Si të blini një pronë pa kapital?

blerja e pasurive të paluajtshme pa kapital

Ashtu si shumë njerëz, ju do të dëshironit të bëni një blerje të pasurive të paluajtshme pa kapital, apo jo? Por deri tani ky operacion ju dukej i pamundur. Megjithatë, ju jeni të bindur se të bëhesh pronar i shtëpisë tuaj do t'ju ofronte vetëm avantazhe.

Në të vërtetë, blerja e pasurive të paluajtshme lejon për të bërë kursime shmangia e pagesës së qirave të tepruara. Blerja e një shtëpie ose blerja e një shtëpie është gjithashtu një investim i sigurt dhe afatgjatë që mund të konsiderohet një investim i shkëlqyer. Siç do ta keni kuptuar, blerja e një pasurie të paluajtshme bën të mundur ndërtimin e aseteve dhe gjithashtu mbrojtjen e familjes suaj. Pra, ka një mijë e një arsye për të blerë pasuri të paluajtshme! Lajmi i mirë është se investimi në pasuri të paluajtshme është mjaft i mundshëm edhe pa pasur kapital. Zbuloni në këtë artikull të ri se si të blini pasuri të paluajtshme pa kapital me ndihmën tuaj shërbimet e Lica.

Merrni një hipotekë për të bërë një blerje të pasurive të paluajtshme pa fonde të veta

Ekuiteti janë kursimet tuaja dhe për rrjedhojë paratë tuaja. Sidoqoftë, blerja e parë e pasurive të paluajtshme është shpesh një detyrë e vështirë nëse planifikoni të krijoni fondet tuaja vetëm me kursime!

Për fat të mirë, ekziston një zgjidhje unike për të bërë blerjen e pasurive të paluajtshme pa kapital. Dhe po, falë kombinimit të dy zgjidhjeve financuese, më pas është e mundur të bësh një blerje pasurie të paluajtshme edhe pa kontribut.

Duke kombinuar dy zgjidhje financimi, ju mund të bëni blerjen e pronës tuaj jashtë vendit pa fonde të veta.

Lica ju mbështet!

Këtu janë dy llojet e financimit që ne do të përdorim për të financuar blerjen tuaj të pasurive të paluajtshme në 100%. Së pari do t'ju detajojmë këtu funksionimin e secilit prej tyre përpara se të interesoheni për llogaritjet financiare.

1. Financimi hipotekor për të financuar blerjen tuaj 80%

Kjo është një pjesë e rëndësishme e financimit të projektit tuaj të pasurive të paluajtshme. Kredia hipotekare në përgjithësi do të përdoret për të financuar 80% të çmimit të blerjes së pasurive tuaja të paluajtshme. Ky lloj kredie aktualisht përfiton nga norma shumë të ulëta të cilat luhaten midis 1% dhe 2%. Kohëzgjatja e kredisë mund të jetë gjithashtu mjaft e gjatë pasi është e mundur të merret hua për një periudhë deri në 25 vjet në Zvicër.

Financimi hipotekor Prandaj do të përdoret për të financuar një pjesë të madhe të blerjes suaj (80%). Ju do të përfitoni nga kjo kredi nga një normë e ulët dhe një afat të gjatë për ta shlyer atë.

Për të marrë financimin e hipotekës dhe në këtë mënyrë për të bërë blerjen e pasurive të paluajtshme pa fonde të veta, specialisti juaj i Lica do t'ju informojë për dokumentet e ndryshme që do të mblidhen për të bërë kërkesën tuaj pa detyrim.

2. Kredi private për financimin e 20% të mbetur jashtë vendit

kredi private është gjithashtu një zgjidhje që do të jetë shumë interesante për të financuar 20% të mbetura të blerjes suaj të pasurive të paluajtshme. Në të vërtetë, kredia private do të përdoret për të mbushur pjesën e financimit që mungon gjatë blerjes suaj. Siç u shpjegua më lart, financimi i hipotekës do të financojë 80% të blerjes së pasurive tuaja të paluajtshme dhe 20% që mungon do të financohet duke përdorur kredi private.

