Pse të shpengoni kartat tuaja të kreditit?

shlyerja e kartave të kreditit

Sot, karta e kreditit ka arritur të ngjitet në rangun më të lartë të instrumenteve të pagesave më të përdorura në botë. Kjo kartë jo vetëm që bën të mundur shmangien e udhëtimeve me një shumë të madhe parash, por mbi të gjitha bën të mundur disponueshmërinë e një rezerve parash në çdo moment. Edhe pse shumë të dobishme, kartat e kreditit janë për fat të keq tmerrësisht të shtrenjta. Sidomos kur këto ekspozohen. Në këtë artikull të ri, ne ju shpjegojmë se cilat janë avantazhet e blerjes së kartave tuaja të kreditit dhe mbajtjes së kontrollit të buxhetit tuaj.

Dëshironi të dini më shumë rreth shlyerjes së kartave të kreditit? Atëherë ju keni ardhur në vendin e duhur! Ne do t'ju shpjegojmë gjithçka përmes këtij artikulli të ri.

Shlyerja e kartave tuaja të kreditit, çfarë do të thotë kjo?

Për të filluar, le të kujtojmë se çfarë është një kartë krediti. Kjo është një kartë që i lejon mbajtësit të saj të bëjë blerje pa përdorur para në dorë. Ndryshe nga një kartë bankare tradicionale e debitit, karta e kreditit funksionon me mbitërheqje. Kjo do të thotë se ju mund të përdorni një shumë të caktuar parash të disponueshme në kartën tuaj, por më pas duhet t'i ktheni këto para çdo muaj ose me një lëvizje.

Sipas përkufizimit, blerja e kartave të kreditit është një transaksion financiar që përbëhet nga të blejë hua të ndryshme të papaguara nga një institucion i vetëm financiar. Interesi kryesor i tij është të ulë shumën e shlyerjeve mujore duke përdorur një normë më të ulët interesi dhe një zgjatje të periudhës së shlyerjes.

Me një shlyerje të kartave tuaja të kreditit, ju përfitoni nga një shlyerje mujore më e ulët dhe për rrjedhojë një buxhet i kontrolluar më mirë. Përveç kësaj, kartat tuaja të ndryshme të kreditit janë përsëri të përditësuara dhe për këtë arsye përfitoni nga një bilanc i disponueshëm në rast urgjence.

Cilat janë përfitimet e shlyerjes së kartave të kreditit?

shlyerja e kartave të kreditit

Përfitimet janë të shumta! Në të vërtetë, blerja e kartave tuaja të kreditit kursen para dhe ju ndihmon të gjeni një buxhet të balancuar. Këtu janë të gjitha avantazhet e ndryshme që mund të gëzoni duke shlyer kartat tuaja të kreditit:

Ulni normën e interesit

Sot, normat e interesit për kartat e kreditit janë shumë të larta. Këto zakonisht ndryshojnë ndërmjet 9% dhe 12% sipas indikacioneve ligjore në Zvicër. Krahasuar me financimin privat, ju mund të kurseni deri në 8% në interes për financimin tuaj. Me një tarifë më të ulët, ju kurseni para çdo muaj!

Ribalanconi buxhetin tuaj

Kur keni disa karta krediti që janë të mbitërhequr, ju gjithashtu duhet të bëni disa pagesa në fund të çdo muaji. Meqenëse tarifat janë të larta dhe afatet e shlyerjes të ulëta, kjo nënkupton pagesa të konsiderueshme mujore. Me një konsolidim i kredive tuaja, ju paguani vetëm një pagesë mujore të përshtatur me buxhetin tuaj.

Keni para në rast problemi

Edhe pse jo shumë e favorshme, një kartë krediti megjithatë bën të mundur që të keni një rezervë parash në rast problemi. Nëse kartat tuaja të kreditit blihen me financim privat, ato janë sërish të disponueshme për raste urgjente. Është me të vërtetë gjithmonë qetësuese të përfitosh nga një rezervë parash në rast të ngjarjeve të paparashikuara.

Keni vetëm një pagesë mujore

Çfarë ka më keq se sa të mashtroni faturat tuaja në fund të muajit? Kur kemi disa karta krediti të mbitërhequra, kjo është ajo që ndodh. Në varësi të pagesave mujore të kërkuara dhe gjendjes së buxhetit të tij, madje ndonjëherë është e pamundur të paguajë shumat e kërkuara. Duke shlyer kartat e tij të kreditit, duhet të paguhet më shumë se një pagesë mujore çdo muaj. Kështu, ju gjeni një ekuilibër në buxhetin tuaj.

Si të llogarisni fitimin që do të fitoni me një shlyerje të kartave të kreditit?

