7 mënyra efektive për të shlyer borxhet tuaja!

shlyejë borxhet

Në vitin 2019, më shumë se 6 % të popullsisë zvicerane është në një mbi-borxhMe 80 % prej tyre filluan të grumbullojnë borxhe para moshës 25 vjeç. Për më tepër, situata mund të bëhet shpejt një rreth vicioz sepse debitori hyn në borxh për të shlyer borxhet e tij të mëparshme. Këtu janë 7 mënyra efektive për të shlyer borxhin.

1. Bëni një vlerësim të situatës

Para se të shlyeni borxhet tuaja, së pari duhet të vlerësoni shtrirjen e tyre. Ky vlerësim do t'ju ndihmojë të gjeni një zgjidhje efektive për problemin. Burimet dhe fillimet e këtyre të fundit janë pikat e para që trajtohen. Problemet tuaja të parave mund të lidhen me mungesën tuaj të njohurive për menaxhimin e financave personale ose me mungesën tuaj të burimeve. Në çdo rast, ky vlerësim do të jetë hapi më i rëndësishëm.

Shumë debitorë ndihen të turpëruar për borxhet e tyre ndaj shoqërisë. Kështu, ata mbyllen dhe nuk guxojnë t'u flasin atyre përreth. Sidoqoftë, është e mundur të telefononi një organ i këshillit kantonalMe Në fakt, çdo kanton ka një shërbim të rezervuar për këtë lloj situate.

2. Thirrni një profesionist

Një profesionist mund t'ju ndihmojë të krijoni një plan borxhi që zgjat mesatarisht 36 muaj. Ai do të fillojë duke bërë një analizë të gjendjes suaj financiare. Analiza juaj që do të keni bërë më parë do të jetë një ndihmë e madhe për të, sepse ju jeni i vetmi që e dini burimin e problemit dhe situatën tuaj reale. Kjo gjithashtu do t'i lejojë atij të gjejë zgjidhjet e përshtatura për situatën tuaj.

Ai pastaj mund të kërkojë lehtësira pagese. Këto të fundit kanë të bëjnë me borxhet të cilat nuk paraqesin një normë të lartë interesi dhe shuma e të cilave është gjithashtu e kufizuar në një shumë të arsyeshme. Plani i shlyerjes do të bëhet kështu për një maksimum prej 36 muajsh.

Këshilltari juaj gjithashtu mund të negociojë me kreditorët tuaj duke u kërkuar atyre të heqin dorë nga interesi. Natyrisht, shumë faktorë do të merren parasysh në negociata siç janë përmbushja e afateve dhe shuma e pagesave mujore.

Në rast të borxheve tatimore, ai gjithashtu mund të diskutojë me Zyrën e Tatimeve për t'u kërkuar atyre lehtësi pagese për rimbursimin e taksave tuaja.

3. Konsolidoni borxhet tuaja

Nëse keni disa kreditorë, është shumë e rëndësishme konsolidoni borxhet tuajaMe Kjo ju lejon të bëni një shlyerje mujore nga banka juaj dhe të përmirësoni marrëdhënien tuaj me kreditorët tuaj. Parimi i konsolidimit është i thjeshtë: ju merrni një hua nga banka juaj për të shlyer të gjitha borxhet tuaja; kështu, ju do të duhet të paguani huanë çdo muaj.

Avantazhi i konsolidimit është mundësia e përfitimit nga një normë relativisht e ulët e cila do të jetë një ndihmë e madhe për ju. Meqenëse është një hua, do t'ju duhet të paraqisni një histori krediti për të treguar kapacitetin tuaj të shlyerjes dhe nuk do të jeni në gjendje të bëni borxhe të tjera gjatë periudhës së pagesës.

4. Kontrolloni buxhetin tuaj

Kontrolli i buxhetit tuaj është çelësi për një shëndet të mirë financiar. Këshilltari juaj mund t'ju japë disa këshilla për të kontrolluar buxhetin tuaj. Sido që të jetë, hapi i parë është të jetosh nën mundësitë e tua. Për këtë do t'ju duhet të fitoni më shumë se sa shpenzoni. Sigurisht, gjithmonë mund të lini pak para mënjanë, por meqenëse pagesa mujore për borxhin tuaj është tashmë pjesë e shpenzimeve tuaja, do t'ju duhet t'i jepni përparësi. Kështu, ju do të rregulloni stilin e jetës tuaj me shumën e mbetur dhe do t'ju duhet të shmangni lindjen e borxheve të mëtejshme.

