Како да избришете код во ЗЕК?

избришете код во ЗЕК

ЗЕК (кредитен информативен центар) е швајцарски информативен центар за кредитни информации. Тој е поврзан со кредитните активности на физичките и правните лица. Ова води регистар во кој одредени претпријатија како банки или кредитни и лизинг организации внесуваат шифри кои се однесуваат на навиките за плаќање на потрошувачите кои ги користат нивните услуги.

Лошите кодови на ЗЕК ги затвораат вратите за идните апликации за заем или лизинг со различни рокови. Кога ќе станете свесни за овие лоши кодови, честопати следува кредитна апликација која за жал е одбиена. Овие натписи, на пример, произлегуваат од:

  • Неколкумина ги одбија барањата за кредит
  • Одложувања во плаќањето месечни исплати
  • Прашања за отплата што бараа аранжмани за плаќање со банката
  • Не можејќи да го плати целиот долг, банката загуби пари

Пат што треба да се следи

Само финансиската институција која ги внесе кодовите може да ги избрише. Нема друга алтернатива, освен евентуално директно напаѓање на оној кој управува со вашите податоци (ЗЕК). Ова, повикувајќи се на нејзината обврска да ги ажурира податоците и нејзината должност да обезбеди пристап до исправка на податоците (ЛПД).

Ако можете да и покажете на банката дека направила грешка и дека промената е оправдана, ќе имате многу добри шанси да успеете.

Кои се кодовите?

Веднаш штом ќе поднесете барање за заем или ќе започнете да користите кредитна картичка, вашата кредитна историја почнува да се евидентира во ЗЕК. Ова во форма на низа од кодови, должината на времето за кое остануваат овие кодови е променлива во зависност од кодот. Во овие случаи, треба да се постават следниве прашања:

  • Што значат овие кодови?
  • Колку долго тие остануваат снимени?
  • Дали можат да се изменат или избришат?

Личен код за заем

Дали вашето барање за заем е одбиено? Во овој случај, во ЗЕК ќе биде регистрирана шифра 99 со причина за одбивањето. Сепак, секогаш ќе можете слободно да поднесете нова апликација до друга установа. Дали собравте неколку одбивања? Колку повеќе одбивања добивате, толку повеќе банките ќе бидат склони да го одбијат вашето барање за заем. Пред да имате неколку одбивања, повикајте ги нашите услуги и гарантирајте дека ќе го добиете вашиот заем под добри услови. Еве мало резиме на некои кодови што може да се случат:

Кодови 01 и 02: Кодови без негативни влијанија. Сте пренеле долг кон нов договор. Или имате неподмирен заем и вашите обврски се исполнети.

Шифра 03: Умерено тежок код. Вашиот тековен заем има проблеми со плаќањето што вклучуваат задоцнети месечни отплати.

Шифра 04: Сериозен код. Вашиот кредит има релативно сериозни проблеми со плаќањето. Веќе не можете да ги вршите вашите месечни отплати и побаравте тие да се намалат. Или сте во правна постапка.

Шифра 05: Вашиот заем или закуп претрпе целосна или делумна загуба на финансирање. Што значи дека банката изгубила пари затоа што сте престанале да плаќате.

Шифра 09: Тоа е обид за измама, на пример за фалсификување документи и/или лажни податоци пренесени со цел да се добие заем.

Дали можете да направите нешто кога кредитот е одбиен?

Дали имате лош код што негативно влијае на вашата апликација и сакате да го отстраните за да го добиете заемот? Во овој случај, јавете се на нашите услуги и заедно ќе видиме кое е најдоброто решение во вашата ситуација. Нашите експерти знаат како да го подготват и презентираат вашиот случај за да ги зголемат шансите за успех. Пред с, не повторувајте барање за заем по одбивање во друго претпријатие. Ова ќе има влијание на добивање на второ одбивање и губење на секоја шанса за добивање на вашиот заем последователно. На Lica, ја земаме предвид вашата ситуација и историјата што ја имате во ЗЕК пред да го направите вашето барање. Така ги зголемувате вашите шанси да добиете заем под многу добри услови. Ние исто така нудиме услугата за чистење на вашите податоци.

Исто така, бидете свесни дека ако мислите дека сте биле жртви на грешка од страна на банка, исто така имате право да побарате бесплатен извадок од ЗЕК на следната врска: https://www.zek.ch/fr-ch/preneurs-de-credit-et-de-leasing/donnees-sur-ma-personne.

Потоа можете директно да ја контактирате институцијата или институциите вклучени и да се обидете да тврдите дека кодот не е оправдан.

Дали сакате да ги исчистите вашите податоци или да побарате заем? Одете на Lica.ch !

Дали сакате да ги консолидирате вашите заеми и да пронајдете рамнотежа во вашиот буџет?

Без понатамошно одлагање, поднесете необврзувачко барање и да видиме како можеме да ви помогнеме со нашите ексклузивни решенија.

Lica
5.0
Врз основа на 40 прегледи
напојувано од Google
Фереира Алберто
Фереира Алберто
08:16 09 22 септември
Голема благодарност до Lica и особено до Франсоа Гас. Вашите напори не остануваат незабележани. Ви благодариме за вашата помош и поддршка. Вие сте навистина предност за вашиот тим и за целата организација. Вашата работна етика и вашата вклученост се достојни за восхит, ние сме среќни што имаме некој исто толку посветен како вас на бродот!
Сесилија де Јонг
Сесилија де Јонг
08:57 15 22 јули
Личноста на мојот одговор е многу професионална, ефикасна, доверлива, вредна, ги ажурира моите барања во секое време, многу сум му благодарен на Омар Гургел, кој секогаш добро се грижи за моето досие, Браво е величествено и одлично! Навивајте! Работодавецот треба да се гордее со него, да му аплаудира и да го унапредува ве молам 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Thelight33 World
Thelight33 World
15:14 13 22 јули
Бев многу задоволен од услугите на господинот Омар Гургел, силно го препорачувам! 👍
Погледнете ги сите прегледи
js_loader

Продолжувајќи да ја користите оваа веб-страница, се согласувате дека може да се користат колачиња или други слични технологии. Повеќе информации тука.

Испратете ни ја вашата апликација:

вашата еволуција е во ваши раце!

Изберете го вашиот јазик и поставете ги вашите прашања!

Изберете заем што одговара на вашите потреби!

Највисока стапка на прием во Швајцарија
Вашето барање за помалку од 2 минути
Најдобри услови на пазарот
Одговор за помалку од 24 часа
Без административни такси
✓ Највисока стапка на прифаќање во Швајцарија
✓ Вашето барање за помалку од 2 минути
✓ Најдобри пазарни услови
✓ Одговор за помалку од 24 часа
✓ Без такси за апликација