Si të merrni kredi si i huaj në Zvicër?

kredit si i huaj

Kostoja e jetesës ka qenë gjithmonë relativisht e lartë në Zvicër. Si emigrant, ndonjëherë është e vështirë të vendosesh financiarisht në vend. Kjo është arsyeja pse të huajt shpesh përdorin aplikimin për kredi për të marrë likuiditet. Zyra Federale e Statistikave tregon gjithashtu se personat që nuk kanë shtetësi zvicerane kontraktohen më shpesh kredia konsumatore se zviceranët. Edhe nëse procedurat janë pak më të komplikuara, është plotësisht e mundur të marrësh kredi si i huaj në Zvicër. Ne shpjegojmë se si të vazhdojmë në këtë artikull të ri!

Cilat janë kriteret për marrjen e një kredie?

Ekzistenca e të ardhurave të rregullta është parakusht për çdo aplikim për kredi! Megjithatë, ka një sërë kushtesh që e ndërlikojnë procesin e një kërkesë kredie kur jemi të huaj. Prandaj është e domosdoshme të njihni këto specifika të ndryshme përpara se të aplikoni për kredi si i huaj. Në të vërtetë, të ardhurat e mjaftueshme janë kushti i parë për t'u respektuar, por shumë faktorë shtesë kushtet për marrjen e një kredie. Këto përfshijnë kombësinë, statusin, lejen e punës dhe kohëzgjatjen e qëndrimit në Zvicër.

Aplikimi për kredi – Situatat e ndryshme kur jemi të huaj

Kur aplikoni për kredi si i huaj, duhet të dini se bankat krijojnë profile të ndryshme mbi bazën kryesore të lejes së qëndrimit që keni. kështu që këtu është lejet e ndryshme të qëndrimit të cilat potencialisht mund të shkaktojnë një hua:

Në varësi të licencës që zotëroni, kushtet për dhënien e një kredie nuk do të jenë të njëjta nga një bankë në tjetrën. Për të lehtësuar procedurat tuaja, ne kemi bërë përshkrime të hollësishme të secilës prej këtyre situatave.

Merr kredi si i huaj me leje C

Nëse keni një leje C, kushtet për të marrë kredi si i huaj janë shumë fleksibël! Në përgjithësi, personat me leje C kanë të drejtë për të njëjtin trajtim si ata me shtetësi zvicerane. Prandaj, në praktikë, të gjitha bankat bien dakord t'i japin një kredi një mbajtësi të një leje C.

Këtu janë kriteret minimale që duhen plotësuar për të marrë kredi si i huaj me leje C në Zvicër:

 • Të jetë i moshës madhore (18 vjeç)
 • Keni të ardhura minimale prej 3000.- neto
 • Jini në gjendje të vërtetoni të ardhurat tuaja
 • Mos jini në një situatë të mbi-borxhit

Sigurisht, mund të zbatohen specifika të tjera në varësi të situatës suaj personale. Prandaj, rekomandohet gjithmonë të përfitoni nga shërbimet e një ndërmjetësi të mençur. Kjo mund t'ju ndihmojë në riparimin e skedarit tuaj dhe të rrisë shanset tuaja për të marrë financimin tuaj.

Aplikoni për një kredi si i huaj me një leje B

Nëse keni një leje qëndrimi B, kriteret e përzgjedhjes janë pak më të rrepta. Në të vërtetë, do të jetë e mundur të merrni kredinë tuaj si i huaj me një leje B vetëm nëse leja juaj ka qenë e vlefshme për të paktën 6 muaj. Megjithatë, disa banka nuk u japin kredi të huajve me leje B me datë themelimi më të ulët se 12 ose 24 muaj.

Këtu janë kriteret e ndryshme që duhen plotësuar për të marrë kredi private me një leje B:

 • Të jetë i moshës madhore (18 vjeç)
 • Keni të ardhura minimale prej 3000.- neto
 • Jini në gjendje të vërtetoni të ardhurat tuaja
 • Mos jini në një situatë të mbi-borxhit
 • Keni mbajtur licencën tuaj B për të paktën 12 muaj

Asnjëherë mos kërkoni disa banka në të njëjtën kohë!

