Përfitoni nga një kredi për të rinovuar shtëpinë time

kredit për rinovim

Si pronar i shtëpisë, ju e dini që punët e mëdha dhe të vogla do të jenë gjithmonë pjesë e paketës. Padyshim, kjo përfaqëson një kosto e cila rezulton të jetë e konsiderueshme, njëlloj. Zgjidhja më e mirë? Merrni një hua për rinovim. Simpleshtë e thjeshtë, tërheqëse dhe efikase.

Ndërtesat zvicerane kanë nevoja të mëdha për rinovimin e energjisë

Për rinovimin e akomodimit në pronësi, shumë pronarë të shtëpive kanë zgjedhur huanë për rinovim. Kjo metodë e financimit thjeshton realizimin e punëve të vogla dhe të mëdha duke i dhënë përparësi përparësive. Ju nuk do të keni më nevojë të "shtrëngoni rripin" për të rinovuar dhe modernizuar banjën ose të prisni vitin e ardhshëm për të sjellë sistemin tuaj të ngrohjes dhe izolimit në standard. Pra, rindërtoni shtëpinë tuaj më lehtë me punë. Ju po korrigjoni kështu situatën në aspektin e papërsosmërive ose mangësive në efikasitetin energjetik të shtëpisë tuaj.

A studim i kryer nga Shoqëria Zvicerane e Sipërmarrësve dha vlerësimin e mëposhtëm përsa i përket ndërtesave që kanë nevojë për riparim: Nuk janë më pak se 1.5 milion, të cilat kanë mangësi në energji, izolim dhe komoditet. Për të rinovuar shtëpinë tuaj, merrni parasysh marrjen e një huaje rinovimi. Llogaritni kostot e huasë tuaj dhe merrni shpejt fondet që do t'ju lejojnë të kryeni punën tuaj.

Merrni një hua private për rinovimin e saj në favor të një huaje hipotekare

Pse keni nevojë për një hua për rinovim? A keni një çati për të zëvendësuar, fasada për të rifreskuar, letër -muri për të instaluar, pajisje sanitare për të modernizuar apo edhe mure për të izoluar? Një hua për rinovim do t'ju lejojë të zbatoni me lehtësi projektet tuaja. Kjo falë kontrollit të kostos duke pasur parasysh që ju do të keni zgjedhjen dhe mundësinë për të zgjedhur më mirë ofruesin tuaj.

Kredia private përfaqëson një zgjidhje shumë më të shpejtë dhe më të favorshme sesa një zgjidhje hipotekare. Sigurisht, kredia hipotekare mund të përdoret për të financuar blerjen e pasurive të paluajtshme, si dhe për të mbuluar vepra të rëndësishme. Sidoqoftë, kredia konsumatore mbetet më e dobishme për sasi të vogla pune.

Për të ndërmarrë rinovimet e nevojshme në shtëpinë tuaj, merrni një hua private duke përdorur llogaritësi ynë dhe simuloni rimbursimin tuaj online falas. Ju do të jeni në gjendje të përcaktoni që në fillim se cilat pagesa mujore janë në përputhje me gjendjen tuaj financiare. Mos hezitoni të na kërkoni të na kërkoni një krahasim dhe të merrni të gjithë informacionin e rëndësishëm para se të filloni projektin tuaj të huasë për rinovim.

Kushtet për marrjen e një huaje për rinovim

Kushtet për dhënien e një huaje për rinovim janë shumë më pak kufizuese sesa nëse do të ishte një kredi hipotekare. Sidoqoftë, gjithmonë do të duhet të justifikoni një dosje të vogël për të përfituar nga financimi juaj. Kushtet mbeten të njëjta, pavarësisht nëse është një pronë parësore, dytësore ose me qira. Këtu është lista e dokumenteve të parë për të mbledhur:

  • Një kopje e ID-së tuaj
  • Tre deklaratat tuaja të fundit të pagës
  • Një kopje e kontratës suaj të hipotekës

Edhe përpara se të grumbulloni dokumentet tuaja, tashmë mund të bëni një kërkesë jodetyruese duke përdorur butonin e mëposhtëm:

Kur duhet të zgjidhni një hua hipotekare në vend të një huaje për rinovim privat?

