Si funksionon taksimi i kredisë private në Zvicër?

taksimi i kredisë private

A keni dëgjuar ndonjëherë që një zbritje e taksës është e mundur kur keni një hua private? Çfarë është në të vërtetë dhe si është tatimi i kredisë private në Zvicër? Zmadhim i vogël i temës në mënyrë që të mësoni më shumë dhe veçanërisht për t'ju bërë ruaj taksa kur është e mundur!

Mundësia e marrjes së një zbritje tatimore për kredinë tuaj private

Fakti i kontraktimit të një kredie ju lejon të zvogëloni shumën e taksave të tij. Kjo, me kushtin e ditur se si të deklarohet për taksat për të përfituar nga avantazhet më të mira të mundshme tatimore. Pra, çfarë mund të zbritni kur keni një borxh privat?

Të kesh një marrëveshje aktuale të kredisë do të thotë që ju jeni në një angazhim për të shlyer një shumë fikse gjatë një periudhe kohe. Kjo shumë në fjalë përbëhet nga 2 elementët e mëposhtëm:

  • shumën që keni marrë hua dhe keni borxh (amortizim);
  • interesi i gjeneruar nga kjo hua.

Ju tashmë mund të vini re se ky interes është i zbritshëm nga taksat tuaja, përderisa e shtoni atë në deklaratën tuaj tatimore. Interesi i gjeneruar nga kredia juaj në fakt zvogëlon të ardhurat tuaja. Prandaj, kjo ka si pasojë zvogëlimin e të ardhurave tuaja të tatueshme dhe ju bën të paguani më pak taksa.

Pas interesit, zbritni shumën e borxhit të tij

Në të vërtetë, zbritja e interesit të paguar nga kredia juaj do t'ju lejojë të zvogëloni të ardhurat tuaja dhe të zbritni shumën e borxhit tuaj, do të zvogëlojë sasinë e pasurisë tuaj.

Më pak të ardhura dhe më pak pasuri = më pak taksa!

Ja se si të deklaroni kredinë tuaj në programin "VaudTax", i cili është i vlefshëm për tatimpaguesit e tatuar në kantonin Vaud.

Në seksionin "Borxhi", plotësoni informacionin e kërkuar nga softueri në skedën "Borxhet e tjera private". Këtu është një pamje e ekranit që ju tregon një shembull konkret të një deklarate.

Sipas sistemit VaudTax, gjithçka që duhet të bëni është të plotësoni informacionin e mëposhtëm për të përfituar nga kursimet tuaja tatimore në lidhje me kreditë tuaja.

  • emrin e kreditorit (banka, institucioni ose huadhënësi të cilit i keni borxh para);
  • adresa e kreditorit;
  • numri i llogarisë ose kontratës;
  • interesi total i paguar gjatë periudhës përkatëse;
  • shuma e borxhit në 12.31.

Pasi të kenë përfunduar këto informacione të ndryshme, softueri automatikisht do të kujdeset që të bëjë zbritjet e sakta nga të ardhurat tuaja dhe pasuria juaj.

Njihni shumën e interesit vjetor që paguani

A doni të dini gjithçka në lidhje me taksimin tuaj të kredisë private? Filloni duke mësuar për shumën totale të interesit tuaj për vitin. Në varësi të bankës ose kreditorit, disa kontrata kredie jo gjithmonë përmendin ndarjen midis interesit dhe shlyerjes. Lexoni me kujdes kontratën tuaj dhe mos hezitoni Na kontaktoni nëse keni nevojë për ndihmë.

Vini re, megjithatë, se gjatë periudhës së parë të vitit, domethënë midis janarit dhe marsit, institucioni juaj financiar që ju ka dhënë hua private kërkohet t'ju dërgojë një certifikatë interesi për kredinë. 'Vitin e kaluar. Në rast se banka (ofruesi i shërbimit ose ndonjë subjekt tjetër bankar dhe institucion huadhënës) nuk ju siguron këtë certifikatë, ju keni të drejtë ta kërkoni atë falas. Hapat që duhen ndjekur për të bërë kërkesën në përgjithësi janë shumë të thjeshta. Megjithatë, Lica gjithashtu mund t'ju ndihmojë nëse hasni vështirësi me bankën tuaj.

A është ulja e taksave e rëndësishme?

Ndërsa të gjitha shkurtimet e taksave për të paguar janë të mira, është e natyrshme që të pyesni veten nëse e juaja do të jetë e madhe apo jo. Në fakt, fitimi do të varet në thelb nga situata e secilit tatimpagues sipas kritereve të caktuara të sakta. Si për shembull, norma e taksës, vendi i tatimit, situata familjare dhe gjithashtu shuma e interesit që paguani.

Në çdo rast, pavarësisht nëse është thelbësore apo jo, ju nuk humbni asgjë. Përkundrazi, gjithmonë do të jetë një pakësim pak a shumë domethënës, të cilin do të ishte turp të mos përfitosh.

