Si funksionon taksimi i kredisë private në Zvicër?

taksimi i kredisë private

A keni dëgjuar ndonjëherë se një zbritje tatimore ishte e mundur kur keni kredi private. Çfarë është në të vërtetë dhe si është taksimi i kredisë private në Zvicër? Zmadhoni pak temën për të mësuar më shumë rreth saj dhe veçanërisht për t'ju bërë ju ruaj taksat kur është e mundur!

Mundësia e marrjes së një zbritje tatimore për kredinë tuaj private

Marrja e një kredie zvogëlon shumën e taksave tuaja. Kjo, me kusht që të dihet si të deklarohet në tatimet për të përfituar nga avantazhet tatimore sa më të mira. Pra, çfarë është e mundur të zbritet kur keni një borxh privat?

Të kesh një marrëveshje aktuale të kredisë do të thotë që ju jeni në një angazhim për të shlyer një shumë fikse gjatë një periudhe kohe. Kjo shumë në fjalë përbëhet nga 2 elementët e mëposhtëm:

  • shumën që keni marrë hua dhe duhet të paguani (amortizimi);
  • interesi i gjeneruar nga kjo hua.

Tashmë mund të vini re se ky interes është i zbritshëm nga taksat tuaja, me kusht që ta shtoni në deklaratën tuaj tatimore. Interesi i gjeneruar nga kredia juaj me të vërtetë do të zvogëlojë të ardhurat tuaja. Prandaj, kjo ndikon në uljen e të ardhurave tuaja të tatueshme dhe duke ju bërë të paguani më pak taksa.

Pas interesit, zbritni shumën e borxhit të tij

Në të vërtetë, zbritja e interesit të paguar nga kredia juaj do t'ju lejojë të zvogëloni të ardhurat tuaja dhe të zbritni shumën e borxhit tuaj, do të zvogëlojë sasinë e pasurisë tuaj.

Më pak të ardhura dhe më pak pasuri = më pak taksa!

Ja se si të deklaroni kredinë tuaj në softuerin "VaudTax", i cili është i vlefshëm për taksapaguesit e tatueshëm në kantonin Vaud.

Në seksionin "Borxhi", plotësoni informacionin e kërkuar nga softveri në skedën "Borxhe të tjera private". Këtu është një pamje e ekranit që ju tregon një shembull konkret të një deklarate.

Sipas sistemit VaudTax, gjithçka që duhet të bëni është të plotësoni informacionin e mëposhtëm për të përfituar nga kursimet tuaja tatimore në lidhje me kreditë tuaja.

  • emri i kreditorit (banka, institucioni ose huadhënësi të cilit i keni borxh para);
  • adresa e kreditorit;
  • numri i llogarisë ose kontratës;
  • interesi total i paguar gjatë periudhës përkatëse;
  • shuma e borxhit në 12.31.

Pasi të jetë plotësuar ky informacion, softueri do të kujdeset automatikisht për të bërë zbritjet e sakta nga të ardhurat dhe pasuria juaj.

Njihni shumën e interesit vjetor që paguani

Dëshironi të dini gjithçka rreth taksimit të kredisë tuaj private? Filloni duke mësuar për shumën totale të interesit tuaj për vitin. Në varësi të bankës ose kreditorit, disa marrëveshje kredie nuk përmendin gjithmonë ndarjen ndërmjet interesit dhe shlyerjes. Lexoni me kujdes kontratën tuaj dhe mos hezitoni Na kontaktoni nëse keni nevojë për ndihmë.

Vini re, megjithatë, se gjatë periudhës së parë të vitit, domethënë midis janarit dhe marsit, institucioni juaj financiar që ju ka dhënë hua private kërkohet t'ju dërgojë një certifikatë interesi për kredinë. 'Vitin e kaluar. Në rast se banka (ofruesi i shërbimit ose ndonjë subjekt tjetër bankar dhe institucion huadhënës) nuk ju siguron këtë certifikatë, ju keni të drejtë ta kërkoni atë falas. Hapat që duhen ndjekur për të bërë kërkesën në përgjithësi janë shumë të thjeshta. Megjithatë, Lica gjithashtu mund t'ju ndihmojë nëse hasni vështirësi me bankën tuaj.

A është ulja e taksave e rëndësishme?

Edhe pse të gjitha reduktimet e taksave për t'u paguar janë të ndjeshme, është krejt e natyrshme që të pyesësh nëse e jotja do të jetë e konsiderueshme apo jo. Në fakt, fitimi në thelb do të varet nga situata e çdo tatimpaguesi sipas disa kritereve specifike. Për shembull, norma tatimore, vendi i taksimit, situata familjare dhe gjithashtu shuma e interesit që paguani.

Në çdo rast, pavarësisht nëse është thelbësore apo jo, ju nuk humbni asgjë. Përkundrazi, gjithmonë do të jetë një pakësim pak a shumë domethënës, të cilin do të ishte turp të mos përfitosh.

