Последиците од одбиен кредит?

кредитот е одбиен

Апликацијата за заем понекогаш се претставува како чудесно решение за тешкиот контекст на животот. Меѓутоа, финансиските организации како што се банките имаат целосно право да го одбијат барањето. Одбиениот кредит е мотивиран од неколку причини, но последиците се казнувачки во земја каде што кредитот владее. Фокусирајте се на негативните последици од одбивањето на заемот.

Кои се главните последици од одбиениот кредит?

Спорот за кредитна апликација предизвикува вистинска предрасуда за заемопримачот бидејќи тој мора да чека период од најмалку 6 месеци пред да може да поднесе ново барање. Терминот варира во зависност од бројот и факторите на кредитниот одбивање изложени од банките и финансиските институции.

Главното влијание на бројот

Одбивање кредит и регистрација кај ЗЕК што не ја загрозува вашата солвентност се додека акумулацијата не оди подалеку од трето објавување. Кога ќе се достигне оваа квота, обидот за нова апликација за заем автоматски ќе биде одбиен.

Првата фатална грешка во сликата на заемопримачот е во поднесување датотеки во повеќе институции истовремено. Под претпоставка дека сите барања се отфрлени бидејќи одредени основни услови не се исполнети според упатствата на законот за LCC, натрупаниот број ќе го надмине лимитот. Новите апликации за заем ќе бидат незгодни и комплицирани во иднина.

Оваа ситуација ја одразува потребата да се користете ги услугите на брокер да поднесе кредитни барања по ред и внимателно. Затоа, тој ќе одвои време да ги избере финансиските институции што ќе му дадат повеќе среќа на вашиот профил, затоа ќе ви даде заем и ќе ја подготви вашата кредитна апликација што е можно подобро. Во случај на одбивање, ЗЕК ќе задржи само едно известување, а не неколку, што ќе ви остави можност поинаку да го подготвите вашиот случај.

Обидувајќи се да аплицирате за кредит со тужба: дали е добра идеја?

Нема смисла да се обидувате да поднесете нов кредитен извештај кога сте добиле одбивање од финансиска институција. Очигледно, овие последни и сите претпријатија што даваат заем се должни да го отфрлат барањето на лице кое веќе има повеќе од една тужба во својот извод. Оваа обврска е ограничена со Швајцарски закон за потрошувачки кредит или LCC.

Ова ново барање исто така ќе го наруши вашиот имиџ со одредени претпријатија. Тие ќе го одбијат вашето барање, но ќе ги зачуваат вашите податоци во нивните лични бази на податоци. Значи, дури и ако сте ги презеле потребните чекори за да ја решите вашата ситуација и да поднесете друго побарување, многу е веројатно дека ентитетот ќе го одбие заемот. Ова е поради вашата историја снимена внатрешно.

На крајот на денот, аплицирањето за кредит со тужба е лоша идеја. Навистина, пристапот до заем ќе биде особено тежок, ако не и невозможен во иднина. И овде, најдобро решение е да се јавите на услугата на Lica кој ќе знае како да се справи со оваа ситуација. Потоа повторно можете да поднесете ново барање.

Како банките и финансиските институции знаат за вашата ситуација?

Во Швајцарија, кредитоспособноста на поединецот што зема заем е особено важна. Како што споменавме погоре, ЗЕК е една таква институција за регистрација. Тоа е информативен центар за заеми што ги архивира информациите за бонитетот на индивидуалните заемопримачи. Кредитните податоци, без разлика дали се позитивни или негативни, се чуваат во неколку различни регистри.

ЗЕК ги собира следните информации за вас:

  • Сите ваши тековни и / или претходно склучени обврски;
  • Дали ги исполнувате своите обврски или не;
  • Директориумот на вашата кредитна апликација, со детали за валидација или не.

Ако датотеката за вашата кредитна апликација е поднесена во банка, одбивањето на кредитот автоматски се регистрира во ЗЕК. Ова за период од 6 месеци и известувањето е поврзано со регистрацијата.