Kini kujdes të mos kontaktoni disa banka kur aplikoni për kredi! Kjo vlen për të gjithë aplikantët, por më veçanërisht për licencën B, e cila mund të refuzohet nga një bankë në tjetrën në varësi të kritereve të çdo institucioni. Në të vërtetë, siç e kemi parë, disa banka nuk pranojnë t'u japin fonde mbajtësve të licencës B për më pak se 12 muaj apo edhe 24 muaj me disa institucione. Nëse bëni kërkesa të përsëritura dhe ato refuzohen, këto hapa do t'i njoftohen qendrës së kreditit (ZEK) dhe shanset tuaja për të marrë një kredi do të reduktohen.

Në këtë kontekst, përfitoni nga shërbimet e Lica për t'u siguruar që financimi juaj të sigurohet pa vonesë dhe në kushtet më të mira të tregut. Ekspertët tanë dinë të përgatisin dosjen tuaj dhe ju këshillojnë 7 ditë në javë pa pagesë!

Aplikimi për një kredi si i huaj me një leje G

Leja G është e destinuar për udhëtarët ndërkufitarë. Ata punojnë në Zvicër, por nuk jetojnë atje. Shumica e njerëzve me këtë leje qëndrimi vijnë nga Gjermania, Franca, Italia ose Lihtenshtajni. Për të marrë kredi private si punëtor ndërkufitar me leje G, duhet të keni pasur një leje G të vlefshme për të paktën 3 vjet.

Si mbajtës i licencës G, kriteret do të jenë si më poshtë:

 • Të jetë i moshës madhore (18 vjeç)
 • Keni të ardhura minimale prej 3000.- neto
 • Jini në gjendje të vërtetoni të ardhurat tuaja
 • Mos jini në një situatë të mbi-borxhit
 • Keni mbajtur licencën tuaj G për të paktën 36 muaj

Megjithatë, disa banka refuzojnë sistematikisht aplikantët që kanë një leje G. Kjo është arsyeja pse ju rekomandojmë që të na kontaktoni për t'u siguruar që të kontaktoni ofruesin e duhur të shërbimit përpara se të paraqisni një kërkesë për kredi.

Cilat janë kushtet me një kartë legjitimimi?

Kartat e legjitimimit janë të rezervuara për ambasadorët, punonjësit e konsullatave apo OJF-ve të mëdha si dhe për familjet që i shoqërojnë. Kriteret për marrjen e një hua private mund të ndryshojnë nga një bankë në tjetrën. Megjithatë, kriteret fillestare janë të njëjta si për mbajtësit e licencës C.

 • Të jetë i moshës madhore (18 vjeç)
 • Keni të ardhura minimale prej 3000.- neto
 • Jini në gjendje të vërtetoni të ardhurat tuaja
 • Mos jini në një situatë të mbi-borxhit
 • Kritere specifike sipas çdo banke

Ju lutemi vini re, nëse jeni diplomat ose mbajtës i një karte legjitimimi, mund të aplikoni për kredi vetëm nëse banoni në Zvicër. Duke qenë se disa banka në Zvicër nuk japin sistematikisht financime për mbajtësit e një karte legjitimimi, është thelbësore të kërkohen shërbimet e një ndërmjetësi të njohur për të negociuar kushtet më të mira të mundshme. Një ndërmjetës i ditur do të jetë në gjendje të vendosë në konkurrencë institucione të ndryshme dhe të sigurojë kushte më të mira.

Çfarë duhet të shmangni kur aplikoni për kredi si i huaj në Zvicër

kredit si i huaj

Në parim gabimet që duhen shmangur kur aplikoni për një kredi janë të njëjta si për një aplikant me shtetësi zvicerane. Megjithatë, është gjithmonë e dobishme të mbani mend disa rregulla që do t'ju pengojnë të refuzoheni kur aplikoni për kredi private.

Asnjëherë mos kërkoni disa banka ose ndërmjetës në të njëjtën kohë

Kur bëni një kërkesë, bankat dhe ndërmjetësuesit e caktuar e shpallin atë në dosjen qendrore të ZEK-ut. Prandaj, në rast refuzimi, kjo e fundit regjistrohet në këtë qendër. Në rast se refuzimet rriten, aplikimi i mëposhtëm për kredi mund të refuzohet vetëm për shkak të refuzimeve të mëparshme. Prandaj, gjithmonë rekomandohet të jeni të durueshëm dhe jo kërkoni vetëm një ndërmjetës me reputacion të mirë.