Një kredi personale funksionon ndryshe nga një kredi hipotekare. Kjo është një kredi afatshkurtër që do ta shlyeni nga 12 deri në 120 muaj. Norma e interesit do të jetë gjithashtu më e lartë se ajo e financimit të hipotekave pasi ato do të variojnë midis 3.9% dhe 9.9%.

Kushtet për dhënien e një kredie private megjithatë janë më pak kërkuese sesa për një kredi hipotekare. Përsëri, agjenti juaj në Lica do të kujdeset t'ju informojë pa pagesë për kushtet e dhënies.

Kujdes! Kur një person merr hua fondet e veta, atëherë është e pamundur të paraqesë menjëherë kërkesën e tij për një kredi hipotekore. Në të vërtetë, institucionet kredituese nuk do të pranojnë një situatë borxhi gjatë dhënies së kredisë hipotekore. Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme të ecni hap pas hapi dhe veçanërisht të shoqëroheni nga specialistë! Këshilltari juaj në Lica do të shpjegojë se si të vazhdohet dhe cilat janë kurthet për të shmangur.

Cilat do të jenë shpenzimet e mia me një blerje të pasurive të paluajtshme pa kapital?

Me blerjen e pasurive të paluajtshme pa pronësi, tarifat do të jenë më të larta vitet e para të posedimit të pronës pasi do t'ju duhet të shlyeni edhe pjesën e 20% të huazuar në formularin. një kredi private. Sidoqoftë, mos u frikësoni, do të shihni që situata do të jetë gjithsesi shumë më interesante se ajo e një qiramarrësi. Përveç kësaj, pas disa vitesh, kostoja e blerjes së pasurive të paluajtshme do të jetë identike me atë të një blerjeje me një kontribut të kapitalit.

Këtu janë dy tabela që tregojnë situatën me dhe pa shlyerjen e kapitalit. Do të vini re se qiraja është mjaft e pranueshme gjatë periudhës së shlyerjes së kapitalit. Pasi të jetë shlyer kjo pjesë, tarifat bëhen shumë të ulëta dhe situata është identike me një blerje me një kontribut tradicional të kapitalit.

Situata me shlyerjen e kapitalit neto:

Çmimi i blerjes500,000,00 CHF
Tarifa e blerjes25,000,00 CHF
Kapitali në formën e një kredie100,000,00 CHF
Hipotekë400,000,00 CHF
Interesi hipotekor6000,00 CHF
Amortizimi5000,00 CHF
Sigurimi750,00 CHF
Tarifat e menaxhimit1800,00 CHF
Takse pronesie550,00 CHF
Tarifat e bashkëpronësisë1000,00 CHF
Rimbursimi i kapitalit neto12 CHF 120,92
Qira vjetore27 CHF 220,92
Qira mujoreCHF2,268,41

Situata pa ripagim të kapitalit neto:

Çmimi i blerjes500,000,00 CHF
Tarifa e blerjes25,000,00 CHF
Kapitali në formën e një kredieCHF0,00
Hipotekë400,000,00 CHF
Interesi hipotekor6000,00 CHF
Amortizimi5000,00 CHF
Sigurimi750,00 CHF
Tarifat e menaxhimit1800,00 CHF
Takse pronesie550,00 CHF
Tarifat e bashkëpronësisë1000,00 CHF
Rimbursimi i kapitalit netoCHF0,00
Qira vjetoreCHF 15,100,00
Qira mujoreCHF 1,258,33

Disa zgjidhje shtesë për të mbushur kapitalin tuaj në Zvicër

Përveç një kredie për të bërë blerjen tuaj të pasurive të paluajtshme pa kapital jashtë vendit, ka alternativa të tjera për të plotësuar kontributin rregullator të 20%. Këtu janë disa ide që këshilltari juaj Lica diskutoni me ju për të optimizuar financimin tuaj.

