Investimi në pasuri të patundshme të lira është ende i mundur!

pasuri të patundshme të lira

Kur përmenden termat "pasuri të paluajtshme" ose "investim në pasuri të paluajtshme", reagimet më të zakonshme janë "është shumë e shtrenjtë", "Nuk mund të përballoj të blej" ose "është shumë e komplikuar". Megjithatë, investimi në pasuri të paluajtshme të lira është mjaft i mundshëm në vitin 2022! Në kundërshtim me besimin, është gjithashtu e mundur të investojmë në pasuri të paluajtshme kur nuk kemi kapital. Në këtë artikull të ri, Lica ju prezanton zgjidhje te ndryshme per te investuar ne prona te lira!

Çfarë kuptojmë me një investim të lirë në prona të paluajtshme?

Një investim i lirë në pasuri të paluajtshme shpesh shoqërohet me apartamente ose shtëpi në Zvicër. Megjithatë, ka shumë mundësi të tjera kur bëhet fjalë për investime të lira në pasuri të paluajtshme. Qoftë duke investuar në Zvicër apo jashtë vendit, mundësitë janë të shumta. Për më tepër, ata shpesh nuk kërkojnë asnjë kontributi i kapitalit neto.

Një investim i lirë në pasuri të paluajtshme mund të variojë në çmim nga 50,000 CHF.- deri në 250,000 CHF.-. Në këtë gamë çmimesh, financimi tradicional i hipotekës do të jetë për rrjedhojë shpesh i papërshtatshëm. Në të vërtetë, një bankë në përgjithësi nuk dëshiron të financojë këtë lloj objekti. Kjo për shkak të përfitimit të ulët në dosje dhe vështirësive në vlerësimin e çmimit. Prandaj, a kredi private prandaj do të jetë veçanërisht i përshtatshëm për këtë lloj blerjeje. Fondet do të paguhen shpejt dhe gjithashtu nuk do të keni nevojë të justifikoni blerjen tuaj. Me përfitim të mirë në blerjen e pasurive të paluajtshme dhe kushte të mira me kredinë tuaj private, mund të arrini një operacion shumë të bukur!

Këtu është përzgjedhja jonë e pasurive të paluajtshme të lira në të cilat mund të investoni lehtësisht dhe pa fonde të veta me ndihmën e një kredie private.

Investime të lira të pronave jashtë vendit në Portugali

Pasuri të patundshme të lira

Çmimet e pronave jashtë vendit nuk janë të njëjta si në Zvicër. Çmimet janë shumë më tërheqëse!

Zonat turistike ofrojnë gjithashtu mundësi të mëdha për të investuar në pasuri të paluajtshme të lira. Në Lica ne jemi veçanërisht të dhënë pas investimet në pasuri të paluajtshme në Portugali dhe më konkretisht në Algarve. Vendi ofron një mori avantazhesh të cilat janë si më poshtë:

  • Tatimi është i favorshëm për investitorët e huaj.
  • Klima është e butë dhe mund të strehojë turistë për një periudhë të gjatë të vitit.
  • Çmimet e pasurive të paluajtshme janë shumë tërheqëse dhe po rriten në mënyrë të vazhdueshme.
  • Investimet në pasuri të paluajtshme në Portugali bëjnë të mundur marrjen e fitimeve të mira.
  • Rimëkëmbja ekonomike dhe përmirësimi i situatës së vendit pas krizës shëndetësore kanë ndikim në çmimi i pasurive të paluajtshme i cili duhet të vazhdojë të rritet rregullisht.
  • Dhe zotërimi i pasurive të patundshme në Portugali ju lejon të keni një terren për pushimet tuaja ose për pensionin tuaj.

Prandaj, blerja e pasurive të paluajtshme sot në Portugali është koha më e mirë për të investuar në pasuri të paluajtshme të lira!

Hapësira parkimi në Zvicër

Pasuri të patundshme të lira

Një nga objektet më të kërkuara në qytete janë hapësirat e parkimit apo garazhet e tipit kuti. Në të vërtetë, marrja e një vendi parkimi ose një garazhi ofron rendimente shumë të mira të pasurive të paluajtshme, sepse këto janë objekte gjithnjë e më të kërkuara. Ky lloj prone është i përshtatshëm si një investim i lirë dhe lehtësisht i financueshëm në pasuri të paluajtshme me ndihmën e një kredi private.

Përveç kësaj, hapësira e parkimit apo garazhi është një investim që do të kërkojë vetëm shumë pak mirëmbajtje. Për një vend parkimi, do të jetë e nevojshme të planifikoni një shtresë bojë në tokë çdo 10-15 vjet. Për garazhin, këto shpesh integrohen në PPE, fondi i rinovimit shpesh do të jetë i mjaftueshëm për mirëmbajtjen e kutisë suaj.

