Дополнително осигурување за невработеност

dopolnitelno osiguruvanje za nevrabotenost

Невработеноста е ситуација што може да му се случи секому во исто време во работниот живот. Навистина, никој не контролира околностите во кои може да ја изгуби работата или не можат да заработат леб за да го прехранат своето семејство. Затоа, со цел да се заштитиме од губење на работа, беше формирано нашето дополнително осигурување за невработеност. Тоа ви овозможува да ја одржувате вашата финансиска состојба без разлика на се! Ние објаснуваме сè во оваа нова статија!

Ризици опфатени со дополнително осигурување за невработеност

Кога ќе се најдете соочени со невработеност, вашиот приход се намалува за 20 до 30%. Ова ве става во тешкотии со вашите семејни обврски. Особено да ги платите трошоците поврзани со секојдневното работење на вашето домаќинство. Овие тешкотии можат да станат уште посериозни ако имате зависни деца. Или, исто така, кога вашиот брачен другар е невработен!

dopolnitelno osiguruvanje za nevrabotenost

Затоа, од суштинско значење е да се осигурате дека што и да се случи во вашата работа, ќе продолжите добивате доволно пари за да го издржувате вашето семејство. Ова е местото каде што дополнителното осигурување за невработеност може да направи разлика во вашата ситуација. Навистина, го покрива ризикот од губење на платата и тоа, до она што би можеле да го пропуштите во случај на докажана невработеност.

✌ Каква заштита со дополнително осигурување за невработеност?

Со дополнителното осигурување за невработеност, имате големо покритие во различни ситуации. Еве ги услугите обезбедени со нашето решение:

  • Надомест за вашите бенефиции во случај на невработеност
  • Продолжување на платата во случај на болест
  • Додаток на плата во случај на несреќа

Без разлика на ситуацијата, вие обезбедувате 100% од вашата плата без разлика на се! За премија која започнува од 32,50 CHF месечно, добивате мир со сигурност да се соочите со сите ситуации.

Како функционира дополнителното осигурување за невработеност

Треба да знаете дека швајцарскиот систем за осигурување на невработеност ќе ви плати само 70% од вашата плата во случај на невработеност. И 80% ако имате зависни деца. Потоа ќе се заснова на просекот на вашата плата во последните 6 месеци. Според тоа, дополнителното осигурување за невработеност ќе ја покрие загубата на заработка што произлегува од овој пад на вашиот приход.

Се подразбира дека вака обезбеденото покривање ќе зависи од износот што сакате да го обезбедите со осигурување за невработеност, но надоместокот може да достигне до 2.000.- месечно. Ова осигурување е уште поинтересно затоа штомногу е лесно да се претплатите директно преку Интернет. Предвидено е и времетраењето на посветеноста да биде бесплатно. Затоа, ова ќе ви даде право да го раскинете договорот во секое време. Сепак, мора да бидете во можност да докажете континуирано вработување во текот на последните 12 месеци пред вашето барање за претплата. Потребно е и минимум неделни работни часови, односно 30 часа неделно.

Како да се искористи ова решение?

Ништо не е полесно! Со Lica, можете да аплицирате онлајн за помалку од 2 минути. Ова ви дава необврзувачка понуда. Поставете го вашето барање без дополнително одлагање на следниот линк:

Дали имате прашања пред да аплицирате? Нашите советници се тука директно да одговорат на вашите прашања 7 дена во неделата WhatsApp. Побарајте не повеќе информации и со задоволство ќе ви одговориме!

Lica
5.0
Врз основа на 56 прегледи
напојувано од Google
1TP12 Тавиер Валдес
1TP12 Тавиер Валдес
08:38 28 22 ноември
Би сакал да и се заблагодарам на Мара Гарсија за нејзината брзина и вештини. Благодарение на неа успеав што поскоро да го добијам тоа што го сакав.ПоздравXV
Оберлин Мајкл
Оберлин Мајкл
16:58 01 22 ноември
Таа навистина бев јас, таа е единствената која веруваше во мене, ја сметам за неверојатна
Винсент Морел
Винсент Морел
13:14 24 22 октомври
Мара Гарсија ја препорачувам за кредитите
Погледнете ги сите прегледи
js_loader

Продолжувајќи да ја користите оваа веб-страница, се согласувате дека може да се користат колачиња или други слични технологии. Повеќе информации тука.

Испратете ни ја вашата апликација:

Изберете го вашиот јазик и поставете ги вашите прашања!

Изберете заем што одговара на вашите потреби!

Највисока стапка на прием во Швајцарија
Вашето барање за помалку од 2 минути
Најдобри услови на пазарот
Одговор за помалку од 24 часа
Без административни такси
✓ Највисока стапка на прифаќање во Швајцарија
✓ Вашето барање за помалку од 2 минути
✓ Најдобри пазарни услови
✓ Одговор за помалку од 24 часа
✓ Без такси за апликација