Nëse dëshironi të dini saktësisht sasinë e kursimeve të mundshme, mos hezitoni të na kontaktoni për të marrë një simulim të saktë të kursimeve që mund të arrini. Një analizë është gjithmonë falas në Lica!

Taksimi i kredisë private në krahasim me dhënien me qira

Konsideroni një rast konkret: Duhet të blini një automjet dhe ju ende hezitoni midis një huaje ose një qiraje. Në thelb, qiradhënia duket të ketë norma interesi shumë tërheqëse. Vini re, megjithatë, se ndryshe nga kredia private, interesi i qirasë nuk zbritet nga taksat tuaja dhe për këtë arsye nuk do t'ju kursejë taksa.

Çështja është se qiraja shihet më shumë si qira dhe jo hua. Dhe si qira, nuk do të jeni në gjendje të gëzoni një zbritje tatimore. Nga ana tjetër, taksimi i kredisë private dëshiron që ju të keni avantazhin për të qenë pronar direkt i automjetit tuaj pas blerjes, duke pasur mundësinë të zbritni interesin e paguar nga taksat tuaja.

Ju jeni në kontroll të vendimeve tuaja me kredi private!

Kur merrni një hua private për përfitimin e një qiraje, të gjitha vendimet në lidhje me automjetin tuaj ju takojnë juve. Për shembull, ju mund të zgjidhni mbulimin tuaj të sigurimit, të blini ose shisni makinën tuaj apo edhe ta merrni me qira. Përkundrazi, me një lizing ju do të jeni të detyruar të bëni sigurimin e dëmeve nga përplasjet dhe nuk do të jeni në gjendje të rishitni ose merrni me qira automjetin tuaj sipas dëshirës tuaj.

Një tjetër pikë e rëndësishme për t'u theksuar: Me kredinë, nuk do t'ju duhet të paguani kosto shtesë për tejkalimin e kilometrave ose në rast të përfundimit të parakohshëm të kontratës. Prandaj, mos harroni të studioni me kujdes çdo rast përpara se të bëni zgjedhjen tuaj midis dhënies me qira ose kredisë private.

Zgjidhja për të shijuar më të mirën përsa i përket taksimit të kredisë private

Për të qenë të sigurt për të përfituar nga taksimi më i mirë i kredisë private, përdorni Shërbimet LicaMe Ne do të kujdesemi për përpunimin e kërkesës tuaj në një kohë të shkurtër, pa detyrim dhe pa pagesë. Ju mund të merrni një normë shumë më të mirë duke zgjedhur zgjidhjen më të mirë dhe merrni përgjigjen tuaj në më pak se 24 orë. Për më tepër, Lica gjithashtu ju mbështet pa pagesë për çështje komplekse që lidhen me kreditë tuaja.

Përfundimi ynë mbi taksimin e kredisë private

Një kredi do të mbetet gjithmonë një tarifë shtesë në buxhetin tuaj. Megjithatë, është shumë e vlefshme të përfitoni nga një zgjidhje konkurruese e kredisë që është gjithashtu e zbritshme nga taksat tuaja.

Fatkeqësisht, shumë njerëz nuk mendojnë domosdoshmërisht për deklarimin e huave të tyre private. Shpesh nga mungesa e njohurive ose nga frika se mos bëni një gabim. Ndodh gjithashtu që specialistët në lëndë, të tilla si një fiduciar për shembull, thjesht harrojnë të deklarojnë kredinë tuaj.

Nëse keni akoma dyshime mbi këtë temë, ekipi ynë i specializuar është gjithmonë në dispozicion për t'iu përgjigjur pyetjeve tuaja 7 ditë në javë. Na pyesni për më shumë informacion dhe ne do të jemi të lumtur t'ju përgjigjemi.

Duke vazhduar të përdorni këtë faqe interneti, ju pranoni përdorimin e cookies dhe teknologjive të tjera të ngjashme. Më shumë informacion këtu.

Lica
4.9
Based on 173 reviews
mundësuar nga Google
Cergiogomes Gomes
Cergiogomes Gomes
10:30 03 24 Prill
Pershendetje pershendetje shikoj zoti Omar eshte ne maje shume punetor i vemendshem shume profesionist pergjegjes me pelqeu te punoja me zotin Omar urime telefononi te kemi nje bashkepuntor te tille.
Haileab Behre
Haileab Behre
00:40 02 24 Prill
Patricia DeMichele
Patricia DeMichele
09:41 28 mars 24
Z. Manuel Ognissanti na dha këshilla 360 gradë. Shumë kompetent dhe profesional. Meriton më shumë se 5 yje. Falë tij, ne morëm meritën.
See All Reviews
js_loader

Na dërgoni aplikacionin tuaj:

Zgjidhni gjuhën tuaj dhe bëni pyetjet tuaja!