Sigurimi i pagesave mujore të kredisë

Sigurimi i kësteve mujore

Kur merrni një kredi, është e rëndësishme që të jeni në gjendje të shlyeni kredinë tuaj, pavarësisht nga të gjitha çuditjet e jetës. Huamarrësi mund të jetë subjekt i një rasti papunësie, një ndërprerje pune pas një aksidenti ose një sëmundjeje. Me sigurimin e pagesës mujore, sido që të jetë, ju mbroni veten financiarisht!

Sigurimi i pagesave mujore për t'i lënë asgjë fatit!

E papritura është pjesë e jetës dhe është e rëndësishme të dini se çfarë mbulimi mund të keni në dispozicion për nevojat tuaja. Megjithëse opsionale, sigurimi i pagesës mujore është i një rëndësie kapitale, sepse mbron huamarrësin nga trazirat e mundshme si paaftësia për punë pas një sëmundjeje ose aksidenti dhe një rast papunësie për shembull. Prandaj, pagesat tuaja mujore të kredisë trajtohen sipas kushteve të kontratës.

Cili është qëllimi i sigurimit të kredisë tuaj?

Në rast papunësie, nëse 70% e pagës së fundit është e siguruar ligjërisht, me të ardhura mujore prej 5000 CHF.- kjo përfaqëson një humbje prej 1500 CHF.- çdo muaj. Megjithatë, kostot fikse ditore mbeten të pandryshuara! Në rast sëmundjeje, boshllëqet mund të jenë në disa raste më të rëndësishme dhe nuk lënë asnjë hapësirë për të vazhduar të respektojë pagesën e faturave të saj ose pagesat mujore të kredisë.

A e dini se nga 1.- CHF në ditë, është e mundur të ruani pagën tuaj pa marrë parasysh çfarë?

Për të ditur saktësisht shumën e përfitimeve tuaja të papunësisë, gjithmonë mund të kryeni një simulim faqen e internetit të UNIA-s.

Çfarë është sigurimi i pagesës mujore?

I njohur gjithashtu si PPI, sigurimi i pagesës mujore është një opsion i disponueshëm kur merrni kredi. Ju jeni të lirë të merrni këtë sigurim të pagesës mujore ose jo. Kini parasysh, megjithatë, se sigurimi i pagesës mujore do t'ju lejojë të siguroni shlyerjen e kredive tuaja me mbështetjen e pagesave tuaja mujore në rast të një pretendimi.

Duhet theksuar se të vetëpunësuarit, punëtorët ndërkufitarë dhe pensionistët fatkeqësisht nuk mund të përfitojnë nga ky sigurim.

Po sikur të kem tashmë një kredi, por nuk kam sigurim mujor?

Mos u trembni ! Lica ju ofron një zgjidhje ekskluzive që mund ta integroni lehtësisht në buxhetin tuaj dhe në këtë mënyrë të mbroni veten financiarisht.

Ju jeni të lirë të filloni ose anuloni kontratën tuaj të sigurimit të pagesës mujore në çdo kohë. Cfare ka me shume, zgjidhjen tonë nuk i nënshtrohet një pyetësori mjekësor. Prandaj, ju mund të gëzoni mbrojtje të shkëlqyer pavarësisht nga situata juaj aktuale.

Sigurimi mujor me këste është një këshillë e mirë për planifikimin e buxhetit

Sigurimi i pagesave mujore mbetet një mjet vendimtar në planifikimin e buxhetit tuaj. Sigurisht, kjo mund të përfaqësojë një kosto të caktuar që nuk ju është dashur domosdoshmërisht ta planifikoni, megjithatë në rast fatkeqësie, do të jeni shumë të lumtur të jeni abonuar në të.

Sa kushton sigurimi i pagesës mujore?

Primi i sigurimit padyshim ndryshon sipas shumës që dëshironi të siguroni (dëmshpërblimet). Sigurimi i pagesës mujore fillon me një prim prej 32,50 CHF ekuivalente me një dëmshpërblim prej 500 CHF në muaj. Për shembull, për një dëmshpërblim mujor prej 2'000 CHF.-, primi do të jetë 130 CHF.-.

Kur merrni sigurimin e pagesës mujore, së pari duhet të përcaktoni shumën e zotimeve tuaja të kredisë. Nëse keni një qira prej CHF 1'500.- dhe një kredi me një pagesë mujore prej CHF 300.-, ju duhet të zgjidhni një pagesë mujore të siguruar prej 1'800 CHF.-.

Lajmi i mirë është se me ose pa kredi, ju mund të blini sigurimin e papunësisë dhe të garantoni të ardhurat tuaja në rast të humbjes së pavullnetshme të punës, sëmundjes ose aksidentit.

Cilat janë kushtet për të përfituar sigurim mujor?

