Si të merrni një kredi me padi në Zvicër?

kredi me padi

Çfarë është më zhgënjyese sesa të mos jeni në gjendje të merrni kredi për shkak të padive tuaja? Në të vërtetë, ligji federal për kredinë konsumatore (LCC) është specifike për këtë. Neni 22 tregon, për shembull, se një ekzaminim i aftësisë për të kontraktuar një hua synon të parandalojë mbi-borxhin e shkaktuar nga një kontratë kredie konsumatore. Si përmbledhje, prandaj është e pamundur të kontraktohet një kredi me padi!

Megjithatë, ka një zgjidhje tërësisht ligjore për të marrë kredi me padi. Kjo është ajo që ne do t'ju shpjegojmë në këtë artikull të ri. Lexim i mirë.

Merr kredi me padi duke përdorur një palë të tretë të besuar

Për të marrë kredi me padi, ka një zgjidhje duke thirrur një palë të tretë të besuar. Në të vërtetë, nëse kjo e fundit është e pranueshme për dhënien e një kredie private, do të jetë në gjendje t'ju ndihmojë në qasjen tuaj dhe kështu t'ju lejojë të merrni kredi të shpejtë. Këtu është zgjidhja e zhvilluar për të kuptuar se si funksionon:

1. Ndërhyrje nga një palë e tretë e besuar

Hapi i parë është të gjeni pranë jush dikë të cilit i besoni. Ky i fundit me të vërtetë do të duhet të pranojë të marrë hua shumën e barabartë me totalin tuaj paditë. Pasi të gjendet ky person, ata do të aplikojnë për kredi, i cili duhet të pranohet pa vështirësi.

Më pas, fondet do t'i paguhen kësaj pale të tretë që ka lidhur kredinë. Më pas do të bëjë shlyerjen e plotë të borxheve tuaja kundrejt dorëzimit të a njohja e borxhit që keni krijuar më parë. Për të shkruar një njohje të borxhit në formën e duhur, mund të konsultoni artikullin e mëposhtëm " Si të shkruani një IOU në Zvicër ose kërkoni nga këshilltari juaj Lica që të kujdeset për ju kur aplikoni për një kredi.

kredi me padi

2. Merrni kredinë tuaj dhe shlyeni palën e tretë

Tani që paditë tuaja paguhen nga pala e tretë, ju jeni përsëri pagues dhe për këtë arsye keni të drejtë të aplikoni për kredi private. Në fakt, pasi ekstrakti juaj nga procedura të jetë bosh, mund ta kryeni një aplikim ligjor për kredi. Pas marrjes së fondeve, do t'ia ktheni ato palës së tretë që ju ka ndihmuar. Në këmbim, kjo do të anulojë njohjen e borxhit që keni lidhur më parë midis palëve. Tani jeni pa ndjekje penale dhe edhe pala e tretë ka bërë shlyerjen e plotë të kredisë së tyre. Prandaj të gjithë largohen me numëruesit në zero!

kredi me padi

A ka rrezik për palën e tretë?

Pala e tretë në disa raste mund të jetë e shqetësuar për këtë proces dhe kjo është normale. Megjithatë, në praktikë, rreziku është jashtëzakonisht i ulët ose nuk ekziston për arsyet e mëposhtme:

  1. Pasi të jetë marrë kredia, pala e tretë shlyen borxhet tuaja. Prandaj jeni sërish tretës dhe njohja e borxhit (instrumenti i borxhit) mund të përdoret në çdo kohë nga pala e tretë për të kërkuar rimbursim. Në këtë skenar katastrofik, personi do të kapej nga prokuroria dhe i treti do të merrte çdo muaj rimbursimin e tij.
  2. Ju keni mundësinë të siguroheni kundër ngjarjeve të paparashikueshme të jetës. Nëse papunësia, paaftësia ose vdekja, këto rreziqe janë të sigurueshme për përfitimin e palës së tretë. Kështu, ky i fundit ka sigurinë se do të rimbursohet çdo gjë që ju ndodh!

Prandaj, procesi është shumë i sigurt dhe sigurisht që ju shoqëroheni nga një nga specialistët tanë të kredisë. Kjo do t'ju tregojë se si të vazhdoni dhe kur të kryeni operacione të ndryshme.