Paraqisni një kërkesë në një bankë nëse nuk i plotësoni kriteret kryesore

Kjo mund të duket logjike dhe ju lehtë mund të merrni me mend se rezultati i vetëm do të jetë një refuzim. Nëse keni dyshime për dosjen tuaj, mos hezitoni Na kontaktoni për ta diskutuar atë me një nga specialistët tanë. Ne ju këshillojmë në 12 gjuhë në të gjithë Zvicrën.

Falsifikoni ose transmetoni informacione të rreme

Në një situatë të tillë, rrezikoni të mos jeni në gjendje të merrni financim për një kohë të gjatë. Në të vërtetë, mashtrimi është një rast i raportuar sistematikisht në kreditë qendrore të ZEK-ut. Institucionet që konsultojnë këtë regjistër në kontekstin e një kërkese të ardhshme që do të paraqisni, do të refuzojnë sistematikisht të përballojnë rrezikun më të vogël nëse ju jeni bartës i një " kodi i mashtrimit“. Prandaj është një ide shumë e keqe të falsifikoni dokumente apo edhe të organizoni informacione për veten tuaj për të marrë financim. Nëse situata juaj nuk ju lejon të merrni kredi private, merrni kohë për të na kontaktuar dhe ne do t'ju tregojmë mënyrën më të mirë për të marrë financimin tuaj.

Konkluzioni ynë për marrjen e kredisë si i huaj në Zvicër

Kur kemi nevojë për para, mund të jetë shumë zhgënjyese të presim ose më keq të na refuzojnë. Kjo është arsyeja pse është gjithmonë e rëndësishme të punoni me një ndërmjetës të njohur i cili do të jetë aty për t'ju ndihmuar të merrni kredinë tuaj private. Siç do ta keni vënë re, kriteret mund të ndryshojnë nga një situatë dhe nga një ndërmarrje në tjetrën. Përcaktimi i një strategjie të mirë përpara se të paraqisni aplikacionin tuaj është prandaj vendimtar për të marrë financimin e dëshiruar.

Tani që i dini kriteret e ndryshme për marrjen e kredisë si i huaj në Zvicër, gjeni kohë për të kontaktuar specialistët tanë. Ata do t'ju shoqërojnë në mënyrë neutrale dhe konfidenciale në hapat tuaj.

A keni ndonjë pyetje përpara se të aplikoni? Këshilltarët tanë janë aty për t'iu përgjigjur pyetjeve tuaja 7 ditë në javë direkt në WhatsApp. Na pyesni për më shumë informacion dhe ne do të jemi të lumtur t'ju përgjigjemi!

Duke vazhduar të përdorni këtë faqe interneti, ju pranoni përdorimin e cookies dhe teknologjive të tjera të ngjashme. Më shumë informacion këtu.

Lica
4.9
Based on 174 reviews
mundësuar nga Google
Arthur Esteves
Arthur Esteves
14:56 16 prill 24
Përvoja ime ishte 5 yje. Personi që trajtoi rastin tim ishte zonja Mara Garcia. Një profesionist i shkëlqyer, shumë miqësor dhe gjithmonë i disponueshëm për t'iu përgjigjur të gjitha pyetjeve të mia. Ai e trajtoi të gjithë procesin në mënyrën më të mirë të mundshme. Gjithçka ishte me 5 yje.
Cergiogomes Gomes
Cergiogomes Gomes
10:30 03 24 Prill
Pershendetje pershendetje shikoj zoti Omar eshte ne maje shume punetor i vemendshem shume profesionist pergjegjes me pelqeu te punoja me zotin Omar urime telefononi te kemi nje bashkepuntor te tille.
Haileab Behre
Haileab Behre
00:40 02 24 Prill
See All Reviews
js_loader

Na dërgoni aplikacionin tuaj:

Zgjidhni gjuhën tuaj dhe bëni pyetjet tuaja!