Kur blini prona në Zvicër, të përfitoni nga një kredi hipotekare duket më e përshtatshme. Për pasuritë e paluajtshme që do të ndodheshin jashtë vendit dhe që do të kushtonin më pak se 250,000.-, kredia personale do të mbetet megjithatë një zgjidhje e shkëlqyer. Më mirë duhet të orientoheni në një kredi hipotekore nëse puna juaj është e rëndësishme. Kjo, në rast se shuma është më e madhe se 250,000.-.

Megjithatë, kur kërkon një hua hipotekore për rinovim ju do të duhet të paraqisni vlerësimet e punës që do të kryeni në institucionin tuaj bankar në mënyrë që të merrni një vërtetim. Pastaj, ju do të përfaqësoni faturat tuaja në të njëjtin institucion për pagesë. Në përgjithësi, banka që do të pranojë financimin tuaj hipotekor do t'ju kërkojë një kontribut prej 20 % të shumës së punës.

Po sikur puna që duhet bërë pas blerjes së pronës?

Në këtë rast, procedura do të jetë pak më komplekse, pasi do t'ju duhet të ndërmerrni hapa të caktuar. Së pari ju duhet të tregoni në bankën tuaj se si kryerja e kësaj pune do t'i shtojë vlerë pronës tuaj. Pastaj, mund t'ju duhet të ktheheni te një noter për të krijuar ose rritur certifikatën e hipotekës.

Vini re se kjo do të sjellë kosto pak a shumë të konsiderueshme. Kini kujdes, dosja juaj do të refuzohet nëse kredia juaj hipotekore tashmë ka arritur tavanin e saj. Ndaj mendoni për një kredi rinovimi ose një kredi konsumatore nëse kërkesa për punë nuk është pjesë e blerjes së pasurive të paluajtshme. Kjo metodë financimi është më fleksibël, më e thjeshtë, më pak e kushtueshme dhe nuk kërkon pothuajse asnjë provë.

Normat e aplikuara dhe periudha e shlyerjes së kredisë për rinovim

Në varësi të bankës, normat e kredisë për rinovimin e huasë private shkojnë nga 3.9% në 9%. Shtë e sigurt që në krahasim, normat e hipotekës ndryshojnë midis 1% dhe 2% në varësi të bankës dhe kohëzgjatjes së huasë. Prandaj, ato janë më të ulëta se ato të kredisë private. Për të marrë parasysh nëse është vërtet e vlefshme apo jo, do t'ju duhet të shikoni kohëzgjatjen dhe buxhetin tuaj. Në fakt, shlyerja e një kredie hipotekare mund të shpërndahet në shumë - madje edhe dekada - vite. Disa huamarrës madje e kanë atë për një jetë.

Kredia private për rinovim në përgjithësi mbulon kohëzgjatjen e huasë në një maksimum prej 84 muajsh. Megjithatë, kjo varet nga institucioni financiar i përzgjedhur. Disa do të jenë në gjendje të bëjnë disa përjashtime, të tjerët do të jenë jo fleksibël. Ju gjithashtu keni mundësinë e rinegocimit të tarifës gjatë një kredie private. Kjo, në varësi të projekteve tuaja dhe kohëzgjatjes së kredisë. Prandaj, kur llogaritni për një periudhë afatgjatë, kredia private do t'ju kushtojë më pak me interes. Kjo për shkak të një afati më të shkurtër shlyerjeje.

Vini bast për një hua rinovimi për të financuar punë të vogla

Prandaj do ta keni kuptuar: ka shumë përparësi për të zgjedhur një kredi për rinovim në vend të rritjes së hipotekës. Në të vërtetë, në këtë rast të dytë, pengesat mund ta dekurajojnë shumë shpejt pronarin. Sidomos kur kjo e fundit kërkon një shumë të vogël. Për një rinovim që përfshin një shumë prej 20,000 CHF.- për shembull, është e rrallë që të jepet një rritje hipotekore. Bankat janë bashkëpunuese vetëm kur shuma e kërkuar arrin 200,000 CHF.- ose më shumë.

Për sa i përket kredisë për rinovim, pronarët e shtëpisë së tyre në përgjithësi gëzojnë kushte të veçanta për të financuar punën e tyre pak a shumë të rëndësishme, veçanërisht nëse është vendbanimi i tyre kryesor. Për më tepër, normat e interesit mund të negociohen dhe në përgjithësi janë në një nivel të arsyeshëm në lidhje me nevojat e huamarrësit dhe kapacitetin e shlyerjes së tij.

