Si të fshini një kod në ZEK?

fshini një kod në ZEK

ZEK (Qendra e Informacionit të Kredisë) është qendra zvicerane e informacionit për informacionin e kredisë që rrjedh nga aktivitetet e kreditit të personave fizikë dhe juridikë. Ky i fundit mban një regjistër në të cilin ndërmarrje të caktuara si bankat ose organizatat e kreditit dhe qiradhënies futin kode në lidhje me zakonet e pagesës së konsumatorëve që përdorin shërbimet e tyre.

Kodet e këqija të ZEK -ut mbyllin dyert për aplikimet e ardhshme të huasë ose lizingut me afate të ndryshme. Kur bëheni të vetëdijshëm për këto kode të këqija, ai shpesh ndjek një kërkesë krediti që për fat të keq është refuzuar. Këto mbishkrime, për shembull, rezultojnë nga:

  • Disa refuzuan kërkesat për kredi
  • Vonesa në pagesën e pagesave mujore
  • Çështjet e shlyerjes që kërkonin aranzhime pagese me bankën
  • Në pamundësi për të paguar të gjithë borxhin tuaj, banka ka humbur para

Rruga për të ndjekur

Vetëm institucioni financiar që ka futur kodin (et) mund t'i fshijë ato. Nuk ka asnjë alternativë tjetër, përveç ndoshta sulmimit të drejtpërdrejtë të atij që menaxhon të dhënat e tij (ZEK) duke thirrur në detyrimin e tij për të mbajtur të përditësuar të dhënat dhe detyrën e tij për t'i dhënë qasje korrigjimit të të dhënave (LPD).

Nëse mund t'i tregoni bankës se ka bërë një gabim dhe se ndryshimi është i justifikueshëm, do të keni një shans shumë të mirë për të pasur sukses.

Cilat janë kodet?

Sapo të paraqisni një kërkesë për hua ose të filloni të përdorni një kartë krediti, historia juaj e kreditit fillon të regjistrohet në ZEK. Kjo në formën e një vargu kodesh, kohëzgjatja gjatë së cilës këto kode mbeten është e ndryshueshme sipas kodit. Në këto raste, pyetjet e mëposhtme duhet të bëhen:

  • Çfarë kuptimi kanë këto kode?
  • Sa kohë qëndrojnë të regjistruar?
  • A mund të redaktohen ose fshihen?

Kodi i huasë personale

A është refuzuar kërkesa juaj për hua? Në këtë rast, një kod 99 do të regjistrohet në ZEK me arsyen e refuzimit. Por nuk do të vuani për këtë arsye, pasi jeni gjithmonë të lirë të aplikoni përsëri në një institucion tjetër. A keni grumbulluar disa refuzime? Sa më shumë refuzime të merrni, aq më shumë ka mundësi që bankat të refuzojnë kërkesën tuaj për hua. Para se të refuzoni disa herë, telefononi shërbimet tona dhe sigurohuni që të merrni huanë tuaj në kushte të mira. Këtu është një përmbledhje e vogël e disa kodeve që mund të ndodhin:

Kodet 01 dhe 02: Kodet pa ndikime negative. Ju keni bartur një borxh në një kontratë të re. Ose keni një hua të papaguar dhe zotimet tuaja respektohen.

Kodi 03: Kod mesatarisht i rëndë. Kredia juaj aktuale ka probleme pagese që përfshijnë pagesa të vonuara mujore.

Kodi 04: Kod serioz. Kredia juaj ka probleme relativisht serioze të pagesës. Ju nuk jeni më në gjendje të bëni pagesat tuaja mujore dhe keni kërkuar që ato të zvogëlohen. Ose jeni në prokurori.

Kodi 05: Kredia ose qiraja juaj ka pësuar një humbje totale ose të pjesshme të financimit. Që do të thotë se banka humbi para sepse ndalove së paguari.

Kodi 09: Kjo është një përpjekje për mashtrim, për shembull për falsifikimin e dokumenteve dhe / ose të dhënave të rreme të transmetuara për të marrë një hua.

A mund të bëni asgjë kur mohohet krediti?

A keni një kod të keq që ndikon negativisht në aplikimin tuaj dhe dëshironi ta hiqni atë për të marrë huanë tuaj? Në këtë rast, telefononi shërbimet tona dhe ne do të shohim së bashku se cila është zgjidhja më e mirë në situatën tuaj. Ekspertët tanë dinë të përgatisin dhe paraqesin rastin tuaj për të rritur shanset tuaja për sukses. Mbi të gjitha, mos e përsërisni një kërkesë për hua pas një refuzimi në një institucion tjetër. Kjo do të kishte ndikimin e marrjes së një refuzimi të dytë dhe humbjes së çdo shansi për të marrë hua tuaj më pas. Në Lica, ne marrim parasysh situatën tuaj dhe historinë që keni në ZEK para se të bëni kërkesën tuaj. Kështu ju rrisni shanset tuaja për t'u dhënë kredi me kushte shumë të mira. Ne gjithashtu ofrojmë shërbimi i pastrimit për të dhënat tuaja.

Gjithashtu kini parasysh se nëse mendoni se keni qenë viktimë e një gabimi nga ana e një banke, ju gjithashtu keni të drejtë të kërkoni një ekstrakt falas të ZEK -ut në lidhjen e mëposhtme: https://www.zek.ch/fr-ch/preneurs-de-credit-et-de-leasing/donnees-sur-ma-personne.

Pastaj mund të kontaktoni institucionin ose institucionet e përfshira drejtpërdrejt dhe të përpiqeni të argumentoni se kodi nuk është i justifikuar.

Dëshironi të pastroni të dhënat tuaja ose të kërkoni një hua? Shkoni te Lica.ch !

A doni të konsolidoni kreditë tuaja dhe të gjeni ekuilibër në buxhetin tuaj?

Pa zhurmë të mëtejshme, bëni një kërkesë jo detyruese dhe le të shohim se si mund t'ju ndihmojmë me zgjidhjet tona ekskluzive.

Duke vazhduar të përdorni këtë faqe në internet, ju pranoni që cookies ose teknologji të tjera të ngjashme mund të përdoren. Më shumë informacion këtu.

Na dërgoni aplikacionin tuaj:

Evolucioni juaj është në duart tuaja!

Zgjidhni gjuhën tuaj dhe bëni pyetjet tuaja!

Zgjidhni huanë që plotëson nevojat tuaja!

Shkalla më e lartë e pranimit në Zvicër
Kërkesa juaj në më pak se 2 minuta
Kushtet më të mira të tregut
Një përgjigje në më pak se 24 orë
Pa tarifa administrimi
Rate Shkalla më e lartë e pranimit në Zvicër
Request Kërkesa juaj në më pak se 2 minuta
Kushtet më të mira të tregut
✓ Një përgjigje në më pak se 24 orë
✓ Pa tarifa administrimi

Kredi personale

3'000.- deri 400'000.-
Vlerësoni nga 3.9%
Shko!

Kredi për pasuri të paluajtshme

250'000.- deri 3'000'000.-
Vlerësoni nga 0.75%
Shko!

Krediti i biznesit

50'000.- deri 1'000'000.-
Vlerësoni nga 2.9%
Shko!