Si të zvogëloni shpenzimet tuaja dhe të optimizoni buxhetin tuaj?

zvogëloni shpenzimet

Si të zvogëloni shpenzimet tuaja dhe të optimizoni buxhetin tuaj?

Ekonomia botërore po përjeton një ngadalësim të konsiderueshëm gjatë gjysmës së parë të vitit 2020. Kriza shëndetësore është shkaku kryesor. Pa dyshim, këto tronditje që tronditin ekonominë botërore kanë pasoja të drejtpërdrejta në jetën tonë të përditshme. Humbjet e vendeve të punës, mbyllja e bizneseve dhe rënia e fuqisë blerëse janë të shfrenuara në të gjithë botën. Pra, tani është koha për të shtrënguar rripat tanë në mënyrë që të mund të përballojmë dhe, nëse është e mundur, të vazhdojmë të kursejmë. Prandaj, ne do të shohim se si të zvogëloni shpenzimet tuaja në këtë artikull të ri.

Si arrin atje? Thjesht duhet të gjeni metodat efektive për të zvogëluar shpenzimet tuaja dhe për të optimizuar buxhetin tuaj. Në këtë artikull, do të gjeni disa këshilla praktike për të përmirësuar kontrollin e financave tuaja në këto kohë krize ekonomike dhe shëndetësore.

Rivlerësoni buxhetin tuaj dhe si ta zhvilloni atë

Gjëja e parë që duhet të bëni është të analizoni buxhetin tuaj. Në fakt, ju mund të zvogëloni shpenzimet tuaja, vetëm nëse arrini të identifikoni të gjithë zërat e shpenzimeve. Pra, përcaktoni të ardhurat tuaja dhe krijoni një listë sa më të saktë të shpenzimeve tuaja. Ju mund të merrni frymëzim nga modelet standarde të buxhetimit të disponueshme për ju në internet. Kjo është mënyra më e mirë për të përcaktuar qartë shpenzimet tuaja. Kështu, ju do të jeni në gjendje të vlerësoni pozicionet të cilat mund të zvogëlohen apo edhe të eliminohen.

Rinegocioni qiranë tuaj

Kostoja e marrjes me qira të akomodimit është shpenzimi kryesor për shumicën e familjeve zvicerane. Nëse nuk i eliminoni, pse të mos i zvogëloni ato? Po, është e mundur të ulni shumën tuaj të qirasë falë normës bazë të interesit. Kjo normë rregullon çmimin e qirasë në Zvicër. Ajo llogaritet drejtpërdrejt në bazë të normës mesatare të hipotekës të aplikuar nga bankat. Në Mars 2020, kjo norma bazë e interesit ra në 1.25 %, duke regjistruar kështu një rënie prej 0.25 %. Ky ulje ju lejon të përfitoni nga një ulje ligjore e qirasë tuaj. Mos hezitoni t'i paraqisni një kërkesë me postë qiradhënësit tuaj. Kjo do t'ju ndihmojë të kurseni disa para.

Vlerësoni mundësitë e uljes së taksave tuaja

Ne jo gjithmonë përfitojmë nga të gjitha shkurtimet e taksave për të cilat kemi të drejtë. Sidoqoftë, disa zbritje specifike, sociale dhe të përgjithshme mund t'ju lejojnë të zvogëloni taksat tuaja dhe kështu të kurseni në buxhetin tuaj. Mos hezitoni të përdorni simuluesit e ndryshëm në internet për të gjetur se cilat zbritje keni të drejtë.

Gjeni çmimet më të mira duke bërë krahasime

Blerja nga shitësi i parë që takoni nuk është zakoni më i mirë. Nëse vërtet dëshironi të zvogëloni shpenzimet tuaja, duhet të merrni kohë për të gjetur çmimet më të mira me çdo blerje. Për ta bërë këtë, është e nevojshme të krahasohen çmimet e aplikuara nga disa shitës. Interneti është një vitrinë shumë praktike virtuale për të bërë këtë krahasim të çmimeve. Nëse keni kohë, gjithashtu mund t'i krahasoni direkt nga dyqanet. Kjo ka të bëjë me blerjet e vogla ditore, por edhe blerjet e mëdha. Çdo frangë e kursyer është e rëndësishme. Në fund të vitit, do të keni grumbulluar disa mijëra franga në kursime.

Ulni shpenzimet e transportit

Udhëtimi i vazhdueshëm me makinë nuk është shumë ekologjik. Ky mjet transporti gjithashtu nuk është më ekonomik. Kostoja e karburantit nuk është shpenzimi i vetëm që kërkon. Ju gjithashtu duhet të merrni parasysh kostot e sigurimit dhe mirëmbajtjes dhe pagesat mujore nëse nuk e keni shlyer akoma kredinë tuaj të makinës. Nëse është e mundur, merrni transportin publik. Ju gjithashtu mund të zbatoni zakonet e vozitjes të cilat mund të zvogëlojnë konsumin e karburantit. Kursimet që duhen bërë mund të jenë të konsiderueshme në planin afatgjatë. Nëse planifikoni të blini një makinë, zgjidhni një model konsumi i të cilit përkthehet në kursime reale në buxhetin tuaj mujor ose vjetor të karburantit. Gjithashtu, negocioni kredinë tuaj për automjete për të përfituar nga normat e ulëta të interesit. Ju gjithashtu mund ta shpengoni këtë duke përdorur Shërbimet LicaMe Mjetet alternative të transportit nuk duhet të neglizhohen. Ato janë miqësore me mjedisin dhe mund të jenë me kosto efektive.

