Mos paguani për një padi! Çfarë po ndodh?

të mos paguajë një padi

Ndaj jush fillon procedimi kur merrni një urdhërpagesë nga prokuroria. Ai do t'ju dërgohet pa qenë nevoja që zyra të justifikojë apo edhe të verifikojë ekzistencën apo vërtetësinë e borxhit për të cilin ju jeni debitor. Prokuroria vazhdon në këtë mënyrë në lidhje me ju, sepse ai do të ketë marrë nga kreditori juaj një kërkesë për ndjekje penale.

Shtë akti që shkakton ndjekjen e vëmendjes tuaj. Kjo kur nuk e keni paguar faturën për të cilën i detyroheni këtij kreditori. Më pas do të keni 20 ditë nga njoftimi juaj për të paguar shumën e padisë. Atëherë lind pyetja se çfarë ndodh nëse nuk respektoni. Përgjigjet në zhvillimet që vijojnë.

Parazgjedhja e debitorit

Nëse ju, debitori, nuk arrini të paguani shumën e padisë brenda afatit të caktuar. Përndryshe, kreditori i cili do të ketë filluar procedurën do të kërkojë vazhdimin e procedurës në fjalë. Dy rrugë do të jenë të hapura për këtë qëllim, konfiskimi ose falimentimi kur jeni debitor i regjistruar në regjistrin tregtar.

Mund të ndodhë që, si debitor, të mos jeni mjaftuar me shmangien e pagesës së borxhit tuaj, por në të njëjtën kohë të jeni kundërshtuar me këtë padi. Në të vërtetë, ju keni një periudhë prej 10 ditësh. Kjo bazohet në njoftimin që ju është dhënë për urdhrin për të paguar për kundërshtimin.

Pas kësaj, prokuroria do të pezullohet përkohësisht. Sidoqoftë, një kundërshtim i pabazuar do të rezultojë në kryerjen e kostove shtesë.

Në formë, një kundërshtim bëhet në kohën e dorëzimit të komandës nga agjenti njoftues. Ai më pas do të tregojë vendimin tuaj për vetë aktin ose me postë në Zyrën e Prokurorisë të cilës i përkisni.

Kundërshtimi i një padie nuk duhet të jetë i motivuar përveç në rastin e një mosmarrëveshjeje që ka të bëjë vetëm me një pjesë të borxhit tuaj. Ose nëse pasuria juaj nuk është përmirësuar pas falimentimit.

Konfiskimi dhe falimentimi pas dështimit për të paguar padinë

Përveç hipotezës së kundërshtimit, kreditori juaj do t'i kërkojë Zyrës së Procedurave të vazhdojë këtë veprim sapo të kenë kaluar 20 ditë.

Në rast se jeni regjistruar në regjistrin tregtar, një komision falimentimi do t'ju dërgohet. Në rast të mos pagesës së padisë, vazhdimi do të materializohet me marrjen e një njoftimi për sekuestrim. Ai do të dërgohet nga Prokuroria. Ky dokument do të specifikojë datën dhe kohën në të cilën do të bëhet regjistrimi.

Ju do të duhet të jeni të pranishëm në këtë kohë nëse nuk mund të përfaqësoheni. Ju duhet të tregoni mallrat që ju përkasin, edhe ato në vende të tjera ose në duart e pronarëve të tjerë.

Ju ende mund të paguani borxhin tuaj përpara se një sekuestrim të hyjë në fuqi. Do të jetë e nevojshme të informohet Zyra për procedurat në përputhje me rrethanat në mënyrë që të jetë në gjendje të shpëtojë nga kostot e ekzekutimit të konfiskimit.

Së fundi, duhet të theksohet se edhe në rast pagese, padia juaj do të mbetet akoma për 5 vjet në regjistrin e Zyrës së Prokurorive. Ju gjithmonë mund të kërkoni një ekstrakt nga kantoni juaj.

Kështu që bëni mirë që regjistri juaj të analizohet dhe pastrohet nga profesionistë kompetentë. Kështu, nuk do t’i nënshtroheni asnjë pengese në përpjekjet tuaja të përditshme.

Dëshironi të pastroni të dhënat tuaja? Përfitoni nga paketa jonë cleanData

Nëse dëshironi të përfitoni nga një ofertë financimi në kushtet më të mira në Zvicër, mund të aplikoni me Lica.

Lica
5.0
Bazuar në 99 komente
mundësuar nga Google
Dave Martins
Dave Martins
15:51 03 e martë 23
Zonja Garcia, me të cilën kam pasur kontakt nga fillimi në fund, ishte e shkëlqyer, e vëmendshme dhe shumë profesionale, duhet theksuar sepse në këtë fushë është shumë e rrallë. E mora kredinë time të majme shpejt prej tyre. Unë vetëm mund të rekomandoj
Rachel Pittet
Rachel Pittet
12:33 02 e martë 23
Shumë i kënaqur, është gjetur një zgjidhje e mirë. Faleminderit shumë për punën tuaj
Rui P.Santos
Rui P.Santos
14:08 31 janar 23
Shërbim i shkëlqyer, mbështetje shumë e mirë ndaj klientit gjatë gjithë rrugës. Një kënaqësi e vërtetë që i gjeta. Mara bëri gjithçka për të më ndihmuar të gjeja një zgjidhje. Faleminderit
Shihni të gjitha rishikimet
js_loader

Duke vazhduar të përdorni këtë faqe në internet, ju pranoni që cookies ose teknologji të tjera të ngjashme mund të përdoren. Më shumë informacion këtu.

Na dërgoni aplikacionin tuaj:

Zgjidhni gjuhën tuaj dhe bëni pyetjet tuaja!