Përshtatja dhe mbrojtja e të dhënave sipas ligjit të ri

Mbrojtja e të dhënave

Mbrojtja e të dhënave personale është kthyer në një shqetësim të madh në epokën dixhitale. Në Zvicër, kompanitë janë gjithnjë e më të vetëdijshme për rëndësinë e mbrojtjes së të dhënave të klientëve të tyre. Lica, ndërmjetës kredi private me qendër në Zvicër, është në qendër të këtij tranzicioni drejt një hapësire dixhitale më të sigurt. Le të hedhim një vështrim se si Lica është përshtatur me ligjin e ri për mbrojtjen e të dhënave dhe çfarë po bën për të mbrojtur informacionin e klientëve të tij.

Përmbajtja

 1. Pasqyrë e shkurtër e ligjit të ri
 2. Deklarata e mbrojtjes së të dhënave
 3. Qëllimi dhe kohëzgjatja e ruajtjes së të dhënave
 4. Masat tona për mbrojtjen e të dhënave
 5. Transmetimi kur aplikoni për kredi private
 6. Cookies dhe navigimi
 7. Ushtrimi i të drejtave tuaja të të dhënave
 8. Konkluzioni për mbrojtjen e të dhënave

Pasqyrë e shkurtër e ligjit të ri për mbrojtjen e të dhënave në Zvicër

Ligji i ri për mbrojtjen e të dhënave në Zvicër, i quajtur DPA (Ligji zviceran për mbrojtjen e të dhënave), është forcuar për të përmbushur sfidat aktuale të mbrojtjes së të dhënave. Ky ligj synon të garantojë sigurinë dhe konfidencialitetin e të dhënave personale të shtetasve zviceranë. Këtu janë disa pika kyçe:

 1. Forcimi i mbrojtjes: DPA forcon mbrojtjen e të dhënave personale në Zvicër, duke u dhënë individëve kontroll më të madh mbi informacionin e tyre personal.
 2. Transferimi i të dhënave: Ligji rregullon gjithashtu transferimin e të dhënave në vende të tjera, duke siguruar që të dhënat zvicerane të mbrohen kur transferohen jashtë vendit.
 3. Përgjegjësitë e korporatës: Kompanive u kërkohet t'u përmbahen standardeve më të rrepta të mbrojtjes së të dhënave dhe të vendosin masa adekuate sigurie për të parandaluar shkeljet e të dhënave.
 4. Pajtueshmëria me GDPR: Megjithëse Zvicra nuk është pjesë e Bashkimit Evropian, DPA përputhet me shumë parime të Rregullores së Përgjithshme të Mbrojtjes së të Dhënave (GDPR), duke e bërë më të lehtë shkëmbimin e të dhënave me BE-në.
 5. Sanksionet: LPD parasheh sanksione të rënda për mospërputhje, duke përfshirë gjoba të konsiderueshme.

DPA zvicerane është një shembull i përshtatjes së ligjeve për mbrojtjen e të dhënave me realitetet e reja dixhitale dhe rëndësinë në rritje të privatësisë individuale. Ai synon të ruajë një ekuilibër midis mbrojtjes së të drejtave individuale dhe nevojave të bizneseve në drejtim të mbledhjes dhe përpunimit të të dhënave.

Deklarata për mbrojtjen e të dhënave – Mirëkuptim dhe transparencë!

mbrojtjen e të dhënave të kredisë private

Përditësimi i fundit më 29 gusht 2023: deklaratën e Lica mbron të dhënat tuaja. Ai detajon përpunimin e informacionit personal nga Lica. Dokumenti është i qartë dhe transparent. Pyesni se çfarë të dhënash mbledh Lica? Deklarata jonë e bën të qartë këtë. Gjithashtu tregon se si dhe pse përdoren.

Aktiv faqen e internetit Lica, veprimet tuaja gjurmohen. Adresa juaj IP është e regjistruar. A vini nga një faqe tjetër? Ne e shënojmë atë. Lloji i shfletuesit tuaj është identifikuar gjithashtu. Pse këto të dhëna? Ata rrisin përvojën e përdoruesit. Ata ofrojnë një shërbim të personalizuar për ju

Qëllimi dhe kohëzgjatja e ruajtjes së të dhënave

Lica përpunon të dhënat personale të klientëve të saj për qëllime të ndryshme: aplikim për kredi private, kontroll krediti, ofrimi i informacionit, përmirësimi i shërbimeve dhe komunikimi. Të dhënat e mbledhura ruhen për një periudhë të caktuar në varësi të natyrës së tyre. Për shembull, të dhënat e ruajtura në faqen e internetit Lica ruhen për 12 muaj.

