Si të merrni një kredi si freelancer?

kredi për të vetëpunësuar

Jeni të pavarur dhe keni nevojë të financoni një projekt? Kini parasysh se për sa i përket zgjidhjes së financimit, ekzistojnë dy mundësi për të marrë kredi si i vetëpunësuar! Në fakt mund të merrni një kredi private ose kërkoni një Kredia për NVM-të në emër të biznesit tuaj. Nëse organizatat financiare u japin lehtësisht para njerëzve me rrogë, institucionet bankare janë megjithatë më të kujdesshme me të vetëpunësuarit. Në këtë artikull të ri, Lica shpjegon se si të vazhdoni dhe ju ndihmon të merrni financimin tuaj.

Vetëpunësimi mund të trembë huadhënësit

Dihet se huamarrësit e pavarur kanë më shumë vështirësi në marrjen e kredisë sesa punonjësit e njohur. Në të vërtetë, për të qenë në gjendje të bëni një kredi personale me një organizatë, duhet të bindni huadhënësin për aftësinë tuaj paguese. Prandaj duhet të vërtetoni se jeni në gjendje të paguani shumën e pagesave mujore sipas afateve fikse. Për këtë, huadhënësi do të krijojë atë që quhet rishikim i aftësia paguese.

kredit si i pavarur

Problemi është se përcaktimi i kapacitetit të ripagimit të një profesionisti të pavarur nuk është gjithmonë një rrugëdalje. Në fakt, aftësia huamarrëse e një personi lidhet me të ardhurat mujore që ai merr. Kur një i vetëpunësuar merr para hua nga banka, fatkeqësisht nuk disponon gjithmonë dokumentet e ndryshme mbështetëse si fletëpagesat.

Situata e tij financiare vërtet kushtëzohet shpesh nga misionet që ai merr. Si rezultat, kapaciteti i borxhit luhatet vazhdimisht. Prandaj, kjo shpjegon vështirësinë kryesore në marrjen e kredisë si person i vetëpunësuar. Organizatat financiare për fat të keq janë të kujdesshme ndaj situatave të luhatshme financiare.

Zgjidhja për të marrë kredi si freelancer

Jini të sigurt, pavarësisht nga vështirësia e detyrës, një person i vetëpunësuar mund të marrë kredi. Pikërisht këtu do të ketë kuptim ndihma e një ndërmjetësi kredie! Siç do ta keni kuptuar, marrja e kredisë tuaj do të varet kryesisht nga ekzaminimi i aftësisë paguese të kryer nga huadhënësit. Prandaj është e kotë të dorëzosh një dosje aplikimi në një bankë nëse nuk është e përsosur.

Një aplikim për kredi si i vetëpunësuar duhet të jetë i paqortueshëm!

Lica përgatit kërkesën tuaj falas

Përgatitja e skedarit tuaj të aplikimit bëhet më pas një detyrë që kërkon pak kohë. Për më tepër, preferohet të njihen praktikat e mira që përbëjnë pjesët e mira dhe t'i dorëzohen ato në mënyrë të favorshme për organizatat e ndryshme.

Lica ju ndihmon në këtë proces pa pagesë dhe përgatit skedarin më të mirë të aplikimit për kredi për ju. Por kjo nuk është e gjitha! Përveç përgatitjes, si ndërmjetës i pavarur, ne kujdesemi të luajmë konkurrencën për t'ju siguruar kushtet më të mira të tregut.

Duhet të theksohet gjithashtu se një ndërmjetës i specializuar krediti mund t'ju udhëzojë gjithashtu për llojin e duhur të financimit. Nuk është gjithmonë e lehtë të krahasosh ofertat dhe të zgjedhësh nëse kredia si i vetëpunësuar duhet të jetë në emër të kompanisë apo në emrin tënd.

Cilat dokumente për të marrë kredi si një person i vetëpunësuar?

Dokumentet e kërkuara për të marrë kredi mund të ndryshojnë. Kjo varet nga situata juaj dhe nëse do të bëhet aplikimi si individ apo kompani. Këtu është një përmbledhje e shkurtër e dokumenteve të nevojshme për të marrë kredi si profesionist i pavarur.