Ulni koston e sigurimit tuaj

Disa sigurime janë të detyrueshme në Zvicër. Ky është rasti për sigurimin shëndetësor dhe sigurimin e përgjegjësisë për automjetin tuaj. Në varësi të statusit tuaj ose profesionit tuaj, ju gjithashtu duhet të merrni një sigurim të caktuar. E gjithë kjo përbën ndonjëherë shpenzime të konsiderueshme në kontributin mujor. Rishikoni kontratat tuaja të sigurimit. Ju mund të anuloni disa garanci që ju kushtojnë disa mijëra franga në vit dhe të cilat, megjithatë, nuk janë as të detyrueshme dhe as të shfrytëzuara. Nëse dëshironi që të zvogëloni shpenzimet tuaja të sigurimit në mënyrë drastike, mbani vetëm garancitë bazë për secilën kontratë dhe apel për shërbimet e një profesionisti.

Përshtatni financat tuaja

Ju mund t'i përshtatni financat tuaja me zakonet tuaja të reja. Do të fitoni disa franga duke përdorur një kartë bankare më të përballueshme që është më e përshtatshme për blerjet tuaja. Gjeni gjithashtu një llogari bankare të favorshme për sa i përket tarifave të llogarisë dhe transaksionit dhe interesit, nëse ka. Studioni gjithashtu skemat e providencës që janë më të favorshme për sa i përket kontributeve. Kursimi është një artikull investimi të cilit duhet t'i kushtoni vëmendje të veçantë. Zgjidhni investimet e tyre me kujdes në mënyrë që ata të fitojnë interes më të lartë.

Ulja e kostove të telekomunikacionit

Telekomunikacioni është thelbësor në jetën tonë të përditshme. Interneti, televizioni, linjat e telefonit fiks dhe celular e bëjnë jetën tonë shumë më të lehtë. Telekomunikacioni është një artikull shpenzimesh që duhet studiuar me kujdes. Në të vërtetë, ju mund të zvogëloni shpenzimet tuaja dhe të bëni kursime të mira për këtë artikull të vetëm. Kjo është e mundur falë numrit të madh të ofertave të ofruara nga operatorë të ndryshëm të tregut. Edhe një herë, krahasimi është në rregull. Abonimi i kabllove mund të jetë më i përballueshëm me një konkurrent. E njëjta gjë vlen edhe për paketën tuaj telefonike dhe për paketën tuaj të kanalit televiziv me pagesë. Zgjedhni ofertat që paraqesin kosto të kufizuara për shërbime të kënaqshme.

Si përfundim për të ulur shpenzimet tuaja

Ulja e shpenzimeve nuk ka domosdoshmërisht një ndikim të madh në stilin e jetës tuaj. Është e mundur të mbani një pjesë të madhe të privilegjeve tuaja të përditshme duke ulur tarifat dhe kostot. Thjesht duhet të dini se si të optimizoni buxhetin tuaj dhe të tregoni zgjuarsi. Kështu, do të ndjeni më pak ndikimet e krizës! Për sa i përket kredisë tuaj private, duhet të mendoni gjithashtu për ta rikthyer atë nëse norma juaj është më e lartë se 4.5%. Me Lica përfitoni nga një përgjigje brenda 24 orëve dhe pranim i lehtë. Pasi financimi juaj të jetë pranuar, Lica do t'ju paguajë një shtesë prej cashback deri në 5000 CHF.-. Bëni kërkesën tuaj pa detyrim!

Duke vazhduar të përdorni këtë faqe interneti, ju pranoni përdorimin e cookies dhe teknologjive të tjera të ngjashme. Më shumë informacion këtu.

Lica
4.9
Based on 180 reviews
mundësuar nga Google
Ricardo Andre
Ricardo Andre
12:55 24 prill 24
Despo Dimitriou
Despo Dimitriou
12:43 23 24 prill
Omar Gourgel është një person shumë kompetent dhe inteligjent. Ai është i etur për të ndihmuar dhe për të gjetur zgjidhjen më të mirë. Faleminderit për përpjekjet tuaja për të më ndihmuar me financimin tim.
Klaudia Kosta
Klaudia Kosta
12:28 23 24 prill
See All Reviews
js_loader

Na dërgoni aplikacionin tuaj:

Zgjidhni gjuhën tuaj dhe bëni pyetjet tuaja!