Pse të blini përsëri qiranë tuaj?

blini përsëri qiranë tuaj

Marrja e një kontrate qiraje ju lejon të keni një automjet në dispozicionin tuaj pa paguar për të gjitha menjëherë. Kontrata do të thotë se automjeti është në pronësi të shitësit për kohëzgjatjen e kontratës. Shoferi nuk do të jetë pronar deri në fund të pagesës mujore (me kusht që të blejë automjetin). Gjatë një qiraje, kompania që financon automjetin do të regjistrohet kodi 178 në lejedrejtimi, duke treguar se i përket organit financues. Kontrata mund të zgjasë deri në 60 muaj dhe shoferi duhet të respektojë të gjitha kushtet e kontratës. Megjithë kufizimet e qirasë, megjithatë është e mundur të blini përsëri këtë kontratë. Kjo në mënyrë që të çlirohen nga detyrimet e caktuara dhe të përfitojnë nga kushtet më të favorshme. Disa zgjidhje janë kështu në dispozicion të shoferit!

Marrja me qira shpesh është kufizuese ...

blini përsëri qiranë tuaj

Në të vërtetë, pasi organizata financuese është pronare e automjetit, shoferi duhet të respektojë kontratën e tij të qirasë. Për shembull, ai nuk do të jetë në gjendje të shesë automjetin për kohëzgjatjen e kontratës. Organizata do të kërkojë sigurimin e dëmtimit të përplasjes për automjetin. Shoferi gjithashtu nuk mund të kalojë një numër të caktuar kilometrash të udhëtuar në muaj ose në vit me dhimbjen e pagimit të gjobës. Për më tepër, çdo pagesë mujore do t'i nënshtrohet TVSH -së. Ju do të kuptoni se dhënia me qira nuk sjell vetëm përparësi!

Blini përsëri qiranë tuaj për të shitur automjetin tuaj

Gjatë periudhës së kontratës së qirasë, shoferi nuk mund ta shesë atë pa marrëveshjen e pronarit (organit financues). Nëse ai vendos të kthejë automjetin e tij në shitës, ai gjithashtu mund të duhet të paguajë një gjobë në lidhje me përfundimin e parakohshëm të kontratës. Kështu, bërja e një rimbursimi të qiradhënies së tij është e vetmja mundësi që do të lejojë rishitjen e automjetit.

Me një blerje të qirasë tuaj, kodi 178 kështu do të hiqet nga patenta juaj e drejtimit dhe ju do të mund ta shisni automjetin tuaj lirisht. Për informacion, kodi 178 është një hyrje në kartën tuaj gri (leje qarkullimi) që përcakton se ndërrimi i pronarit të mjetit është i ndaluar. Kjo për shkak të një pronari të automjetit (shoqëria e leasing-ut).

Blini sërish qiranë tuaj për të shmangur pagesën e pagesave shumë të larta mujore

Kohëzgjatja e një kontrate qiraje zgjat midis 12 dhe 60 muaj. Shoferi do të duhet të paguajë pagesat e tij mujore, plus interesin dhe TVSH -në. Sidoqoftë, ai mund të takohet gjatë kësaj periudhe:

Problemet profesionale: humbja e një pune, marrja e një automjeti të kompanisë. Të gjitha situatat e tjera të cilat mund të jenë bazë për përfundimin e kontratës së lizingut. Çdo pagesë mujore mund të jetë një barrë që shoferi mund të mos jetë në gjendje ta mbajë ose të bëhet një barrë e panevojshme.

Pengesat familjare : në 60 muaj, për shembull, shumë gjëra mund të ndryshojnë gjatë gjithë jetës. Shoferi mund të martohet, të ketë një fëmijë, të ketë një projekt të pasurive të patundshme, të marrë një divorc ... kështu, pagesa e një pagese mujore ose mbajtja e automjetit nuk do të ishte më e mundur. Ai gjithashtu mund të ketë nevojë për një automjet tjetër, të zvogëlojë tarifat e tij mujore ose të lirohet nga kontrata për të qenë në gjendje të përfitojë një hua për një projekt tjetër.

Pengesat ekonomike : siç u përmend më lart, çdo pagesë mujore mund të jetë shumë e madhe. Një rënie e të ardhurave, një pushim nga puna ose një fëmijë mund të ndikojë në stilin e jetës së shoferit duke e detyruar atë të zvogëlojë shpenzimet dhe tarifat e tij mujore.

Pengesat ligjore : humbja e patentës gjithashtu mund ta detyrojë shoferin të heqë dorë nga automjeti i tij. Ai nuk mund ta drejtonte më atë për një periudhë të konsiderueshme kohore kur do të duhej të paguante pagesat e tij mujore dhe taksat e tjera. Prandaj, ai mund të marrë parasysh blerjen e qirasë së tij në mënyrë që të jetë në gjendje të heqë qafe automjetin e tij.

Opsionet në dispozicion për të blerë përsëri qiranë tuaj

Nëse shoferi dëshiron të zotërojë automjetin e tij, dy mundësi janë në dispozicion të tij.

1. Blini vetë qiranë tuaj

Isshtë e mundur të blini qiranë tuaj me mjetet tuaja. Nëse, për shembull, shoferi merr një rritje në të ardhurat e tij, një bonus ose thjesht vendos të blejë qiranë me partnerin / shoqëruesin e tij / saj, ai mund të jetë pronar i automjetit pas riblerjes. Në çdo rast, kjo procedurë është më e lehtë dhe do të shmangë telashet administrative. Përveç kësaj, ai do të shmangë pagesën e TVSH -së për çdo pagesë mujore dhe do të jetë në gjendje të shesë automjetin me një çmim të mirë.