Lista e dokumenteve të nevojshme për financim në emrin tuaj:

  • Vendimi i fundit i vlerësimit tatimor
  • Kontrata e hipotekës ose qiraja
  • policën e sigurimit shëndetësor
  • Pasqyrat bankare për 3 muajt e fundit

po kredia do të jepet në emër të kompanisë suajKëtu janë dokumentet e nevojshme:

  • Bilanci i plotë i gjendjes për vitin e fundit (të paktën 12 muaj)
  • Pasqyrat bankare të kompanisë për 3 muajt e fundit
  • Dëshmi të regjistrimin në regjistrin tregtar
  • Dokument identiteti ose leje qëndrimi të administratorit

Këto janë dy lista jo shteruese dhe dokumentet që do t'ju kërkojmë do të varen kryesisht nga situata juaj personale. Nuk është e pazakontë që një person i vetëpunësuar të ketë disa burime të ardhurash apo edhe një aktivitet dytësor me pagë. Çdo situatë duke qenë unike, në Lica ne e trajtojmë kërkesën tuaj individualisht dhe plotësisht në mënyrë konfidenciale.

Përfundimi ynë për të marrë financimin tuaj si freelancer

Pavarësisht disa kufizimeve, një kredi si i vetëpunësuar është mjaft e mundshme nëse kërkoni ndërmjetësin e duhur dhe dosja juaj e aplikimit perceptohet si e favorshme nga bankat. Përveç disa kritereve specifike, shanset për sukses do të varen kryesisht nga cilësia e skedarit tuaj. Prandaj, rëndësia e kërkimit të një ndërmjetësi të specializuar i cili do të jetë në gjendje t'u përgjigjet pyetjeve tuaja dhe t'ju drejtojë drejt zgjidhjes më të përshtatshme.

Një kredi si profesionist i pavarur mund të jetë i nevojshëm në situata të caktuara. Kryerja e një gabimi në lidhje me paraqitjen e aplikacionit tuaj mund të çojë në një bllokim total dhe të zvogëlojë në asgjë shanset tuaja për t'u dhënë në të ardhmen. Kjo është për shkak të regjistrimeve negative në regjistrin e kredive (ZEK) të cilat fatkeqësisht kanë një ndikim të drejtpërdrejtë në analizën e aftësisë paguese të kryer nga institucionet kredituese. Prandaj është thelbësore për ju që të dërgoni kërkesën tuaj të parë te ofruesi i duhur i shërbimit dhe të shmangni reklama të tilla si "hua e shpejtë pa prova", të cilat do të kenë një ndikim negativ në shanset tuaja për të dhënë.

Tani që jeni plotësisht të vetëdijshëm për çështjet që lidhen me marrjen e kredisë tuaj në kushtet më të mira të tregut, gjeni kohë për të kontaktuar specialistët tanë. Ata do t'ju shoqërojnë në mënyrë konfidenciale në hapat tuaj.

A keni pyetje përpara se të bëni kërkesën tuaj? Këshilltarët tanë janë aty për t'iu përgjigjur pyetjeve tuaja 7 ditë në javë direkt në WhatsApp. Na pyesni për më shumë informacion dhe ne do të jemi të lumtur t'ju përgjigjemi!

Duke vazhduar të përdorni këtë faqe interneti, ju pranoni përdorimin e cookies dhe teknologjive të tjera të ngjashme. Më shumë informacion këtu.

Lica
4.9
Based on 180 reviews
mundësuar nga Google
Ricardo Andre
Ricardo Andre
12:55 24 prill 24
Despo Dimitriou
Despo Dimitriou
12:43 23 24 prill
Omar Gourgel është një person shumë kompetent dhe inteligjent. Ai është i etur për të ndihmuar dhe për të gjetur zgjidhjen më të mirë. Faleminderit për përpjekjet tuaja për të më ndihmuar me financimin tim.
Klaudia Kosta
Klaudia Kosta
12:28 23 24 prill
See All Reviews
js_loader

Na dërgoni aplikacionin tuaj:

Zgjidhni gjuhën tuaj dhe bëni pyetjet tuaja!