Përpara se të vendosni për shlyerjen e kartave tuaja të kreditit, është e rëndësishme të dini se si të vlerësoni fitimin që do të arrihet. Këtu është gjithçka që ju duhet të dini për të llogaritur lehtësisht fitimin që do të bëni me shlyerjen e kartave tuaja të kreditit.

☝ Zgjidhja e parë më e shpejtë

Ju mund të kryeni një simulim duke përdorur kalkulatorin tonë të riblerjes së kredisë. Thjesht duhet të dini shumën e borxheve tuaja aktuale, t'i shkruani ato dhe sistemi do t'ju tregojë pagesën tuaj të re mujore.

Nëse jeni të interesuar për pagesën e re mujore dhe dëshironi të kurseni para, mund t'i plotësoni të dhënat tuaja në më pak se 2 minuta. Më pas një operator do t'ju kontaktojë për të kryer operacionin me ju. Asgjë nuk është më e lehtë!

✌ Zgjidhja e dytë

Pak më e gjatë por po aq e drejtë, llogaritjen mund ta bëni me dorë. Për ta bërë këtë, do t'ju duhet të bëni sa më poshtë:

  1. Mblidhni të gjitha faturat e kartës suaj të kreditit.
  2. Shtoni pagesat tuaja të ndryshme mujore si dhe shumat e borxheve përkatëse.
  3. Pastaj krahasoni totalin e pagesave tuaja mujore me pagesën e re mujore të financimit tuaj të ardhshëm.

Për ta bërë më të qartë këtë shpjegim, këtu është një shembull në formën e një tabele.

Lista e kartaveShuma të hapuraPagesat mujore
Banka A4'500,00 CHF259,00 CHF
Banka BCHF 3'000,00319,00 CHF
Banka C1'750,00 CHFCHF 120,00
Banka DCHF 6'200,00485,00 CHF
TotaletCHF 15'450,00CHF 1'183,00

Pasi të dihet totali i pagesave tuaja mujore, gjithçka që duhet të bëni është ta krahasoni atë me pagesën e re mujore për financimin tuaj të ardhshëm. Në këtë shembull, për një kredi private prej 15,450 CHF.-, pagesa e re mujore do të ishte 225,35 CHF. Kështu që mund të kurseni deri në 957,65 CHF çdo muaj !

Konkluzioni ynë për shlyerjen e kartave të tij të kreditit

Pavarësisht nga gjendja e financave tuaja, blerja e kartave tuaja të kreditit është gjithmonë një zgjidhje e mirë pasi ulni normën tuaj të interesit. Të paguani më pak dhe të gjeni një bilanc në buxhetin tuaj është me të vërtetë gjithmonë një ndjenjë shumë e këndshme.

Edhe pse procesi mund të duket i ndërlikuar, në realitet nuk është kështu! Në më pak se 2 minuta ju shpëtoni nga faturat dhe e gjeni buzëqeshjen me buxhetin tuaj. Përveç kësaj, specialistët tanë marrin përsipër pasi të jetë bërë kërkesa juaj. Kështu që ju nuk keni asgjë tjetër për të bërë veçse të na falënderoni për punën.

Tani që dini se si të vazhdoni për të përfituar nga një blerje e kartave tuaja të kreditit, gjeni kohë për të kontaktuar specialistët tanë. Ata do t'ju shoqërojnë në mënyrë neutrale dhe konfidenciale në qasjen tuaj.

A keni ndonjë pyetje përpara se të aplikoni? Këshilltarët tanë janë aty për t'iu përgjigjur pyetjeve tuaja 7 ditë në javë direkt në WhatsApp. Na pyesni për më shumë informacion dhe ne do të jemi të lumtur t'ju përgjigjemi!

Duke vazhduar të përdorni këtë faqe interneti, ju pranoni përdorimin e cookies dhe teknologjive të tjera të ngjashme. Më shumë informacion këtu.

Lica
4.9
Based on 180 reviews
mundësuar nga Google
Ricardo Andre
Ricardo Andre
12:55 24 prill 24
Despo Dimitriou
Despo Dimitriou
12:43 23 24 prill
Omar Gourgel është një person shumë kompetent dhe inteligjent. Ai është i etur për të ndihmuar dhe për të gjetur zgjidhjen më të mirë. Faleminderit për përpjekjet tuaja për të më ndihmuar me financimin tim.
Klaudia Kosta
Klaudia Kosta
12:28 23 24 prill
See All Reviews
js_loader

Na dërgoni aplikacionin tuaj:

Zgjidhni gjuhën tuaj dhe bëni pyetjet tuaja!