Не плаќајте за тужба! Што се случува ?

да не плати тужба

Против вас се поведува постапка кога ќе добиете платен налог од обвинителството. Ќе ви биде испратено без потреба канцеларијата да го оправда, па дури и да го потврди постоењето или вистинитоста на долгот за кој сте должник. Обвинителството продолжува на овој начин во однос на вас, бидејќи тој ќе добие од вашиот доверител барање за гонење.

Тоа е чинот што предизвикува потрага по вашето внимание. Ова кога не сте ја платиле фактурата за која му должите на овој доверител. Потоа ќе имате 20 дена од вашето известување да ја платите сумата на тужбата. Потоа се поставува прашањето што ќе се случи ако не се придржувате. Одговорите во развојот на настаните што следуваат.

Стандардно на должникот

Ако вие, должникот, не го платите износот на тужбата во предвидениот рок. Во спротивно, доверителот што ќе ја започне постапката ќе побара продолжување на предметната постапка. Потоа ќе бидат отворени два начина за оваа намена, заплена или стечај кога сте должник регистриран во трговскиот регистар.

Исто така, може да биде дека, како должник, не сте се задоволиле со избегнување на плаќањето на вашиот долг, но во исто време сте биле против оваа тужба. Навистина, имате рок од 10 дена. Ова се базира на известувањето што ви е дадено за налогот да платите за противење.

По ова, обвинителството ќе биде привремено прекинато. Меѓутоа, неоснованото противење ќе резултира со дополнителни трошоци.

Во форма, се противи во времето на предавање на командата од страна на известувачкиот агент. Потоа тој ќе ја покаже вашата одлука за самиот чин или по пошта до Канцеларијата за обвинителство на која припаѓате.

Противењето на тужба не мора да биде мотивирано, освен во случај на спор што се однесува само на дел од вашиот долг. Или ако вашето богатство не е подобрено по банкрот.

Заплена и стечај по неплаќање на тужбата

Освен хипотезата за противење, вашиот доверител ќе побара од Канцеларијата за постапки да ја продолжи оваа акција штом ќе поминат 20 дена.

Во случај да сте се регистрирале во трговскиот регистар, тогаш ќе ви биде испратена стечајна комисија. Во случај на неплаќање на тужбата, продолжувањето ќе се материјализира со добивање на известување за заплена. Е го испрати Обвинителството. Овој документ ќе ги наведе датумот и времето во кое ќе се изврши записот.

Thisе мора да бидете присутни во тоа време ако не можете да бидете застапувани. Мора да ги наведете стоките што ви припаѓаат, дури и оние на други места или во рацете на други сопственици.

Сè уште можете да го платите вашиот долг пред да стапи во сила заплената. Ќе биде неопходно соодветно да се извести Канцеларијата за постапката за да може да се избегнат трошоците за извршување на заплената.

Конечно, треба да се забележи дека дури и во случај на плаќање, вашата тужба сепак ќе остане 5 години во регистарот на Канцеларијата на обвинителството. Секогаш можете да побарате извод од вашиот кантон.

Така, добро правете вашиот регистар да биде анализиран и исчистен од компетентни професионалци. Така, нема да бидете подложени на никакви пречки во вашите секојдневни напори.

Дали сакате да ги исчистите вашите податоци? Искористете ги предностите на нашиот пакет cleanData

Доколку сакате да ја искористите понудата за финансирање по најдобри услови во Швајцарија, можете да аплицирате со Lica.

Lica
5.0
Врз основа на 40 прегледи
напојувано од Google
Фереира Алберто
Фереира Алберто
08:16 09 22 септември
Голема благодарност до Lica и особено до Франсоа Гас. Вашите напори не остануваат незабележани. Ви благодариме за вашата помош и поддршка. Вие сте навистина предност за вашиот тим и за целата организација. Вашата работна етика и вашата вклученост се достојни за восхит, ние сме среќни што имаме некој исто толку посветен како вас на бродот!
Сесилија де Јонг
Сесилија де Јонг
08:57 15 22 јули
Личноста на мојот одговор е многу професионална, ефикасна, доверлива, вредна, ги ажурира моите барања во секое време, многу сум му благодарен на Омар Гургел, кој секогаш добро се грижи за моето досие, Браво е величествено и одлично! Навивајте! Работодавецот треба да се гордее со него, да му аплаудира и да го унапредува ве молам 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Thelight33 World
Thelight33 World
15:14 13 22 јули
Бев многу задоволен од услугите на господинот Омар Гургел, силно го препорачувам! 👍
Погледнете ги сите прегледи
js_loader

Продолжувајќи да ја користите оваа веб-страница, се согласувате дека може да се користат колачиња или други слични технологии. Повеќе информации тука.

Испратете ни ја вашата апликација:

вашата еволуција е во ваши раце!

Изберете го вашиот јазик и поставете ги вашите прашања!

Изберете заем што одговара на вашите потреби!

Највисока стапка на прием во Швајцарија
Вашето барање за помалку од 2 минути
Најдобри услови на пазарот
Одговор за помалку од 24 часа
Без административни такси
✓ Највисока стапка на прифаќање во Швајцарија
✓ Вашето барање за помалку од 2 минути
✓ Најдобри пазарни услови
✓ Одговор за помалку од 24 часа
✓ Без такси за апликација