Këshilltari gjithashtu mund të eliminojë shpenzimet e tjera të tilla si një plan sigurimi ose dhënie me qira. Qëllimi është të zvogëloni shpenzimet tuaja mujore në mënyrë që të shlyeni borxhet tuaja pa shkurtuar ushqimin tuaj.

5. Falja e pjesshme e borxheve

Shlyerja e pjesshme e borxheve quhet gjithashtu përbërje jashtëgjyqësore ose gjyqësore me falje (LP neni 333 dhe SS) Shtë një akt ligjor që duhet nënshkruar nga të dyja palët. Kryesisht ka të bëjë me debitorët që kanë të ardhura të larta mujore, por borxhi i të cilëve nuk mund të shlyhet për 3 vjet nën ndëshkimin e pagesave mujore shumë të larta.

Objektivi është të likuidoni borxhet tuaja për 36 muaj dhe t'i ofroni një shumë të madhe kreditorit tuaj në mënyrë që ta shlyeni atë. Kreditori do të heqë dorë nga borxhi (ose pjesa).

6. Plani i pagesës së borxhit

Plani i pagesës së borxhit quhet gjithashtu përbërje shtesë gjyqësore pa falje. Ky plan i lejon debitorit të shlyejë borxhet e tij në 3 vjet. Ende është e nevojshme të merret parasysh fakti që secili kreditor duhet të përfitojë nga trajtimi i njëjtë. Pra, është e mundur të bëhet konsolidimi i borxhit me këtë zgjidhje. Prandaj është e qartë se është e përshtatshme vetëm për debitorët që kanë mjete për të shlyer kreditorët në 36 muaj.

Me këtë zgjidhje, ju duhet të përgatitni një plan pagese të shpërndarë në 3 vjet. Prandaj është e nevojshme të informohen kreditorët për afatet e pritshme. Negocimi mund të jetë i nevojshëm nëse disa kreditorë kërkojnë përparësi.

7. Shpall falimentimin

Nëse debitori sigurohet që ai nuk do të jetë më në gjendje të paguajë borxhet e tij dhe se asnjë negociatë me kreditorët nuk ka qenë në gjendje të ketë sukses. Kështu ai do të jetë në gjendje të paraqitet para një gjyqtari për të kërkuar një falimentim personal sipas nenit 191 mbi ligjin federal mbi ndjekjen e borxheve dhe falimentimit. Ai gjithashtu duhet të dëshmojë se asnjë zgjidhje nuk është brenda mundësive të tij për të shlyer borxhet e tij. Sidoqoftë, ai do të duhet të sigurohet që të paguajë të gjitha shpenzimet në lidhje me procedurat. Ai nuk do të jetë më në gjendje të aplikojë për një hua dhe këto mallra të vlefshme mund të konfiskohen. Ne do të flasim për një situatë në aktin e mospagimit të mallrave.

Në përfundim :

Shumë zgjidhje janë në majë të gishtave për të shlyer borxhet tuaja. Çdo zgjidhje do të varet nga natyra dhe shtrirja e këtyre. Ata gjithashtu mund të kërkojnë ndërhyrjen e një pale të tretë e cila do t'ju lejojë të merrni parasysh të gjitha zgjidhjet në dispozicion për ju dhe të zgjidhni atë më të përshtatshme për situatën tuaj. Përveç këtyre, Lica ju ofron një konsolidim të borxheve tuaja në kushte shumë të favorshme. Bëni kërkesën tuaj, merrni financimin tuaj dhe një cashback shtesë deri në 5,000 CHF.-.

Duke vazhduar të përdorni këtë faqe interneti, ju pranoni përdorimin e cookies dhe teknologjive të tjera të ngjashme. Më shumë informacion këtu.

Lica
4.9
Based on 180 reviews
mundësuar nga Google
Ricardo Andre
Ricardo Andre
12:55 24 prill 24
Despo Dimitriou
Despo Dimitriou
12:43 23 24 prill
Omar Gourgel është një person shumë kompetent dhe inteligjent. Ai është i etur për të ndihmuar dhe për të gjetur zgjidhjen më të mirë. Faleminderit për përpjekjet tuaja për të më ndihmuar me financimin tim.
Klaudia Kosta
Klaudia Kosta
12:28 23 24 prill
See All Reviews
js_loader

Na dërgoni aplikacionin tuaj:

Zgjidhni gjuhën tuaj dhe bëni pyetjet tuaja!