор за помалку од 24 часа
✓ Без такси за апликација