Toka në proces të dekomisionimit

Pasuri të patundshme të lira

Në të njëjtin stil si parkingjet dhe garazhet, mund të pyesni për investimin në tokë. Çmimet rriten vazhdimisht me nevojën për strehim. Kështu, çmimet do të vazhdojnë të rriten në vitet në vijim. Prandaj, investimi në tokë është një garanci për kthimet e ardhshme të pasurive të paluajtshme. Përpara se të investoni në tokë, pyesni veten se për çfarë doni ta blini dhe mësoni për uljen e saj të ardhshme. A do të bëhet e ndërtueshme apo do të mbetet në një zonë bujqësore? A ka potencial zhvillimi në rajon?

Disa njerëz synojnë të blejnë tokë si një blerje të lirë të pasurive të paluajtshme. Kjo për shkak të mundësive të përfitimit në fragmentimin e ardhshëm të komplotit. Është me të vërtetë e mundur të fitosh para duke blerë tokë, parcelat e së cilës do të ndahen për t'i shitur ato individualisht për të ndërtuar shtëpi për shembull.

Bizneset e vogla

Pasuri të patundshme të lira

Bizneset e vogla janë një shembull shumë i mirë i investimeve të lira në pasuri të paluajtshme. Qoftë në qytete të mëdha apo të vogla, disa biznese të vogla mbeten thelbësore. Ato do të vazhdojnë të ekzistojnë pavarësisht nga rëndësia në rritje e tregtisë në internet. Rendimentet e pasurive të paluajtshme për një pronë komerciale janë përgjithësisht më të larta se sa për një pronë banesore (5% në 7% kundrejt 3% në 5%). Çmimet në Zvicër ndryshojnë shumë në varësi të rajonit dhe llojit të aktivitetit që kërkoni.

Nëse vendosni të orientoheni në këtë lloj blerjeje të lirë të pasurive të paluajtshme, do të duhet të jeni veçanërisht të vëmendshëm për mbajtjen e llogarive të biznesit që dëshironi të blini. Këtu janë disa gjëra për të kontrolluar përpara se të filloni një blerje:

  • A janë llogaritë e kompanisë të përditësuara?
  • A ka vonesa apo borxhe të papaguara?
  • Si do të evoluojë tregtia në vitet e ardhshme (vendndodhja, konkurrenca, etj.)?
  • Cili do të jetë investimi im në kohë për ta bërë tregtinë të funksionojë?

Prandaj, blerja e një emri të mirë mund të jetë shumë fitimprurëse. Sidoqoftë, do të kërkojë njohuri pak më të gjera sesa për blerjen e pasurive të paluajtshme. Nëse nuk keni aftësitë e nevojshme, kërkoni ndihmë nga një profesionist në këtë temë!

Investoni me kosto të ulët në studio ose apartamente të vogla

Pasuri të patundshme të lira

Nëse dëshironi të investoni më tepër në banesa, studiot dhe apartamentet e vogla janë zgjidhje perfekte për ju. Këto janë pronat më të kërkuara me qira. Edhe pse çmimi për m2 është më e lartë në krahasim me apartamentet më të mëdha, çmimi për m2 me qera eshte gjithashtu shume me e larte per kete lloj objekti. Kështu, blerja e një studioje ose një apartamenti të vogël do të jetë një blerje e lirë e pasurive të paluajtshme që do t'ju ofrojë kthime të mira të pasurive të paluajtshme në afat të mesëm dhe afatgjatë. Në Zvicër, është mjaft e mundur të blini një apartament të vogël duke përdorur a financimi privat.

investime në pasuri të paluajtshme nga crowdfunding (ose investimi me pjesëmarrje) është gjithashtu një zgjidhje interesante. Megjithatë në këto raste pasuria e luajtshme nuk do t'ju takojë juve sepse do të keni vetëm një pjesë të vogël të pasurisë. Ne mund ta përmbledhim këtë zgjidhje si shpesh më pak fitimprurëse, por të paktën ju nuk trashëgoni drejtpërdrejt problemet që lidhen me blerjen dhe menaxhimin e pasurive të paluajtshme.

Nuk keni kapital për të bërë një blerje të lirë të pasurive të paluajtshme?