Siguria së pari: Masat tona për mbrojtjen e të dhënave

lica mbrojtjen e të dhënave

Lica e merr shumë seriozisht sigurinë e të dhënave. Masat teknike dhe organizative, të tilla si enkriptimi, muri i zjarrit dhe mbrojtja kundër malware, janë vendosur. Përveç kësaj, menaxhimi i rreptë i të drejtave të aksesit të të dhënave dhe trajnimi i vazhdueshëm i punonjësve garantojnë mbrojtje optimale. Kompania gjithashtu siguron që ka përditësimet më të fundit teknologjike dhe kryen kopje rezervë të rregullt të të dhënave që përpunon.

Thibault RouviereThibault Rouviere
19:29 15 24 korrik
Mirko CiulloMirko Ciullo
09:43 10 24 korrik
Z. Manuel Ognissanti është një person shumë korrekt, i dobishëm dhe i sjellshëm. Unë isha shumë i lumtur me të
Niklaus DucretNiklaus Ducret
06:48 08 24 korrik
Ndjekje e mirë e klientit, reagime shumë të mira Mara ishte e shkëlqyer dhe e ndoqi mirë dosjen time.
Tania PintoTania Pinto
09:24 02 24 korrik
Manuel CarvalhidoManuel Carvalhido
08:12 27 qershor 24
Z. Omar Gour7o9gel është gjithmonë miqësor dhe i dobishëm.
Ruben CardosoRuben Cardoso
09:33 26 24 qershor
Gerson VizuetaGerson Vizueta
15:48 17 24 qershor
Nga ana ime, jam shumë mirënjohës për ndihmën e zotit Omar G, shumë profesional dhe gjithmonë në dispozicion për t'iu përgjigjur çdo pyetjeje nga unë.
Ricardo AndreRicardo Andre
12:55 24 prill 24
Despo DimitriouDespo Dimitriou
12:43 23 24 prill
Omar Gourgel është një person shumë kompetent dhe inteligjent. Ai është i etur për të ndihmuar dhe për të gjetur zgjidhjen më të mirë. Faleminderit për përpjekjet tuaja për të më ndihmuar me financimin tim.
Klaudia KostaKlaudia Kosta
12:28 23 24 prill
Rui AmaroRui Amaro
03:26 23 24 Prill
Rui FariaRui Faria
17:15 20 prill 24
I disponueshëm dhe i përkushtuar, falënderoj sërish zotin Ognissanti për profesionalizmin e tij.
Arthur EstevesArthur Esteves
14:56 16 prill 24
Përvoja ime ishte 5 yje. Personi që trajtoi rastin tim ishte zonja Mara Garcia. Një profesionist i shkëlqyer, shumë miqësor dhe gjithmonë i disponueshëm për t'iu përgjigjur të gjitha pyetjeve të mia. Ai e trajtoi të gjithë procesin në mënyrën më të mirë të mundshme. Gjithçka ishte me 5 yje.
Cergiogomes GomesCergiogomes Gomes
10:30 03 24 Prill
Pershendetje pershendetje shikoj zoti Omar eshte ne maje shume punetor i vemendshem shume profesionist pergjegjes me pelqeu te punoja me zotin Omar urime telefononi te kemi nje bashkepuntor te tille.
Haileab BehreHaileab Behre
00:40 02 24 Prill
Patricia DeMichelePatricia DeMichele
09:41 28 mars 24
Z. Manuel Ognissanti na dha këshilla 360 gradë. Shumë kompetent dhe profesional. Meriton më shumë se 5 yje. Falë tij, ne morëm meritën.
Andrea DeianaAndrea Deiana
03:46 28 mars 24
Z. Ognissanti Manuel, me profesionalizmin dhe kompetencën e tij, mundi të më drejtonte dhe këshillonte në mënyrën më të mirë të mundshme. Meriton më shumë se 5 yje!