Nëse doni të dini saktësisht sasinë e kursimeve të mundshme, mos hezitoni të na kontaktoni për të marrë një simulim të saktë të kursimeve që mund të arrini. Analiza është gjithmonë falas në Lica!

Taksimi i kredisë private në krahasim me dhënien me qira

Konsideroni një rast konkret: Duhet të blini një automjet dhe ju ende hezitoni midis një huaje ose një qirajeMe Në thelb, qiraja duket të ketë norma interesi shumë interesante. Vini re, megjithatë, se ndryshe nga kredia private, interesi i qirasë nuk është i zbritshëm nga taksat dhe për këtë arsye nuk do t'ju kursejë taksën.

Çështja është se qiraja shihet më shumë si qira dhe jo hua. Dhe si qira, nuk do të jeni në gjendje të gëzoni një zbritje tatimore. Nga ana tjetër, taksimi i kredisë private dëshiron që ju të keni avantazhin për të qenë pronar direkt i automjetit tuaj pas blerjes, duke pasur mundësinë të zbritni interesin e paguar nga taksat tuaja.

Ju jeni në kontroll të vendimeve tuaja me kredi private!

Kur merrni një hua private për përfitimin e një qiraje, të gjitha vendimet në lidhje me automjetin tuaj ju takojnë juve. Për shembull, ju mund të zgjidhni mbulimin tuaj të sigurimit, të blini ose shisni makinën tuaj apo edhe ta merrni me qira. Përkundrazi, me një lizing ju do të jeni të detyruar të bëni sigurimin e dëmeve nga përplasjet dhe nuk do të jeni në gjendje të rishitni ose merrni me qira automjetin tuaj sipas dëshirës tuaj.

Një pikë tjetër e rëndësishme që duhet të theksohet: Me kredinë, nuk do të duhet të paguani kosto shtesë në rast të tejkalimit të kilometrazhit ose në rast të përfundimit të parakohshëm të kontratës. Prandaj, mos harroni të studioni me kujdes secilin rast para se të vendosni për zgjedhjen tuaj midis një qiraje ose një huaje private.

Zgjidhja për të shijuar më të mirën përsa i përket taksimit të kredisë private

Për të qenë të sigurt për të përfituar nga taksimi më i mirë i kredisë private, përdorni Shërbimet LicaMe Ne do të kujdesemi për përpunimin e kërkesës tuaj në një kohë të shkurtër, pa detyrim dhe pa pagesë. Ju mund të merrni një normë shumë më të mirë duke zgjedhur zgjidhjen më të mirë dhe merrni përgjigjen tuaj në më pak se 24 orë. Për më tepër, Lica gjithashtu ju mbështet pa pagesë për çështje komplekse që lidhen me kreditë tuaja.

Përfundimi ynë mbi taksimin e kredisë private

Një hua do të mbetet gjithmonë një pagesë shtesë në buxhetin tuaj. Sidoqoftë, është shumë e rëndësishme të përfitosh nga një zgjidhje konkurruese e huasë që është gjithashtu e zbritshme nga taksat.

Fatkeqësisht, shumë njerëz nuk mendojnë domosdoshmërisht për deklarimin e huave të tyre private. Shpesh nga mungesa e njohurive ose nga frika se mos bëni një gabim. Ndodh gjithashtu që specialistët në lëndë, të tilla si një fiduciar për shembull, thjesht harrojnë të deklarojnë kredinë tuaj.

Nëse keni akoma dyshime mbi këtë temë, ekipi ynë i specializuar është gjithmonë në dispozicion për t'iu përgjigjur pyetjeve tuaja 7 ditë në javë. Na pyesni për më shumë informacion dhe ne do të jemi të lumtur t'ju përgjigjemi.

Duke vazhduar të përdorni këtë faqe në internet, ju pranoni që cookies ose teknologji të tjera të ngjashme mund të përdoren. Më shumë informacion këtu.

Na dërgoni aplikacionin tuaj:

Evolucioni juaj është në duart tuaja!

Zgjidhni gjuhën tuaj dhe bëni pyetjet tuaja!

Zgjidhni huanë që plotëson nevojat tuaja!

Shkalla më e lartë e pranimit në Zvicër
Kërkesa juaj në më pak se 2 minuta
Kushtet më të mira të tregut
Një përgjigje në më pak se 24 orë
Pa tarifa administrimi
Rate Shkalla më e lartë e pranimit në Zvicër
Request Kërkesa juaj në më pak se 2 minuta
Kushtet më të mira të tregut
✓ Një përgjigje në më pak se 24 orë
✓ Pa tarifa administrimi

Kredi personale

3'000.- deri 400'000.-
Vlerësoni nga 3.9%
Shko!

Kredi për pasuri të paluajtshme

250'000.- deri 3'000'000.-
Vlerësoni nga 0.75%
Shko!

Krediti i biznesit

50'000.- deri 1'000'000.-
Vlerësoni nga 2.9%
Shko!