Зошто да барате приватен кредитен брокер?

приватен кредитен брокер

Дали сакате да добиете пари за да го направите проектот реалност? Или можеби итно ви требаат средства за да ја решите финансиската ситуација? Како и многу луѓе, затоа одите на интернет и пишувате „ Приватен кредит“. И таму, резултатот од вашето пребарување прикажува мноштво понуди, секоја попривлечна од другата. Но, како да го сортирате и изберете вистинското решение? Кое времетраење да се избере? Која ќе биде каматната стапка? Кои ќе бидат роковите и условите за плаќање? Накратко, наоѓањето на најдобрата зделка не е мала работа! Во оваа нова статија, објаснуваме зошто би било во ваша корист да побарате услуги од независен приватен кредитен брокер за да го добиете вашето финансирање.

Која е работата на приватен кредитен брокер?

Накратко, приватниот кредитен брокер е лицето кое ве застапува кај кредитните агенции. Тоа осигурува дека вашето лично барање за заем се одвива под најдобри услови. Во својата улога, тој ве советува за: видовите на постоечки кредити, банкарските институции од кои можете да изберете и ги споредува најповолните понуди за вас.

Дополнително, ви обезбедува реализација на различни задачи кои се следните:

 • кредитниот брокер го подготвува вашето досие за апликација според правилата за прифаќање;
 • потоа проверува квалитетот на вашата датотека и гарантира дека ќе биде задржан;
 • откако ќе се извршат проверките, тој го поднесува вашето барање до различните организации;
 • потоа ги споредува добиените предлози за финансирање и ви доставува резиме;
 • доколку е потребно, тој ги договара условите на заемот според вашите критериуми и вашите потреби;
 • и на крај, по потпишувањето на избраната понуда, се погрижува плаќањето да се изврши навреме.

Во текот на процесот, приватниот кредитен брокер редовно ќе ве ажурира за статусот на вашата апликација.

Предностите на консултации со приватен кредитен брокер

Собирањето средства е сè освен формалност. Затоа, заемопримачот ги има сите причини во светот да користи услуга за кредитно посредување. Навистина, консултацијата со брокер има значителни предности:

Понуди за финансирање

Приватниот кредитен брокер ви нуди поволни понуди: почнувајќи од најдобра каматна стапка. Забележете дека ова е прва грижа на сите должници, бидејќи зависи од:

 • Месечната исплата
 • Вкупните трошоци на заемот
 • Рок на отплата

Затоа, да се има ниска кредитна стапка значи заштеда на пари, заработување пари на некој начин.

Неутралноста на приватниот кредитен брокер

Освен понудите, има уште една голема предност да се оди преку брокер: неутралност. Навистина, за разлика од банкар, овој професионалец не е приврзан за ниту една банкарска институција. Затоа, делува во ваш интерес, помагајќи ви да ја добиете најдобрата стапка и најдоброто финансирање.

За ова, приватниот кредитен брокер користи конкуренција за да ги подобри следните елементи:

 • Износот на доделениот кредит
 • Каматната стапка што ќе се додели
 • Најдолги можни рокови

И конечно, неговата ефикасност

Треба да се консултирате со брокерска фирма, бидејќи брокерот е експерт за откуп на кредити и заеми. Со други зборови, тој ги има сите потребни знаења за да ве води во земање кредити. Ангажирањето брокер ви заштедува време. Покрај тоа, не заборавајте дека токму тој ќе ги посети сите банки за вас. Тој исто така ќе одговори на сите ваши прашања, дури и оние поврзани со задолженост или на оданочувањето на вашиот заем.

Како да го изберете вистинскиот брокер?

Компаниите за заеми се многубројни на швајцарскиот пазар, а тоа е случај и со приватните кредитни брокери. Затоа, изборот на вистинскиот брокер е исто така клучен елемент пред да го поднесете вашето барање. За да бидете сигурни дека го користите вистинскиот давател на услуги, еве ги нашите препораки:

 1. Погрижете се да добиете добри критики за компанијата. Едноставна проверка на google лист треба да го направи трикот. Ако коментарите се добри, тоа е прв знак дека треба да имате работа со сериозна компанија.
 2. Проверете дали брокерот има дозвола за работа. Во Швајцарија, практиката на приватен кредитен брокер бара a кантонално овластување. Доколку е потребно, прашајте го тоа од вашиот соговорник.
 3. Малите „плуси“ на брокерскиот бизнис. На конкурентен пазар, брокерските компании ги удвојуваат своите напори да понудат дополнителни услуги на клиентите. На Lica, на пример, нудиме a готовина на нашите провизии со цел да ви понудиме повеќе пари.

Како што ќе разбравте, спроведувањето на кратка споредба на дополнителните понуди пред да го изберете вашиот приватен кредитен брокер е одличен начин да се обезбеди најдобра услуга!

Нашиот заклучок за приватниот кредитен брокер

Аплицирањето кај приватен кредитен брокер е секако најдоброто решение за да се добие финансирање навреме и под поволни услови. Иако има многу провајдери, со моќта на интернетот можете лесно да го изберете најдобриот кредитен брокер.

Во овој контекст, Lica се стреми да ве советува со сета неутралност и да изврши многу квалитетна работа. Ова не ги спречува другите даватели на услуги исто така да вршат одлична работа и може да стане подеднакво интересна алтернатива за соработка со Lica.

Сега кога сте целосно свесни за прашањата поврзани со изборот на вистинскиот приватен кредитен брокер, одвојте време да контактирате со нашите специјалисти. Тие ќе ве придружуваат на неутрален и доверлив начин во вашите чекори.

Дали имате прашања пред да го поднесете вашето барање? Нашите советници се таму за да одговорат на вашите прашања 7 дена во неделата директно на WhatsApp. Побарајте не повеќе информации и со задоволство ќе ви одговориме!

Lica
5.0
Врз основа на 56 прегледи
напојувано од Google
Оберлин Мајкл
Оберлин Мајкл
16:58 01 22 ноември
Таа навистина бев јас, таа е единствената која веруваше во мене, ја сметам за неверојатна
Винсент Морел
Винсент Морел
13:14 24 22 октомври
Мара Гарсија ја препорачувам за кредитите
Јафикс Ли
Јафикс Ли
11:09 21 октомври 22
Многу одговора и достапна
Погледнете ги сите прегледи
js_loader

Продолжувајќи да ја користите оваа веб-страница, се согласувате дека може да се користат колачиња или други слични технологии. Повеќе информации тука.

Испратете ни ја вашата апликација:

Изберете го вашиот јазик и поставете ги вашите прашања!

Изберете заем што одговара на вашите потреби!

Највисока стапка на прием во Швајцарија
Вашето барање за помалку од 2 минути
Најдобри услови на пазарот
Одговор за помалку од 24 часа
Без административни такси
✓ Највисока стапка на прифаќање во Швајцарија
✓ Вашето барање за помалку од 2 минути
✓ Најдобри пазарни услови
✓ Одговор за помалку од 24 часа
✓ Без такси за апликација