Agostinho Ferreira alvesAgostinho Ferreira alves
11:26 04 mars 24
Véronique TeroscVéronique Terosc
16:29 27 shkurt 24
Eksperiencë shumë e mirë. Ajo është shumë profesioniste.
Arthur MoreiraArthur Moreira
13:51 21 24 shkurt
Marta FerreiraMarta Ferreira
14:47 20 shkurt 24
Jedidia AndrianarivonyJedidia Andrianarivony
13:49 20 shkurt 24
Është e patëmetë
Anderson ZomerAnderson Zomer
12:08 15 shkurt 24
Vërtet i kënaqur me Omanin! Shumë profesional, i qartë dhe i shpejtë! FALEMINDERIT
Houda KacemHouda Kacem
13:33 09 24 shkurt
Andreas HerzigAndreas Herzig
19:58 05 24 shkurt
Leonora NrecajLeonora Nrecaj
16:52 03 24 shkurt
Unë mund t'ju rekomandoj shumë këshillat e Mirlinda Ahmetit në Lica. Ajo është e besueshme, vepron shpejt dhe gjen zgjidhje, jam shumë i kënaqur me të. ??
Profesionalizëm i jashtëzakonshëm nga znj. Mara Garcia dhe gjithë ekipi i saj. Unë rekomandoj.
Eliane RibeiroEliane Ribeiro
11:33 30 janar 24
Do të doja të ndaja mendimin tim pozitiv për shërbimet e Lica Crédit. Ekipi i tyre profesional ishte efikas në përpunimin e aplikimit tim për kredi, me norma interesi konkurruese dhe kushte fleksibël të shlyerjes. Unë rekomandoj shumë shërbimet tuaja.
Giuseppe Di CarmineGiuseppe Di Carmine
13:39 26 janar 24
Manueli është një person i sjellshëm dhe shumë kompetent. Dikush qe di te beje punen e tij dhe qe nuk heq dore.E rekomandoj shume.
Matteo D'ArpinoMatteo D'Arpino
19:57 18 janar 24
Rosario D'alessandroRosario D'alessandro
10:38 18 janar 24
Manueli është një djalë i mirë
zyrtarevitordiaszyrtarevitordias
14:23 11 janar 24
Gjithmonë përpiquni derisa të gjejmë një zgjidhje për klientin
Marta CabralMarta Cabral
15:57 09 24 janar
Filipa DiasFilipa Dias
14:05 05 24 janar
Dovile TDovile T
13:22 03 24 janar
Faleminderit Manuel për ndihmën profesionale, reagimet e shpejta dhe efikase!
Lurdes CunhaLurdes Cunha
13:26 07 23 dhjetor
Dëshiroj të falënderoj zotin Omar Gourgel, sepse ai ishte shumë profesionist, këshilltar i shkëlqyer dhe efikas në punën e tij. Burri im (Z. Artur Da Silva Cunha) dhe unë jemi jashtëzakonisht të kënaqur dhe rekomandojmë shërbimet tuaja.
Zejneb RkainZejneb Rkain
13:34 29 nëntor 23
Nilsa TeixeiraNilsa Teixeira
17:02 16 23 nëntor
Konsulentja Mara Garcia përveçse miqësore është një profesioniste e mirë.Ajo është shumë e mirë në atë që bën...
Pedro RamiaoPedro Ramiao
16:45 16 23 nëntor
Ana BelloAna Bello
11:16 16 23 nëntor
Z. Omar ishte shumë profesionist dhe shumë i vëmendshëm ndaj nevojës sime për të marrë ceedito
Alberto FloresAlberto Flores
15:48 07 23 nëntor
Pershendetje zoterinj nga LicaO sigurisht qe jam i kenaqur me vemendjen tuaj sidomos te z.
Fadil KamishiFadil Kamishi
20:44 03 23 nëntor
Pershendetje zoti Manuel ju jeni n1 urime jam shume i kenaqur me punen qe beni per ne faleminderit shume.
Václav PalarčíkVáclav Palarčík
18:59 03 23 nëntor