Mbroni veten në rast vdekjeje, paaftësie ose papunësie për të marrë kredi me padi

Jeta është e paparashikueshme! Në të vërtetë, askush nuk është i sigurt nga një aksident, sëmundje apo papunësi. Për t'u mbrojtur nga këto rreziqe, është mjaft e mundur të bëni sigurime dhe për këtë arsye të qetësoni palën e tretë. Prandaj, do të jetë gjithashtu e mbrojtur nëse diçka duhet t'ju ndodhë gjatë transaksionit financiar. Këtu janë zgjidhjet e ndryshme që ju rekomandojmë për t'ju mbrojtur gjatë duke marrë kredi me padi :

  1. Sigurimi i humbjes së të ardhurave në rast papunësie, sëmundjeje ose aksidenti. Shpesh është një shumë e sigurimit me të cilën mund të merrni një kompensim mujor në rast papunësie, sëmundje apo aksident. Prandaj, në rast të një situate të paparashikueshme, ju mbeteni të paaftë dhe mund të respektoni marrëveshjen tuaj financiare.
  2. Sigurimi 3B i rrezikut të vdekjes me një klauzolë të parevokueshme. Sigurimi i vdekjes në këtë formë bën të mundur caktimin e një përfituesi të kapitalit në mënyrë të parevokueshme. Me fjalë të tjera, personi i siguruar dhe përfituesi (pala e tretë) janë të lidhur përgjithmonë për kohëzgjatjen e kontratës. Kështu, personi i tretë garantohet të marrë shumën e marrë hua në rast të vdekjes së debitorit.

Me këto dy mbrojtje, pala e tretë që do të japë kredinë është plotësisht e qetë për t'u rimbursuar sido që të jetë!

Edhe këtu, shijoni falas Shërbimet Lica për t'ju shoqëruar në hapat tuaj dhe për të siguruar mbarëvajtjen e operacioneve.

Lica ju ndihmon të merrni kredinë tuaj me padi

Marrja e kredisë me padi kërkon një kuptim të mirë të ligjeve dhe sistemit financiar në Zvicër. Kjo është arsyeja pse rekomandohet fuqimisht që të merrni ndihmë specialisti i kredisë në Zvicër. Cilado qoftë situata juaj, mund të mbështeteni te punonjësit tanë për t'ju ndihmuar! Ose bëhet fjalë për:

  • Vendosni një njohje të borxhit
  • Merrni mbulimin e duhur të sigurimit
  • Dhe së fundi, merrni kredinë tuaj private me padi

Lica është këtu për t'ju ndihmuar!

Si një ndërmjetës i pavarur, Lica punon për klientët e saj në neutralitet të plotë. Prandaj, këshilltarët tanë marrin kohë për t'ju dëgjuar dhe për t'ju ofruar zgjidhjen e dëshiruar nga turma e zgjidhjeve ekzistuese në treg. Me një aplikim online për kredi në Lica, prandaj keni sigurinë se do të jeni të shoqëruar gjatë gjithë kohëzgjatjes së projektit tuaj.

Tani që e dini se lica është pranë jush, gjeni kohë për të kontaktuar specialistët tanë duke plotësuar një aplikim online për kredi pa detyrime. Ata do t'ju shoqërojnë në mënyrë neutrale dhe konfidenciale në qasjen tuaj.

A keni ndonjë pyetje përpara se të aplikoni? Këshilltarët tanë janë aty për t'iu përgjigjur pyetjeve tuaja 7 ditë në javë direkt në WhatsApp. Na pyesni për më shumë informacion dhe ne do të jemi të lumtur t'ju përgjigjemi!

Duke vazhduar të përdorni këtë faqe interneti, ju pranoni përdorimin e cookies dhe teknologjive të tjera të ngjashme. Më shumë informacion këtu.

Lica
4.9
Based on 180 reviews
mundësuar nga Google
Ricardo Andre
Ricardo Andre
12:55 24 prill 24
Despo Dimitriou
Despo Dimitriou
12:43 23 24 prill
Omar Gourgel është një person shumë kompetent dhe inteligjent. Ai është i etur për të ndihmuar dhe për të gjetur zgjidhjen më të mirë. Faleminderit për përpjekjet tuaja për të më ndihmuar me financimin tim.
Klaudia Kosta
Klaudia Kosta
12:28 23 24 prill
See All Reviews
js_loader

Na dërgoni aplikacionin tuaj:

Zgjidhni gjuhën tuaj dhe bëni pyetjet tuaja!