Duke pasur borxhe në Zvicër ...

borxhet në Zvicër

Më shumë se 561,000 zviceranë nuk janë në gjendje të paguajnë borxhet e tyre. Zvicra ka rreth 561,000 borxhe të tepërta, ose 6.5% të popullsisë, sipas një studimi të kryer nga instituti CRIFMe Zvicra që flet frëngjisht është veçanërisht e prekur nga ky fenomen, i cili mund të ketë pasoja të rënda.

Që nga viti 2016, numri i personave me mbiborxhe është rritur me 22%. Arsyeja ? E thjeshtë: Shumë të rritur preferojnë të kenë gjithçka tani sesa të shqetësohen për atë që do të ndodhë nesër ose pasnesër.

Zvicra Perëndimore është më e prekura

Situata është "veçanërisht alarmante" në Zvicrën frëngjisht-folëse. Kantoni Neuchâtel ka normën më të lartë të debitorëve, me 10.9%, i ndjekur nga Gjeneva, me 10.4%. Shkalla e debitorëve u përcaktua nga numri i personave që janë objekt i procedimit (arkëtim borxhi, falimentim, akt mospagimi i pasurisë) deri më 31 korrik 2019.

Pak njerëz hyjnë në borxhe, por problemi gjithmonë fillon me shpenzimet për të cilat nuk keni para. Mund të jetë për arsye joserioze, ose mund të keni pasur një ndryshim të tmerrshëm në rrethana, të tilla si një partner që po vdes, divorci, çështje shëndetësore ose humbja e punës. Cilado qoftë arsyeja e mirë apo e keqe, tani e tutje, nuk ka më rëndësi. Gjëja më e rëndësishme që mund të bëni është të mbani nën kontroll shpenzimet dhe buxhetin tuaj. Borxhet në Zvicër janë një simptomë, jo problem. Përpara se ta trajtoni atë, ju duhet të reduktoni shpenzimet tuaja, jo vetëm për t'ju parandaluar të merrni më shumë hua, por për të maksimizuar shlyerjet.

Prandaj, objektivi kryesor është të zvogëloni koston e borxheve tuaja në Zvicër, por nëse e bëni këtë pa shqyrtuar tabelën në të gjitha shpenzimet tuaja, ka pak shanse për sukses.

Si të gjeni ekuilibrin në buxhetin tuaj dhe të mos keni më borxhe në Zvicër?

Gjëja e parë që ju ofrojmë në Lica është një analizë e shpenzimeve tuaja. A e dini se 80% e familjeve në Zvicër mund të kursejnë deri në 10,000.- në vit me këshilla shumë të thjeshta dhe jo të detyrueshme. Përveç kësaj, ju mund të konsultoheni me trajnimin e një prej partnerëve tanë dhe të ofruar për këtë qëllim: Zona e trajnimit, si të kurseni para?

Pasi të kemi krijuar një buxhet të saktë për shpenzimet tuaja, ne kujdesemi që të paraqesim të gjitha optimizimet e mundshme me procedurat përkatëse. Pastaj, ne mund t'ju ndihmojmë të rregulloni informacionin financiar që ju shqetëson në regjistrat e ndryshëm në Zvicër. Paketa jonë "CleanData" prandaj është ideale për pastrimin e të dhënave tuaja!

Konsolidimi i borxheve në Zvicër

Tani që situata është e qartë, mund të fillojmë konsolidoni financimin tuaj që janë në progres si huatë, qiranë dhe kartat tuaja të mundshme të kreditit. Pasi të jetë riorganizuar i gjithë ky financim, ne do të negociojmë normat aktuale të interesit dhe do t'ju ofrojmë një pagesë të re mujore e cila do t'ju lejojë të gjeni një ekuilibër në buxhetin tuaj!

Në Lica, ne mbrojmë kredi të përgjegjshme me një studim të gjerë buxhetor dhe marzhe të konsiderueshme sigurie. Kështu klientët tanë përfitojnë nga një zgjidhje e favorshme me kushtet më të mira të tregut falë sistemit tonë cashback!

Dëshironi të gjeni një ekuilibër në buxhetin tuaj?

Pa zhurmë të mëtejshme, bëni një kërkesë jo detyruese dhe le të hedhim një vështrim se si mund t'ju ndihmojmë me zgjidhjet tona të specializuara.

Lica
5.0
Bazuar në 99 komente
mundësuar nga Google
Dave Martins
Dave Martins
15:51 03 e martë 23
Zonja Garcia, me të cilën kam pasur kontakt nga fillimi në fund, ishte e shkëlqyer, e vëmendshme dhe shumë profesionale, duhet theksuar sepse në këtë fushë është shumë e rrallë. E mora kredinë time të majme shpejt prej tyre. Unë vetëm mund të rekomandoj
Rachel Pittet
Rachel Pittet
12:33 02 e martë 23
Shumë i kënaqur, është gjetur një zgjidhje e mirë. Faleminderit shumë për punën tuaj
Rui P.Santos
Rui P.Santos
14:08 31 janar 23
Shërbim i shkëlqyer, mbështetje shumë e mirë ndaj klientit gjatë gjithë rrugës. Një kënaqësi e vërtetë që i gjeta. Mara bëri gjithçka për të më ndihmuar të gjeja një zgjidhje. Faleminderit
Shihni të gjitha rishikimet
js_loader

Duke vazhduar të përdorni këtë faqe në internet, ju pranoni që cookies ose teknologji të tjera të ngjashme mund të përdoren. Më shumë informacion këtu.

Na dërgoni aplikacionin tuaj:

Zgjidhni gjuhën tuaj dhe bëni pyetjet tuaja!