2. Konsolidoni financimin tuaj me një bankë

Një grupim kredish me një bankë mund të jetë një opsion i mirë në rast të blerjes së qirasë. Kjo do të mundësonte bashkimin e qirasë me kredi dhe borxhe të tjera. Pra, duhet t'i paguajë banka menjëherë. Banka do të bëhet atëherë kreditori i vetëm i pronarit. Kështu ai do të jetë në gjendje të negociojë dhe të përfitojë nga një normë kredie tërheqëse me një periudhë më të gjatë shlyerjeje.

Përfitimi kryesor i kësaj zgjidhjeje është shmangia e lidhjes me koncesionin (ose organizatën financuese) për kohëzgjatjen e kontratës së leasing-ut, ndërkohë që posedoni automjetin tuaj. Përveç kësaj, me kushte të mira pagesat mujore shpesh do të jenë më të ulëta.

Nëse shoferi dëshiron të heqë qafe automjetin e tij, tre opsione janë në dispozicion të tij.

1. Kthejeni automjetin

Edhe nëse ky opsion është shpesh një operacion shumë i keq ekonomik, shoferi gjithmonë mund të kthejë automjetin e tij. Kështu ai (sipas kushteve të kontratës) do të paguajë pagesat mujore të mbetura dhe një gjobë. Përveç kësaj, një kontratë qiraje në përgjithësi parashikon një vlerë të mbetur e cila duhet të përmbushet kur automjeti dorëzohet. Nëse automjeti në një vlerë më të ulët për shkak të konsumimit ose dëmtimit, shoferit mund t'i paguhet diferenca midis vlerës së pritshme të mbetur dhe vlerës aktuale të automjetit në kohën e dorëzimit.

2. Transferoni kontratën tek një palë e tretë

blini përsëri qiranë tuaj

Nëse shitja e automjetit është e ndaluar gjatë kontratës së qirasë, megjithatë është e mundur që kontrata të transferohet tek një palë e tretë. Kjo palë e tretë mund të jetë një individ ose një profesionist. Ende do të jetë e nevojshme të merret parasysh, nëse kontrata e përcakton atë, që kontrata nuk mund të transferohet gjatë një periudhe të caktuar (zakonisht 13 muaj) ose gjatë kohëzgjatjes së kontratës. Prandaj, pala e tretë do të regjistrohet në një kontratë të re me trupin financues (ose koncesionin). Prandaj ai do të paguajë pagesat e tjera mujore të mbetura të kontratës, por ai gjithashtu mund të blejë kontratën pas transferimit.

3. Blini përsëri kontratën tuaj të qirasë dhe më pas shisni automjetin

Zgjidhja e fundit për të shmangur pagimin e një shume të madhe kur ktheheni automjetin tuaj, është të të marrë një hua private para përfundimit të kontratës së tij të qirasë. Kështu, do të jetë e mundur të paguhet qiraja para skadimit të saj dhe më pas të shitet automjeti në anën e tij, duke shpresuar të marrë një çmim më të mirë sesa nëse tregtari do të kishte bërë këtë riblerje.

Konkluzioni ynë për kthimin e qirasë suaj:

Lizingu ju lejon të keni një automjet në dispozicionin tuaj pa pasur nevojë të paguani për të gjitha menjëherë. Sidoqoftë, ka edhe avantazhe për të blerë përsëri qiranë tuaj, të tilla si të bëheni pronar i automjetit tuaj, të hiqni qafe automjetin tuaj ose të kurseni para. Ka disa mundësi për të blerë qiranë tuaj, qoftë me kursimet tuaja ose duke kërkuar një hua për shembull. Por është gjithashtu e mundur transferimi i kontratës tek një palë e tretë. Një kontratë qiraje duke qenë një angazhim që varion nga 12 në 60 muaj, është e nevojshme të siguroheni që të njihni avantazhet dhe disavantazhet e saj para se ta nënshkruani atë. Në rast se dëshironi të blini qiranë tuaj për arsye të ndryshme të dhëna, bëni kërkesën tuaj në Lica dhe kështu përfitoni nga kushtet më të mira në Zvicër!

A keni ndonjë pyetje përpara se të aplikoni? Këshilltarët tanë janë aty për t'iu përgjigjur pyetjeve tuaja 7 ditë në javë direkt në WhatsApp. Na pyesni për më shumë informacion dhe ne do të jemi të lumtur t'ju përgjigjemi!

Lica
5.0
Bazuar në 99 komente
mundësuar nga Google
Dave Martins
Dave Martins
15:51 03 e martë 23
Zonja Garcia, me të cilën kam pasur kontakt nga fillimi në fund, ishte e shkëlqyer, e vëmendshme dhe shumë profesionale, duhet theksuar sepse në këtë fushë është shumë e rrallë. E mora kredinë time të majme shpejt prej tyre. Unë vetëm mund të rekomandoj
Rachel Pittet
Rachel Pittet
12:33 02 e martë 23
Shumë i kënaqur, është gjetur një zgjidhje e mirë. Faleminderit shumë për punën tuaj
Rui P.Santos
Rui P.Santos
14:08 31 janar 23
Shërbim i shkëlqyer, mbështetje shumë e mirë ndaj klientit gjatë gjithë rrugës. Një kënaqësi e vërtetë që i gjeta. Mara bëri gjithçka për të më ndihmuar të gjeja një zgjidhje. Faleminderit
Shihni të gjitha rishikimet
js_loader

Duke vazhduar të përdorni këtë faqe në internet, ju pranoni që cookies ose teknologji të tjera të ngjashme mund të përdoren. Më shumë informacion këtu.

Na dërgoni aplikacionin tuaj:

Zgjidhni gjuhën tuaj dhe bëni pyetjet tuaja!