Si funksionon kredia private në Zvicër?

Gati

Sot, sektori i kredisë zë një vend të rëndësishëm në pothuajse çdo familje në Zvicër. Një në dy persona përdorin kredi private për të financuar projektet e tyre ose për të arritur një qëllim më shpejt. Sidoqoftë, është gjithmonë një ide e mirë të informoheni mirë për pikat thelbësore në lidhje me huanë private para se të filloni një kërkesë. Në këtë artikull të ri, Lica shpjegon në detaje se si funksionojnë kreditë private në Zvicër.

Një kujtesë e vogël mbi historinë e huadhënies private ...

Sistemi i huasë ka evoluar shumë gjatë viteve. Por, duhet theksuar se mekanizmi nuk është konsideruar gjithmonë mirë gjatë gjithë ekzistencës së tij. Kjo praktikë është shfaqur që nga Greqia e lashtë me trapezite para demokratizimit të shpejtë në pjesën tjetër të botës. Sidoqoftë, ardhja e të ashtuquajturit krishterim shkaktoi njëfarë mosbesimi pasi praktika e dhënies së një huaje private u konsiderua abuzive.

Rreziqet ndaj të cilave ata ishin të ekspozuar nuk i penguan të huajt, përfshirë hebrenjtë, të ofrojnë kredi me norma interesi. Në Francë, kredia me një normë interesi bëhet e ligjshme nga viti 1789. Kjo pastaj ndodh në fillim të Revolucionit Francez me një normë ligjore të vendosur në 5 %. Kredia private shfaqet gjithashtu në forma të ndryshme të tilla si "propozoj" ose kredi në "biznese të vogla".

Kështu, kredia private fillon të marrë formë dhe vendoset në shoqërinë tonë që nga shekulli XIXe. Në këtë kohë, artizanët e vegjël filluan të ofrojnë ndihmë financiare kur patën mundësinë. Në çdo rast, dijeni se një huadhënës privat është një palë e tretë e thjeshtë që ka një shumë parash në dispozicion. Ai mund t'i japë hua kujtdo që ka vërtet nevojë për të realizuar projektin e tij. Dhe shumica e huadhënësve privatë preferojnë të vënë bast në projekte të pasurive të paluajtshme.

Si funksionon një hua private

Përveç financimit të projekteve private, disa huadhënës privatë gjithashtu angazhohen në kredi biznesi. Sidoqoftë, në secilin rast, një huadhënës duhet të kontrollojë gjithmonë kritere të caktuara për të mbrojtur kundër humbjes së parave të huazuara. Pra, një analizë e hollësishme e aplikimit tuaj për hua me ndihmën e një ndërmjetësi me përvojë është gjithmonë një gjë e mrekullueshme! Në këtë kuptim, Lica ju mbështet në marrjen e një kredie në kushtet më të mira të tregut falë përgatitjes së përpiktë të skedarit tuaj.

Tani le të shohim se cilët janë elementët e detajuar që përbëjnë huanë private:

Shuma e huasë

Në Zvicër, një hua private mund të jetë midis 3,000 CHF.- në 400,000 CHF.-. Shuma e kredisë private e dhënë do të varet nga situata juaj, historia juaj financiare dhe cilësia e përgjithshme e skedarit të aplikimit. Për më shumë informacion mbi kriteret vendimtare për marrjen e një huaje me kushte të favorshme, mund të konsultoheni me artikullin tonë "Si të merrni kredi private me një normë të ulët

Raporti i të ardhurave / pagesës mujore

Për të siguruar që pagesat tuaja mujore të shlyerjes së huasë të lidhen me të ardhurat tuaja, huadhënësit sigurohen që raporti i të ardhurave tuaja mujore me pagesën tuaj mujore në përgjithësi të mos kalojë 35%. Kështu, për një të ardhur prej 5,000.-, pagesa juaj mujore nuk mund të kalojë shumën prej 1,750 CHF .-.