Shume faleminderit zonja Mirlinda Ahmeti me ka ndihmuar shume dhe gjithmone me eshte pergjigjur menjehere pyetjeve, eshte femra e duhur faleminderit.
Email-i imEmail-i im
15:58 02 23 nëntor
Përvoja ime me zonjushën Mirlinda Ahmetin nga Lica ishte shumë e dobishme, ajo më përfaqësoi shumë mirë me huadhënësin dhe në fund e mora ndihmën financiare pa problem.
Renata HlaváčkováRenata Hlaváčková
14:21 02 23 nëntor
Jam shumë e kënaqur dhe zonja Ahmeti është shumë profesionale. Faleminderit shumë Renata
Bekim ShalaBekim Shala
11:46 02 23 nëntor
Konsulentja Mirlinda kuptoi menjëherë nevojat e mia si klient dhe punoi shumë për të arritur një rezultat pozitiv ndaj kërkesave të mia. I sjellshëm, efikas, i saktë, profesionalisht kompetent dhe shumë empatik personalisht. Unë rekomandoj shumë Mirlinda Ahmetin
Václav PalarčíkVáclav Palarčík
10:02 27 tetor 23
Helder FilipeHelder Filipe
11:52 25 23 tetor
joao pintojoao pinto
10:08 23 tetor 23
Jules UddinJules Uddin
10:16 16 23 tetor
BlumeoBlumeo
05:13 13 23 tetor
Marcelo FerreiraMarcelo Ferreira
11:34 12 23 tetor
Një profesioniste e shkëlqyer Mara Garcia
Salvatore Lo GiudiceSalvatore Lo Giudice
11:20 12 23 tetor
Manuel N^1 ishte shumë preciz, një profesionist i vërtetë.
Angela CoelhoAngela Coelho
09:39 09 23 tetor
Kristian FarinaKristian Farina
09:20 09 23 tetor
Kjo ishte një kënaqësi! Partner biznesi shumë i këndshëm!
juan alkaldejuan alkalde
06:36 04 23 tetor
jep gjithmonë zgjidhje
Luis GarciaLuis Garcia
16:50 03 23 tetor
Paolo ShefiPaolo Shefi
17:17 28 shtator 23
Kimberly BallamanKimberly Ballaman
16:18 26 shtator 23
Ai ishte në gjendje t'u përgjigjej të gjitha pyetjeve tona dhe të na ndihmonte me kërkesën tonë.
Nadia DeBarrosNadia DeBarros
13:13 21 shtator 23
Renaldo GjoziRenaldo Gjozi
09:18 20 shtator 23
Joaquim AzevedoJoaquim Azevedo
17:15 15 23 shtator
Antonio SimoneAntonio Simone
11:31 15 23 shtator
Falë zotit Manuel një person shumë kompetent në punën e tij faleminderit shumë
Roberto LabanoRoberto Labano
13:24 14 23 shtator
Adilson Paulo Amado JacintoAdilson Paulo Amado Jacinto
07:01 14 23 shtator
Je voudrais dire que Mara Garcia a été excellente pour résoudre ma demande. Du début jusqu'à la fin. Je recommande à 100%. Merci Mara 🙂
Ricardo RibeiroRicardo Ribeiro
06:49 14 23 shtator
Mara Garcia u kujdes për porosinë time. Super miqësor, i vëmendshëm dhe gjithmonë i gatshëm për të ndihmuar. Në këtë degë nga më të mirat që kam gjetur.
Adilson Paulo Amado JacintoAdilson Paulo Amado Jacinto
07:27 12 shtator 23
Cosimo TassoneCosimo Tassone
14:44 31 23 gusht
Konsulenti Manuel Ognissanti është një djalë shumë i mirë në punën e tij dhe i disponueshëm, falë njohurive të tij kam arritur të marr kreditin. ua rekomandoj te gjitheve..?? FALEMINDERIT MANUAL..
Ricardo Da SilvaRicardo Da Silva
08:25 31 23 gusht
Shpejt, pa problem.
Ricardo RibeiroRicardo Ribeiro
08:19 31 23 gusht
js_loader

