Pasojat e një kredie të refuzuar?

krediti u refuzua

Një kërkesë për hua ndonjëherë paraqitet si një zgjidhje mrekullie për një kontekst të vështirë të jetës. Sidoqoftë, organizatat financiare të tilla si bankat kanë çdo të drejtë të refuzojnë kërkesën. Një kredi e refuzuar është e motivuar nga disa arsye, megjithatë pasojat janë ndëshkuese në një vend ku kredia mbretëron më së shumti. Përqendrohuni në pasojat negative të mohimit të një huaje.

Cilat janë pasojat kryesore të një kredie të refuzuar?

Mosmarrëveshja e një kërkese krediti shkakton paragjykime reale për huamarrësin pasi ky i fundit duhet të presë për një periudhë të paktën 6 muaj para se të jetë në gjendje të paraqesë një kërkesë të re. Afati ndryshon në varësi të numrit dhe faktorëve të refuzimit të kredisë të ekspozuar nga bankat dhe institucionet financiare.

Ndikimi kryesor i numrit

Mohimi i kredisë dhe regjistrimi në ZEK i cili nuk komprometon aftësinë paguese tuaj përderisa akumulimi nuk shkon përtej një postimi të tretë. Kur të arrihet kjo kuotë, një përpjekje e re për aplikimin e huasë do të refuzohet automatikisht.

Gabimi i parë fatal në imazhin e një huamarrësi është në paraqitjen e dosjeve në institucione të shumta njëkohësisht. Duke supozuar se të gjitha kërkesat janë refuzuar pasi që disa kushte themelore nuk plotësohen sipas udhëzimeve të ligjit LCC, numërimi i grumbulluar do të tejkalojë kufirin. Aplikimet e reja për hua do të jenë të ndërlikuara dhe të ndërlikuara në të ardhmen.

Kjo situatë reflekton nevojën për përdorni shërbimet e një ndërmjetësi për të paraqitur kërkesat e kreditit në mënyrë dhe në mënyrë të menduar. Prandaj ai do të marrë kohë për të zgjedhur institucionet financiare që do t'i japin profilit tuaj më shumë fat, prandaj ju jep hua dhe përgatitni kërkesën tuaj të kreditit sa më mirë që të jetë e mundur. Në rast refuzimi, ZEK -u do të mbajë vetëm një njoftim të vetëm dhe jo disa, i cili për këtë arsye do t’ju lërë mundësinë të përgatisni rastin tuaj ndryshe.

Përpjekja për të aplikuar për kredi me një padi: a është një ide e mirë?

Nuk ka kuptim të përpiqeni të paraqisni një raport të ri të kredisë kur keni marrë një refuzim nga një institucion financiar. Natyrisht, këto të fundit dhe të gjitha institucionet që japin hua janë të detyruar të refuzojnë kërkesën e një personi i cili tashmë ka më shumë se një padi në ekstraktin e tyre. Ky detyrim është i kufizuar nga Ligji Zviceran për Kredinë Konsumuese ose LCC.

Kjo kërkesë e re gjithashtu do të prishë imazhin tuaj me institucione të caktuara. Ata do të refuzojnë kërkesën tuaj, por ata do t'i ruajnë të dhënat tuaja në bazat e të dhënave të tyre personale. Pra, edhe nëse keni marrë hapat e nevojshëm për të zgjidhur situatën tuaj dhe për të paraqitur një kërkesë tjetër, ka shumë të ngjarë që njësia ekonomike të refuzojë huanë. Kjo është për shkak të historisë suaj të regjistruar brenda.

Në fund të ditës, të aplikosh për kredi me një padi është një ide e keqe. Në të vërtetë, qasja në një hua do të jetë veçanërisht e vështirë, nëse jo e pamundur në të ardhmen. Edhe këtu, zgjidhja më e mirë është të telefononi shërbimin e Lica kush do të dijë si të sillet me këtë situatë. Pastaj mund të paraqisni përsëri një kërkesë të re.

Si e dinë bankat dhe institucionet financiare për gjendjen tuaj?

Në Zvicër, aftësia kreditore e një individi që merr një hua është veçanërisht e rëndësishme. Siç u përmend më lart, ZEK është një institucion i tillë regjistrimi. Shtë një qendër informacioni për huanë që arkivon informacionin e aftësisë kreditore të huamarrësve individualë. Të dhënat e kreditit, qofshin ato pozitive apo negative, ruhen në disa regjistra të ndryshëm.

ZEK mbledh informacionin e mëposhtëm për ju:

  • Të gjitha detyrimet tuaja aktuale dhe / ose të kontraktuara më parë;
  • Nëse i përmbushni apo jo detyrimet tuaja;
  • Drejtoria e aplikacionit tuaj të kreditit, me detaje vlefshmërie ose jo.

Nëse skedari juaj i aplikimit për kredi është depozituar në një bankë, refuzimi i kredisë regjistrohet automatikisht në ZEK. Kjo për një periudhë 6 mujore dhe një njoftim lidhet me regjistrimin.