Çështja e kapitalit është thelbësor në të gjitha zgjidhjet e zhvilluara në këtë artikull! Megjithatë, Lica a është aty për t'ju gjetur një zgjidhje dhe për t'ju dhënë mundësinë të investoni edhe nëse nuk keni kapital. Në të vërtetë, avantazhi i një investimi me kosto të ulët është se fondet e veta janë shumë më pak problematike. Prandaj është mjaft e mundur të bëhet një marrëveshje financiare me të cilën do të merrni fonde për të gjitha investimet tuaja në pasuri të paluajtshme. Kështu, ju nuk do të keni asnjë fond vetjak për të mbledhur dhe do të mund të përfitoni menjëherë nga rendimenti i pasurive të paluajtshme.

Zgjidhjet e financimit të ofruara nga Lica kombinojnë strategji të ndryshme. Ata i lejojnë të gjithë të plotësojnë nevojat e tyre për kredi. Prandaj, forca jonë qëndron në përvojën tonë në kombinimin e këtyre zgjidhjeve të ndryshme dhe në këtë mënyrë në marrjen e financimit që dëshironi. Lica është një ekspert në fushat e mëposhtme:

Ekspertët tanë janë gjithmonë në dispozicion për t'ju këshilluar individualisht dhe pa detyrim.

Detyra jonë është t'ju ofrojmë zgjidhje!

Nëse dëshironi të merrni financim shpejt dhe të realizoni ëndrrën tuaj, mund ta paraqisni kërkesën tuaj pa detyrim duke përfituar nga shërbimet e Lica.

Filloni me një investim të lirë të pasurive të patundshme dhe rrituni shpejt!

Ky lloj investimi “low cost” është ideal si investim i parë për t'u bërë i njohur nga institucionet financiare. Në efekt, marrja e kredisë tuaj të parë është shpesh e ndërlikuar dhe kufizuese. Bankat nuk ju njohin ende. Megjithatë, nëse gjithçka shkon mirë me këtë kredi të parë, bankat do të jenë më të hapura për t'ju dhënë të tjera dhe në kushte më të mira, gjatë investimeve të ardhshme. Përfitoni nga shërbimet enjë kompani krediti Prandaj është për t'ju garantuar shkallën më të lartë të pranimit në Zvicër për të filluar projektet tuaja të para të investimit.

Pasi të blihet prona juaj e parë, atëherë mund të përfitoni nga kthimet e pronës për të kapitalizuar fondet dhe për të përsëritur operacionin më lehtë në vitet në vijim.

Konkluzioni ynë për blerjen e pasurive të patundshme të lira

Tregjet e pasurive të paluajtshme në Zvicër dhe jashtë saj ofrojnë mundësi të ndryshme dhe të larmishme me kosto të ulët. Këto mundësi janë perfekte në pritje të investimeve më të mëdha në të ardhmen dhe janë një mënyrë e shkëlqyer për të kapitalizuar kapitalin tuaj dhe për të marrë kushte të favorshme për një investim në pasuri të paluajtshme në një banesë kryesore ose dytësore.

Sa më herët të filloni blerjet tuaja të para, aq më lehtë do të përfitoni nga një përfitim me të cilin do të përfitonit nga një efekt i rëndësishëm levash për blerjet tuaja të ardhshme. Për të shpresuar për të jetuar nga kthimet e saj të pasurive të paluajtshme, është e rëndësishme të shumëfishohen blerjet duke përhapur rreziqet e saj. Prandaj, blerja e një prone të parë të lirë është hapi i parë për të krijuar një portofol të rëndësishëm pronash!

Cilido qoftë projekti juaj investues, ne ju rekomandojmë që përdorni shërbimet tona për financimin tuaj. Ekipet tona të specializuara janë aty për t'ju ndihmuar gjatë gjithë procesit dhe për të dëgjuar me vëmendje projektin tuaj. Kështu, duke kombinuar njohuritë tona të ndryshme, ne mund të marrim financimin që dëshironi në kushtet më të mira të tregut.

Duke vazhduar të përdorni këtë faqe interneti, ju pranoni përdorimin e cookies dhe teknologjive të tjera të ngjashme. Më shumë informacion këtu.

Lica
4.9
Based on 180 reviews
mundësuar nga Google
Ricardo Andre
Ricardo Andre
12:55 24 prill 24
Despo Dimitriou
Despo Dimitriou
12:43 23 24 prill
Omar Gourgel është një person shumë kompetent dhe inteligjent. Ai është i etur për të ndihmuar dhe për të gjetur zgjidhjen më të mirë. Faleminderit për përpjekjet tuaja për të më ndihmuar me financimin tim.
Klaudia Kosta
Klaudia Kosta
12:28 23 24 prill
See All Reviews
js_loader

Na dërgoni aplikacionin tuaj:

Zgjidhni gjuhën tuaj dhe bëni pyetjet tuaja!