Transmetimi i të dhënave kur aplikoni për kredi private

Lica bashkëpunon me disa ofrues financiarë për të përpunuar aplikimet për kredi. Në këtë kontekst, ai është në përputhje me protokollet strikte për të garantuar konfidencialitetin dhe sigurinë e të dhënave të transmetuara. Konsumatorët informohen për këto procese dhe japin pëlqimin e tyre përpara çdo transmetimi.

Para së gjithash, kur një individ ose kompani dorëzon një kërkesë për financim, është e zakonshme që ata të zbulojnë informacione të ndjeshme. Kjo mund të përfshijë, për shembull, detaje financiare, deklarata bankare ose të dhëna të tjera personale. Përballë kësaj, është e domosdoshme, madje thelbësore, që ky transmetim të bëhet në një mjedis të sigurt për të shmangur çdo mundësi rrjedhjeje ose përgjimi të padëshiruar. Përveç kësaj, për të përforcuar këtë siguri, mekanizmat e vërtetimit janë krijuar me maturi. Per cfare ? Për të siguruar që vetëm aktorët e autorizuar të kenë akses të privilegjuar në këto të dhëna të vlefshme. Në fund të ditës, aplikanti për financim duhet të jetë në gjendje të llogarisë në transmetimin e të dhënave që frymëzon besim dhe paqe mendore.

Cookies dhe navigimi

Mbrojtja e të dhënave

Përdorimi i cookies është praktikë standarde në shumë faqe interneti, duke përfshirë Lica. Ata pasurojnë përvojën e përdoruesit duke e bërë faqen më interaktive dhe më të rëndësishme. Lica siguron që informacioni i mbledhur nëpërmjet këtyre cookies të mos ndahet me asnjë subjekt të palës së tretë pa pëlqimin e qartë të përdoruesve.

Megjithëse janë të dobishme në shumë aspekte, ato mund të ngrenë çështje të privatësisë. Kjo është arsyeja pse shumë rregullore, si p.sh Rregullorja e Përgjithshme e Mbrojtjes së të Dhënave (GDPR) në Evropë, kërkojnë nga faqet që të kërkojnë pëlqimin e përdoruesit përpara se të vendosin ose lexojnë cookies. Prandaj, gjatë shfletimit, përdoruesve u rekomandohet t'u kushtojnë vëmendje njoftimeve në lidhje me cookies dhe të konfigurojnë shfletuesin e tyre sipas preferencave të tyre të privatësisë.

Ushtrimi i të drejtave tuaja të të dhënave

Lica njeh rëndësinë e të drejtave të individëve për mbrojtjen e të dhënave. Prandaj, ai u ofron përdoruesve të tij mundësinë për të hyrë në të dhënat e tyre, për t'i korrigjuar ose për t'i fshirë ato. Për këtë, është vendosur një sistem i thjeshtë dhe transparent, i cili u mundëson klientëve të kontaktojnë lehtësisht me kompaninë dhe të ushtrojnë të drejtat e tyre nga faqja jonë e kontaktit.

Konkluzioni për mbrojtjen e të dhënave në Lica

Përshtatja me ligjin e ri për mbrojtjen e të dhënave nuk është thjesht një formalitet për Lica. Është një qasje themelore që i vendos klientët në qendër të shqetësimeve të saj. Duke garantuar transparencë, siguri dhe respekt për të drejtat e përdoruesve, Lica pohon veten si një lojtar i përgjegjshëm dhe i besueshëm në botën e kredi private në Zvicër.

Pra, nëse jeni një klient ekzistues ose po mendoni të përdorni shërbimet e Lica për të aplikuar për kredi private, jini të sigurt se “Mbrojtja e të dhënave” është një prioritet për kompaninë tonë.

Duke vazhduar të përdorni këtë faqe interneti, ju pranoni përdorimin e cookies dhe teknologjive të tjera të ngjashme. Më shumë informacion këtu.

Lica
4.9
Based on 205 reviews
mundësuar nga Google
Thibault Rouviere
Thibault Rouviere
19:29 15 24 korrik
Mirko Ciullo
Mirko Ciullo
09:43 10 24 korrik
Z. Manuel Ognissanti është një person shumë korrekt, i dobishëm dhe i sjellshëm. Unë isha shumë i lumtur me të
Niklaus Ducret
Niklaus Ducret
06:48 08 24 korrik
Ndjekje e mirë e klientit, reagime shumë të mira Mara ishte e shkëlqyer dhe e ndoqi mirë dosjen time.
See All Reviews
js_loader

Na dërgoni aplikacionin tuaj:

Zgjidhni gjuhën tuaj dhe bëni pyetjet tuaja!