Si funksionojnë ndjekjet penale në Zvicër

funksionimin e prokurorive në Zvicër

Kur nuk arrini të paguani një faturë, pavarësisht disa kujtimeve nga kreditori, ky i fundit fillon një padi kundër jush. Në këtë artikull, ne do të shohim se si punon prokuroria në Zvicër.

Ky veprim i kreditorit është e vetmja mënyrë ligjore në Zvicër për të kërkuar rimbursimin e një borxhi. Prandaj, do të ketë një regjistrim në një prokurori. Officeshtë prokuroria ajo që do të marrë masat për rikuperimin e shumës së borxhit.

Një proces nga zyra e prokurorisë zakonisht zhvillohet pas një ose më shumë përkujtuesve të pasuksesshëm. Sidoqoftë, kini parasysh se në Zvicër, një faturë duhet të merret pas marrjes. Prandaj, një kreditor mund të fillojë ligjërisht procedime kundër debitorit sapo të lëshohet fatura e tij. Kjo prokurori thuhet se kërkohet nga kreditori nga prokuroria që korrespondon me zonën ku është regjistruar debitori. Kjo nëpërmjet një kërkesë për ndjekje penale.

Marrja e një urdhri për të paguar

Urdhërpagesa është dokumenti zyrtar i lëshuar nga prokuroria, sipas të dhënave të dhëna nga kreditori, mbi kërkesën e prokurorisë. Duhet theksuar se prokuroria nuk ka kompetencë apo detyrim për të kontrolluar nëse pretendimi është i vlefshëm. Pra, zyra ekzekutohet sipas udhëzimeve të marra nga kreditori. Krahas kërkesës, debitori do të duhet të paguajë edhe shpenzimet e ndjekjes penale si dhe interesin që lidhet me shumën e kërkesës.

Sa më shpejt që urdhër pagese ju njoftohet, ju kanë mbetur dy zgjidhje:

Kërkesa njihet

Një periudhë prej 20 ditësh nga data e njoftimit të urdhrit për të paguar në prokurorinë e zakonshme jepet për të rimbursuar shumën e plotë të akuzës. Pasi të ketë kaluar kjo periudhë, kreditori mund të kërkojë vazhdimin e padisë. Do të jetë me anë të sekuestrimit ose falimentimit nëse jeni regjistruar në regjistrin tregtar.

Kërkesa kundërshtohet

Për të kundërshtuar padinë, ju keni 10 ditë. Kjo, nga data e njoftimit të urdhrit për të paguar. Nëse prokuroria ju duket e pabazuar dhe dëshironi të shprehni mosmarrëveshjen tuaj me borxhin, mund të paraqisni një kundërshtim, me gojë ose me shkrim, në prokurori. Ju nuk keni pse të jepni arsye për kundërshtimin tuaj.

Disavantazhet e funksionimit të prokurorive në Zvicër

Edhe në rast pagese, një proces gjyqësor mbetet i regjistruar për një kohë të gjatë! Kjo periudhë mund të jetë 5 vjet në rast të një urdhri për të paguar. Në rast të një akti të mospagimit të mallrave, deri në 20 vjet nëse nuk ndërmerrni asnjë veprim. Në kundërshtim me atë që mund të mendohet, kreditori nuk ka detyrimin që të anulojë regjistrimin në prokurori. Ai mund ta bëjë këtë dhe shërbimi zakonisht do t'i faturohet ish -debitorit.

Përveç kësaj, është e rëndësishme të dini se nëse jeni duke kërkuar për një apartament, një hua private, apo edhe një punë, ndjekje penale në vazhdim ose thjesht të shënuara, do t’ju kufizojë rëndë në përpjekjet tuaja ose madje do t’i bëjë ato të pamundura. Në Zvicër, prandaj është shumë e rëndësishme që të keni një regjistër të pastër të mbledhjes së borxheve!

A keni borxhe?

Lica ju ofron një shërbim të thjeshtë dhe efikas të përshtatur për duke pastruar borxhet tuaja.

A keni borxhe dhe doni t'i shlyeni ato? Bëni kërkesën tuaj me Lica!

Nuk keni borxh dhe dëshironi të financoni me kushtet më të mira në Zvicër? Në këtë rast, bëni kërkesën tuaj online në më pak se 5 minuta dhe merrni përveç financimit tuaj deri në 5000 CHF.- nga cashback.

Unë do të doja të merrja një ofertë jo-detyruese

Lica
5.0
Bazuar në 99 komente
mundësuar nga Google
Dave Martins
Dave Martins
15:51 03 e martë 23
Zonja Garcia, me të cilën kam pasur kontakt nga fillimi në fund, ishte e shkëlqyer, e vëmendshme dhe shumë profesionale, duhet theksuar sepse në këtë fushë është shumë e rrallë. E mora kredinë time të majme shpejt prej tyre. Unë vetëm mund të rekomandoj
Rachel Pittet
Rachel Pittet
12:33 02 e martë 23
Shumë i kënaqur, është gjetur një zgjidhje e mirë. Faleminderit shumë për punën tuaj
Rui P.Santos
Rui P.Santos
14:08 31 janar 23
Shërbim i shkëlqyer, mbështetje shumë e mirë ndaj klientit gjatë gjithë rrugës. Një kënaqësi e vërtetë që i gjeta. Mara bëri gjithçka për të më ndihmuar të gjeja një zgjidhje. Faleminderit
Shihni të gjitha rishikimet
js_loader

Duke vazhduar të përdorni këtë faqe në internet, ju pranoni që cookies ose teknologji të tjera të ngjashme mund të përdoren. Më shumë informacion këtu.

Na dërgoni aplikacionin tuaj:

Zgjidhni gjuhën tuaj dhe bëni pyetjet tuaja!