Tarifë aplikimi

Disa hua private mund të përfshijnë tarifa administrative që nuk duhet të injorohen. Këto mund të arrijnë nga 1% në 5 % të shumës së kredisë. Shpenzimet normalisht kanë të bëjnë me analizën e skedarit tuaj duke marrë parasysh të gjitha kushtet. Në Lica, kreditë private të ofruara janë gjithmonë falas!

Norma e interesit

Norma e interesit për një hua private ndryshon kryesisht midis 3.9% dhe 9.9%. Do të varet nga aftësia juaj për të negociuar dhe cilësia e çështjes tuaj. Këtu mund të mbështeteni në shërbimin e Lica për të negociuar kushtet më të mira të mundshme për kredinë tuaj private dhe për të siguruar mbrojtjen e interesave tuaja ndaj huadhënësve të ndryshëm në treg.

Kohëzgjatja e huasë

Shumica e huadhënësve privatë preferojnë kredi afatshkurtra. Pra, duhet të prisni që kohëzgjatja e kontratës tuaj të jetë më së shumti 120 muaj. Mos harroni, huadhënësi juaj po mendon gjithashtu të marrë vlerën e parave të tyre në të njëjtën kohë.

Penalltia

Quiteshtë mjaft e mundshme të shlyeni huanë para datës së caktuar. Gjithashtu, prisni që disa huadhënës t'ju ngarkojnë me tarifa të përfundimit të hershëm. Përveç kësaj, mund të kërkojë edhe interes shtesë nëse jeni me vonesë në shlyerje. Në këtë pikë, mund të jeni të sigurt se Lica punon ekskluzivisht me huadhënësit të cilët nuk ngarkojnë tarifa gjatë një shlyerje të parakohshme të huasë tuaj private. Fleksibiliteti financiar i klientëve tanë është një element vendimtar për ne!

Garancia

Në disa raste, të kesh disa garanci shtesë përveç të ardhurave mund të të japë një avantazh mbi kushtet e dhëna nga një huadhënës. Për shembull, të qenit pronar i shtëpisë tuaj do t'ju japë të drejtën për një zbritje në normën e interesit për huanë tuaj private.

Këstet mujore

Këshillohet që të vendosni pagesat mujore me huadhënësin tuaj para se ai të lëshojë shumën e financimit tuaj privat. Mund të ofrohen disa kushte pagese. Prandaj, merrni kohë për të zgjedhur kohëzgjatjen që i përshtatet më së miri buxhetit tuaj.

Cilat janë avantazhet e një huaje private

Duhet të dini që një hua private ka një aspekt të favorshëm për huadhënësin dhe huamarrësin. Në të vërtetë, kjo lloj ndihme financiare ofron përparësitë e mëposhtme:

Një hua që është më e lehtë për tu marrë

Si huamarrës, do të jetë më e lehtë për ju të merrni shumën e ofruar nga huadhënësi juaj. Marrja e parave nuk kërkon shumë kushte si për hipotekat. Për më tepër, duke kërkuar ndihmën e një ndërmjetësi privat të kredisë, nuk do të keni nevojë as të humbni kohë në konkurrencën midis ofruesve dhe në përgatitjen e dosjes suaj!

Huadhënësi lehtë mund t'i kthejë paratë e tij

Siç e dini tashmë, një hua private është një lloj huaje e krijuar për një kohëzgjatje të shkurtër. Kjo nënkupton që huadhënësi nuk do të duhet të presë shumë vite për të marrë të gjitha paratë e tyre me interes. Ai pastaj mund të investojë shpejt në një projekt tjetër.

Gjeni partnerin e duhur për të realizuar kërkesën tuaj për hua private

Isshtë e rëndësishme të merren parasysh rreziqe të caktuara para se të aplikoni për kredi private. Ju mund të mbështeteni në mënyrë të përkryer në pikat e mëposhtme:

Sigurohuni që ndërmjetësi juaj është serioz!