Bankat konsultohen spontanisht me drejtorinë e kësaj organizate para se të vërtetojnë një hua. Ata gjithashtu do të kenë qasje në historinë tuaj të padisë, përfshirë atë që keni zgjidhur tashmë. ZEK përdor kodet për të treguar arsyen e refuzimit të kredisë. Arsyet e zakonshme për refuzim janë mungesa e buxhetit ose një angazhim shumë i rëndë për të qenë në gjendje për të marrë një hua.

Sidoqoftë, përdorimi i shërbimit të një ndërmjetësi për të marrë një hua është më se i përshtatshëm. Ky i fundit do të përmbahet nga kontaktimi me një bankë për të paraqitur dosjen tuaj nëse konstaton se kërkesa juaj ka të ngjarë të refuzohet. Në këtë rast, ju do të merrni njoftim paraprak dhe kështu do të shmangni regjistrimin e panevojshëm në dosjen qendrore të ZEK -ut.

A është e mundur të shlyhet një njoftim për një kredi të refuzuar të paraqitur nga një institucion financiar?

Isshtë e rëndësishme të shihen anët pozitive të këtij konteksti të vështirë dhe problematik. Para së gjithash, huamarrësi ka mundësinë të konsultohet me ekstraktin e tij të ZEK -ut dhe këtë pa pagesë. Ky opsion do t'ju japë mundësinë për të kontrolluar pikat e grumbulluara, si dhe arsyet e shprehura nga banka në formën e një kodi. Lajmi i mirë është se ju mund të ndërmerrni veprime dhe të hiqni llogarinë tuaj nga të dhënat negative të kreditit në mënyrë që të gjitha dritat të bëhen të gjelbra për t'i bërë aplikimet tuaja të ardhshme të kredisë më të lehta. Për të zgjidhur këtë situatë, rekomandohet gjithashtu mbështetja e një profesionisti. ! Prania e tij do të jetë shumë e dobishme për ju falë njohurive të tij të thella për sektorin financiar dhe ai do të jetë në gjendje t'ju tregojë se si të veproni me secilin kod të pranishëm në ekstraktin tuaj nga regjistri i ZEK-ut.

Cilat kode përdoren zakonisht në arkivat e ZEK -ut?

Kodet më të përdorura gjatë regjistrimit janë:

  • Kodi 00: detyrimi i shlyerjes nuk përmbushet në kohë;
  • Kodet 01 dhe 02: fillon një kërkesë e re për kredi, përmbushet detyrimi i shlyerjes;
  • Kodi 03: kredia aktuale ose qiradhënia tregon një vonesë pagese mujore. Regjistrimi është i vlefshëm për 5 vjet;
  • Kodi 04: kredia aktuale ose qiradhënia është në mënyrë flagrante me vonesë në pagesë. Të interesuarit iu drejtuan një kërkese për reduktim. Regjistrimi është ende i vlefshëm për 5 vjet;
  • Kodi 05: huamarrësi është në dështim dhe banka ka humbur një shumë të madhe. Regjistrimi është i vlefshëm për 5 vjet.

Zgjidhjet e ofruara nga Lica në rast të një kredie të refuzuar

Kryeni aplikimi juaj i huasë me Lica është për t'ju garantuar një shkallë të lartë pranimi. Më mirë sesa të aplikoni drejtpërdrejt në një institucion financiar. Përveç kësaj, në Lica përfitoni nga tarifat më të mira në treg dhe nga një cashback deri në 5000.- përveç financimit tuaj! Pra, pse të paguani më shumë diku tjetër?

Nëse ju është refuzuar kredia, mos u frikësoni! Mbi të gjitha, mos bëni ndonjë kërkesë tjetër shtesë dhe paraqisni skedarin tuaj në Lica. Specialistët tanë do t'ju ndihmojnë derisa të merret financimi juaj dhe do t'ju ofrojnë zgjidhje të favorshme për të zgjidhur situatën.

Duke vazhduar të përdorni këtë faqe interneti, ju pranoni përdorimin e cookies dhe teknologjive të tjera të ngjashme. Më shumë informacion këtu.

Lica
4.9
Based on 173 reviews
mundësuar nga Google
Cergiogomes Gomes
Cergiogomes Gomes
10:30 03 24 Prill
Pershendetje pershendetje shikoj zoti Omar eshte ne maje shume punetor i vemendshem shume profesionist pergjegjes me pelqeu te punoja me zotin Omar urime telefononi te kemi nje bashkepuntor te tille.
Haileab Behre
Haileab Behre
00:40 02 24 Prill
Patricia DeMichele
Patricia DeMichele
09:41 28 mars 24
Z. Manuel Ognissanti na dha këshilla 360 gradë. Shumë kompetent dhe profesional. Meriton më shumë se 5 yje. Falë tij, ne morëm meritën.
See All Reviews
js_loader

Na dërgoni aplikacionin tuaj:

Zgjidhni gjuhën tuaj dhe bëni pyetjet tuaja!