Si funksionon kredia private në Zvicër?

Gati

Sot, sektori i kredisë zë një vend të rëndësishëm në pothuajse çdo familje në Zvicër. Një në dy persona përdorin kredi private për të financuar projektet e tyre ose për të arritur një qëllim më shpejt. Sidoqoftë, është gjithmonë një ide e mirë të informoheni mirë për pikat thelbësore në lidhje me huanë private para se të filloni një kërkesë. Në këtë artikull të ri, Lica shpjegon në detaje se si funksionojnë kreditë private në Zvicër.

Një kujtesë e vogël mbi historinë e huadhënies private ...

Sistemi i huasë ka evoluar shumë gjatë viteve. Por, duhet theksuar se mekanizmi nuk është konsideruar gjithmonë mirë gjatë gjithë ekzistencës së tij. Kjo praktikë është shfaqur që nga Greqia e lashtë me trapezite para demokratizimit të shpejtë në pjesën tjetër të botës. Sidoqoftë, ardhja e të ashtuquajturit krishterim shkaktoi njëfarë mosbesimi pasi praktika e dhënies së një huaje private u konsiderua abuzive.

Rreziqet ndaj të cilave ata ishin të ekspozuar nuk i penguan të huajt, përfshirë hebrenjtë, të ofrojnë kredi me norma interesi. Në Francë, kredia me një normë interesi bëhet e ligjshme nga viti 1789. Kjo pastaj ndodh në fillim të Revolucionit Francez me një normë ligjore të vendosur në 5 %. Kredia private shfaqet gjithashtu në forma të ndryshme të tilla si "propozoj" ose kredi në "biznese të vogla".

Kështu, kredia private fillon të marrë formë dhe vendoset në shoqërinë tonë që nga shekulli XIXe. Në këtë kohë, artizanët e vegjël filluan të ofrojnë ndihmë financiare kur patën mundësinë. Në çdo rast, dijeni se një huadhënës privat është një palë e tretë e thjeshtë që ka një shumë parash në dispozicion. Ai mund t'i japë hua kujtdo që ka vërtet nevojë për të realizuar projektin e tij. Dhe shumica e huadhënësve privatë preferojnë të vënë bast në projekte të pasurive të paluajtshme.

Si funksionon një hua private

Përveç financimit të projekteve private, disa huadhënës privatë angazhohen edhe në kredi biznesi. Megjithatë, në të dyja rastet, një huadhënës duhet të verifikojë gjithmonë disa kritere për t'u mbrojtur nga humbja e shumave të huazuara. Kështu, një analizë e detajuar e aplikimit tuaj për kredi me ndihmën e një ndërmjetësi me përvojë është gjithmonë një gjë e shkëlqyer! Në këtë kuptim, Lica ju mbështet në marrjen e kredisë në kushtet më të mira të tregut falë përgatitjes së kujdesshme të skedarit tuaj.

Tani le të shohim se cilët janë elementët e detajuar që përbëjnë huanë private:

Shuma e huasë

Në Zvicër, një kredi private mund të jetë nga 3,000 CHF.- deri në 400,000 CHF.-. Shuma e kredisë private të dhënë do të varet nga situata juaj, historia juaj financiare dhe cilësia e përgjithshme e dosjes së aplikimit. Për më shumë informacion mbi kriteret vendimtare për marrjen e një kredie me kushte të favorshme, mund të konsultoni artikullin tonë " Si të merrni kredi private me një normë të ulët

Raporti i të ardhurave / pagesës mujore

Për të siguruar që pagesat mujore të kredisë suaj të lidhen me të ardhurat tuaja, huadhënësit sigurojnë që raporti midis të ardhurave tuaja mujore dhe pagesës suaj mujore në përgjithësi të mos kalojë 35%. Kështu për një të ardhur prej 5000.-, pagesa juaj mujore nuk mund të kalojë shumën prej 1750 CHF.-.

Tarifë aplikimi

Disa hua private mund të përfshijnë tarifa administrative që nuk duhet të injorohen. Këto mund të arrijnë nga 1% në 5 % të shumës së kredisë. Shpenzimet normalisht kanë të bëjnë me analizën e skedarit tuaj duke marrë parasysh të gjitha kushtet. Në Lica, kreditë private të ofruara janë gjithmonë falas!

Norma e interesit

Norma e interesit për një hua private ndryshon kryesisht midis 3.9% dhe 9.9%. Do të varet nga aftësia juaj për të negociuar dhe cilësia e çështjes tuaj. Këtu mund të mbështeteni në shërbimin e Lica për të negociuar kushtet më të mira të mundshme për kredinë tuaj private dhe për të siguruar mbrojtjen e interesave tuaja ndaj huadhënësve të ndryshëm në treg.

Kohëzgjatja e huasë

Shumica e huadhënësve privatë preferojnë kredi afatshkurtra. Pra, duhet të prisni që kohëzgjatja e kontratës tuaj të jetë më së shumti 120 muaj. Mos harroni, huadhënësi juaj po mendon gjithashtu të marrë vlerën e parave të tyre në të njëjtën kohë.

Penalltia

Është mjaft e mundur të shlyeni kredinë përpara datës së planifikuar. Gjithashtu, prisni që disa huadhënës t'ju ngarkojnë një tarifë përfundimi të parakohshëm. Përveç kësaj, mund të kërkojë gjithashtu interes shtesë nëse jeni me vonesë në shlyerjen. Në këtë pikë, mund të jeni të sigurt se Lica punon ekskluzivisht me huadhënësit që nuk ngarkojnë tarifa kur shlyejnë kredinë tuaj private para kohe. Fleksibiliteti financiar i klientëve tanë është një element thelbësor për ne!

