Arsyet kryesore për një kredi të refuzuar

kredia e refuzuar

Dosja juaj është e plotë dhe megjithatë banka refuzon t'ju japë një kredi? Kjo situatë është zakonisht një burim i zhgënjimit të madh. Për të rritur inatin tuaj, organizatat financiare nuk do t'ju japin arsyet e këtij refuzimi. Megjithatë, shumë arsye mund të çojnë në refuzimin e një kredie. Zbuloni se cilat në këtë artikull të ri.

Rregulla strikte për dhënien e kredisë

Kini parasysh se bankat nuk vendosin rastësisht nëse do t'ju japin ose jo një kredi. Organizatat financiare gjejnë interes për dhënien e kredisë, për to është një arsye për të fituar para. Megjithatë, ata janë të detyruar të vendosin disa kushte për të qenë të sigurt se kjo kredi është fitimprurëse për ta.

I indinjuar ligji për kredinë konsumatore, çdo bankë ka udhëzimet e veta të brendshme për vlerësimin e kërkesës për kredi të klientit. Kur i huazojnë para një klienti, huadhënësit llogaritin se sa do të fitojnë dhe cilat janë gjasat që kredia të mos shlyhet. Gjatë këtij kontrolli kredie, banka mund të vendosë të refuzojë aplikimin nëse rreziqet janë shumë të larta.

Për arsye konfidenciale, arsyeja e kredisë së refuzuar fatkeqësisht nuk komunikohet. Atëherë është e vështirë të jesh në gjendje të rrisësh shanset për të marrë kredi private pa i ditur arsyet e refuzimit.

Prandaj, ne do t'ju tregojmë këtu arsyet e ndryshme për një kredi të refuzuar!

Arsyet kryesore për një kredi të refuzuar

Përpara se të kaloni nëpër arsyet e ndryshme për një refuzim, mund të kontaktoni gjithashtu ekipin tonë të specializuar i cili do t'ju përgjigjet pyetjeve tuaja pa pagesë 7/7 ditë direkt në WhatsApp.

Në rast refuzimi, mos i shumëfishoni kërkesat tuaja!

Gjithashtu vini re se në rast refuzimi, këshillohet fuqimisht të mos shumëfishoni kërkesat tuaja. Kjo do të ketë efektin e bllokimit të çdo mundësie për të marrë fonde më pas për shkak të regjistrimeve të ZEK-ut që do të grumbullohen.

Mundësia për të shlyer kredinë tuaj në 3 vjet

Për të kontaktuar një kredi private, duhet të jeni në moshë madhore. Ti nuk mundesh merr një kredi para të 18-avedhe ditëlindjen. Përveç kësaj, ju duhet të jeni në gjendje të shlyeni të gjithë këtë kredi brenda 3 viteve (nuk bëhet fjalë për shlyerjen e kredisë brenda kësaj periudhe, vetëm duhet të jeni në gjendje ta bëni këtë). Përndryshe, kërkesa juaj do të refuzohet.

Paditë përfshijnë një kredi të refuzuar në shumicën e rasteve!

Kjo është një shenjë e mospagesës. të jetë subjekt i a ndjekje është shumë penalizuese për marrjen e kredisë. Për bankat, kjo është vërtet një shenjë shumë e keqe. Ata mund të përmbahen nga dhënia e një kredie nëse e gjeni veten në këtë situatë.

Paga e pamjaftueshme

Nëse paga juaj nuk është proporcionale me shumën e kredisë suaj, organizatat financiare mund të refuzojnë kërkesën tuaj për kredi. Ata do të konsiderojnë se ju nuk do të jeni në gjendje të paguani pagesat mujore të kredisë suaj siç duhet. Optimizoni buxhetin tuaj prandaj është gjithmonë shumë e rëndësishme përpara se të aplikoni për kredi private.

kredia e refuzuar

Papunësi ose një periudhë prove

Bankat mund të refuzojnë aplikimin tuaj nëse jeni i papunë. E njëjta gjë vlen edhe për njerëzit në provë. Në të vërtetë, gjatë një periudhe prove, kontrata e punës mund të ndërpritet me 7 ditë njoftim. Për huadhënësit, kjo situatë paraqet një rrezik. Pagesa e shpërblimit tuaj mund të ndërpritet brenda natës, gjë që mund të ketë një ndikim të fortë në pagesën e pagesave tuaja mujore.