Zgjidhje për sigurimin e kapitalit dhe blerjen e pasurive të paluajtshme pa kapital:
  • Kapitali nga pensionet profesionale: për të plotësuar fondet tuaja janë një alternativë interesante. Ju mund të tërhiqni mjetet tuaja pensionale nga shtylla e dytë. Operacioni është i mundur me kusht që të keni të paktën 20,000.- në shtyllën tuaj të dytë.
  • Kapitali nga pensionet individuale: gjithashtu mund të tërhiqet për të përfunduar blerjen tuaj. Për sa i përket tërheqjes së shtyllës së dytë, fondet duhet të përdoren për blerjen e një rezidence kryesore. Nuk kërkohet asnjë minimum për të bërë një tërheqje nga Shtylla e Tretë.
  • Kërkoni ndihmë nga të dashurit tuaj: nëse doni të shmangni të gjitha rreziqet e borxhit me institucionet bankare, kërkoni ndihmë nga familja ose miqtë për të mbushur fondet tuaja. Një njohje e borxhit ndonjëherë mund të jetë e mjaftueshme për të marrë një kredi nga të njohurit tuaj.
  • Merrni peng një pronë tjetër ekzistuese si kolateral: i cili do të konsiderohet si një kontribut ekuivalent në para. Në këtë rast, banka do të vlerësojë një vlerë për ta mbajtur sipas çmimit të pronës suaj.
Shtesë…
  • Kryeni punë: është një zgjidhje interesante me kusht që të keni njohuri të mira në fushën e ndërtimit. Kështu, vlera e punës së kryer mund të llogaritet si një kontribut personal.
  • Një depozitë në një kooperativë: është gjithashtu një zgjidhje e mundshme në disa raste. Në kantonin e Vaud, Kooperativa Garancie Hipotekore Vaudoise mund t'ju tregojë për këtë.

Sipas këtij informacioni, ka për rrjedhojë shumë alternativa për të plotësuar kontributin e 20% kur aplikoni për një hipotekë. Të ardhurat e marra në konsideratë do të jenë gjithashtu një kriter vendimtar në mënyrën e krijimit të fondeve tuaja. Në Lica ne marrim në konsideratë sa më shumë faktorë për t'ju sjellë zgjidhjen më të mirë në treg!

Lica – Zgjidhja për të blerë pasuri të paluajtshme pa kapital

Ka shumë zgjidhje financimi për projektin tuaj të pasurive të paluajtshme. Sidoqoftë, duhet të zgjidhni opsionin që i përshtatet vërtet nevojave dhe buxhetit tuaj. Nuk është gjithmonë e mundur të krijohen kursime të mjaftueshme dhe zgjidhjet alternative për kapitalin nuk janë gjithmonë të arritshme.

Në Zvicër, vetëm Lica mund të ofrojë një zgjidhje krediti të favorshme për të financuar blerjen e pasurive të paluajtshme pa kapital. Në këtë kontekst, Lica përpiqet të kryejë punë me cilësi shumë të lartë për të maksimizuar shanset tuaja për të hyrë në pronë.

Tani që jeni njohur plotësisht me zgjidhjet e financimit pa kapital, gjeni kohë për të kontaktuar specialistët tanë. Ata do t'ju shoqërojnë në mënyrë neutrale dhe konfidenciale në hapat tuaj.

A keni pyetje përpara se të bëni kërkesën tuaj? Këshilltarët tanë janë aty për t'iu përgjigjur pyetjeve tuaja 7 ditë në javë direkt në WhatsApp. Na pyesni për më shumë informacion dhe ne do të jemi të lumtur t'ju përgjigjemi!

Duke vazhduar të përdorni këtë faqe interneti, ju pranoni përdorimin e cookies dhe teknologjive të tjera të ngjashme. Më shumë informacion këtu.

Lica
4.9
Based on 180 reviews
mundësuar nga Google
Ricardo Andre
Ricardo Andre
12:55 24 prill 24
Despo Dimitriou
Despo Dimitriou
12:43 23 24 prill
Omar Gourgel është një person shumë kompetent dhe inteligjent. Ai është i etur për të ndihmuar dhe për të gjetur zgjidhjen më të mirë. Faleminderit për përpjekjet tuaja për të më ndihmuar me financimin tim.
Klaudia Kosta
Klaudia Kosta
12:28 23 24 prill
See All Reviews
js_loader

Na dërgoni aplikacionin tuaj:

Zgjidhni gjuhën tuaj dhe bëni pyetjet tuaja!