Sigurimi mujor me këste nuk lidhet vetëm me kredinë. Prandaj, të gjithë mund të regjistrohen në të për të siguruar gjendjen e tyre financiare. Për të qenë në gjendje të përfitoni nga ky sigurim, këtu janë pikat që duhen mbajtur parasysh:

  • Duhet të keni punuar të paktën 30 orë në javë gjatë 12 muajve të fundit.
  • Gjatë këtyre 12 muajve të fundit, nuk duhet të keni kaluar 20 ditët e pushimit mjekësor ose aksidentit
  • Ju gjithashtu nuk duhet të pushoheni nga puna ose të keni njohuri për një pushim të ardhshëm nga puna.

Çfarë ndodh nëse marrëveshja ime e kredisë anulohet?

Në Zvicër, ju keni mundësinë të tërhiqeni nga a marrëveshje kredie në kushte të caktuara. Në rastin e një kredie konsumatore, ajo mund të anulohet për shembull në rast të shlyerjes së parakohshme. Për një kredi hipotekore, ajo mund të anulohet si pjesë e shitjes së pronës. Por atëherë çfarë ndodh me sigurimin tim?

Fuqia e madhe e zgjidhjes së ofruar nga Lica është se kontrata juaj nuk është e lidhur drejtpërdrejt me një kredi. Prandaj, jeni i lirë ta anuloni atë në çdo kohë!

Asnjë angazhim duke gëzuar mbrojtjen maksimale në rast papunësie, sëmundjeje apo aksidenti.

Dhe në rast vdekjeje ...

Situata e vdekjes ndryshon sipas llojit të kredisë dhe angazhimeve të çdo personi. Në këtë ekuacion duhet të përfshihet edhe situata e trashëgimisë personale.

Prandaj, ky aspekt trajtohet individualisht këshilltarin tuaj Lica kur merrni një kredi. Ju gjithashtu mund të telefononi specialistët tanë të pasurive të patundshme të cilët do t'ju përgjigjen të gjitha pyetjeve tuaja pa pagesë.

Konkluzioni ynë për sigurimin e pagesës mujore

Përvoja dhe pasioni ynë në fushën e kredisë na orientuan menjëherë drejt zgjidhjeve të mbrojtjes së pagesave mujore për klientët tanë. Edhe pse shumë e rëndësishme, krijimi i sigurimit të pagesës mujore do të varet nga rrethanat individuale. Ja përse, Lica favorizon në të gjitha rastet një qasje të personalizuar për çështjen e kredisë dhe sigurimin e pagesave mujore.

Përpara se të përfundoni sigurimin tuaj, duhet të investoni pak kohë me këshilltarin tuaj Lica për të vlerësuar çështjen. Pasi të përcaktohen nevojat, atëherë do të jetë shumë e lehtë të merrni vendimin e duhur për të mbrojtur veten financiarisht, pavarësisht se çfarë.

Tani që e dini se si funksionon sigurimi i pagesës mujore, gjithçka që duhet të bëni është të aplikoni. Me Lica është e thjeshtë, e shpejtë dhe efikase! Dhe po, ju e bëni kërkesën tuaj online në më pak se 2 minuta dhe më pas ekipet tona të specializuara do të bëjnë punën për ju. Kjo ju kursen kohë dhe para!

A keni pyetje para se të bëni kërkesën tuaj? Këshilltarët tanë janë atje për t'iu përgjigjur pyetjeve tuaja 7 ditë në javë. Na pyesni për më shumë informacion dhe ne do të jemi të lumtur t'ju përgjigjemi.

Duke vazhduar të përdorni këtë faqe në internet, ju pranoni që cookies ose teknologji të tjera të ngjashme mund të përdoren. Më shumë informacion këtu.

Na dërgoni aplikacionin tuaj:

Evolucioni juaj është në duart tuaja!

Zgjidhni gjuhën tuaj dhe bëni pyetjet tuaja!

Zgjidhni huanë që plotëson nevojat tuaja!

Shkalla më e lartë e pranimit në Zvicër
Kërkesa juaj në më pak se 2 minuta
Kushtet më të mira të tregut
Një përgjigje në më pak se 24 orë
Pa tarifa administrimi
Rate Shkalla më e lartë e pranimit në Zvicër
Request Kërkesa juaj në më pak se 2 minuta
Kushtet më të mira të tregut
✓ Një përgjigje në më pak se 24 orë
✓ Pa tarifa administrimi

Kredi personale

3'000.- deri 400'000.-
Vlerësoni nga 3.9%
Shko!

Kredi për pasuri të paluajtshme

250'000.- deri 3'000'000.-
Vlerësoni nga 0.75%
Shko!

Krediti i biznesit

50'000.- deri 1'000'000.-
Vlerësoni nga 2.9%
Shko!