Банките спонтано се консултираат со директориумот на оваа организација пред да потврдат заем. Тие исто така ќе имаат пристап до вашата историја на тужби, вклучително и онаа што веќе сте ја решиле. ЗЕК користи кодови за да ја покаже причината за одбивањето на кредитот. Вообичаени причини за одбивање се недостаток на буџет или премногу тешка обврска за да може да земе заем.

Сепак, користењето на услугата на брокер за земање заем е повеќе од соодветно. Вториот ќе се воздржи од контактирање со банка за да ја достави вашата датотека ако открие дека најверојатно вашето барање ќе биде одбиено. Во овој случај, ќе добиете претходно известување и со тоа ќе избегнете непотребна регистрација во централната датотека на ЗЕК.

Дали е можно да се подмири известувањето за одбиен кредит поднесено од финансиска институција?

Важно е да се видат позитивните страни на овој тежок и проблематичен контекст. Како прво, заемопримачот има можност да се консултира со неговиот извод од ЗЕК и ова бесплатно. Оваа опција ќе ви даде можност да ги проверите акумулираните поени, како и причините што ги изговара банката во форма на код. Добрата вест е дека можете да преземете акција и да ја ослободите сметката од негативните податоци за кредитот, така што сите светла ќе станат зелени за да ви ги олеснат идните кредитни апликации. За да се реши оваа ситуација, силно се препорачува и поддршка од професионалец. ! Неговото присуство ќе ви биде од голема корист благодарение на неговото длабоко познавање на финансискиот сектор и тој ќе може да ви каже како да постапите со секој код присутен во вашиот извод од регистарот на ЗЕК.

Кои кодови најчесто се користат во архивите на ЗЕК?

Најчесто користени кодови при регистрација се:

  • Шифра 00: обврската за отплата не се исполнува навреме;
  • Шифри 01 и 02: се отвора ново барање за кредит, обврската за отплата е исполнета;
  • Код 03: тековниот заем или лизинг покажува месечно одложување на плаќањето. Регистрацијата важи 5 години;
  • Код 04: тековниот заем или лизинг флагрантно доцни со плаќањето. Засегнатите прибегнаа кон барање за намалување. Регистрацијата важи 5 години;
  • Шифра 05: заемопримачот е во неисполнување на обврските и банката загуби голема сума. Регистрацијата важи 5 години.

Решенијата што ги нуди Lica во случај на одбиен кредит

Спроведете вашата апликација за заем со Lica тоа е да ви гарантира висока стапка на прифаќање. Подобро отколку директно да аплицирате во финансиска институција. Дополнително, на Lica имате корист од најдобрите стапки на пазарот и cashback до 5.000.- покрај вашето финансирање! Па зошто да плаќате повеќе на друго место?

Ако ви е одбиен заемот, не паничете! Пред с, не правете друго дополнително барање и испратете ја вашата датотека до Lica. Нашите специјалисти ќе ви помогнат додека не се добие вашето финансирање и ќе ви понудат поволни решенија за решавање на ситуацијата.

Lica
5.0
Врз основа на 56 прегледи
напојувано од Google
Оберлин Мајкл
Оберлин Мајкл
16:58 01 22 ноември
Таа навистина бев јас, таа е единствената која веруваше во мене, ја сметам за неверојатна
Винсент Морел
Винсент Морел
13:14 24 22 октомври
Мара Гарсија ја препорачувам за кредитите
Јафикс Ли
Јафикс Ли
11:09 21 октомври 22
Многу одговора и достапна
Погледнете ги сите прегледи
js_loader

Продолжувајќи да ја користите оваа веб-страница, се согласувате дека може да се користат колачиња или други слични технологии. Повеќе информации тука.

Испратете ни ја вашата апликација:

Изберете го вашиот јазик и поставете ги вашите прашања!

Изберете заем што одговара на вашите потреби!

Највисока стапка на прием во Швајцарија
Вашето барање за помалку од 2 минути
Најдобри услови на пазарот
Одговор за помалку од 24 часа
Без административни такси
✓ Највисока стапка на прифаќање во Швајцарија
✓ Вашето барање за помалку од 2 минути
✓ Најдобри пазарни услови
✓ Одговор за помалку од 24 часа
✓ Без такси за апликација