Sigurim dhe garanci që do të mbrojnë kredinë tuaj private

Zgjedhni një institucion bankar që është në gjendje t'ju ofrojë një paketë të plotë sigurie, duke përfshirë një garanci për pagesat mujore të përfshira në rast vdekjeje, papunësie ose paaftësie. Për më shumë siguri, mos hezitoni të bëni sigurimin e pagesës mujore. Ky lloj sigurimi synon të garantojë rimbursimin e kamatës dhe pagesave mujore nëse do të ndodhte një rast papunësie e pavullnetshme, ose nëse do të gjendeshit të paaftë për punë. Nëse do të ndodhte një fatkeqësi e mundshme, kredimarrësi për rinovim mund të bënte një pushim midis pagesave të pagesave të tij mujore, gjithmonë në kushte sigurisht.

Si përfundim, kredi hipotekare apo private për rinovim?

Le të themi se të dy janë të barabartë dhe se është me të vërtetë një çështje për të studiuar mirë atë që është më e mira për ju. Vini re, megjithatë, se është e preferueshme të kaloni në a hipotekë kur bëhet fjalë për financimin e punës si pjesë e një blerjeje të pasurive të paluajtshme. Por që bëhet shumë më pak interesante kur e mira në fjalë është tashmë pronë juaja. Cilado që të zgjidhni, merrni kohë për të llogaritur interesin mbi afatin e shlyerjes dhe krahasoni rezultatet, pasi kjo mund të rrëzojë peshoren. Në fund, do të zbuloni se zgjidhja më e lirë dhe më e lehtë është kredia për rinovim.

Tani që i dini përfitimet e kredisë për rinovim, gjithçka që duhet të bëni është të aplikoni. Me Lica Është e thjeshtë, e shpejtë dhe efektive! Dhe po, ju e bëni kërkesën tuaj online në më pak se 2 minuta dhe më pas ekipet tona të specializuara bëjnë punën për ju. Kjo ju kursen kohë dhe para! Për të aplikuar për kredi pa zotim, thjesht klikoni në butonin e mëposhtëm:

A keni pyetje para se të bëni kërkesën tuaj? Këshilltarët tanë janë atje për t'iu përgjigjur pyetjeve tuaja 7 ditë në javë. Na pyesni për më shumë informacion dhe ne do të jemi të lumtur t'ju përgjigjemi.

Lica
5.0
Bazuar në 40 komente
mundësuar nga Google
Ferreira Alberto
Ferreira Alberto
08:16 09 22 shtator
Shumë faleminderit Lica dhe veçanërisht François Guss. Përpjekjet tuaja nuk kalojnë pa u vënë re. Faleminderit për ndihmën dhe mbështetjen tuaj. Ju jeni me të vërtetë një pasuri për ekipin tuaj dhe për të gjithë organizatën. Etika juaj e punës dhe përfshirja juaj janë të admirueshme, ne jemi me fat që kemi dikë po aq të përkushtuar sa ju në bord!
Cecilia de Jong
Cecilia de Jong
08:57 15 22 korrik
Personi i përgjigjes sime është shumë profesionist, efikas, i besueshëm, i zellshëm, përditëson kërkesat e mia në çdo kohë, i jam shumë mirënjohës Omar Gourgel, i cili kujdeset gjithmonë për dosjen time, Bravo është madhështore dhe e shkëlqyer! Gëzuar! Punëdhënësi duhet të jetë krenar për të, ta duartrokit dhe ta promovojë të lutem 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Thelight33 World
Thelight33 World
15:14 13 22 korrik
Isha shumë i kënaqur me shërbimet e zotit Omar Gourgel, e rekomandoj shumë! 👍
Shihni të gjitha rishikimet
js_loader

Duke vazhduar të përdorni këtë faqe në internet, ju pranoni që cookies ose teknologji të tjera të ngjashme mund të përdoren. Më shumë informacion këtu.

Na dërgoni aplikacionin tuaj:

Evolucioni juaj është në duart tuaja!

Zgjidhni gjuhën tuaj dhe bëni pyetjet tuaja!

Zgjidhni huanë që plotëson nevojat tuaja!

Shkalla më e lartë e pranimit në Zvicër
Kërkesa juaj në më pak se 2 minuta
Kushtet më të mira të tregut
Një përgjigje në më pak se 24 orë
Pa tarifa administrimi
✓ Shkalla më e lartë e pranimit në Zvicër
✓ Kërkesa juaj në më pak se 2 minuta
✓ Kushtet më të mira të tregut
✓ Një përgjigje në më pak se 24 orë
✓ Nuk ka tarifa aplikimi