Garancia

Në disa raste, të kesh disa garanci shtesë se ato të të ardhurave mund t'ju japë një avantazh mbi kushtet e dhëna nga një huadhënës. Për shembull, zotërimi i shtëpisë tuaj do t'ju japë të drejtën për një zbritje në normën e interesit të kredisë suaj private.

Këstet mujore

Këshillohet që të vendosni pagesat mujore me huadhënësin tuaj para se ai të lëshojë shumën e financimit tuaj privat. Mund të ofrohen disa kushte pagese. Prandaj, merrni kohë për të zgjedhur kohëzgjatjen që i përshtatet më së miri buxhetit tuaj.

Cilat janë avantazhet e një huaje private

Duhet të dini që një hua private ka një aspekt të favorshëm për huadhënësin dhe huamarrësin. Në të vërtetë, kjo lloj ndihme financiare ofron përparësitë e mëposhtme:

Një hua që është më e lehtë për tu marrë

Si huamarrës, do të jetë më e lehtë për ju të merrni shumën e ofruar nga huadhënësi juaj. Marrja e parave nuk kërkon shumë kushte si në rastin e kredive hipotekare. Përveç kësaj, duke kërkuar ndihmën e një ndërmjetësi privat krediti, nuk do t'ju duhet as të humbni kohë duke konkurruar me ofruesit dhe përgatitjen e skedarit tuaj!

Huadhënësi lehtë mund t'i kthejë paratë e tij

Siç e dini tashmë, një hua private është një lloj huaje e krijuar për një kohëzgjatje të shkurtër. Kjo nënkupton që huadhënësi nuk do të duhet të presë shumë vite për të marrë të gjitha paratë e tyre me interes. Ai pastaj mund të investojë shpejt në një projekt tjetër.

Gjeni partnerin e duhur për të realizuar kërkesën tuaj për hua private

Isshtë e rëndësishme të merren parasysh rreziqe të caktuara para se të aplikoni për kredi private. Ju mund të mbështeteni në mënyrë të përkryer në pikat e mëposhtme:

Sigurohuni që ndërmjetësi juaj është serioz!

Ne nuk mund ta theksojmë këtë sa duhet! Sigurohuni që ndërmjetësi juaj privat i huadhënies ka një reputacion të mirë dhe se njihet si i tillë në treg. Një kontroll i shpejtë në rrjetet sociale, një verifikim i adresës dhe skedarit Google të huadhënësit mund t'ju shpëtojë nga çdo zhgënjim gjatë aplikimit tuaj për kredi.

Merrni përgjigjet që dëshironi për pyetjet tuaja

Pavarësisht nëse është kredia juaj e parë apo edhe nëse keni një përvojë të gjatë në kredi private, kërkoni që kontakti juaj t'u përgjigjet pyetjeve tuaja saktësisht përpara se të angazhoheni. Një profesionist duhet të jetë në gjendje t'u përgjigjet të gjitha pyetjeve tuaja menjëherë!

Lexoni me kujdes kontratën tuaj para se ta nënshkruani atë

Megjithëse ndërmjetësi juaj i kredisë ju mbron nga nënshkrimi i një kontrate që përmban klauzola abuzive, leximi i saj do t'ju lejojë të kuptoni plotësisht angazhimet që po bëni. Prandaj, leximi me kujdes i kushteve të bashkangjitura në marrëveshjen tuaj të kredisë është një pikë e rëndësishme për t'u respektuar.

Si funksionon huadhënia private në përmbledhje

Funksionimi i një kredie private në Zvicër kushtëzohet nga shumë faktorë që janë gjithmonë interesante të dihen. Një kredi private është një angazhim afatgjatë dhe për këtë arsye na duket e rëndësishme të informojmë mirë klientët tanë. Kështu, ju merrni një vendim të mirë me njohuri të plotë të fakteve.

Tani që e dini se si funksionojnë kreditë private në Zvicër, gjithçka që duhet të bëni është të aplikoni. Me Lica Është e thjeshtë, e shpejtë dhe efektive! Dhe po, ju e bëni kërkesën tuaj online në më pak se 2 minuta dhe më pas ekipet tona të specializuara bëjnë punën për ju. Kjo ju kursen kohë dhe para! Për të aplikuar për kredi pa zotim, thjesht klikoni në butonin e mëposhtëm:

A keni pyetje para se të bëni kërkesën tuaj? Këshilltarët tanë janë atje për t'iu përgjigjur pyetjeve tuaja 7 ditë në javë. Na pyesni për më shumë informacion dhe ne do të jemi të lumtur t'ju përgjigjemi.

Duke vazhduar të përdorni këtë faqe interneti, ju pranoni përdorimin e cookies dhe teknologjive të tjera të ngjashme. Më shumë informacion këtu.

Lica
4.9
Based on 174 reviews
mundësuar nga Google
Arthur Esteves
Arthur Esteves
14:56 16 prill 24
Përvoja ime ishte 5 yje. Personi që trajtoi rastin tim ishte zonja Mara Garcia. Një profesionist i shkëlqyer, shumë miqësor dhe gjithmonë i disponueshëm për t'iu përgjigjur të gjitha pyetjeve të mia. Ai e trajtoi të gjithë procesin në mënyrën më të mirë të mundshme. Gjithçka ishte me 5 yje.
Cergiogomes Gomes
Cergiogomes Gomes
10:30 03 24 Prill
Pershendetje pershendetje shikoj zoti Omar eshte ne maje shume punetor i vemendshem shume profesionist pergjegjes me pelqeu te punoja me zotin Omar urime telefononi te kemi nje bashkepuntor te tille.
Haileab Behre
Haileab Behre
00:40 02 24 Prill
See All Reviews
js_loader

Na dërgoni aplikacionin tuaj:

Zgjidhni gjuhën tuaj dhe bëni pyetjet tuaja!