Regjistrimet negative në ZEK mund të rezultojnë gjithashtu në një kredi të refuzuar

Përpara se të pranojnë një aplikim për kredi, organizatat huadhënëse kontrollojnë ZEK (zyra e kredisë) nëse historia juaj tregon një kod negativ. Nëse po, rrezikoni të merrni një refuzim. Qendra e Informacionit të Kredive ju lejon të kontrolloni, ndër të tjera, zakonet tuaja të pagesës (mashtrimi, bllokimi i kartave, pagesat e parregullta, etj.).

Huaja u refuzua kur je një shef i ri

Fillimi i një biznesi është një ëndërr, por bankat mund të hezitojnë t'ju japin kredi. Kjo, veçanërisht kur filloni aktivitetet tuaja. Në të vërtetë, nëse keni qenë i vetëpunësuar për më pak se një vit, atëherë huadhënësit do të kenë vështirësi të vlerësojnë të ardhurat tuaja çdo muaj.

Pensionimi

Grant a kredi për pensionistët është shumë e rrezikshme për bankat. Në të vërtetë, është e pamundur të shfrytëzohen përfitimet e shtyllës së parë të AVS. Nëse pensionisti nuk mund të paguajë këstet mujore, atëherë institucioni financiar nuk do të mund të rikuperojë fondet e tij.

Sigurimi i aftësisë së kufizuar ose ndihma sociale

Nëse jeni duke marrë një pension invaliditeti ose përfitime nga sigurimet shoqërore, aplikimi juaj mund të refuzohet. Në të vërtetë, këto anuitete nuk mund të konfiskohen në rast të mospagesës së kredisë suaj. Përveç kësaj, disa banka refuzojnë sistematikisht të konsiderojnë pretenduesit si përfitues të anuiteteve.

Çfarë duhet të bëni në rast të refuzimit të kredisë?

Mos bej panik ! Ka zgjidhje dhe Lica është këtu për të ndihmuar. Ju mund të na kontaktoni në çdo kohë për ndihmë falas. Bëni kërkesën tuaj për kontakt duke përdorur butonin e mëposhtëm:

Tani që kemi parë arsyet kryesore për një kredi të refuzuar, le të shohim se si është e mundur të korrigjohet kjo situatë. Secili rast ka shpjegimin dhe zgjidhjen e tij!

Aftësia e pamjaftueshme për të shlyer kredinë

Në këtë rast, asnjë mrekulli nuk është e mundur! Ju do të duhet të rishikoni buxhetin tuaj dhe ndoshta të kontaktoni një bankë që bën një llogaritje më të favorshme të shpenzimeve tuaja. Lica është pikërisht aty për të shmangur këtë lloj situate duke ju drejtuar drejt zgjidhjeve realiste dhe të arritshme.

Sigurimi i pensionit, invaliditeti ose ndihma sociale

Në këto tre situata, problemi është gjithmonë i njëjtë! Duke qenë se anuitetet dhe përfitimet nuk mund të sekuestrohen në rast të mospagesës së kredisë suaj private, bankat janë shumë strikte për kushtet e pranimit. Edhe këtu zgjidhja më e mirë do të jetë puna me buxhetin dhe dërgimi i kërkesës në një bankë që është më fleksibile për sa i përket llogaritjeve të buxhetit.

kredia e refuzuar

Papunësia ose një periudhë prove nuk është domosdoshmërisht një arsye për refuzimin e një kredie!