Ne nuk mund ta theksojmë këtë sa duhet! Sigurohuni që ndërmjetësi juaj i huasë private ka një reputacion të mirë dhe se njihet si e tillë në treg. Një kontroll i shpejtë në rrjetet sociale, një verifikim i adresës dhe profilit të huadhënësit në Google mund të shmangë të gjitha zhgënjimet gjatë aplikimit tuaj për hua.

Merrni përgjigjet që dëshironi për pyetjet tuaja

Pavarësisht nëse kjo është kredia juaj e parë apo edhe nëse keni një përvojë të gjatë në huatë private, kërkoni që bashkëbiseduesi juaj t'u përgjigjet pyetjeve tuaja saktësisht para se të angazhoheni. Një profesionist duhet të jetë në gjendje t'i përgjigjet të gjitha pyetjeve tuaja menjëherë!

Lexoni me kujdes kontratën tuaj para se ta nënshkruani atë

Edhe pse ndërmjetësi juaj i kreditit ju mbron nga nënshkrimi i një kontrate që përmban kushte të padrejta, leximi i saj do t'ju lejojë të kuptoni plotësisht angazhimet që merrni. Leximi i kujdesshëm i kushteve të lidhura me marrëveshjen tuaj të kredisë është një pikë e rëndësishme për tu respektuar.

Si funksionon huadhënia private në përmbledhje

Funksionimi i një huaje private në Zvicër kushtëzohet nga shumë faktorë të cilët janë gjithmonë interesantë të dihen. Një hua private është një angazhim afatgjatë dhe prandaj është e rëndësishme për ne që t'u ofrojmë klientëve tanë informacion të mirë. Kështu, ju merrni një vendim të mirë me njohuri të plota të fakteve.

Tani që e dini se si funksionon kredia private në Zvicër, gjithçka që duhet të bëni është të aplikoni. Me Lica Simpleshtë e thjeshtë, e shpejtë dhe efektive! Dhe po, ju e bëni kërkesën tuaj online në më pak se 2 minuta dhe më pas ekipet tona të specializuara do të bëjnë punën për ju. Kjo ju kursen kohë dhe para! Për të aplikuar për një hua pa angazhim, gjithçka që duhet të bëni është të klikoni në butonin e mëposhtëm:

A keni pyetje para se të bëni kërkesën tuaj? Këshilltarët tanë janë atje për t'iu përgjigjur pyetjeve tuaja 7 ditë në javë. Na pyesni për më shumë informacion dhe ne do të jemi të lumtur t'ju përgjigjemi.

Duke vazhduar të përdorni këtë faqe në internet, ju pranoni që cookies ose teknologji të tjera të ngjashme mund të përdoren. Më shumë informacion këtu.

Na dërgoni aplikacionin tuaj:

Evolucioni juaj është në duart tuaja!

Zgjidhni gjuhën tuaj dhe bëni pyetjet tuaja!

Zgjidhni huanë që plotëson nevojat tuaja!

Shkalla më e lartë e pranimit në Zvicër
Kërkesa juaj në më pak se 2 minuta
Kushtet më të mira të tregut
Një përgjigje në më pak se 24 orë
Pa tarifa administrimi
Rate Shkalla më e lartë e pranimit në Zvicër
Request Kërkesa juaj në më pak se 2 minuta
Kushtet më të mira të tregut
✓ Një përgjigje në më pak se 24 orë
✓ Pa tarifa administrimi

Kredi personale

3'000.- deri 400'000.-
Vlerësoni nga 3.9%
Shko!

Kredi për pasuri të paluajtshme

250'000.- deri 3'000'000.-
Vlerësoni nga 0.75%
Shko!

Krediti i biznesit

50'000.- deri 1'000'000.-
Vlerësoni nga 2.9%
Shko!