Durimi është fjala kyçe në këtë situatë! Do t'ju duhet të prisni derisa të përfundojë periudha e provës ose të prisni derisa të rifilloni një aktivitet profesional. Në këtë rast, megjithatë, ia vlen të shqyrtoni një kërkesë me një anëtar tjetër të familjes suaj. Kjo do të rrisë buxhetin tuaj dhe banka mund të marrë të gjitha garancitë e dëshiruara. Pasi të jepet kredia, mbani mend për të siguruar pagesat tuaja mujore në rast papunësie !

Në rast të ndjekjes penale

Në çdo rast, do t'ju duhet të shlyeni borxhet tuaja përpara se të merrni një kredi. Megjithatë, në disa situata të jashtëzakonshme, është e mundur të merret kredi me një ose dy procedura. Në këtë rast, gjëja më e mirë për të bërë është të kontaktoni Lica për të analizuar situatën tuaj falas përpara se të aplikoni për kredi private.

Në rast të shënimit të keq

Përfitoni nga zgjidhja jonë CleanData ! Ju do të mund të përfitoni nga shërbimet e mëposhtme:

  1. Merrni informacionin tuaj personal
  2. Kuptoni arsyet e një refuzimi
  3. Pastroni të dhënat tuaja kur është e mundur
  4. Dhe së fundi, merrni financimin e dëshiruar.

Paketa CleanData tarifohet 69 CHF, por rimbursohet nëse nuk ju lejon të merrni kreditin tuaj!

Për të vetëpunësuarit ka edhe zgjidhje!

Edhe pse kredia private me siguri do të refuzohet gjatë vitit të parë të praktikës, kini parasysh se kjo nuk është zgjidhja e vetme për të marrë financim. Si një ofrues shërbimi neutral dhe i pavarur, Lica ju ofron gjithashtu zgjidhje alternative shumë interesante si p.sh kredi biznesi.

Një kredi e refuzuar? Lica është këtu për t'ju ndihmuar!

Ka shumë arsye pse një bankë mund të refuzojë kërkesën tuaj për kredi private. Sidoqoftë, edhe nëse aplikimi juaj është refuzuar nga shumë institucione, nuk ka kuptim të nxitoni për oferta të dyshimta kredie. Në treg ka shumë propozime që nuk përmendin asnjë kusht apo kriter për marrjen e kredisë. Huatë pa një kontroll kredie janë shpesh një mashtrim për t'u shmangur. Duke bërë zgjedhjen e gabuar, mund të mashtroheni dhe të humbni shumë para.

Nëse kërkesa juaj refuzohet, aplikoni pa vonesë për Lica

Tani që keni të gjitha informacionet për të shmangur gabimet në lidhje me refuzimin e kredisë private, gjeni kohë për të kontaktuar specialistët tanë për të gjetur një zgjidhje. Edhe pse është gjithmonë e pakëndshme të marrësh një përgjigje negative, mund të mbështeteni te Lica që do t'ju shoqërojë në mënyrë konfidenciale në hapat tuaj.

A keni pyetje përpara se të bëni kërkesën tuaj? Këshilltarët tanë janë aty për t'iu përgjigjur pyetjeve tuaja 7 ditë në javë direkt në WhatsApp. Na pyesni për më shumë informacion dhe ne do të jemi të lumtur t'ju përgjigjemi!

Duke vazhduar të përdorni këtë faqe interneti, ju pranoni përdorimin e cookies dhe teknologjive të tjera të ngjashme. Më shumë informacion këtu.

Lica
4.9
Based on 180 reviews
mundësuar nga Google
Ricardo Andre
Ricardo Andre
12:55 24 prill 24
Despo Dimitriou
Despo Dimitriou
12:43 23 24 prill
Omar Gourgel është një person shumë kompetent dhe inteligjent. Ai është i etur për të ndihmuar dhe për të gjetur zgjidhjen më të mirë. Faleminderit për përpjekjet tuaja për të më ndihmuar me financimin tim.
Klaudia Kosta
Klaudia Kosta
12:28 23 24 prill
See All Reviews
js_loader

Na dërgoni aplikacionin tuaj:

Zgjidhni gjuhën tuaj dhe bëni pyetjet tuaja!